Varför är flugfiskare sådana snobbar?

Det finns en vanlig fråga i fiskesamhället angående flugfiskarnas attityder och ”snobbhet”. Denna vanliga förvirring fick mig att leta efter några svar på denna flugfiske-”myt” och att dela det jag hittade här med dig.

Så varför är flugfiskare sådana snobbar? Att anta att alla flugfiskare är snobbar är en stor generalisering. Det finns några ”snobbar” som faktiskt deltar i flugfiske, men det finns oundvikligen några som också deltar i andra aktiviteter. Vi hör inte ofta ”Varför cyklar alla snobbar?” eller ”Varför är alla djurägare snobbiga?” Dessa frågor är för mycket av en generalisering för att vara mätbara.

Detta leder oss nu till frågan om varför flugfiskare antas vara snobbar? Finns det något med sporten som får andra att tro att flugfiskare agerar på ett sätt som placerar sig ”över andra”?

För att få reda på mer om dessa frågor och några av de sätt jag kan bevisa att inte Allt flugfiskare är snobbar, fortsätt läsa nedan.

Flugfiskare snobberi: fakta eller fiktion?

Under uppväxten i Montana fanns det gott om tid för fiske. I själva verket var jag också skyldig till att ha tanken i mitt sinne att flugfiskare på något sätt, form eller form, var ”bättre” än de andra fiskarna ute på floden.

Även om vissa kanske ser detta som snobbi, tänkte jag bara på den tanken eftersom de som flyger fiskade verkade ha mycket mer erfarenhet än någon av oss som använde spintackling.

Var och en av flugfiskarna jag såg var alltid för sig själva eller några hundra meter ifrån sin följeslagare. Detta gav dem bara en ”kraft” till mitt unga, påverkbara sinne.

Jag var också skyldig till att ha tanken i mitt sinne att flugfiskare på något sätt, form eller form var ”bättre” än de andra fiskarna.

Att se dem ständigt kasta fick mig att tro att de faktiskt var det mycket bättre än vad jag var när det gällde fiske (mest för att varje gång min lina fastnade i ett träd eller en hakad under vattnet, tittade jag över och såg att flugfiskarna fortfarande bara tålmodigt kastade).

  15 tips för att finansiera ett vattenskoterköp

När jag åldrades kan denna ”vördnad” jag hade för flugfiskare ha blivit lite förbittrad. Men detta var mer av enkel svartsjuka för deras skicklighet och tålamod, inte förbittring för vem de var.

Jag tror att ”flugfiskarnas snobberi” är fiktion och härstammar något från den vördnad som jag upplevde under min uppväxt.

När jag letade efter sanningen om flugfiskare upptäckte jag att många fiskare känner att när de fiskar nära en flugfiskare, kommer flugfiskaren att ”vända upp näsan åt dem.” Vilket jag bara inte vet om jag kan bevisa vara sant eller inte.

Kanske ses denna ”vändning” av näsan i flugfiskarnas tysta uppträdande. Detta tysta men jag tror inte är ett försök att se ner på normala spinnfiskare utan snarare bara en flugfiskare som söker lugnet som kan hittas när man är ute på floden och tålamodet att fånga en fisk.

Flugfiskeredskap kan vara mycket dyrare än vanliga fiskeredskap och kan därför få flugfiskare att framstå som lite mer ”snabba” eller ”snobbiga”. Detta leder till att de (förhoppningsvis) tar bättre hand om sin utrustning och kan återigen låta andra tycka att de har blivit ”överdrivna”.

Det mest framträdande svaret på frågan om flugfiskares snobberi är helt enkelt att varje erfaren fiskare kommer att uttrycka en lätt ”avsky” eller ilska mot någon med mindre erfarenhet.

Inte för att de är på en lägre nivå, utan för att de med mindre erfarenhet ännu inte har fått den respekt för naturen som många erfarna fiskare har.

Dessa mindre erfarna fiskare kan tränga ihop en fiskeplats som tidigare ockuperats av en annan fiskare, eller så kan de lämna skräp eller trasiga linjer skeva över området.

  Kan timmerstugor ha källare?

Eftersom de flesta oerfarna fiskare börjar lära sig på ett vanligt spinnspö har spinnfiskarna fått ett dåligt namn och blir därför ”nedsatta” av andra typer av fiskare. Inte för att de är bättre utan för att de har större respekt för vården av vattnet de har kommit att älska.

Alla flugfiskare är inte snobbar!

På baksidan, medan jag grävde igenom några svarstavlor för att få en inblick i den här fiskehistorien, hittade jag några sarkastiska kommentarer från människor som verkade vara ”riktiga flugfiskare” (efter allt som verkligen kan berätta på internet nuförtiden ) säger att flugfiskare helt enkelt är bättre än andra.

Dessa kommentarer från endast ett litet antal flugfiskare är den exakta typen av beteende som ger Allt flugfiskare det dåliga ryktet. Precis på samma sätt som spinnspöfiskare som lämnar sopor, bullrar för mycket och tränger någon annans lina har gett Allt spinnfiskare ett negativt namn också.

Respektlösa, oerfarna fiskare kan ge hela sporten ett dåligt rykte.

Flugfiske gör skillnad

Om du behöver mer bevis på att flugfiskare faktiskt är inte alla snobbar. Jag har hittat obestridliga bevis för att stödja mitt påstående.

Som många fiskare har insett kan att vara ute på floden och i naturen ge en känsla av frid och lindra en del av stressen från det dagliga livet.

Flugfiskare (bland många andra) har särskilt insett vattnets helande natur och har tagit på sig uppgiften att ge det hela till dem som verkligen behöver det.

Till exempel är Project Healing Waters en organisation som hjälper till med fysisk och emotionell rehabilitering av handikappade militärer och veteraner. Project Healing Waters gör detta genom att lära dessa människor att flugfiska och att verkligen njuta av skönheten som kommer med naturen.

  Krockar luftballonger in i varandra?

Project Healing Water fungerar enbart på donationer från samhället och från andra flugfiskare som hoppas kunna hjälpa till att göra skillnad.

Faktum är att Project Healing Waters har ett läge bara några timmar bort från där jag bodde i Montana och har alltid haft ett gott rykte bland folket i området.

I Virginia öppnar Legend of the Flugfiske-turneringen varje år sina ansökningar för inte bara tävlande med möjlighet att betala utan erbjuder gratis inträde till medlemmar som har deltagit i Project Healing Waters.

Detta uppmuntrar deltagarna att söka sig till flugfiske på ett nytt sätt och att få nya, nyttiga upplevelser i livet.

En annan organisation med liknande uppgift som Project Healing Waters heter Casting for Recovery.

Casting for Recovery är en annan organisation som erbjuder flugfiskelektioner och utflykter till dem som verkligen behöver det, utan kostnad. Men istället för att fokusera på militär personal arbetar Casting for Recovery med kvinnor som kämpar eller som har kämpat mot bröstcancer.

Målet med denna organisation är att föra kvinnor, i alla stadier av cancer, tillsammans i naturen för att ge dem helande och frid genom deras tillstånd.

Efter allt detta tror jag att jag kan säga att jag har framfört ett ovedersägligt tydligt argument att även om vissa människor har gett många ett dåligt rykte, inte Allt flugfiskare är snobbar och många strävar efter att ge kärleken till sin sport till andra på ett unikt och helande sätt.

Relaterade frågor

Vilka är fördelarna med flugfiske? Flugfiske kan utmana din hjärna, lindra stress, föra dig närmare naturen och hjälpa dig att utveckla en livslång färdighet (bara för att lista ett par).

Vilket är bättre, flugfiske eller spinnfiske? Båda ger ett utmärkt sätt att bli mer aktiv i naturen och erbjuder en ganska utmanande färdighet som gynnar dig på fler sätt än man kan räkna. Så… både!