Varför fortsätter min snöskoter att svämma över?

Du har väntat hela veckan på att få åka snöskoter, så när dagen kommer kommer din släde inte att starta. Är det slut på bensin? Nej, du fyllde bara på tanken häromdagen. Du är inte säker på vad som kan hända då. En möjlighet är att du översvämmade motorn, speciellt om du har haft det här problemet tidigare. Vad orsakar upprepade snöskoteröversvämningar?

Din snöskoter kan fortsätta svämma över om du överprimar eller överchoker motorn vid start. I andra fall kan det vara ett problem med felaktiga delar som inloppsnålen eller flottörventilsäten.

I dagens inlägg kommer vi att gräva djupare in i anledningarna till att din snöskoter kan svämma över, diskutera vad som händer när du svämmar över motorn, samt hur man bedömer och åtgärdar problemet. Du kommer inte att vilja missa det!

Vad betyder det när en snöskotermotor översvämmas?

Det första är först, när du svämmar över din snöskoter, vad händer egentligen?

Din snöskotermotor, precis som många förbränningsmotorer, måste matas med bränsle och luft i ett speciellt förhållande, vanligtvis 12:1. I det här fallet är 12:an mängden luft och 1:an är mängden bränsle. Att följa detta förhållande optimerar din slädes prestanda så att dina dagar på skoterlederna blir bättre.

Men vad händer om du skulle tillsätta för lite luft eller för mycket bränsle till din snöskotermotor och därmed förstöra förhållandet? Tja, allt slädbränsle har en övre explosionsgräns, även känd som brännbarhetsgränsen. Detta syftar helt enkelt på hur mycket syre och brännbara material i bränslet som kommer att brinna om bränslekoncentrationen ligger inom den gränsen.

När din snöskoters bränsle nu överskrider den övre explosionsgränsen har du svämmat över motorn. Luft-bränsleblandningen är för rik och tillåter inte antändning. Antingen startar inte din snöskoter alls, eller så startar den, men den kommer att börja stanna på dig då och då, vilket är ännu mer störande.

Varför fortsätter din snöskoter att svämma över?

Om din snöskoter översvämmas en gång är det en ganska skrämmande händelse. Vi kommer att prata i nästa avsnitt om tecken som indikerar slädeöversvämning, men de är inte vackra. Om du inte identifierar och åtgärdar orsaken till att din släde har svämmat över, är det mycket lätt att problemet dyker upp hela tiden. Kanske inte varje gång du åker skoter, men oftare än inte kommer din motor att svämma över.

Här är varför.

Överkvävning av motorn

Din slädes choke är en integrerad komponent för start, men det finns något sådant som att överdriva. För att sätta på din snöskoter ordentligt vill du aktivera parkeringsbromsen, börja gasa och sedan rulla långsamt i några minuter så att motorn kan värmas upp.

Om din släde använder elstart ska du sätta nyckeln i tändningen, slå på den och släppa choken när du hör motorn sparka igång. Sedan, när din motor har ett par minuter på sig att värmas upp, stäng av choken.

  Hur man väljer rätt fiskebobber för varje situation

Vissa slädare sätter på sina snöskotrar och åker på dem medan motorn fortfarande är kall. Vi rekommenderar inte detta, eftersom det belastar motorn. Som sagt, du måste prima eller choka din motor mer än du skulle göra med en varm slädemotor. Annars, begränsa för mycket kvävning.

Kom ihåg att din choke ger rätt luft-till-bränsle-förhållande genom att begränsa hur mycket luft som kommer till förgasaren. Detta släpper in mer bränsle. När du överchoker motorn begränsar du mängden luft till en sådan grad att det är mycket möjligt att översvämma motorn. Lyckligtvis, när du väl inser vad du gör är detta beteende lätt att fixa.

Använder fel typ av bränsle

Du vill också kontrollera att ditt snöskoterbränsle uppfyller det lämpliga luft-till-bränsleförhållandet som krävs för din släde. Som vi nyss nämnde kan du alltid choka motorn för att nå det förhållandet, men fel bränsletyp kommer att orsaka problem inte bara vid start, utan när du försöker åka med din släde också.

Håller fast vid gamla delar

Vissa delar av din släde kan gå sönder vilket kan få din motor att fortsätta svämma över. En av dessa är inloppsnålen och den andra är flottörventilsätet.

Inloppsnålen under förgasaren är fäst vid en flytstång och ansluter kolhydraten till bränsleledningen. Om din inloppsnål är smutsig kan du använda någon WD-40 eller liknande produkt för att smörja och rengöra den. Om det inte fungerar och din motor fortfarande svämmar över, bör du mycket väl överväga att byta ut inloppsnålen.

Det här är inte superbilligt, eftersom en nål kostar cirka $40 om du går igenom din skotertillverkare. För en så liten metallbit är priset ganska högt, men du vill ändå inte trycka din inloppsnål för långt förbi sin prime.

Den andra komponenten som kan bidra till att din snöskoter svämmar över är ditt flottörventilsäte, som är en annan del av din flottörventil. Flottörventilen är en komponent som reglerar hur mycket bränsle kolhydraten tar emot. Inuti flottörventilen finns flottören, nålen och sätet, som är en specialiserad öppning.

När din kolhydrater blir översvämmad av bränsle, vilket kan hända, och bränslet sitter och sitter, kan din flottörventil gå nedför. Överraskande nog kommer du förmodligen att betala mindre för en helt ny flottörventil än för inloppsnålen. Det genomsnittliga priset på en flottörventil är mellan $20 och $40.

Hur vet du att din snöskotermotor är översvämmad? (Hur man fixar det)

Om din släde agerar, hur kan du avgöra om det är ett problem med din snöskoters motor översvämmad eller något annat? Håll utkik efter följande symtom.

  Kan side-by-side ha värmare i hytten?

Din motor är extra bullrig

Ingen snöskotermotor är ljudlös, särskilt vid start, men din gör några extra konstiga ljud, några som du aldrig har hört förut. Du hör till exempel ett ljud nästan som en vev, speciellt när du sätter på din snöskoter. Detta kan vara det enda bruset eller så kan det åtföljas av andra störande ljud.

Oavsett vilket, kakofonien av buller är din snöskotermotor som reagerar på det felaktiga luft-till-bränsleförhållandet i släden.

Motorn startar men stannar inte på

Om du är en vanlig över-choker av din snöskoter, så kan de första minuterna efter start vara särskilt svåra. Som vi pratade om tidigare, din släde startar, men ett par minuter senare slår den ut för dig. Du kan kväva den igen för att få igång släden, vilket bara gör ett redan dåligt problem ännu värre.

Om din dag fortlöper så här, där din motor stannar, stryper du den mer och motorn stannar igen, kommer du inte att komma särskilt långt på din snöskoter eftersom du kommer att ha översvämmat motorn rejält.

Motorn startar inte alls

I vissa fall kommer saker och ting aldrig riktigt så långt eftersom du inte ens kan slå på din snöskoter. För många upprepade fall av ovanstående beteende kan översvämma motorn så kraftigt att den inte kan köras.

Du kan lukta gas

Det sista symtomet att akta sig för en översvämmad skotermotor är lukten av gas. Speciellt när du först sätter på din släde är det normalt att du luktar lite gas, men om lukten är överväldigande är det inte bra. Ett annat tecken som tyder på översvämning av motorn är om gaslukten är mer framträdande runt din slädes avgaser än någon annanstans på fordonet.

Hur man felsöker snöskoteröversvämningar

Du är ganska säker på att din skotermotor har svämmat över igen, men vad kan du göra åt det? Prova följande felsökningsåtgärder för att få din släde igång friskt igen.

Vänta

Din första metod är egentligen inte en metod alls, eftersom du inte gör något på ett litet tag. Ja, vi menar allvar. Håll dig vid sidan av vägen, slå av din snöskoter och vänta i 20 minuter. Du kan gå in för att värma upp, ta en paus i badrummet eller få något att äta.

När du kommer ut borde den extra gasen i din motor ha hunnit avdunsta. Dina tändstift, som var mättade med gas, borde också ha torkat ut vid det här laget. Som sagt, om du allvarligt översvämmade motorn, kanske det inte fungerar att vänta ett tag, så tänk på det.

  Underhåll av fiskebåt: Allt du behöver veta

Förutsatt att det inte är ett betydande problem, slå på din skotermotor igen efter 20 minuter eller så (du kan alltid vänta längre om du tror att det hjälper). Undvik att fylla motorn också. Omstarten och ledigheten kan ha löst problemet, men om inte har du många andra alternativ.

Ta bort den extra gasen

All gas kommer inte nödvändigtvis att avdunsta, så du kanske vill ta bort den manuellt. Vi rekommenderar att du stänger av choken och motorn och låter din motor svalna. Ta sedan ut dina tändstift, torka och rengör dem efter behov.

Kontrollera ditt vevhus, som också kan bli mättat med gas, och leta efter dräneringspluggarna. Genom att öppna dessa kan du släppa ut överskottsgasen. Du vill också rengöra dina kolhydrater.

Kvävs sparsamt

Genom att lära dig det rätta sättet och de rätta tidpunkterna för att strypa din motor, kan du förhindra framtida fall av översvämning av din snöskoter. Detta är värt att göra, eftersom du kan spara dig själv mycket av det arbete som vi har diskuterat i den här guiden!

Byt ut flottörventilen

För att byta ut flottörventilens delar, inklusive sätet och inloppsnålen, behöver du en 5/8-tums skiftnyckel. Sätt den på justermuttern och börja lossa skruvarna med en platt skruvmejsel. Vrid din skruvmejsel moturs för att lossa skruven. Det behöver inte komma hela vägen ut om du inte vill det. Upprepa detta för alla skruvar i setet tills de är lösa nog att arbeta med.

Använd sedan en justermutter för att trä nålen och vrid muttern moturs. Detta ska dra både sätet och nålen upp och ut ur din flytskål. Återigen, förvänta dig inte fullständig borttagning här, eftersom sätet och nålen kommer att stiga upp cirka 3/8 tum eftersom O-ringen kommer att hålla allt relativt på plats.

Du måste koppla ur trådarna för fullständig borttagning om det är vad som är nödvändigt. Sedan bör du kunna lyfta sätet och nålen från flottörskålen. Lägg till dina nya delar och följ stegen ovan bakåt för att få allt på plats som det ska.

Se en reparatör

Om ovanstående åtgärder inte har stoppat ditt problem med översvämning av snöskoter, är det aldrig en dålig idé att träffa din favoritslädemekaniker.

Slutgiltiga tankar

Frekvent översvämning av snöskoter innebär att för mycket bränsle skickas till motorn, vilket förstör det nödvändiga luft-till-bränsle-förhållandet som din snöskoter behöver för bästa prestanda. Genom att överchola motorn kan du översvämma den, vilket är fallet om flottörventilens delar är gamla.

Nu när du vet hur du fixar din översvämmade snöskoter bör du inte fortsätta ha dessa problem framöver. Lycka till!