Varför bär löpare lastbilsmössor?

Av alla sportigare hattar där ute, varför väljer löpare och traillöpare att bära lastbilshattar? Jag bestämde mig för att göra lite research för att ta reda på varför.

Truckerhattar är idealiska för löpning eftersom de är lätta och andas istället för vattentäta, perfekta för en svettig löpare. Truckers hattar har också en mycket bredare brätte för optimalt solskydd och är vanligtvis justerbara.

Det finns så mycket mer med truckerhattar än att bara se cool ut och hålla solen borta från ansiktet. Det finns också speciella specifikationer som kan göra din löpupplevelse bättre – det är därför lastbilshattar hamnar överst på listan.

Anledningarna till varför en lastbilshatt är bra att springa

Det finns några riktigt bra fördelar med att bära truckerhattar. Det är därför löpare väljer dem. Låt oss titta på dessa fördelar:

Lättvikt

När du springer och anstränger din kropp (300-800 kalorier per timme), vill du tynger kroppen så lite som möjligt.

Truckers hattar är vanligtvis gjorda av nätmaterialvilket minskar vikten.

Mesh som andas

Vanligtvis har en vanlig keps samma material genomgående. Truckerhattar har dock mesh antingen på baksidan eller genom hela mössan. Detta mesh gör hatten mycket mer andas.

Ju mer ventilerande dina kläder är, desto mer värme kan föras bort av evaporativ kylning – kort sagt, desto gladare blir du (om du inte springer i riktigt kallt väder)

Ditt huvud tappar mycket värme när du springer. Om du springer på sommaren, då vill du ha så lite återfångad värme från ditt huvud som möjligt. Annars kommer du få svett att rinna ner i ansiktet och i ögonen och … ja, det är bara inte vackert.

  Kan man slå upp ett tält på grus?

De stylar

Truckerhattar har definitivt en vibe till dem. Många människor gillar utseendet – det är en del av varför folk bär dem medan de gör allt.

Trucker Kepsar har Snapbacks

De justerbara tryckknapparna på baksidan gör den lätt att passa på huvudet i alla storlekar.

Det är bra och allt, men vanligtvis ändrar inte vårt huvud storlek som vuxna. Men när du springer är det ibland värt mycket att kunna lossa på hatten eller dra åt den beroende på omständigheterna. Den där extra flexibiliteten är en trevlig funktion att ha.

En annan fördel med snapbacks är att du kan när du springer dra av den och knäpp den runt handledenFitbit eller CamelBak, etc., och fortsätt löpningen.

Fantastiskt solskydd

Truckers hattar har en riktigt bred brätte. Om de inte var en del av en viss klädstil, skulle jag säga att brättet skulle vara besvärligt brett. Oavsett om du tycker att ett superbrett brätte är coolt eller inte, är det definitivt praktiskt –trots allt, ett av de primära syftena med alla typer av basebollkeps, inklusive truckers hattar, är att skydda ditt ansikte och hals från solen.

När du springer (eller vandrar för den delen) är det skönt att kunna få skugga för ögonen beroende på solens vinkel, men det är också trevligt när du tittar på dina fötter på en knepig stig för att få solskydd för din hals. Allt du behöver göra är att vända det breda brättet runt och voila, du har solskydd i nacken.

Hanterar din temperatur mer effektivt

Truckerhattar, på grund av sin lätta natur, gör inte huvudet lika varmt som vanliga kepsar. Detta beror på nätdesignen hos många truckers hattar samt den bredare brättet. Dessa funktioner i kombination ger dig mer skydd, högre livskvalitet när du springer..

  Hur du vinterförbereder din husbil

Den perfekta platsen för solglasögon

Jag är säker på att du har sett många löpare som bär solglasögon. Om du själv är en löpare gör du förmodligen det också. Solskyddsmedel är viktigt, men ju mer skydd du kan ha, desto säkrare blir din hud. Solen kan också vara bländande ibland, och att ha solglasögon är till hjälp för att se till att du kan se var du springer korrekt, särskilt i naturterräng med stenar, sand, betong eller vatten runt omkring.

Lastbilshattens näbb, som är styv och lång, ger dig en plats där du kan sätta dina nyanser utan att de immar i håret eller flyger iväg från att hänga på dina kläder.

Trucker Hat = Billboard Space

Truckerhattar har en karaktäristisk hög fyrkantig front. En fördel med detta är att du i princip har en skylt för vad du vill sätta på den.

Därför är många trucker hattar tryckta med olika företagslogotyper och reklammönster. För löpare av alla slag, särskilt de som gör det professionellt, är det ett sätt att sporta ditt favoritmärke eller sponsorer.

Förutom att marknadsföra dina favoritkläder eller -utrustning, kan du ha på dig en som stöder en välgörenhetsorganisation du står för.

Regnskydd

Som vi vet vid det här laget skyddar lastbilshattar dig från solexponering – men på samma sätt som en lastbilshatt skyddar dig från solen kommer den också att skydda dig från regnet i ansiktet. Garanterat kommer ditt hår att bli blött, men du kommer inte ha regn som öser ner för ansiktet.

Det håller ditt hår inneslutet

Detta är relaterat till alla med långt hår. Det finns nästan inget mer irriterande än att håret hamnar fast i ditt svettiga ansikte när du springer. Truckerhattar håller ditt hår borta och borta från ansiktet utan att överhetta ditt huvud. Det förhindrar också att hår trasslar sig runt, och hålet på baksidan ger plats för din hästsvans om du har en.

  Vad är ett pajjärn?

Det tar fram personlighet

Som vi har nämnt tidigare kommer truckerhattar i ett gäng färger och mönster. Vissa är neutrala, vissa är ljusa neon, vissa har ränder och vissa har roliga citat. Löpare av alla slag såväl som den allmänna befolkningen som bär kepsar, älskar att välja truckerhattar som lyfter fram deras personligheter.

Du kan ha på dig enkla svarta shorts och en T-shirt, men din neongröna hatt kommer att tala tydligt för dig utan att du behöver säga något.

Mångsidighet

Löpare bär inte bara sina trucker-hattar under en löprunda. Truckerhattar ser vanligtvis ut som vanliga roliga kepsar, och eftersom du får hattar med cool design kan de bäras vilken dag som helst. Löpare tar tag i sina trucker-hattar för morgongympan när de tar med barnen till parken, på hundpromenader eller för den snabba veckovisa mataffären. De är supermångsidiga och du kan få så mycket användning av dem.

Slutsats

Truckerhattar är ett supernyttigt tillbehör som ger solskydd och regn.

Du behöver inte vara en löpare för att bära en lastbilshatt, men nästa gång du ser någon springa en terräng med en sådan, glöm inte att säga ”fin hatt!”