Varför är Yeti-kylare så dyra?

Jag tänkte byta ut kylaren jag har haft i två år när jag först stötte på den välkända Yeti-kylaren. Min första tanke var, wow, jag vill ha den där coolare! Men när jag sträckte mig efter prislappen var jag tvungen att se till att jag tittade på den korrekt. Varför är Yeti-kylare så dyra?

Yeti-kylare har starkt varumärkeskännedom och kundlojalitet som gör att de kan höja priserna utan att förlora kunder. Yeti tillhandahåller dessutom premiumfunktioner som extra isolering, starka tätningar och premium stängningsmekanismer.

Jag minns att jag tänkte, jag skulle inte betala $299,99 för att hålla mina $2 drinkar kalla! Omöjlig! Och när jag frågade en anställd varför det kostade så mycket, sa han helt enkelt: ”För att det är en Yeti-kylare” som om det var en tillräcklig förklaring och gick därifrån och lämnade mig helt förbryllad.

Lång historia kort, efter veckor av kontemplation slutade jag med att jag köpte Yeti-kylaren. Jag vet vad du tänker – efter alla mina klagomål på hur dyrt det var, måste jag vara ur mig att köpa en!

Varför är Yeti-kylare så dyra

Men innan jag köpte den gick jag hem och gjorde lite grundlig research först. Jag ville svara på frågan som legat kvar i mitt sinne ända sedan jag såg den där vackra, robusta kylaren sitta oskyldigt på översta hyllan i butiken. Varför är Yeti-kylare så dyra?

Jag är här för att dela med dig av de främsta anledningarna till varför, och om det är värt att skaffa en själv.

The Yeti Brand: A Short History

Historien om ett varumärkes framgång har alltid fascinerat mig, varför jag tycker att det är bäst att börja från början för att förstå vad som kostar en produkt.

De Yeti företag grundades 2006 av två bröder som är födda och uppvuxna i Austin, Texas.

Roy och Ryan Seiders var ivriga utomhusmän som blev frustrerade över kvaliteten på kylarna de köpte. De ville ha något hållbart som kunde stå på fiskeplattformen på deras båt. De ville också att isen skulle hålla sig fast längre än en genomsnittlig kylare.

  Använder elitmaratonlöpare gel?

När de inte hittade en produkt som passade deras standarder skapade de istället sin egen high-end kylare.

Den ursprungliga Yeti-kylaren, precis som idag, kostar $200 och uppåt i detaljhandeln. Men trots det vansinniga priset kände köpare igen produktens kvalitetskonstruktion och, ännu viktigare, dess suveräna ishållning, och den blev snabbt känd.

Idag har Yeti-kylaren blivit en basutrustning för offshorefiske, jakt, vandring och strandbesökare.

Genom åren har Yeti-linjen expanderat. Förutom iskistor är den också specialiserad på vakuumisolerade dryckesartiklar i rostfritt stål, påsar, utomhusutrustningoch andra relaterade tillbehör.

Varför är Yeti-kylare så dyra

Vad gör Yeti-kylare så speciell

Yeti skulle inte kunna komma undan med att sälja ”för dyra” kylare om de inte var värda priset. Här är några av anledningarna till att Yeti-kylarna är de dyraste kylarna på marknaden idag.

Premiumfunktioner

Enligt Yetis ägare gjorde de Yeti Cooler med ett enkelt uppdrag i åtanke: att skapa en kylare som de kan använda varje dag utan att ständigt behöva byta ut isen den håller med några timmars mellanrum.

Bröderna Seiders uppnådde verkligen det målet, eftersom Yeti-kylare inte kan jämföras med standardkylare på grund av deras premiumfunktioner. Några av dem inkluderar följande:

Stark tätning

En av de bästa sakerna med Yeti-kylaren är dess fasta tätning. Olyckor händer, så när vår kylare välter och den spiller ut allt innehåll på marken, finns det inget vi kan göra annat än att tyvärr plocka upp den igen.

Yeti Coolers använder dock kraftiga gummispärrar som är gjorda med patenterad teknologi. De håller inte bara din mat och dryck säkert inne, utan de är också starka nog att överleva attack av en björn! För en kylare är det ganska imponerande.

Motståndskraftig mot skador

När det gäller björnar är Yeti Coolers extremt skadebeständiga. De har testats flera gånger för höga stötar, lägereld och tunga belastningar, och de överlevde med glans. Oavsiktliga stötar står inte emot Yeti-kylare.

  Är det okej att åka skidor utan skyddsglasögon?

Standardkylare spricker eller splittras när de tappas av misstag, men inte Yeti!

För att testa det ytterligare anlitade Yeti en brottare på 500 pund för att skada en Yeti-kylare, men den kom ut i ett stycke. Även om vi inte behöver oroa oss för att en brottare på 500 pund ska ta tag i din kylare i verkligheten, bevisar det helt enkelt hur välgjord och hållbar Yeti-kylaren är.

YETI vs. 500 lb Man | YETI kylare

Kolla på denna videon på Youtube.

Värmeisolering

En Yeti-kylares isolering är det som skiljer den från resten av kylarna som finns på marknaden.

Den levereras med upp till 3 tum isolering runt basen och locket på kylaren för att hålla det som är inuti så kallt som möjligt under längsta tid. Polyuretan injiceras på interiören, vilket skapar en överlägsen isolerande effekt.

Vanliga kylare kan hålla is i max 2-3 dagar. Som jämförelse kan Yeti-kylarna hålla is i 3-5 dagar när de är laddade med mat och/eller dryck. Om den bara är fylld med is kan den hålla i upp till 7-10 dagar.

Det betyder att du inte behöver oroa dig för att byta ut din is under längre resor. Bortskämd mat kommer inte längre att vara ett problem heller!

Kvalitet och finish

Yeti-kylare är inte bara dyra, de KÄNNS dyra också. Deras premiumbygge och finish är det som lockade mig, och många andra, till att köpa Yeti-kylaren.

Med sin släta plastöverdel, rika färg och robusta kropp, tittar man på Yeti-kylaren och användarna kommer att förstå varför de är så dyra från första intrycket.

Överlägsen marknadsföring

En produkt kommer inte att sälja om den inte annonseras ordentligt, oavsett hur bra den är. Men på grund av Yetis marknadsföring tror många att Yeti-kylaren är ett ”måste”.

  Vilken tid på dygnet är rådjur mest aktiva

Betyder det att de bluffar? Absolut inte, eftersom Yeti-kylare fungerar precis som de är annonserade.

När varumärket började gav Yeti bort klistermärken och hattar vid varje köp. Omedvetet tillät användare som klistrade klistermärkena på baksidan av sina bilar och bar sina hattar dagligen för Yeti att ha ännu mer reklam.

Yeti var dessutom den första ”premiumkylare” av sin sort. Tillbaka 2005-2006, skulle du inte hitta en kylare som fungerade lika bra som Yeti. Det var detta som uppmanade bröderna Seiders att göra den i första hand.

Så när en överkonstruerad kylare kom in skyndade folk sig att veta mer om den. På grund av dess extrema kostnad då, är varje individ som äger Yeti-kylaren ett massivt uttalande om, ”titta på hur fantastisk den här $200-kylaren är!”

Yeti Cooler-garanti

Yeti erbjuder en garanti på de flesta av de produkter de säljer. Till skillnad från andra kylare, gäller en Yeti-kylares garanti upp till 5 år på utvalda kylare.

De Yeti Tundra, Tank, Isoch Roadie alla har en 5 års garantimedan resten av Yeti-serien faller under en 3-års garanti.

Yeti-varumärket

Precis som hur Iphone och Gucci är ett önskvärt varumärke, är en av de främsta anledningarna till att Yeti-kylare är så dyra på grund av dess namn.

Under årens lopp har fler och fler människor är villiga att betala för en Yeti eftersom den ligger ovanpå det breda urvalet av avancerade kylare. Även med de mer premium kylarna som Igloo, späckhuggareoch Grizzlykonsumenter frågar alltid ”Vilka är de bästa Yeti-kylalternativen?”

Slutsats

Är Yeti-kylare värt det?

Som en stolt ägare till en Yeti-kylare som står sig stark även efter år av ägande av den, tror jag personligen att Yeti-kylare är värda priset! Men i slutändan är beslutet ditt.

Om du letar efter en extremt robust kylare som håller i flera år och kan hålla is i upp till 5-10 dagar, skaffa dig en Yeti!