Varför går dragkedjor till ryggsäckar sönder och hur kan jag fixa det?

Att hantera en trasig eller fast dragkedja i ryggsäcken kan vara väldigt irriterande. Dragkedjan öppnas slumpmässigt eller så känns de bara omöjliga att dra upp. Lyckligtvis finns det enkla sätt att smörja eller fixa en trasig dragkedja, men det är viktigt att förstå vad som fick dem att gå sönder från början. Så vi måste ställa oss en enkel fråga: varför går dragkedjor i ryggsäcken sönder?

Ryggsäcksdragkedjor går sönder på grund av skador på reglaget eller blixtlåständerna. Dragkedjan är svår att öppna eller tänderna dras isär under spänning. Detta orsakas vanligtvis av att smuts som sand eller damm fastnar i dragkedjan, överbelastade kostymer eller undermåliga/fel typer av dragkedjor. Smuts kan tas bort med rengöringsmedel/smörjmedel, eller så kan du reparera den trasiga dragkedjan genom att byta ut skjutreglaget eller sy ny dragkedja.

Hur vet jag om jag har en trasig dragkedja eller om den behöver rengöras och smörjas? Börja med att rengöra dragkedjan med Gear Aid blixtlåsrengöring och smörjmedel för att se om det hjälper. Det ska rensa upp allt smuts, vilket gör dragkedjan lättare att dra. Om det inte hjälper har du förmodligen ett trasigt reglage. Fortsätt läsa för att lära dig hur du anpassar och byter ut varje del av blixtlåset och reglaget. Det finns en användbar video i slutet av det här inlägget som förklarar hur du fixar din dragkedja.

Varför går dragkedjor i ryggsäcken sönder?

Ryggsäcksdragkedjor är den absolut svagaste punkten på din ryggsäck. Jag kan räkna på en hand hur många gånger jag har rivit upp en ryggsäck, men det verkar som om jag måste byta ut min dragkedja vartannat till vart tredje år. Även blixtlås av hög kvalitet kommer så småningom att behöva bytas ut, men det finns sätt att förhindra för tidigt slitage. Jag ska ta upp några för att förlänga livslängden på din dragkedja, men låt oss först diskutera de vanligaste orsakerna till att dragkedjor går sönder.

  • Trasig bild: Reglaget är den absolut vanligaste skadan på din ryggsäck. Kroppen på en reglage kan krossas eller dras upp, vilket gör att den inte fungerar. Detta orsakas vanligtvis av att tyg fastnar i dragkedjan eller slår skjutreglaget mot något tungt. Du kan vanligtvis justera den genom att böja kroppen med en tång, men du kan behöva byta ut den om samma problem kvarstår. Kontrollera numret på baksidan av reglaget och använd en reparationssats för dragkedjor att ersätta den. Det finns en video längre ner i det här inlägget som ger en kort demonstration om hur man byter ut reglagen.
  • Tunga laster: De flesta flerdagarsryggsäckar har en idealisk lastkapacitet på 30-40 lbs, men de kan tekniskt sett bära maximalt 60-70 lbs. Det skulle vara löjligt mycket att bära med sig på en ryggsäckstur, men vi pratar maximalt här. Att bära 60-70 pund i en ryggsäck kommer att dra i dragkedjan när belastningen lägger sig och sakta slits av i sömmarna och tänderna på dragkedjan. Efter ett tag dras dragkedjan isär och du måste installera en ny dragkedja. Om du planerar att bära löjliga laster, överväg att uppgradera till en större #8 dragkedja.
  • Smuts i blixtlåständer (sand/damm): De flesta ryggsäckar använder spiraldragkedjor eftersom de är mer flexibla än traditionella dragkedjor. Den formbarheten gör att dragkedjan kan äta sig igenom skräp som sand, smuts och damm som fastnar i dragkedjan utan att dra isär tänderna. Formbarheten gör att dragkedjan kan läka sig själv, men mycket smuts kommer så småningom att orsaka irreparabel skada. Tänderna böjs, skjutreglagen öppnas och du måste byta ut dragkedjan.
  • Fel typ av blixtlås: Vissa tillverkare försöker minska kostnaderna genom att använda undermåliga dragkedjor (som en #3). Det brukar vara bra på dagsryggsäckar där du sällan bär något tungt, men ett flerdagarspaket bör ha en mycket större dragkedja. Helst ska din ryggsäck ha en överdimensionerad #8 dragkedja på huvudfacket och #5 dragkedjor på alla mindre fickor/fack. En #5 zip är bra på mindre helgpaket, men du vill ha något större på en 60-70 liters förpackning.
  • böjda tänder: Blixtlåständerna är designade för att haka runt och böja skräp. Det är bra på kort sikt, men tänderna kommer så småningom att slitas och misslyckas. En dragkedja som dras isär när du försöker dra ihop den har troligen skadade tänder. Nu är den perfekta tiden att uppgradera till en fastare #8 eller #10 dragkedja som är mindre benägna att lossna. Att byta ut en dragkedja är inte så stor sak eftersom det är billigt att köpa (titta på Amazon) och lätt att göra. Det är ett snabbt jobb, men en skräddare kommer att ersätta din dragkedja för cirka $20.
  Hur ser en fästinghuvud ut?

Att försöka förstå vad som gjorde att din dragkedja gick sönder kan hjälpa dig att förhindra att detsamma händer i framtiden. Jag ska gå igenom några enkla underhållstekniker nedan för att rengöra och smörja din dragkedja för att förhindra skador.

Hur man rengör och underhåller dragkedjor i ryggsäcken

Sand är dragkedjorna i ryggsäckarnas nemesis. Den fastnar mellan tänderna och inom kort kan du flytta reglaget fram och tillbaka. Tänderna kan också bli öppna, vilket skapar ett gap i dragkedjan som faller isär under lätt spänning.

Det låter kanske konstigt, men plasttänderna är inte blixtlåsets svaga punkt. Stålsliden kommer att slitas mycket snabbare än tänderna. En reglage rör sig hela tiden fram och tillbaka över dragkedjan och kommer så småningom att gnugga ner. Multi-slider-ryggsäckar bör ha dragkedjor som håller mycket längre än single-slider-ryggsäckar.

Att använda en sanddragkedja kommer snabbt att äventyra blixtlåsets strukturella integritet. Du behöver rengöra dragkedjan regelbundet om du inte vill byta ut den vart 2-3 år. Detta är särskilt viktigt när du backpackar i sandiga områden. Jag gillar att rengöra och smörja in dragkedjan i början och halvvägs genom varje campingsäsong.

Om du vill att dina dragkedjor ska hålla länge bör du rengöra dragkedjorna var 2-3 gånger Gear Aid blixtlåsrengöring och smörjmedel. Det tar 30 sekunder att applicera och förbättrar omedelbart hur blixtlåset glider. Du behöver förmodligen inte ens byta ut dragkedjan efter att du har applicerat smörjmedlet. Den ska ta bort det mesta av smutsen och smörja gängorna för att förhindra att den kärvar/går av.

Använd inte ett vått smörjmedel som WD-40 på dragkedjan. Nästan alla gör detta misstag och står inför konsekvenserna. Allt det gör är att dra till sig sand och smuts, vilket gör saker mycket värre.

  Så gör du: Tältcamping i 40 graders väder utan att bli kall

Om rengöring och smörjning av blixtlåset inte hjälper behöver du förmodligen justera eller byta ut skjutreglaget. Försök att justera glidkroppen med hjälp av tång för att öppna eller stänga den. Om det inte fungerar måste du byta ut reglaget. Det finns en video senare i det här inlägget som förklarar ersättningsprocessen.

Coil vs Vislon ryggsäcksdragkedjor

Vislon och spiral ryggsäcksdragkedjor

De allra flesta ryggsäckar använder dragkedjor som är designade för att böja sig runt trängsel och hantera en tyngre ryggsäck. Det finns säkert paket där ute som använder billiga vislon-dragkedjor, men jag har aldrig sett någon. Vislon dragkedjor hakar lätt och klarar inte stressen/rörelsen av en tung packning.

Skillnaden mellan en vislon och spiraldragkedja är mycket lätt att se. Bilden ovan ger dig en bra visuell representation av båda stilarna. Titta bara på dragkedjornas tänder och se hur de är ordnade. Vislon dragkedjor har lösa, sammankopplade tänder som nästan ser ut som pusselbitar som smälter samman. Blixtlås på spiralen har ett dubbelt spiralmönster med 2 stift. Det är ganska lätt att se varför spiraldragkedjor är så mycket starkare än vislonmönstret.

Blixtlås med spiral används främst på ryggsäckar då det ger dragkedjan en flexibel design. Den kan följa den böjda sömmen och formen på din ryggsäck utan att dra isär. En metallslid används sedan för att trycka de två sidorna av tänderna ihop eller isär. Vislon-dragkedjor bör endast användas på en rak söm, t ex en jacka/byxa, där den inte behöver böjas.

Eftersom spiraldragkedjor är formbara kan de användas var som helst på ryggsäcken. De kan hittas på huvudlocket på en ryggsäck, runt böjda fickor och alla andra fack som inte öppnas i en rak linje.

Denna formbarhet gör också att blixtlåset kan arbeta igenom smuts och klämning utan att slitas sönder eller fastna. När små skräp som sand och damm kommer in i blixtlåset, böjer det sig runt sylten för att fånga upp skräpet. Det läker sig själv runt felet och lämnar blixtlåset strukturellt stabilt tills det lindas upp.

En formbar dragkedja är bra för kurvtagning och att gå över skräp, men dragkedjan har sina gränser. Blixtlås i spiralen kommer så småningom att misslyckas om de ständigt går över skräp. Detta är särskilt tydligt i ökenmiljöer där blixtlåsen ständigt arbetar genom sanden. Sanden kommer så småningom att böja blixtlåständerna, vilket gör att de lossnar vid sömmen och allvarligt skadar reglaget.

Försök att rengöra din dragkedja regelbundet och se till att ryggsäcken har en stadig #5 eller #8 dragkedja som tål stryk. Problem uppstår när tillverkare minskar kostnaderna genom att använda små dragkedjor som inte klarar den höga spänningen hos en fullastad ryggsäck. Jag kommer att beröra hur du inspekterar din dragkedja och kontrollera storleken nedan.

Förstå de olika typerna av dragkedjor som används i ryggsäckar

Det finns två huvudtyper av dragkedjor som används på ryggsäckar och annan utomhusutrustning. Vislon dragkedjor är de billiga hårdplast dragkedjorna man vanligtvis hittar i kläder, och spiral dragkedjor är de slitstarka dragkedjorna som tillverkarna använder i tält och ryggsäckar.

  Hur man gör hemmagjord tältsömsförseglare: DIY tältsömsförseglare

Nästan alla tillverkare använder dragkedjor på sina ryggsäckar, eftersom Vislon-dragkedjor inte klarar vikten av en fullastad ryggsäck. Blixtlås med spiral klarar också extra stress eftersom de har en flexibel design. De rullar helt enkelt rakt över allt skräp (sand, smuts, damm, etc.) som fastnar i trådarna och läker sig själva för att förhindra skador. Det krävs mycket ryck för att skada och dra isär en spiraldragkedja.

Spiral blixtlåstejp är billigt (se rullband på Amazon) så det kommer inte kosta mycket att byta ut din ryggsäcks dragkedja. Du kan köpa en 10-yard rulle för cirka $15, så det är definitivt värt att kolla upp om du har problem med blixtlåset. Dragkedja med blixtlås kan hittas på nätet, men det är förmodligen bättre att gå till din lokala hantverksbutik för att få en ersättning för att undvika fraktkostnader.

Se till att du köper skjutreglaget i rätt storlek om det är allt du behöver byta ut. Du kan vanligtvis hitta ett nummer som anger storleken på din dragkedja tryckt på insidan av den. Om du inte hittar ett multipack Om du inte känner för att gå till en butik denna Zipper Rescue reparationssats har alla standardstorlekar med dragkedjor som används i ryggsäckar, tält, sovsäckar mm.

Det är väldigt enkelt att sy i en ny dragkedja, men jag skulle fråga din lokala skräddare eller kemtvätt hur mycket de tar för att ersätta dragkedjor. Min skräddare tar bara $20 för att helt ersätta en dragkedja och $10 för mindre reparationer av reglaget. Skillnaden på 5 dollar i att köpa 10 yards blixtlåstejp var inte värt besväret med att köpa tejpen och försöka reparera själv.

Att byta ut hela dragkedjan är ganska enkelt. Klipp helt enkelt ut den gamla dragkedjan så nära metallspolarna i mitten som möjligt och sy fast den nya dragkedjan. Att montera ett nytt reglage är den knepiga delen, men följande video kommer att ge dig en bra översikt över hur du korrekt installerar ett nytt reglage.

Titta på storleken på dragkedjan

Om du tittar på slutet eller baksidan av din dragkedja så bör det finnas en siffra som anger storleken på dragkedjan. Siffran ger dig en grov uppskattning av bredden på de två sidorna av spolen och bör hjälpa dig att hitta ersättningsdragkedjor. I allmänhet bör högre zip-nummer vara starkare, mer hållbara och kunna stödja extra vikt.

Större kostymer med tung belastning kräver en större dragkedja. De flesta ryggsäckar använder en #8 dragkedja för huvudfacket och #5 dragkedjor för tillbehörsfickor. Vissa företag försöker komma undan med att använda billigare/mindre #5-dragkedjor på huvudfacket, vilket kan leda till blixtlåsproblem. Dragkedjan kommer lätt att haka och dra isär under tung belastning.

Jag rekommenderar att du använder en #8 eller spenderar några dollar mer på en #10-dragkedja om du någonsin behöver byta ut din ryggsäcksdragkedja. att köpa fem yards av #10 blixtlåstejp är som en skillnad på $2-3 från #8-bandet. Dessutom ingår tillräckligt med tejp för att få jobbet gjort 5+ gånger, så det blir till ett värde av $3 i material per jobb.