Varför bär landhockeyspelare en handske?

Om du är ett fan av landhockey har du säkert märkt att många landhockeyspelare väljer att bära en handske. Även om du ofta kommer att se spelare utan handskar alls, är det mycket mindre ofta som du ser en spelare som bär två, utanför målvakten, förstås.

Landhockeyspelare bär en handske på vänster hand eftersom dess exponerade placering på pinnen gör den extra sårbar för potentiella skador. Den högra handen hålls mestadels bakom spelarens egen pinne, vilket ger den en viss grad av skydd även utan en handske.

Eftersom handskar är en valfri del av uniformen, beror varför spelare väljer att bära en handske – eller ingen handske eller två – främst på personliga preferenser. Att bära en handske kan ha fördelar även utöver att bara undvika skador, men det kan också komma med vissa kompromisser.

Syftet med en vänsterhandske

Handskar bärs på vänster hand pga hur spelarna håller hockeyklubban. Landhockeyspelare använder en mängd olika standardgrepp som hjälper dem att utföra speltekniker – grepp som är specialiserade för dribbling, för att ösa, för att slå bollen extra hårt, etc.

Om du någonsin tittar på ett foto av en landhockeyspelare som använder dessa grepp, kommer du att märka att de flesta greppen lämnar baksidan av vänster hand exponerad på samma sida av pinnen som spelarna använder för att slå och manövrera bollen. Det betyder att det finns en stor yta som är extra känslig för att bli träffad av vilda bollar eller andra spelares pinnar, för att inte tala om skrapsår och skärsår från fall.

Den extra graden av skydd som den vänstra handsken erbjuder kan göra en värld av skillnad i hur spelare fungerar och erbjuder många fördelar. Alla som spelar eller följer landhockey vet att handskador, både mindre och större, är vanliga. Den vänstra handsken låter spelare:

  • Undvik helt små skador som annars skulle kunna ta dem ur spelet
  • Undvik blåsor från att greppa pinnen
  • Minska avsevärt risken för svårare skador som krossade fingrar
  • Spela mer bekvämt i kallt väder
  Är Side-by-Sides Street lagligt i Kalifornien?

Dessutom kan medvetenheten om skyddet som erbjuds av en vänsterhandske förändra hur människor spelar. Eftersom en spelare med vänsterhandske på vet att de inte löper lika stor risk för allvarlig skada, kan de känna sig mer bekväma med en mer aggressiv spelstil och kan faktiskt prestera bättre som ett resultat.

Bär vänsterhänta spelare en handske på höger hand?

Man kan tro att den enda handske som bärs av landhockeyspelare alltid går på den icke-dominerande handen, särskilt eftersom detta är fallet i andra sporter där spelare ibland bär en enda handske, som golf eller baseboll. Det är inte så det fungerar i landhockey—Både vänsterhänta och högerhänta spelare bär singelhandsken på vänster hand.

Detta beror på att – till skillnad från i golf, för vilken spelare kan köpa vänsterhänta klubbor, eller i baseboll, där växlingsslag kan vara en viktig taktik – i landhockey, alla spelare spelar med högerhänta pinnar. Det beror inte på att de har problem med vänsterhänta. Det är en fråga om säkerhet.

Landhockey kanske inte är en fullkontaktsport som amerikansk fotboll, men kontakt händer mycket ändå. Det kan vara lättare för vänsterhänta spelare att lära sig om de använde vänsterhänta pinnar, men uppföljningen från en vänsterhänt sving kan utgöra ett hot mot spelarna runt dem. Att låta alla spelare spela högerhänt skapar en viss anfall av synkronitet på spelplanen, vilket hjälper till att minimera skador.

Varför inte bära två handskar?

Eftersom det verkligen är möjligt att skada båda händerna när man spelar landhockey kan det verka intuitivt att bära två handskar – få så mycket skydd som möjligt, eller hur? Trots detta föredrar de flesta spelare att bara bära en handske.

  The Best Archery Finger Tabs – Nybörjarguide

Eftersom även hudtäta handskar kommer att ha en viss inverkan på rörligheten, är det ofta en risk värt att ta att bära bara en, särskilt eftersom högerhanden har mycket mindre risk för skador ändå.

Dessutom är högerhandens skicklighet extra viktig – i de flesta landhockeygrepp är högerhanden ansvarig för fin kontroll över pinnen. Även den minsta bristen i manövrerbarhet kan betyda skillnaden mellan att förlora bollen och göra en poäng.

Vissa spelare väljer dock att bära två handskar. Defensiva spelare kommer att förlora mindre än attackerande spelare när de gör det och kan utan tvekan till och med gynnas. För dem är fin kontroll över bollen mindre viktigt än att skydda sina medspelare, så att kunna ta några träffar kan vara värt att tappa lite av fingerfärdigheten.

Typer av hockeyhandskar

Du kanske har märkt att inte alla landhockeyhandskar ser likadana ut. Eftersom den vänstra handsken inte är en obligatorisk del av uniformen, kommer du att se en mängd olika handskval. Olika spelare bär olika typer av handskar – vissa är hudtäta, medan andra är skrymmande och kraftigt vadderade. Vissa täcker hela handen, medan andra lämnar fingrarna eller handflatan exponerade. Dessa olika handskar tjänar olika syften, och var och en har sina egna för- och nackdelar.

Typ av handske Exempel Fördelar Nackdelar
Åtsittande Gråa skinnfulla handskar Erbjuder skydd mot väder och vind Minimerar påverkan på fingerfärdigheten Ger inte lika mycket skydd som vadderade handskar
Knoghandske Harrow Knuckle Mitt Skyddar knogarna helt och hållet möjliggör anständig rörlighet Mindre skydd än handskar med mer stoppning
Fingerlös Ritual Vapor Handske Bra balans mellan rörlighet och grundligt skydd Erbjuder inte totalt stötskydd
Helt vadderad Greys International Pro vänsterhandske Maximalt skydd för hand och fingrar Skrymmande handskar kan hämma rörligheten

(Källa: Landhockey recensioner)

  Behöver barn ett fiskekort i Kalifornien?

Vad du ska tänka på när du väljer en handske

Vilken handske en spelare väljer beror på flera faktorer – om de spelar anfall eller försvar, deras spelstil, personliga stilistiska preferenser etc. Precis som med skor är hur en handske sitter av yttersta vikt – det spelar ingen roll. hur snygg eller väl stoppad en handske är om den är obekväm.

Innan en spelare försöker hitta en handske som passar dem som Askungens glastoffel, måste de dock bestämma sig för vad de vill ha ut av en handske. Enligt Landhockey recensionerhandskval har mycket att göra med en spelares position.

  • Framåt kommer förmodligen att vilja ha något lätt, som en tight eller knoghandske eftersom rörlighet är en integrerad del av deras roll i laget. De måste göra massor av intrikat manövrering.
  • Omvänt, mittfältare och försvarare båda kanske vill ha handskar med mer rustning, antingen fingerlösa eller sto vadderade. De är mycket mer benägna att komma nära och personligt med det andra laget, och som ett resultat vill de förmodligen ha lite mer säkerhet.

En spelare bör också vara medveten om huruvida handsken de väljer är bäst lämpad för lek inomhus eller utomhus. Ett utomhusfält kommer att göra mindre ont att falla på än en hård inomhusarena, och det finns liten chans att snubbla och ramla in i en vägg utomhus när den skjuts utanför spelfältet. På grund av detta, Inomhusspelare kanske vill ha lite mer stoppning, även om de spelar offensivt.

Slutgiltiga tankar

Även om det är helt valfritt för spelare att bära en enda landhockeyhandske, är det ett val som många väljer att göra. Att ha lite extra skydd kan ge en spelare sinnesro i en sport som är så hektisk och fartfylld som landhockey. Det finns många olika typer av handskar som har sina egna fördelar, nackdelar och specifika syften. Oavsett vilken position en spelare spelar, är oddsen att det finns en handske där ute som kan passa deras stil och skydda dem från skador utan att hindra deras rörelsefrihet.