Varför är paramotormotorer vanligtvis 2-taktare?

Om du någonsin har flugit en paramotor, då känner du till den karakteristiska susningen av en tvåtaktsmotor som driver dig framåt genom luften. Jag älskar det ljudet! Det är dock inte den enda anledningen till att 2-takts paramotorer är så populära.

Varför är de flesta paramotorer 2-taktare? Paramotorer använder 2-taktsmotorer istället för andra typer av motorer som elektriska eller 4-taktsmotorer, eftersom de är billigare att tillverka, lättare att fixa och har ett bättre effekt-till-vikt-förhållande jämfört med andra typer av motorer.

Men har du någonsin slutat undra exakt varför tvåtaktsmotorer vanligtvis används för att driva våra paramotorer? Idag ska vi ta en titt på anledningarna till varför det är så, samt nackdelarna med tvåtaktsmotorer, och vart sporten kan vara på väg i framtiden.

Kraft och vikt

Den främsta anledningen till att paramotorer använder tvåtaktsmotorer är att de packar mest kraft i minsta vikt. När du tänker efter är det vettigt: När du flyger är ditt största behov att ha kraften att klättra högre och ta dig dit du ska.

Detta behov konkurrerar med ett annat behov, som är att när du flyger behöver du att din motor ska vara så liten som möjligt och vikt så liten som möjligt.

Generellt, när du försöker göra en motor mer kraftfull, måste du göra motorn tyngre och ge den mer volym. Så du kan se hur dessa två behov konkurrerar med varandra.

Tvåtaktsmotorer ger mest kraft för sin vikt – mest valuta för pengarna kan man säga – jämfört med andra typer av motorer där ute.

Det gör det på grund av hur tvåtaktsmotorer fungerar. ”Tvåtakts” betyder att motorkolvarna har två rörelser som de gör per cykel: de rör sig upp och de rör sig ner. Gasen antänds och kolven trycks tillbaka och sedan laddas mer gas när den komprimeras igen.

När man jämför detta med rörelserna som en fyrtaktsmotor gör kan man se var effektskillnaden kommer ifrån. Fyrtaktsmotorer gör fyra rörelser per hel cykel.

De sprutar in gasen när kolven komprimerar den, tänder gasen och låter explosionen trycka tillbaka kolven, släpper ut avgaserna och flyttar tillbaka kolven till utgångsläget så att gasen kan komma in igen.

  Vad man ska bära Jet Skiing (en guide till mode och funktion)

Även om du inte helt förstår alla dessa tekniska detaljer är huvudbilden lätt att se: medan tvåtaktsmotorer bränner gas varje gång de komprimeras, bränner fyrtaktsmotorer gas varannan gång de komprimeras.

Det betyder att de förbränner bränsle i hälften så många cykler som en tvåtaktsmotor, och därmed ger de ungefär hälften av effekten för en motor av samma storlek.

För att få lika mycket effekt väger en fyrtaktsmotor vanligtvis cirka 50 % mer än en tvåtaktsmotor med en motsvarighet uteffekt. Det är ett stort hopp, särskilt i ett flygplan, där vikten är ett mycket stort problem.

Eftersom en tvåtaktsmotor ger den bästa balansen mellan dessa två behov – behovet av att ha en låg vikt och en hög effekt – är det tydligt att se varför det är en mycket populär motor för paramotorer.

Kosta

Tvåtaktsmotorer är också bara billigare att tillverka. De kräver mindre komplexitet, färre delar och mindre utrymme. Eftersom de kräver mindre material och tid att göra, blir kostnaden lägre.

Storlek

Vikt är en stor faktor när man flyger, men det är storleken också. Tvåtaktsmotorer packar mer kraft på mindre utrymme än andra motorer, och därför kan du komma undan med en mindre motor när du flyger med en tvåtaktare.

Lättare att reparera

Eftersom tvåtaktsmotorer har minskad komplexitet jämfört med andra motorer är de lättare att arbeta på och billigare att reparera när de går sönder.

Om du är mekaniskt lagd betyder det att genomsnittspersonen har större chans att kunna fixa det själv.

Detta är faktiskt praktiskt när du är en paramotorist eftersom de flesta ställen inte bara har en paramotorverkstad som du kan besöka när något går fel (även om din lokala gräsklipparbutik kanske kan hjälpa dig).

Nackdelar

Allt detta är inte att säga att tvåtaktsmotorer är de perfekta små motorerna utan några nackdelar.

Trots alla deras fördelar har de faktiskt några betydande nackdelar, vilket har fått vissa människor att ta en andra titt på fyrtaktsmotorer på paramotorer (som vi kommer att titta på senare i artikeln).

  De bästa snökängorna under $150

Kortare liv

Tvåtaktsmotorer slits ut snabbare än fyrtaktsmotorer. Det har att göra med att de inte har ett inbyggt smörjsystem för att hålla allt oljat.

Med en fyrtaktsmotor, som med din bils motor troligtvis, finns det en separat kammare för oljan. När det är dags att byta olja kan du dumpa den gamla oljan och fylla på den nya.

Med en tvåtaktsmotor gör man inte detta. De har inga separata kammare för smörjoljan. När du använder en tvåtaktsmotor måste du använda bensin som redan har olja inblandad. Denna olja håller allt ganska smord när bensinen brinner.

Denna smörjning som tillhandahålls av oljan i gasblandningen gör att motorn inte dör omedelbart, men det är fortfarande inte lika bra som att ha fullstyrka olja som smörjer. Det är därför tvåtaktsmotorer inte håller lika länge.

Det kan faktiskt förvåna dig hur snabbt dessa motorer kan slockna. Medan de flesta kommer att ge dig minst 300 timmars flygtid, anses 500 timmars flygtid vara ganska gammalt för en paramotormotor.

Ineffektiv

Kommer ni ihåg när vi diskuterade hur tvåtaktsmotorerna trycker ut avgaserna och sprejar in den nya bensinen samtidigt? Tja, detta gör det möjligt för några av gasmolekylerna att fly ut med avgaserna utan att ens brännas.

Detta är en förlust av energi som du redan har köpt och är en källa till ineffektivitet för tvåtaktsmotorer.

De bränner olja

Tvåtaktsmotorer behöver olja blandad med bensinen. Exakt hur mycket kommer att bero på det exakta blandningsförhållandet för din motor, men det är vanligtvis runt 2 till 3 uns per gallon som du behöver blanda in.

Paramotorer förbränner ungefär en gallon gas per timmes drift, och det betyder att du måste köpa en hel gallon olja för varje 50 eller så timmars flygning.

Mer föroreningar

Tvåtaktsmotorer låter lite av gas/oljeblandningen glida ut varje gång kolven vevar.

Detta, i kombination med det faktum att de generellt sett brinner mindre effektivt och med det faktum att de förbränner olja medan de går, innebär att mer kemikalier och föroreningar släpps ut i luften jämfört med utsläppen från en fyrtaktsmotor.

Men vänta – vad säger folk om denna nya-Dang-fangled fyrtaktsmotor?

Det stämmer, det finns ett nytt kapitel i den här historien. Den senaste motorteknologin har gjort det möjligt för ett fåtal tillverkare att komma ut med en fyrtakts paramotormotor. Vissa människor kallar dem de ”bästa motorerna någonsin.”

  Gör snöbollar ont?

Även om jag inte personligen kan garantera dem, eftersom jag aldrig har flugit en, är deras grundläggande statistik imponerande: deras bränsleförbrukning är cirka två liter per timme (vilket är nästan hälften av standardgalon per timme som de flesta tvåtakts paramotorer behöva).

Trots det är dess effekt i samma intervall som vanliga motorer, runt 30-35 hästkrafter. Och det mesta jag har tittat på hittills väger ungefär lika mycket som de traditionella motorerna gör.

Så vad ska man inte gilla? Jag ser ärligt talat inte några skäl till varför fyrtaktsmotorer inte kommer att fortsätta öka i popularitet med tiden. Även om deras kostnad är högre, så är det med varje ny teknik. Jag är spänd på att se vad som kan komma av denna välkomna utveckling.

Så jag hoppas att du har en snabb förståelse för orsakerna till varför de flesta paramotorer är tvåtaktare. Traditionellt packar de mest kraft för sin storlek och vikt.

Men fyrtaktsmotorer med nyare teknik börjar utmana status quo och kan komma att förändra allt i framtiden. Vi får helt enkelt se hur det hela blir!

Relaterade frågor:

Tänds tändstiften i paramotormotorer varje cykel? Tändstiften tänder varje cykel i vilken tvåtaktsmotor som helst. Detta beror på att bensin måste brännas varje gång kolven trycks ihop. Men i en 4-takts paramotor går kolven runt två gånger i motorn, så tändstiftet avfyrar varannan varv. Elektriska paramotorer har inga tändstift.

Finns det några elektriska paramotorer? Elektriska paramotormotorer finns, men de är mycket dyra och inte allmänt använda. Istället för att köpa bensin som bränsle behöver du bara lägga några timmar på att ladda batteriet. De är mycket pålitliga och kräver inte mycket underhåll, men gapet mellan den mindre kraften och flygtiden för en elektrisk paramotor jämfört med en bensinparamotor är för stor för många människor. De flesta elektriska paramotorer har en timmes flygtid, toppar.