Varför fortsätter jag att snubbla brytare i min husbil?

Husbilar är bra att resa runt med din familj på campingäventyr överallt. En sak du vill vara medveten om är hur du får ström till din husbil och vad du ska göra om du tappar ström.

Inom din husbil finns det flera kraftkällor; från 12v batterier till 120v elektriska plugins. Varje kraftkälla hjälper något i din husbil att fungera och fungera korrekt. Det finns också flera typer av RV-effekt, som 30 amp och 50 amp som olika typer av riggar erbjuder, så att veta vad du har är viktigt.

Att utlösa brytare i din husbil betyder helt enkelt att du överskrider den kraft du får. Du överbelastar kretsen i din husbil, så det är nödvändigt att minska strömförbrukningen från din husbil.

Det finns lite information att veta för att åtgärda problem med utlösningsbrytare i din husbil. Den här artikeln hjälper dig att få värdefull kunskap om varför dina brytare snubblar och vad du kan göra för att åtgärda problemet.

Varför fortsätter jag att poppa brytare i min husbil

Varför löser jag ut en eller flera brytare i min husbil?

Att lösa ut brytare i din husbil medan den används av dina vänner och familj kan vara ett frustrerande problem, men är vanligtvis en mycket enkel lösning.

Oftare än inte dras det för mycket ström från din släpvagn som får dina brytare att poppa. Det betyder att du har för många föremål inkopplade när din trailer inte är utrustad för att driva mer än vad den är skapad för. Ofta kan detta hända om du använder en adapter för att få din 50 ampere trailer att kunna köras på 30 ampere.

Ett annat problem du kan stöta på är att bara vända en strömbrytare istället för hela campingplatsens strömkontakt. Att vända en strömbrytare betyder helt enkelt att du överbelastas en specifik krets och överskrider den effekt som den specifika kretsen har.

Om du till exempel sätter flera apparater på en kontakt överstiger de 15 ampere som kontakten kan hålla, vilket gör att brytaren vänder.

  Behöver jag lägga en presenning under mitt tält?

Vad är skillnaden mellan 30 Amp och 50 Amp?

Många gånger orsakas utlösningsbrytare i din husbil av att din husbil överbelastas med mer kraft än den kan köra. När du köper din husbil vet du med största sannolikhet direkt om din enhet är på 30 eller 50 ampere. 30 och 50 ampere betyder helt enkelt mängden ström som kommer från att anslutas till landström.

  • 30 amp husbilar är vanligtvis riggar som har en AC-enhet och låter dig köra de flesta av dina apparater på samma effekt.
  • Medan 50 A-enheter kan köra två AC-enheter, såväl som en tvättmaskin och torktumlare och andra stora apparater.

Om du kopplar in din 50 amp-rigg upp till en 30 amp-kontakt med en adapter är det högst troligt att du kommer att lösa strömbrytaren. Du kommer att upptäcka att detta händer om du försöker köra för många saker samtidigt i din husbil. Om du till exempel ansluter din 50 amp-rigg till en 30 amp-kontakt och försöker köra TV:n, AC och flera apparater kommer brytaren snabbt att vända.

Att veta vad du kan köra på de olika kraftkällorna är viktigt för att behålla strömmen i din husbil under varje resa.

Varför fortsätter jag att poppa brytare i min husbil

Varför fortsätter min RV AC att vända på brytaren?

När det kommer till din AC-enhet i din husbil kräver de vanligtvis mycket ström. Att köra luftkonditioneringsenheter för husbilar drar ständigt mycket ström från din strömkälla och behöver ett konstant strömflöde.

Om du använder 30 amp ström eller en generator, kan mängden ström som din luftkonditionering använder lätt lösa ut din strömbrytare, vilket kräver att du återställer strömmen till din landströmskontakt.

Du kan definitivt köra din luftkonditionering när den är ansluten till 30 amp landström, men om den är igång konstant kan du behöva koppla bort flera apparater för att din luftkonditionering ska fungera.

Det finns också några andra anledningar till att din husbilsluftkonditionering kan vara vändbrytare (comfort experts inc):

  • ett smutsigt luftfilter (du kan få ett nytt luftfilter här på Amazon)
  • inte tillräckligt med köldmedium eller kylvätska
  Vilken storlek motor för en pontonbåt? (Båtlängd, kraft, hastighet, etc)

När du har ett smutsigt luftfilter måste din husbils luftkonditionering arbeta mycket hårdare för att cirkulera luft i hela din husbil.

Om du tar dig tid att rengöra ditt luftfilter regelbundet, med ett vakuum eller en sammansättning av rengöringsmedel och vatten, säkerställer att din AC fungerar korrekt och är mindre benägen att vända brytaren.

Om du är ansluten till rätt mängd ström är ditt AC-filter rent och du har fortfarande problem med dina AC-brytare; det kan finnas ett större problem.

Det kan vara en kompressor som är dålig och som använder för mycket kraft hela tiden. Om du stöter på en kompressor eller något annat problem som du behöver åtgärda är det smart att ta din husbil till en certifierad mekaniker som kan åtgärda problemet snabbt och enkelt.

När ska man checka in på campingen över strömproblem

En annan fråga att tänka på om du får din strömbrytare ständigt vänd när du är på en campingplats, är att det kanske är problem med det elektriska systemet på campingen. Om campingen är otroligt full eller om du ständigt har problem är det klokt att ringa campingen för att se om problemet är stort.

Att ringa campingen hjälper dig att utesluta om det är ett problem med bara din husbil eller om det är ett problem med campingen. Att ta tag i en överspänningsskydd hjälper till att hålla din husbil skyddad från spänningsspikar.


Vad ska jag göra när mina husbilsbrytare vänder

Om din husbilsbrytare vänder mot landströmskontakten, måste du gå ut och vända tillbaka strömmen. Innan du vänder tillbaka brytaren, se till att du antingen kopplar ur vissa apparater, eller om det är svalare ute, stäng av AC en liten stund. Om du bara vänder på brytaren och inte kopplar ur eller ändrar någonting, kommer brytaren bara att vända hela dagen.

  Hur länge kan man stanna på en campingplats?

Om du vänder en brytare inuti din husbil, påverkar det bara ett visst område i din husbil; du måste hitta din kretsbox i din husbil. För det mesta kommer din kretsbox att vara täckt av en svart dörr som du trycker in för att komma åt alla dina säkringar och strömbrytare. Innan du återställer din strömbrytare eller brytare i husbilen, måste du ta reda på varför den vände i första hand och koppla ur apparater för att säkerställa att den inte ständigt vänder.

Om du överbelasta en brytare med för mycket kommer din brytare att vända gång på gång.

Slutsats

Att ha allt i fungerande skick i din husbil gör att du kan ha en stressfri resa med din familj och vänner. Ett vanligt problem som nya och gamla RVers stöter på gång på gång är flipping breakers. Om du frågar dig själv ”varför fortsätter jag att snubbla brytare i min husbil?”, vet att det är ett vanligt problem som i allmänhet enkelt kan åtgärdas.

Först och främst är det att kontrollera vilken typ av ström du är ansluten till och om du överbelastas din brytare. 30 amp och 50 amp effekt kan ge elektricitet till olika mängder apparater och AC; så att veta vilken du har är en bra utgångspunkt. Det är lätt att överbelasta en 30 amp koppling när du använder en adapter för att koppla in din 50 amp rigg till 30 amp effekt.

Ett annat problem är när du försöker använda 30 ampere för att köra flera AC-enheter och andra apparater tillsammans, vilket kommer att överbelasta din rigg helt och orsaka problem i det långa loppet.

Du kan också enkelt sätta brytare i din husbil genom att överbelasta vissa brytare med för mycket kraft. Att balansera kraften i din husbil är viktigt för att säkerställa att dina brytare och förbli i fungerande skick.