Varför drar husbilar jeepar?

Med en husbil kan du resa nästan var som helst samtidigt som du har hemmets bekvämligheter. Husbilsresenärer njuter av samma kök, badrum, vardagsrum och sovrum varje natt. Men dessa bekvämligheter kommer till en kostnad; Husbilar behöver större parkeringsplatser, suga gas och är inte praktiska för att köra runt i stan. Som ett resultat kommer du många gånger att se husbilar dra jeepar. Varför är det så?

RVers drar jeepar eftersom de vill ha ett enkelt sätt att resa i området när de väl når sin campingdestination, för att se sevärdheterna eller hämta förnödenheter utan att köra RV runt. Dessutom kan Jeep 4×4 lätt bogseras platt, vilket gör dem till det idealiska valet.

Är det värt besväret att bogsera en jeep med en husbil som redan får låg bränslesträcka? Det kan tyckas meningslöst att låta ett fordon dra ett annat medan du reser, men jeepar tillåta campare och resenärer att dra full nytta av de platser de besöker. Det här inlägget kommer att dyka in i hur jeepar hjälper husbilsresenärer att hitta balansen mellan bekväm camping och robust äventyr, och du kommer att upptäcka varför jeepar är en smart följeslagare till husbilar.

Varför är jeepar så populära att dra bakom husbilar?

Sedan lanseringen i början av 1940-talet har Jeep blivit en ”amerikansk ikon”, med en distinkt design, oöverträffad terrängprestanda och lång livslängd; det är lätt att se varför det här fordonet har funnits så länge. Ändå, så ofta som vi ser jeepar på och terräng, börjar vi se fler av dem bogserade bakom husbilar.

Jeepar är mycket mer populära att dra bakom husbilar än andra fordon. Även om andra fordon också bogseras bakom husbilar, Jeepar, särskilt Jeep Wranglers, är det vanligaste valet. Oddsen är, om du har varit på en roadtrip, har du sett en husbil dra en jeep. En av anledningarna till att jeepar är så populära är att de enkelt kan krokas av och på en husbil.

Vad är platt bogsering?

Platt bogsering, ibland känd som ”fyra ned bogsering eller bogsering av jolle,” är processen att bogsera ett fordon bakom en husbil och inte på en släpvagn eller släpvagn. Det kräver att man fäster en dragkrok från husbilen till paddan (slang för ett bogserat fordon) och låter den rulla fram bakom husbilen med sina egna fyra däck på trottoaren.

Platt bogsering fungerar genom att ha ett drag monterat på husbilen, som enkelt ansluts till jeepen när en dragkrok är installerad. Den platta bogseringen gör av- och påkrokning snabbare eftersom Jeeps dragkrok enkelt kan kopplas till och kopplas från husbilen samtidigt som den är säker med säkerhetskedjor och bromshjälpalternativ.

En dragkrok av stål eller aluminium förbinder de två fordonen på tre punkter, en vid husbilskopplingen och två på dragfordonets front. Nedan följer en lista över nödvändiga komponenter som behövs för säker plan bogsering.

 • Husbilsfäste: Den del som är fäst på husbilens chassi för bogsering.
 • Dragkrok: Ansluter paddan till husbilen för säker platt bogsering.
 • Basplattasats: Fordonsspecifika delar installerade på framramen på din padda.
 • Säkerhetskablar: Stålkablar anslutna från paddan till husbilen i händelse av ett fel på dragkroken.
 • Ledningsnät: Låter paddans bromsljus, blinkers etc. fungera tillsammans med husbilsljusen.
 • Kompletterande bromssystem: Synkroniserar paddans bromsar med husbilens bromsar.
  Bästa hundar för camping

Jeepens design gör det enkelt att bogsera den bakom en husbil; många Jeep-modeller, inklusive Wrangler, Gladiator, Cherokee, Patriot och Liberty, kan dras platt.

Det är dock viktigt att notera det inte alla specifika typer av Cherokee-, Patriot- och Liberty-modellerna kan säkert dras platt. Därför, det är viktigt att undersöka den specifika modellen och trimnivån för modellen du har eller funderar på att köpa.

Underlåtenhet att bogsera jeepen korrekt kan orsaka allvarliga skador på transmissionen och/eller växellådan.

Om resenärer behöver ta en snabb tur till butiken i jeepen, de behöver inte slösa tid på att lossa jeepen från en docka eller släpvagn för att lämna bara för att lasta upp den igen när de kommer tillbaka från affären.

Dessutom, om du kommer dit du ska övernatta och snabbt vill ge dig ut på ett äventyr, kan du kroka av din jeep och börja rulla.

Jeepar och husbilar är motsatta typer av fordon. Om du vill bli äventyrlig och utforska någonstans utanför vägen, en jeep kan lätt ta dig till platser där andra fordon inte kan. Det här fordonet hjälper dig att ta dig utanför allfarvägen och utforska nya platser som andra inte kan ta sig till.

The Trail Mindre Resed

Erfarna RVers vet att Jeep Wrangler är ett av de bästa fordonen för platt bogsering, såväl som ett idealiskt roam-around-fordon när de väl kommer till sin camping. Men där denna robusta 4×4 verkligen utmärker sig är när trottoaren tar slut och du är redo att ta dig an några terrängstigar.

Wrangler har exceptionell markfrigång, såväl som skyddande underredes glidplattor som tillåter dig att köra över stenar, stockar och andra hinder du kan stöta på när du korsar ojämn terräng.

Många andra funktioner kommer som standard eller är tillgängliga, såsom en helboxad ram, terrängdifferentialer och extra tuffa kroppsmonterade rockreglage, vilket gör det till det valda fordonet för dessa terrängäventyr.

Dessa fordon är designade för terrängbruk. Kompletta med robusta fyrhjulsdrivna paket, knotiga däck och stela fjädringar, jeepar är redo att ta sig an nästan vilken väg du tar dem på, ett attraktivt alternativ efter att ha kört i husbil hela dagen.

Jeepen är ett mångsidigt fordon i sin förmåga att enkelt bogseras, passa en familj och deras utrustning och ta sig ut i oländig terräng. En jeep kan ta dig till snabbköpet för att hämta förnödenheter för att fylla på din husbil, eller så kan den ta dig uppför en brant, stenig stig genom bergen och hjälpa dig att upptäcka en ny plats på din resa.

  Hur man använder ett campingkylskåp på rätt sätt: 9 experttips

Andra inlägg av intresse

 • Kan jag campa med min hund? (+Saker att veta innan du går)
 • Hur länge kan man stanna på en campingplats?
 • Behöver du en yxa för att campa?
 • Varför är campingljusen röda?

Är Jeep Wrangler det mest populära bogserade fordonet?

Inte alla Jeep-modeller är designade för att vara platt bogserade. Alla Jeep Wranglers är dock kompatibla med platt bogsering. Av denna anledning, Jeep Wranglers är de ultimata och vanligaste jeepar som bogseras bakom husbilar. Dessutom är vissa Jeep Wranglers kortare fordon, så att bogsera dem bakom en husbil är lättare att hantera än ett större terrängfordon.

Jeep Wranglers har funnits sedan 1980-talet, så RVers kan köpa en billig, äldre modell och bara köra den begränsade mil när de kommer till sin camping.

En äldre Jeep Wrangler kanske inte är redo för en lång vägresa i höga hastigheter, men när den är platt bogserad av en husbil behöver den inte vara det. Många äldre modeller är mycket pålitliga för att ta dig runt i stan och genom tuff terräng.

Om resenärer i en klass C husbil, som är mindre och har mindre dragkapacitet än en klass A, fortfarande vill dra ett fordon platt, är Jeep Wranglers ett gångbart alternativ. För övrigt, Wranglers väger nästan alltid mindre än 5 000 pund, så antingen en stor klass C eller klass A husbil kan bogsera dem. Jeep Wrangler är utan tvekan det vanligaste fordonet som bogseras bakom en husbil av dessa skäl.

Vad gör en Jeep platt bogserbar?

Många jeepar har platt bogsering i åtanke när de designas och byggs. Jeepmodeller som är kompatibla med platt bogsering, som Jeep Wrangler, är idealiska för husbilsresenärer eftersom dessa Jeep-modeller gör det möjligt att ha fordonet avstängt utan att ratten låser sig.

Alla modeller är inte likadana, men de har liknande inställningar – du kan antingen ha fordonet avstängt eller nyckeln vriden till en specifik inställning, så inte mycket batterikraft används. Detta alternativ kommer att förhindra att ditt batteri laddas ur medan det bogseras.

Vissa Jeep-modeller är designade så att delar av transmissionen inte rör sig medan den är platt bogserad. Denna design gör att transmissionen inte skadas medan hjulen rör sig.

Med 4×4-fordon som jeepar är det viktigt att komma ihåg att alltid platt bogsera dem istället för att sätta två hjul på en docka eller släpvagn. Om två hjul snurrar, kopplade till vägen och de andra två inte rör sig, kommer det att skada fyrhjulsdriftsystemet.

Lägger platt bogsering en jeep till flera mil?

Om en Jeep är korrekt konfigurerad, kommer platt bogsering inte att lägga några mil till vägmätaren. Det finns dock några kritiska steg för att säkerställa att du förbereder en jeep ordentligt för att bli platt bogserad.

  Kan man slå upp ett tält på grus?

Medan olika guider förklarar de rätta stegen att ta när du platt bogser en jeep, den bästa referensen är din bruksanvisning. Försök alltid att ta reda på instruktionerna från tillverkaren för att säkerställa att du platt bogser på ett säkert sätt.

Även om inga miles läggs till vägmätaren, kommer Jeepen fortfarande att utsättas för lite slitage medan den är platt bogserad. Platt bogsering på flera områden kan orsaka slitage på:

 • Kullager
 • Däck
 • Styrning

Korrekt förberedelse av din jeep och husbil när du bestämmer dig för platt bogsering är det bästa sättet att undvika skador på din bilresa.

Håller Jeep Wranglers sitt värde?

Ja, Jeep Wranglers håller sitt värde exceptionellt bra. De är en välkänd och omtyckt design som Jeep-fans har älskat i decennier. Wrangler har alltid mindre förändringar, men den övergripande designen förblir densamma. Följaktligen, det är inte ovanligt att se Wranglers från 1990-talet sälja för över $7 000.

Dessa modeller har testats på trottoaren och genom lera, kullar och stenar under åren; de fortsätter att bevisa sig själva. Nya Jeep Wranglers behåller upp till 70 % av sitt värde efter tre år och cirka 60 % efter fem år. Oavsett om den är begagnad eller ny, är en Jeep Wrangler en pålitlig investering.

Offroading kan vara tuff på vilken bil som helst, så skyddsåtgärder som glidplattor är bra alternativ för att förhindra skador och hjälpa en Wrangler att behålla sitt värde.

Den perfekta kombinationen av en husbil och en jeep

Så många husbilsresenärer släpar Jeep Wranglers eftersom Jeep har visat sig vara en följeslagare till nöje och äventyr. Medan en husbil är inställd med alla bekvämligheter i hemmet, är en jeep redo att ta dig dit bara en jeep kan. En Jeep kan ge dig friheten att hitta avskild skönhet på många platser du besöker. Du kan klättra uppför en grov, stenig väg med förtroende för din Jeep. Sedan kan du återvända till ditt bekväma läger och njuta av värme, komfort och säkerhet i en husbil.

RV camping blir mycket lättare med en jeep. Till exempel behöver du inte packa ihop hela lägret för att fylla på förråd. Eller, om du längtar efter en natt i staden eller staden medan du campar, kan du ta jeepen, så att du inte behöver oroa dig för att hitta parkering för en husbil.

För övrigt, camping- och husbilsresor blir mer flexibla när resenärer platt släpar en jeep bakom sin husbil. Plötsligt blir platser att campa på platser att se från ett nytt perspektiv – ett sällsynt perspektiv som möjliggörs av ett robust terrängfordon som kan klättra på stenar och ta dina resor till en helt ny nivå.