Varför är husbilar så dyra?

Om du funderar på att köpa en ny husbil kan du få en liten klistermärke när du ser priserna. Att köpa en helt ny husbil är ingen billig investering. Med otaliga funktioner utformade för att förbättra din campingupplevelse, verkar dessa fordon öka i pris varje år.

Så varför är husbilar så dyra? De flesta husbilar använder basmodellen av ett företags skåpbil och lägger sedan till sängar, kylskåp, spisar, elektriska apparater och mer. Eftersom den genomsnittliga skåpbilen är relativt dyr är det lätt att se hur snabbt kostnaderna kan öka genom att lägga till mer anpassning.

I det här inlägget får du också lära dig följande:

 • Flera anledningar till att husbilar är så dyra
 • Hur man sparar pengar
 • Konverterade kontra tillverkade husbilar
 • Kostnaderna du kan förvänta dig när du underhåller och äger en husbil

10 anledningar till varför husbilar är så dyra

Campare är dyra; det är obestridligt. Det är inte ovanligt att se exklusiva märken och modeller säljs för över 100 000 USD, och vissa går över 150 000 USD. Dessa priser är inget skämt, men det finns många anledningar till varför företag fortsätter att ta ut så höga avgifter och varför folk fortsätter att betala för det.

Här är de tio anledningarna till att husbilar är så dyra:

Baspriset på skåpbilen är nästan lika mycket som en vanlig skåpbil. Men i kombination med många nya bekvämligheter stiger priset därefter. Som nämnts ovan inkluderar dessa bekvämligheter köksmaskiner, sängkläder och mer. Skåpen är också dyra.

Arbetskostnaderna för att köpa en husbil är också högre. Nästan alla komponenter måste monteras och installeras för hand. Det kostar företagen mycket att ha anställda, så man måste ta hänsyn till arbetskostnaderna för de anställda som utför det specialiserade arbetet. Det betyder att du betalar för arbete och installationskostnader.

Husbilar är ofta mycket större än konventionella fordon. Att betala för mer lastutrymme lägger till flera tusen dollar till prislappen. Av den anledningen väljer vissa att köpa husbilar med lägre tak eller kortare längder. Kom ihåg att mindre utrymme innebär färre personer som kan campa inne.

Om du ber om anpassning kan du förvänta dig att betala en hel del mer. En del föredrar lövträ framför matta, solpaneler på taket, tapetplattor i kök och badrum och större sängramar. Om du vill ha all denna lyx kommer du definitivt att betala för det.

Inte överraskande är utbud och efterfrågan en annan bestämningsfaktor för priset. När fler vill köpa en husbil förblir utropspriset högre. Till exempel är priset i slutet av campingsäsongen vanligtvis lägre än i början. Ofta sker några av de bästa husbilserbjudandena under lågsäsong när efterfrågan är lägre.

Precis som med andra fordon finns det husbilstillverkare som går den extra milen och erbjuder fler alternativ i basmodellen. Alternativen är av högre kvalitet och fler tillägg tillgängliga än några av de mer budgetvänliga alternativen där ute. Dessa premiumhusbilar kommer naturligtvis att kosta mer.

Att tillverka husbilar kostar mer pengar än andra fordon. Företag är skyldiga att följa både federala och statliga lagar och förordningar, vilket innebär att de kräver elektriker, rörmokare och andra arbetare som inte behövs med konventionella fordon. Detta ökar inte bara arbetskostnaderna som nämnts ovan, utan det tar också mer tid och pengar att producera.

Procentandelen av vinsten som företag gör på tillverkning av husbilar måste räcka för att fortsätta produktionen. Eftersom de är så dyra att tillverka måste de ta ut ännu mer pengar för att fortsätta tjäna mer. Inte bara det, men det kan ibland finnas citroner som har garantiproblem som företaget behöver reparera eller byta ut medan fordonet är under garanti.

Marknaden för fritidsfordon är inte alls lika stor som resten av fordonsindustrin. Det är säkert att säga att de flesta människor inte äger husbilar, vilket innebär att varje företag måste ta ut mer för att se till att deras anställda får betalt, såväl som räkningarna för produktionen. Istället för att sälja flera enheter för att göra vinst, säljer husbilstillverkare färre enheter till höga priser.

  Är det dåligt att pausa under en löprunda?

Vissa husbilar är tunga, vilket innebär att de behöver däck som håller längre, större motorer, tyngre fjädring och mer. Det är rimligt att anta att tunga delar kräver mer pengar. Om du vill åka terräng och njuta av alla aspekter av naturen med din nya husbil, kommer du att betala mer pengar för att njuta av sådan lyx.

Vi har ett inlägg om ”Är husbilar dyra att köra? Let’s Break it Down” se den här.

Hur man sparar pengar när man köper en husbil

Som tur är behöver du inte köpa den dyraste husbilen på marknaden. Du kan följa tipsen i det här avsnittet för att minska kostnaderna och få bästa möjliga affär. Vissa kanske inte är tillgängliga på din lokala marknad, men kom ihåg att du kan resa utanför staten för att köpa fritidsfordon.

Här är en handfull förslag för att spara pengar när du köper en husbil:

Överväg att köpa en begagnad husbil. Du kan köpa en som är mellan två och tre år gammal. Många föredrar att köpa en husbil i den här åldern eftersom de redan har överlevt alla fabriksfel. Du får en bil som är så bra som ny för ett mycket lägre pris.

Handla husbilar när nästa års modeller släpps. Köp till exempel en 2020-modell i slutet av året när 2021-modellerna kommer ut. De flesta företag erbjuder rabatter för att få de äldre modellerna av partiet. Du kan till och med ha turen att hitta en helt ny, år gammal husbil till ett fantastiskt pris.

Begär att se bas-/lagermodeller. Om du inte behöver all den ovan nämnda lyxen kan du njuta av en helt ny husbil för mycket mindre. Tillverkare vänder sig till människor som letar efter mer budgetvänliga alternativ.

Dessa campare kommer erbjuder färre alternativ på sina basmodellerså att människor som arbetar med en begränsad budget fortfarande kan njuta av alla fördelarna med camping.

Så länge du är okej med att ha heltäckningsmattor, enkla gardiner och andra föremål som kommer att behöva bytas ut om några år, är du bra att gå.

Om du köper en begagnad husbil, glöm inte att pruta. Håll utkik efter repor, gamla däck och föråldrade apparater. Även om du är bra med att använda dem, berätta för säljaren att du kan behöva byta ut dem snart. Den här konversationen borde ge dig ett försprång.

Kom ihåg att du har hemmaplansfördelen. Det finns otaliga ställen att köpa husbilar och säljare kanske inte har ett brett utbud av köpare. Så de vill sälja något och du vill ha deras fordon. Men om du inte kan komma överens om ett pris, tveka inte att lämna och gå någon annanstans. Lämna ditt telefonnummer; du kanske bara får ett samtal tillbaka med ett rimligt erbjudande.

Du förstår, det finns många sätt att spara pengar när du köper en husbil. De är utan tvekan dyra, men om du spelar dina kort rätt kommer du att få en bra affär som är för bra för att missa. I nästa avsnitt tar vi en titt på prisskillnaden mellan ombyggda och tillverkade husbilar.

Andra intressanta inlägg

 • Ram ProMaster vs Mercedes-Benz Sprinter: Vilket är rätt för dig?
 • Vad är ett pajjärn?
 • Vår favorit Van Camping Kikare

Är det billigare att konvertera en skåpbil istället för att köpa en helt ny modell?

I en tid när alla börjar resa och leva en mobil livsstil verkar det finnas en oändlig mängd människor som konverterar gamla skåpbilar till nya gör-det-själv-husbilar. Istället för att spendera 100 000 USD kan du betala 10 000 USD för en begagnad skåpbil och konvertera den så att den blir lika bra som en dyr.

Kom ihåg att köp av en begagnad skåpbil kommer med en handfull problem. Till exempel kommer du att behöva ta itu med framtida reparationskostnader. Alla husbilar kommer med garanti när de är helt nya, så du har inget att oroa dig för. Med en begagnad gods- eller passagerarbuss är garantitiden oftast över.

  Vilken är den bästa spjälsängen för pojkscouter (eller flickor)?

Tänk också på att det kan vara svårt att hitta proffs som kan konvertera en skåpbil åt dig. Om du inte är mekaniskt benägen är det tveksamt att du kommer att få den omvandling du tänkt dig när du köpte fordonet. Se till att all professionell hjälp du behöver finns tillgänglig innan du köper en begagnad skåpbil.

Å andra sidan, om du vet att du är mer än kapabel att göra ändringarna och renoveringarna utan att behöva förlita dig på någon annan, kan besparingarna vara chockerande. Det finns ett oändligt antal exempel på internet på människor som spenderade runt 20 000 USD för sin konvertering, medan andra betalade bara 10 000 USD eller mindre, medan andra tänjde på gränserna och spenderade 75 000 USD eller mer. Allt handlar om ungefär bekvämligheter du vill installera.

Kolla in vårt inlägg ”Konvertera en transitbil till en husbil: Den ultimata guiden” här för information.

Kort sagt, tillverkade husbilar är onekligen dyrare än de flesta ombyggda fordon. Du kan dock snabbt gå över budgeten genom att lägga till kvalitetsbekvämligheter och bekväma golv eller isolering i hela fordonet. Hitta essensen, gör en budget och avvik inte från den.

Den totala kostnaden för en renovering är svår att avgöra, eftersom alla föredrar olika bekvämligheter. Om du ska ut på en långtidsresa, överväg att investera i solenergi, en bekväm säng, någon form av förvaringslösning och ett 12V DC-kylskåp. Dessa renoveringar kan kosta uppemot $1000 till $2000, men de är väl värda det.

Vad är reparationer och underhåll av en husbil?

Dolda avgifter och avgifter tenderar att smyga sig på intet ont anande husbilsägare. Dessa kostnader uppstår vanligtvis hos personer som inte har ägt ett fritidsfordon tidigare. Tyvärr, bara för att du använder den tre gånger om året betyder det inte att du inte behöver hålla jämna steg med underhållet.

Äldre husbilar har oftast mer underhållsproblem. Men även nya husbilar vars garantitid har passerat kan genomgå dyra reparationer. Du ska helt enkelt inte behöva ta itu med problem så ofta som du skulle göra med ett äldre, begagnat fordon.

Några av de vanligaste husbilsproblemen inkluderar:

Byt ut eller reparera däck. Eftersom husbilar är tyngre än genomsnittliga fordon (på grund av apparater, skåp, etc.) har de oftare problem med däcken. Räkna med rotationer, reparationer eller byten ungefär en gång vart tredje år. Behåll alltid ett reservdäck och lär dig hur du byter ut det. Om du behöver byta tåg på vägen, vet hur du gör det säkert.

Vätskebyte och spolning är båda standardunderhållsprocedurer på alla fordon, men du kommer att behöva göra dem lika ofta, även om du inte kör det mycket. Fritidsfordon som sitter och rostar löper större risk att behöva repareras än välkörda fordon. Flytta vätskorna, däcken och motorn.

Att fixa apparater, som kylskåp eller vattenpump, är mycket vanligt i gamla husbilar. Den goda nyheten är att det inte alltid är ett problem med nyare modeller. De är alla relativt billiga reparationer om du inte behöver byta ut enheterna helt.

Några av de mindre kända, sällsynta problemen du kan stöta på inkluderar:

Spis, mikrovågsugn och kyl bytt. Som nämnts ovan kan dessa reparationer bli ganska dyra om du behöver byta ut dem helt och hållet. I vissa fall kan det handla om stora belopp. Det beror på vilken modell du äger och vilka ersättningsalternativ du har.

Vattenläckage kan vara ett stort problem. De är ovanliga, men gamla husbilar är mycket känsligare än nya. Gör ditt bästa för att underhålla kitet vartannat år för att förhindra läckor. De kan fullständigt förstöra fordonets strukturella integritet, kortsluta elektriska komponenter och orsaka interiörförsämring.

Billiga och dyraste husbilar att köpa

Campare är allestädes närvarande när det kommer till deras prislappar. Du kan hitta en premiumhusbil på 200 000 $ hos en återförsäljare som också säljer en begagnad husbil på 12 000 $ från 90-talet. Om du vill spara pengar eller se över dina tillgängliga alternativ är det viktigt att känna till de mest prisvärda och dyraste modellerna.

  Kan du använda propan i en butan spis?

De billiga märkena och modellerna

Ombyggda husbilar är det mest prisvärda valet om du vill ha något nytt, pålitligt och funktionellt. De mest populära last- och passagerarbilarna att konvertera är Ram ProMaster, Mercedes-Benz Sprinter och Ford Transit. Men du är inte begränsad till bara dessa tre; det finns andra bra modeller att överväga.

Winnebago Solis är billigare jämfört med andra modeller från företaget. Det kan vara ganska dyrt jämfört med ombyggda skåpbilar, men det är inte så illa när det kommer till tillverkade husbilar. Till cirka 75 000 $ är det billigare än företagets Revel; det är den perfekta blandningen mellan lyx, campingkomfort och prisvärdhet.

Äntligen tog Volkswagen Grand California världen med storm med dussintals lyxdetaljer, en futuristisk interiör och vacker belysning i hela fordonet. Att starta runt en prislapp på $75 000 var långt under alla förutsägelser. Tyvärr kommer detta fordon inte att finnas tillgängligt i USA inom kort.

Dyra märken och modeller

Winnebago Revel 4×4 är en tank från en husbil. Laddat med offroad-kapacitet, en plysch interiör och en Mercedes-Benz-bas kostar detta fordon runt 160 000 $ helt nytt. Om du har pengarna verkar ägarna vara eniga om att denna husbil kommer att klara konkurrenterna.

Vissa ombyggda skåpbilar kan kosta lika mycket som en helt ny husbil. Många campare föredrar att köpa en helt ny skåpbil för samma pris och konvertera den själva. Detta beslut gör att de kan välja varje material, och det ger också friheten att veta vad som finns i det.

Slutligen, 2020 Pleasure Way Plateau FL är en annan high-end husbil som kostar cirka $165 000 för en helt ny modell. Begagnade modeller kostar fortfarande runt $120 000 om du inte köper en som är ganska gammal. Ändå erbjuder dessa husbilar några av de bästa bekvämligheterna och garantierna på marknaden.

Är husbilar värda att köpa?

ja! Om du är någon som gillar att vara ute och samtidigt njuta av samma bekvämligheter som att koppla av hemma är husbilarna en fantastisk investering. Oavsett om du väljer en busskonvertering till låg kostnad eller en megabuss på 200 000 $, kommer du att älska upplevelsen från början till slut.

Det enda du behöver vara uppmärksam på är det konsekventa underhållet. Husbilar är inget du kan köpa och lämna i månader eller år i taget. De kräver försäkring, registrering, månatliga betalningar och reparationer. Så länge du har avsatt de extra pengarna för nödsituationer bör du inte stöta på några problem.

Läs vårt inlägg, ”Har husbilar sitt värde?” här.

sammanfattande

Husbilar är dyra eftersom de kommer laddade med bekvämligheter för att ge dig en bättre campinginställning. Men om du är orolig för att spendera för mycket, har du möjlighet att bygga din egen ombyggnadsbil. Du kan spara tusentals dollar med den extra fördelen att få den perfekta passformen.

I det här inlägget borde du ha lärt dig alla anledningar till varför husbilar är så dyra. Här är några ytterligare tips för att svara på frågan:

 • Billigare husbilar från tillverkaren sträcker sig från $60 000 till $100,000.
 • Dyra husbilar kan kosta allt från $120 000 till $200 000 eller mer.
 • Glöm inte att pruta eller vänta på rabatter på dina favoritmodeller.
 • Anpassning som unika vitvaror och trägolv ökar värdet.
 • Utför regelbundet underhåll för att undvika större reparationer och andra problem.
 • När du har köpt en husbil, lär dig den säkra proceduren för att byta däck.
 • Överväg att göra renoveringar och reparationer själv för att spara pengar på professionella arbetskostnader.
 • Förhasta inte ett beslut; Shoppa alltid runt på marknaden för att hitta det bästa erbjudandet.