Varför är paramotorer så dyra?

Kostnaden för en typisk paramotor på ingångsnivå är $9500 för både motorn och vingen. Dyrare nya paramotorer kan kosta uppemot $22 000. Det är löjligt höga siffror.

Så varför är paramotorer så dyra? Anledningen till att paramotorer är så dyra är att det är en lågvolymsverksamhet. Tillverkarna säljer inte så många eftersom det inte är så många som gillar sporten. Eftersom det finns så få kunder måste tillverkarna se till att varje försäljning räknas, och därför höjer de priserna.

Varför vingen kostar så mycket

Vingar kan kosta allt från $1000 till $5000. Men varför är en bit tyg så löjligt dyr?

Låt oss ta en titt på hur en vinge, ”Eden 5” är gjord:

Eden 5-vingen tar cirka 90 arbetstimmar, nästan 2 veckors arbete att slutföra.

Prestandahöjdpunkter (För Eden 5)
-Precisionshantering med enastående stigning.
-Stor längdåkningspotential med fenomenalt glid.
-Älskar att flyga samtidigt som du känner dig bekväm i olika förhållanden med säker EN B-certifiering.
– Beprövade byggmaterial för långtidsanvändning.
-Kvalitativt utförande som har hållit Mac Para i branschen i över 22 år!
-Enkla att använda prestandafunktioner för att maximera dina flygningar.
-Förtroendeskapande säkerhet för obegränsade flygäventyr.
-Senaste uppdaterade designen för många år av flygkul.
-Mycket hög passiv säkerhet och neutralt beteende i extrema situationer.
-Perfekt för både friflyg och motordriven skärmflygning.”

Ett utdrag taget ur MAC PARA webbplatssom beskriver några av funktionerna i deras vinge.

Från videon kan vi se att det har lagts ner många timmars arbete på att göra Eden 5 orörd. Dess nya version, Eden 6, har en lika rigorös skapandeprocess och är för närvarande på marknaden för cirka 3 750 $ och 1 750 $ om de används.

Eden-flygeln tar cirka 90 mantimmar att färdigställa, vilket innebär att om de börjar arbeta på en vinge kommer den inte att vara färdig att säljas på två veckor. De behöver varje cent från varje försäljning för att betala sina arbetare och köpa mer material för att skapa vingar.

Det här är ett ganska genomsnittligt exempel på vingar på marknaden, men det har en så vansinnigt lång och komplicerad skapandeprocess att det är konstigt att det inte kostar mer.

  Varför tappar vandrare tånaglar?

Varför motorn kostar så mycket

Motorer kostar vanligtvis allt från $3500 till så högt som du kan tänka dig. Motorer är dyra, men av en helt annan anledning än vingarna.

Ja, motorer har en intensiv skapande process också och säljs till premiumpriser på grund av det, men de är bara för de företag som innoverar.

De flesta företag som säljer ”paramotormotorer” tar faktiskt bara motorer tillverkade och säljs av andra företag och spänner fast en bur på dem.

Företag som använder detta icke-innovativa tillvägagångssätt klarar sig generellt sett bättre än företag som vill förnya sig för att göra sin egen bättre motor, eftersom de icke-innovativa företagen kan sänka sina priser precis tillräckligt för att missgynna de innovativa företagen och få dem att behöva höja sina priser mer.

Kostnaden för ingenjörskonst och försäkring som behövs för att producera nya och förbättrade paramotorer av hög kvalitet kostar mycket, men konkurrensen och självgodheten i paramotorsamhället med för dyra skitmotorer ökar bara kostnaden.

Lägg till det faktum att de på grund av all sin ingenjörskonst måste tillverka sina egna motorer istället för att köpa dem i bulk från allmänna motortillverkare.

Eftersom det är billigare att köpa motorn med en bur fastspänd på den, kommer de flesta att satsa på det.

Några exempel på paramotorkostnader

Minne Motor Electric Paramotor Komplett installationssats

Denna Amazon-artikel innehåller en 18HP elmotor och delar batteri med elverktyg och motorn kan omvandlas till airboat, go-cart, snöskoter etc. Det är grön energi och inkluderar en paramotorbur i 3 delar och en sele med delade ben.

Du kan kolla upp det här på amazon.

Den kostar runt $6 000 och är inte ett dåligt val för en paramotor. Det är en elmotor, så bränsle kommer inte att vara ett problem med den.

  Har terränghjulingar vägmätare?

Problemet med elmotorer, i allmänhet, är att du inte riktigt kan ta längre flygresor med den, men vad gäller elmotorer är det här gräddan av grödan.

Minari Paramotor – Minari 180cc motor med koppling och träpropeller 125 cm

Minari 180cc paramotorartikeln på eBay har följande föremål. En Minari Paramotor Low Hang Point Frame och Cage, förutom Minari F1-M9-F Paramotor Engine med koppling. Den har ett gasreglage med farthållare för när du bara vill koppla av och njuta av utsikten, och en snygg 125 cm träpropeller. Den är utrustad med en Custom Harness för Miniplane och en 12-liters bränsletank.

Du kan se objekt på eBay här.

Jag skulle föreslå den här artikeln på grund av dess utmärkta status som en bensindriven, tvåtakts medelstark flygmaskin. Det är en ärlig paramotor, som är bra prissatt runt $5 000 och har ett godkännandebetyg på 99,5% genom eBay-butiken.

Advance ALPHA 6-motor (vinge)

På grund av dess utmärkta startegenskaper, höga stabilitet och kompaktitet är ALPHA 6-vingen väl lämpad för paramotorkörning. ALPHA 6 kan utrustas med Hybrid Risers när den används på en paramotor, som kan användas för att motverka motorns vridningseffekt samt justera flyghastigheten.

Kommer i 4 storlekar och många färgalternativ, med tillägg av en ryggsäck, är denna stellar vinge bara runt $2 800 dollar i helt nyskick.

Finjusteringen för hastighet som följer med köpet av den här vingen är väl värd pengarna. Detta är ganska mycket för den rena förmågan som den här vingen erbjuder. Du kan köp ALPHA 6-vingen med Hybrid Risers här.

Advance Epsilon 9

Skiljs åt genom sin förmåga för tysta och lugna flygningar även i turbulent luft kan du verkligen känna glädjen att flyga med Epsilon 9-vingen.

Med en stark känsla av kontroll och riktning, även i hård luft, och att den är intuitiv och enkel att hantera, är detta ett bra val för en vinge för alla. Med 4 färgval och 5 storleksval, kan denna vinge köpas med dina preferenser i åtanke.

  De bästa bärbara campingkaminerna som fungerar utmärkt

Den här artikeln kostar cirka $3 500, men det är värt det för den otroliga stabiliteten som du hittar under flygningen. Du kan köp Epsilon 9 här.

Hur man undviker att bli lurad

Det finns tre tips jag kan ge för att undvika att bli lurad när jag köper en paramotor-

  1. Ring ägaren: Ha ett samtal med personen du köper en vinge av, speciellt om det är en begagnad paramotorvinge. Genom att ha det här samtalet eller komma i kontakt med personen du köper utrustningen av kan du få en bättre förståelse för utrustningen, och du kan få några tips eller knep för att få utrustningen att fungera specifikt för dig.
  2. Prova de mindre webbplatserna: Stora företag som Amazon, eBay, etc, har ett brett utbud av paragliders/paramotorer. Men ibland har de inte rätt passform för dig. Gå till den andra sidan med sökresultat och titta på några av de mindre webbplatserna. De kan ha paramotoring/paragliding-artiklar som du kanske vill ha eller behöver, och kan ha bättre erbjudanden än de större webbplatserna.
  3. Sök efter specifika varumärken: Ofta kommer märken du litar på för att göra ett paramotoriskt föremål också göra andra föremål. Varumärken som ”Ozone” och ”Gin”, tillverkar ett brett utbud av pålitliga paramotorprodukter, och genom att söka efter specifika märken kan du få nya och uppdaterade vingar, motorer och andra föremål relaterade till paramotoring.

Relaterade frågor:

Hur mycket väger en paramotor? Paramotorer väger vanligtvis runt 50 lbs. Vissa lättare modeller väger 40 lbs, men vissa är tyngre, upp till nära 75 lbs. Storleken och vikten på paramotorn (ingen ordlek) beror på pilotens vikt.

Behöver du Träning att flyga en paramotor? Du behöver ingen utbildning eller licens för att flyga paramotor. Paramotoring är en självreglerad sport, och därför kommer all press att träna från paramotorgemenskapen. Att gå på en träningsskola är starkt föreslagit av dem i paramotorsamhället.