Varför är kylarlocken ihåliga? Enkla sätt att uppgradera din kylare

Om du är trött på att isen i din kylare smälter för snabbt, är du på rätt plats för att hitta en lösning!

Kylarlocken är ofta ihåliga för att hålla kylaren lätt. Isolering ökar både vikten och kostnaden för kylaren. Som ett resultat kommer företag som vill erbjuda bekvämlighet att välja att skära ner på kostnaderna. Istället fokuserar de på en kylare som är lätt att bära och billig.

Men alla vill inte ha det billigaste alternativet. Det är särskilt sant när din mat är i fara! Fortsätt och lär dig om ett antal alternativ som du kan använda för att isolera din kylare.

Varför är kylarnas lock ihåliga, trots allt?

Billigare kylare använder ofta en luftspalt för att isolera istället för att isolera skum. Det är troligt att företag som inte isolerar locket försöker spara kostnader.

Ju dyrare kylaren är desto mer sannolikt kommer du att ha isolering på alla sidor av kylaren.

Vad är kylisolering gjord av?

Många av oss ägnar mer tid åt att tänka på maten i kylen snarare än själva kylen. Det kan inkludera att man undrar vilken mat man ska lägga i. Ska ägg i kylen? Vår artikel här kan hjälpa dig att ta reda på det! Om du väljer att förvara dem där, kanske du vill ha en kylare av hög kvalitet för att vara säker på att de håller sig kalla.

Kylare isolering görs vanligtvis med olika typer av skum. Innan vi går in på dessa skumtyper är det värt att komma ihåg att många kylare inte har någon riktig isolering alls. De flesta billiga kylare kan vara dubbelväggiga, men det finns bara luft mellan dessa väggar.

När det kommer till isolerade kylare placeras ofta skum mellan dessa två väggar. Beroende på vilken typ av kylare du får kan du sluta med något som använder polystyrenskum eller frigolit, eller ett polyuretanskum.

Om du letar efter isoleringsalternativ för din kylare, finns det en god chans att du vill ha det bästa av det bästa. När allt kommer omkring, varför anstränga sig extra för bara lite mer kylning?

Stora namn inom isolerade kylare som Yeti och Pelican använder polyuretanskum. Ibland kombineras detta skum med andra funktioner. Till exempel använder Yeti en speciell kommersiell kvalitet version av detta skum som de har titulerat PermaFrost Foam.

Vad detta betyder är att om du vill isolera din kylare själv, är polyuretanskum ett fantastiskt sätt att göra det på.

  Hur man använder stenar i lägerelden utan explosioner

Sätt att isolera din kylare

När du vill spara pengar samtidigt som du ser till att din kylare håller sig kall, använd dessa tips! Vissa kan kräva vissa verktyg, medan andra är ganska enkla och lätta att använda.

Medan du förbereder din kylare kanske du också vill tänka på tupperwaren du använder i den. Om du tenderar att märka att du får fuktig mat i kylen för ofta, kan vår artikel om vattentät tupperware ge perfekta lösningar.

Metoder som kräver en borr

Dessa metoder är för dem som gillar att bygga sina egna lösningar. När du använder dem behöver du åtminstone en borr, och förmodligen några andra verktyg också.

Fylla locket med sprayskum – borra hål

Innan du börjar med den här metoden vill du se till att du har allt du behöver till hands. Verktyg du bör välja att ha förberett inkluderar:

  • En dubbelväggig kylare
  • En borr
  • Ditt val av sprayskum
  • Säkerhetsutrustning, inklusive glasögon och handskar

Du måste börja med att borra hål jämnt i locket. Du kan göra detta på antingen över- eller undersidan, men botten kan vara bäst om du inte vill att de ska vara uppenbara.

När du har borrat hålen kan du börja lägga till sprayskummet. Det finns några viktiga saker att tänka på när du gör den här delen. Tänk först på att skummet kan expandera en hel del. Följaktligen vill du lägga till det i små mängder för att undvika att lockets form blir skev.

Glöm inte heller att varje sprayskum måste hanteras på olika sätt. Innan du börjar, se till att du har tittat över säkerhetsföreskrifterna för ditt specifika sprayskum. Dessa skum kan ofta vara klibbiga, så använd handskar för att undvika att få det på händerna.

Skär upp den

I vissa fall kan de som vill lägga till isolering till sin kylare välja att skära upp en del av locket helt. Detta anses inte vara något som är nödvändigt, men du kan tycka att det är lättare än att fylla kylarlocket genom hålen.

Om du planerar att använda den här metoden, se till att du har gott om skydd för dina händer och armar. Vidta seriösa säkerhetsåtgärder om du ska använda en såg. Slutligen, planera ett sätt att stänga locket igen.

  Är snöskotrar farligare än motorcyklar?

Om du inte är orolig för den uppenbara skärningen i locket, kanske du bara behöver ett sätt att få det stängt. Tänk annars på hur du kan täcka upp snittet så att kylaren. På så sätt blir det snyggt och med mer isolering!

Börja om från början – Gör din egen kylare

Du kan välja att ta steg utöver att isolera locket. Även om själva locket kan vara bra att isolera, vill du verkligen inte glömma resten av kylaren också. Att ha extra isolering där isen faktiskt vilar kan vara extremt användbart.

Som sagt, isolerade kylare som du köper i butiken kan vara extremt dyra. Alla har inte hundratals dollar att spendera på den bästa kylaren. Den goda nyheten är att det finns sätt att återskapa en sådan kylare själv.

Detta inkluderar till stor del att hitta ett par billiga kylare. Du måste se till att en av kylarna kan vila inuti den andra, med utrymme däremellan för din isolering.

När du har hittat dessa kylare måste du använda ditt sprayskum, såväl som andra verktyg som rörisolering och reflekterande tejp för att förvandla dessa två kylare till en superkylare!

Sammantaget är detta ett utmärkt sätt att få en isolerad kylare samtidigt som du sparar pengar i processen.

Metoder som Gör det inte Kräv en borrmaskin

Dessa tips kommer inte att kräva för mycket mekanisk kunskap, men de kan fortfarande vara mycket användbara! När du letar efter en snabb lösning, prova dessa och du är säker på att hitta en lösning som fungerar.

Dölja det

Att lägga till extra täckning för din mat kan hjälpa till att hålla saker svalare. För detta måste du hitta någon form av skummatta. Det här kan bara vara ett skumlakan eller något som en yogamatta. Det som är viktigast är att den ska kunna få plats i din kylare.

Du kan behöva skära av skumskivan så att den lätt kan stoppas in i kylaren. Helst bör den täcka all mat och is utan att sticka ut på sidorna eller bubbla upp.

Prova A Lining

Reflekterande foder kan också vara ett otroligt effektivt verktyg för att hålla din mat och dryck kall. Du kan använda något som Reflectix, som är en specialiserad typ av bubbelplast. Annars kan även den typ av reflekterande nyans du använder i en bil vara till hjälp.

  Har husbilar duschar?

När du gör detta måste du täcka botten och sidorna på insidan av kylaren. Klipp dessutom en sektion som du kan fästa på undersidan av locket. Detta material hjälper till att hålla solens värme borta från kylaren, vilket gör att det blir mer effektivt.

Se bara till att du har något som hjälper det reflekterande materialet att fastna. Det här kan bara vara tejp om du vill kunna ta bort det, eller något som superlim om du vill att detta ska vara en permanent funktion.

Glöm inte Botten

Kylarens botten är ett viktigt område att täcka om du vill att isen ska hålla sig kall. På grund av det kan det vara till stor hjälp att hitta ett sätt att isolera det utrymmet.

Ett sätt att göra det inkluderar att fästa en bit skum i botten. Beroende på vad du siktar på kan du använda en skummatta som liknar den du kan använda för att täcka maten och isen.

Den enda verkliga skillnaden här är att du strävar efter att täcka botten av kylaren snarare än toppen av maten. Om du känner dig särskilt händig kan du göra båda! Det kan vara en bra idé att fodra kylarens sidor också, även om detta kan vara lite tuffare med en skummatta.

Välj en avancerad kylare

Om allt annat misslyckas kan det vara värt att spara pengar till en isolerad kylare. Om du vill kan du sikta på något toppmodernt som en Yeti-kylare. Annars finns det ett antal märken där ute, som Grizzly och Pelican, som erbjuder liknande stilar till lägre priser.

Oavsett om du får reda på att dina gör-det-själv-försök inte har fungerat, eller om du bara inte är så intresserad av att försöka bygga en lösning, kan du alltid köpa en. Det kommer sannolikt att bli en dyrare ansträngning, men en som också kan spara tid och material.

När du väl har fått den kylare du drömmer om, var försiktig med vilken is du lägger i den! Att använda större isbitar, som isblock eller is som har gjorts i vattenflaskor, kan hjälpa till i kampen mot smältning. Vissa kanske också väljer att prova torris, men det är viktigt att förstå hur man använder torris på ett säkert sätt om du ska välja det alternativet. Ta en titt på vår artikel om ämnet här!