Varför är luftballongturer så dyra?

Luftballongturer är grymt bra. Tyvärr, liksom många fantastiska saker, är de också väldigt dyra. Varför är detta? Vem ska man skylla på? Kapitalism? Företagsgirighet?

Luftballongturer är dyra på grund av de enorma kostnaderna för att driva ett luftballongföretag. Kostnaden för själva luftballongerna, bränsle, underhåll och transport bidrar till dessa kostnader. Dessutom kommer företag med luftballong att höja eller sänka sina priser baserat på konkurrenternas priser.

Nedan kommer vi att utforska några av de många anledningarna till varför denna underbara aktivitet kostar så mycket. Du kanske blir förvånad över att få veta att luftballongturer kan kosta mycket, mycket mer!

Kostnader för att äga en ballong

Luftballonger är dyra. Inte dyrt som en ny Xbox, dyrt som en ny bil. Om du är ute på marknaden för att köpa en ny luftballong, kommer du lätt att spendera $20 000-$40,000.

Om du letar efter en luftballong som kan ta 12-16 personer, gör dig redo att spendera uppemot $80 000. Det råkar bara vara samma kostnad som en Tesla X.

Ballonger, underhåll, bränsle och mer!

Så för att ett företag ska få en flotta på fyra eller sex ballonger (det är på den mindre sidan), tittar du på kostnader som överstiger $200 000. Det är bara att ha ballongerna i första hand.

Sedan måste du räkna in kostnaden för underhåll, bränsle och transport. Var och en av dessa kommer att vara återkommande kostnader så länge som ett företag äger och använder en ballong.

Underhåll är den svåraste kostnaden att få ett beat på. Det finns årliga inspektioner som en ballong måste vara i toppform för, men något kan gå sönder när som helst.

Till exempel kan en hård landning skada korgen. Ett kuvert kan få en tår. En brännare kan gå dåligt och behöva bytas ut. För att vara ekonomiskt ansvarig är det vettigt att ha tillräckligt med pengar för att vara beredd på det oväntade.

Bränsle är faktiskt relativt billigt. Eller, ska jag säga, bränsle är jämförelsevis billigt. Jämfört med andra kostnader är bränsle verkligen det minsta av dina bekymmer.

Det är ungefär som att äga en bil. Bilen i sig är den dyraste, sedan bilförsäkringen, sedan de slumpmässiga ljuden som behöver åtgärdas och sedan kostnaden för bensin (om vi inte går i krig med Iran).

  Vad är 3D bågskytte? (En nybörjarguide med bilder)

Naturligtvis tillkommer kostnaden för att transportera ballongen från plats till plats. Dessutom måste du ha någonstans att förvara ballongerna. Det är mer pengar.

Så, lärdomen är att ballongerna är dyra. Ju fler du äger och ju oftare du flyger dem, desto dyrare blir de.

Kostnader för att äga ett företag

Att äga ett företag är förvånansvärt dyrt. Om du inte tror mig, se bara upp Michael Scotts pappersföretag. Om du fortfarande inte tror mig, försök bara starta ditt eget företag.

Okej, nu när du är tillbaka från att göra det, låt oss prata om kostnader för att äga ett företag. När det gäller att äga ett företag med luftballongturer finns det inte så många unika kostnader.

De flesta företag kommer att ha följande kostnader. Det som verkligen gör ett luftballongföretag så dyrt är att dessa kostnader kommer utöver att äga och underhålla en flotta av luftballonger.

Med det sagt kan man inte bortse från kostnaderna för själva verksamheten. Låt oss ta en närmare titt!

Anställda

Spoiler alert: anställda kostar pengar. Om du tyckte att det var chockerande, ta det här avslöjandet: företag behöver anställda för att fungera.

Om du inte har hamnat i chock efter att ha läst stycket ovan, fundera över hur snabbt betalande anställda kan lägga ihop. Först och främst behöver du piloter.

Det finns inte massor av piloter där ute, så du måste ge dem ett bra erbjudande. Normalt är detta dock inte deras enda inkomstkälla, så att betala dina piloter kommer inte att bryta banken.

Då behöver du besättningsmedlemmar. Dessa personer transporterar passagerare och själva ballongen, kör jaktfordonet och hjälper till att ställa upp och ställa undan ballongen.

Återigen, inte för dyrt, men du kan behöva ett par av dessa.

Då kanske du behöver en kontorsperson. Detta är den person som ansvarar för schemaläggning, betalningar och löner. Ju fler affärer du har, desto fler kontorspersonal behöver du.

Sedan måste du bestämma om du betalar per timme, betalar lön och om du kommer att erbjuda förmåner för dina mer fast anställda.

Plötsligt ser du på en bra bit av förändring för dina anställda!

  Vilka typer och märken av toalettpapper är säkra för min husbil?
Marknadsföring

Att ha en ballong och anställda är inte bra om folk inte vet att du finns. Som någon som har tillbringat många timmar med att undersöka företag med luftballongturer, låt mig berätta att marknadsföring är viktigt.

Om din webbplats inte kommer upp på Googles första sida när någon söker efter ”luftballonger nära mig”, har du problem. Så du behöver en marknadsföringsbudget.

Naturligtvis finns det andra sätt att marknadsföra också. Kraften i mun till mun är fortfarande relevant. Du kan ta ut annonser i din lokala tidning, samarbeta med lokala företag eller starta en YouTube-kanal.

Mycket av din framgång kommer att baseras på din plats. Hitta någonstans där det finns en hög befolkning eller massor av turister!

I slutändan måste folk veta att du finns. Utöver det måste de vara glada över att komma i en luftballong. Om de inte är det, är du död i vattnet.

Verkligheten är i alla fall att ett företag med luftballongfärder behöver marknadsföring, och marknadsföring kostar pengar.

”Det första kravet för en åkverksamhet är att ha ett bra utbud av potentiella passagerare antingen genom att ha en stor befolkning i närheten eller genom att vara i ett område där turister regelbundet besöker.”

”The Balloon Ride Business”

Extra tjänster

När ett företag med luftballongfärder blir större kommer de att börja erbjuda extra tjänster. Det här är ganska standardgrejer, men det betyder att det finns fler kostnader att vara medveten om.

Till exempel är det traditionellt att ta en drink champagne eller mousserande cider i slutet av en luftballongfärd. En flaska av varje per flygning börjar öka med tiden.

En annan vanlig tjänst är att tillhandahålla ett frukostmellanmål. Många flygningar sker på morgonen, så det är inte ovanligt att erbjuda bagels, apelsinjuice eller något liknande.

Sedan är det transport av passagerare. Oavsett om det innebär att köra passagerare till startplatsen, köra dem tillbaka till sina bilar eller bådadera, det är en extra tjänst som kommer att kosta pengar.

Vissa företag kommer också att erbjuda valfria avgifter. Till exempel kan fotografering ombord erbjudas för $15 per person. Eller så kanske du kan erbjuda speciella, romantiska banderoller.

Det finns till och med företag som erbjuder heltäckande bröllops-, födelsedags- eller jubileumspaket. Att vara beredd att erbjuda dessa tjänster kommer att ha en förskottskostnad.

  Servostyrning på UTV:er: är det värt extrakostnaden?

Jag är säker på att det finns många andra tjänster som kan erbjudas. Precis som de vi har nämnt kostar de alla pengar.

Andra kostnader

Detta är verkligen ett brett öppet fält för alla företag. Det kan finnas alla möjliga saker som ett företag kan lägga sina pengar på. Många av dessa kostnader är dock relaterade till expansion.

Kanske är ett företag tillräckligt stort för att det behöver ett kontor. Då blir det en kostnad för att hitta en kontorsplats. Dessutom tillkommer kostnaden för alla tillhörande kontorsmaterial, inklusive telefoner, datorer och internet.

Det vore inte klokt att ha en viss försäkring. Det är högst osannolikt att någon kommer till skada under luftballongflygning, men det händer då och då.

Om något går fel, någon blir skadad och du inte har någon försäkring, är du sänkt.

Större företag kan annonsera på luftballongfestivaler eller lokala evenemang. Allt detta kommer att kosta pengar (även om det är en viktig investering för alla företag som vill växa).

I grund och botten är verksamheten sällan linjär eller statisk. När marknaderna förändras kommer kostnaderna också att förändras.

Göra en vinst

Med alla dessa saker i åtanke är det faktiskt ganska fantastiskt att luftballongturer är så billiga som de är. Jag är ingen revisor, men jag skulle säga att priserna kan vara mycket högre!

Det är viktigt för dessa företag att göra vinst. Om de inte gör det, då skulle det inte finnas några luftballongfärdsföretag. Var och en av oss skulle behöva spendera tiotusentals dollar för att äga en egen luftballong.

Plus, om du är en luftballongentusiast, då är det trevligt att lägga pengar på en aktivitet du tycker om och vill stödja.

Så frågan kanske inte borde vara ”varför är luftballongturer så dyra”? Kanske borde det vara ”hur är luftballongturer så billiga”?

I vilket fall som helst är jag säker på att vi alla är glada att dessa företag finns och erbjuder de tjänster de gör. De gör det möjligt för oss alla att på ett säkert sätt njuta av vår passion för luftballong!