Varför brinner min ATV olja?

När din ATV bränner olja betyder det att olja har nått förbränningskammaren. Detta kan leda till skrämmande händelser för dig varje gång du tänder din ATV. Vad är det som gör att din ATV gör detta?

Din ATV bränner olja av följande skäl:

  • Avgaserna är smutsiga
  • Ventilskaftstätningarna är gamla
  • Ljuddämparen har olja i sig
  • Du använder för mycket olja
  • Eller för lite olja
  • Eller den felaktiga sorten
  • Din ATV är ny

I dagens guide kommer vi att undersöka varför terränghjulingar bränner olja enligt listan ovan samt diskutera vad man ska göra åt det. Om din ATV har detta problem, då är det här en artikel som du absolut inte kommer att vilja missa!

Vad betyder det att en ATV bränner olja?

Du kan inte diagnostisera ett problem du inte förstår. Det gäller allt, inklusive din ATV.

Så vad exakt betyder det när en ATV bränner olja? När allt kommer omkring är din ATV inte en fotogenlampa.

Som vi berörde i introt är brinnande olja ett fenomen som inträffar i fordon som terränghjulingar som uppstår när olja sipprar in i fel delar av fordonet. Nu kan olja komma in i luft/bränsleblandningen.

När du slår på din ATV tänds oljan i luft/bränsleblandningen när tändstiftet aktiverar förbränningskammaren.

Vilka resultat är ganska skrämmande. Din ATV:s avgassystem kommer att släppa ut blåfärgad rök (vanligtvis).

Prestandan hos din ATV kommer inte heller att vara i nivå, vilket kan vara oroande om din ATV bara är ett par år gammal.

Här är varför din ATV bränner olja

Nu när du förstår mer om vad det betyder när din ATV bränner olja, är det dags att diagnostisera vad som kan orsaka problemet. Per introt, här är sju orsaker till oljebränning i en ATV.

Avgaserna är smutsiga

Som vi alltid nämner på bloggen, ibland är den enklaste lösningen den mest effektiva. Därför tänkte vi börja med att prata om ett smutsigt avgasrör.

På grund av placeringen av avgaserna på din ATV är det inte så svårt för skräp som löv, lerklumpar, torr smuts och till och med små djur eller insekter att ta sig in i avgaserna.

Sedan, när du väl kör på den öppna vägen på din ATV, värms avgasröret upp till en sådan grad att det kommer att bränna vad som helst i sin närvaro (vilket förhoppningsvis inte är levande djur vid den tidpunkten!).

Den luktande aromen som möter dina näsborrar kan mycket väl vara brännande smuts eller löv.

Därför är det värt det att ta 10 eller 15 minuter och inspektera detta område. Rengör avgaserna noggrant så att det inte blir något smutsigt.

  Den bästa fiskelinan för jiggning

Var noga med att rengöra utrymmet mellan värmeskölden och avgasröret också, eftersom detta område ofta missas men ändå kan bli smutsigt.

Slå sedan på din ATV och se om den startar utan några som helst problem med oljebränning. I så fall har du löst problemet väldigt enkelt och gratis!

Ventilstångstätningarna är gamla

Även om vi önskar att det alltid kunde vara så enkelt som så, inser vi att det inte alltid är fallet.

Om din ATV:s avgassystem är i toppskick eller om det inte löste problemet, har du en handfull andra områden att kontrollera.

Nästa är ventilstammarna.

Ventilskaftet sitter på fälgen eller hjulet på din ATV. Dess plikt är att upprätthålla däckpumpens nivåer så att dina däck inte blir punkterade i det ögonblick du kör i ojämn terräng. Ventilskaftet tillåter också lufttömning eller uppblåsning.

Som en typ av fristående ventil kan ventilskaftet skicka gas in i ATV:ns kammare, så om det går snett, då kommer du att se blå rök när du slår på tändningen på din ATV.

Även om skador på själva ventilspindeln kan orsaka ovanstående fenomen, är den mer sannolika syndaren tätningarna som omger stammarna.

Dessa tätningar håller inte för evigt, precis som ingen del av din ATV gör. Om du har haft din ATV i flera år och du aldrig har brytt dig om att kontrollera ventilskaftstätningarna, gör dig själv en tjänst och åtgärda det nu.

Mer än troligt kommer du att se en serie tätningar som är slitna och gamla.

Lyckligtvis är den här fixen lätt nog, och den är vanligtvis inte för dyr heller.

Ljuddämparen har olja i

Är din ventilskaftstätning bra? Då är det nu dags att rikta rampljuset på ditt fordons ljuddämpare.

Ljuddämparen, alias ljuddämparen, är designad för att minska ljudet från förbränningsmotorn. Det är en praktisk liten komponent tills den börjar bidra till din ATV:s problem.

Här är vad som kan hända. Ljuddämparen har överbliven olja i sig. När du vänder din ATV genererar avgaserna tillräckligt med värme så att oljan i ljuddämparen brinner.

Detta orsakar mer oljeansamling, och sedan mer och mer varje gång du använder din ATV.

Om en ansamling av bränd olja i ljuddämparen är ditt problem, kanske du märker att din ATV:s avgaser läcker en mörkfärgad olja.

Allt du behöver göra för att lösa detta problem är att rensa ut oljeansamlingen från din ljuddämpare.

Ta ut avgasens avluftningsventil. Ta sedan en trasa och täck hålet i avgasröret. Slå på din ATV och låt motorn varva, men kör inte. Fortsätt bara att varva motorn i några minuter.

Detta bör rensa bort eventuell återstående olja i avgaserna så att du kan åka din ATV utan rädsla.

  Kommer min trollingmotor att fungera i saltvatten?

Du använder för mycket olja

Som nästa nummer är på väg att exemplifiera, ibland har din ATV-brinnande olja inte nödvändigtvis alltför dyra orsaker. Det kan bara vara så att du fyller fordonet med för mycket olja.

Ett av de mest uppenbara tecknen på att din ATV överfylls är att olja läcker ut ur avgaserna. Naturligtvis, om du inte redan regelbundet kontrollerar avgaserna, så är detta ett tecken som du helt klart kan missa.

I så fall kommer du att märka att något är fel när den extra oljan brinner upp i motorn och orsakar en illaluktande lukt samt mycket rök.

Nu, om detta händer en eller två gånger, bör du inte behöva oroa dig för mycket om långsiktiga motorkonsekvenser.

Som sagt, om du gör överfyllning av din ATV till en vanlig händelse kan motorn skadas med tiden.

Du kan behöva reparera din ATV:s motor eller till och med byta ut, vilket båda kommer att bli mycket kostsamt.

Du använder för lite olja

Motsatsen kan också bidra till dina ATV-problem. Det vill säga om du underfyller motorn, så bränner den olja också.

Du kommer att känna en mycket stark lukt av att något brinner, och det kommer inte bara från avgaserna. Snarare kommer lukten att tränga igenom hela din ATV.

Anledningen till att du luktar så starkt är att ATV:n saknar olja, så motorkomponenterna upplever friktion. Friktionen producerar värme, och du luktar den värmen.

Dessutom kommer den magra oljan i motorn att brinna på grund av all extra värme som din motor har genererat.

Eller den felaktiga sortens olja

Du äger förmodligen andra fordon än en ATV. Du kan bestämma dig för att fylla din ATV:s tank med olja som inte är utformad för fordon som den eller UTV:er.

I vissa fall kommer detta att få din ATV att bränna olja. Anledningen är att vissa typer av olja värms upp så snabbt att det inte tar lång tid för din motor att bränna dem när du använder din ATV.

Åtminstone kommer du att märka en konstig lukt.

Du bör bara använda olja som är framtagen för ATV. Även om du har en stram budget för att underhålla din ATV, är oljan inte ett område där du vill nypa slantar. Köp olja av hög kvalitet och ditt fordon kommer att prestera mycket bättre.

Din ATV är ny

Vi började med en ganska enkel orsak till att din ATV bränner olja, och nu avslutar vi med en också.

Hur gammal är din ATV?

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i Florida

Om du bara körde bort den från tomten igår eller förrgår, kan det vara ditt problem.

De flesta nya ATV:er är fyllda med startolja direkt från fabriken. Oljan är utformad för att skydda ATV-delarna mellan lagring och frakt.

När startoljan brinner kan du se rök och lukta en stark brinnande doft. Även om det är oroande är det normalt.

När startoljan är borta borde ditt problem också vara det.

Hur man förhindrar en ATV från att bränna olja

Puh! Det var en ganska svår prövning du hade med din ATV. Lyckligtvis verkar det som om din ATV inte längre bränner olja, men du är av inställningen att du aldrig kan vara för försiktig.

Vi tror att du kommer att gilla det här avsnittet med förebyggande tips för att förhindra att din ATV bränner olja.

Skippa premiumkvalitetsoljan

Även om du skulle tro att olja av premiumkvalitet är den bästa av de bästa, rekommenderar vi den inte för ATV:er.

Anledningen? Dessa oljor kommer att brinna i en hetare hastighet jämfört med vanlig olja, vilket säkert kan bidra till dina ATV-problem.

Det enda undantaget är om tillverkaren rekommenderar premiumolja, men förvänta dig inte att de kommer att göra det.

Låt aldrig din ATV få slut på olja

Om du har använt din ATV i 100 miles eller 10 timmar, beroende på vad som kommer först, måste du fylla på fordonet med olja.

Detta kommer att förhindra att för lite olja finns i fordonet, vilket vi tog upp i det sista avsnittet som en potentiell orsak till att din ATV bränner olja.

Här är något ytterligare som borde motivera dig att hålla tanken på din ATV fylld. Om du inte gör det kan din tillverkargaranti bli ogiltig.

Du ska kontrollera din ATV:s ventiler var 100:e mil och byta olja. Missa inte långtidsskydd och eventuellt gratis reparationer genom att upphäva din garanti!

Underhåll dina tändstift

Tändstiften kan hindra hur väl din ATV hanterar olja och minska fordonets prestanda.

Så när du väl har nått den där 100 milen, förutom att fylla din ATV med olja, vill du också kontrollera tändstiften och byta ut eventuella felaktiga.

Slutgiltiga tankar

Om din ATV bränner olja är det ingen dålig idé att avgöra om du använder rätt typ av olja och om du har fyllt fordonet med för mycket eller för lite olja.

Om inte dessa orsaker kan det vara ett problem med tändstiftstätningarna, en smutsig ljuddämpare eller ett knasigt avgassystem. Glöm inte att om din ATV är helt ny från marknaden, kan startoljan också påverka prestandan!