Varför är Airstreams så dyra?

Du har tittat in i en husbil, men den är för stor för vad du behöver. Resesläp är mer storleken på fordonet du är intresserad av, men du har inte hittat en som tilltalar dig. Tja, förutom en Airstream. Det enda problemet är att Airstreams är ganska dyra! Varför är det så?

Luftströmmar är dyra på grund av den aluminiumkonstruktion som används under produktionen. Arbetskostnader driver också upp priset på en Airsteam, liksom varumärkets namnkännedom och resesläpvagnens distinkta profil.

I dagens inlägg kommer vi att fördjupa oss i prissättningen för en ny kontra begagnad Airstream och utveckla ytterligare varför ett av dessa fordon är så dyrt. Vi har till och med några Airstream-alternativ att dela som är mer rimligt prissatta. Du kommer inte att vilja missa det!

Anledningar till att Airstreams är så dyra?

Okej, så det som är klart är att i båda fallen, om du går begagnad eller ny, kommer en Airstream att bli dyr. Varför är det så? Låt oss förklara genom att fördjupa oss i punkterna från introt.

Namnigenkänning

Airstream grundades under 1920-talet av Wally Byam. Ända sedan dess har Airstream blivit en amerikansk institution.

Populariteten för Airstream har nått kritisk massa med utvecklingen av Airstream-parker i USA. Dessa campingplatser och parker ägs av Airstream-älskare som bestämmer sig för att de vill äga eller hyra platsen. Eftersom det är deras sida, deras regler, om du har en icke-Airstream och du försöker stanna, kan du bli utslängd. Andra webbplatsägare är lite mer tillmötesgående, men det beror på.

Förresten, dessa Airstream-fans har till och med sitt eget smeknamn: Airstreamers. Som allt detta borde berätta för dig är de som älskar Airstream mer än bara RV-fans, men brinner för sitt val av fordon och stolta över att låta det visa sig.

Exteriört utseende

Som Airstream säger på sin hemsida, ”de aerodynamiska aluminiumexteriörerna vänder huvudena på motorvägen.” Airstream har verkligen en distinkt profil, eftersom den är formad som en korv, eller – lite mer smickrande – en kula. Airstream är rundad upptill och platt på sidorna och botten. I kombination med dess aluminiumexteriör, som kan vara polerad till den punkt där den är reflekterande, har du ett ganska slående fordon.

Formen på Airstream går också generationer tillbaka. Hawley Bowlus, designern av Airstream, skapade den formen någon gång på 1930-talet och den har fastnat sedan dess. Detta är definitivt ett av de fall där om det inte är trasigt, fixa det inte.

Högkvalitativ konstruktion

Förmodligen den största anledningen till att Airstreams anses vara så dyra har att göra med kvaliteten på materialen. Airstream-skalet är nitat på plats så att aluminiumet blir självbärande. Airstream liknar deras resesläpdesign med flygplanskroppen.

Aluminium är ofta billigt, så det är inte bara skalmaterialet som driver upp priset på en Airstream. Airstream är också konstruerad exteriört på ett sådant sätt att den är drag- och vindtålig, inklusive skydd mot sidovindar orsakade av trafik när du kör. Airstream säger att du kan få upp till 20 procent mer bränsleeffektivitet när du använder Airstream som dragfordon jämfört med en resesläp som är ungefär lika stor.

  Behöver du ett liggunderlag när du backpackar?

En torsionsaxel av gummi för bogsering, som Airstream kallar ”premium”, kan absorbera vägvibrationer med en högre hastighet av 50 procent jämfört med vanliga bladfjädrar för släpvagnar. Om du bogserar ofta bör Airstream ge mer komfort och stabilitet.

Inuti Airstream sparas inga utgifter. Du får möbler med i köpet samt USB-portar, 110-voltsuttag, ett underhållningssystem, klimatkontroll och vitvaror. Transcore-golvet inuti är tillverkat av polypropen och återvunnet glaskomposit. Enligt Airstream har Transcore-golv bra skruvhållning, styrka och en robust känsla. Den är också vattentät.

Dessa bekvämligheter, åtminstone till viss del, kommer som standard med varje Airstream, vilket är anledningen till att du inte kan undgå de höga priserna.

Arbetskraft

Från att mäta upp metallskalet på Airstreams exteriör till att nita det till ramen på trailern (vilket kräver nitar i tusentals, om inte mer), är det inte direkt snabbt eller lätt att sätta ihop en Airstream. Den tiden, engagemanget och hantverket är i slutändan värt det för det slutliga resultatet, men det slutar med att du betalar för arbetet.

Hur mycket kostar en ny Airstream? Vad sägs om en begagnad?

Alla Airstreams är inte likadana. Per den Airstream USA hemsida, låt oss ta en närmare titt på några av de olika Airstream-modellerna och jämföra kostnaderna för en ny resesläp från denna tillverkare jämfört med en begagnad.

Nya Airstream-kostnader

Behöver du en teensy-weensy resevagn eller en lång som är stor nog att transportera en häst? Airstream har dem. Här är en översikt över de olika Airstream resesläpmodellerna och deras priser när du köper dem nya.

 • Basecamp, 16 till 20 fot för fyra passagerare: börjar på $38 400
 • Bambi, 16 till 22 fot för fyra passagerare: börjar på $49 900
 • Caravel, 16 till 22 fot för fyra passagerare: börjar på $62 200
 • Flying Cloud, 23 till 30 fot för åtta passagerare: börjar på $78 900
 • Internationell, 23 till 30 fot för sex passagerare: börjar på $91 900
 • Globetrotter, 23 till 30 fot för sex passagerare: börjar på $96 400
 • Klassisk, 30 till 33 fot lång för fem passagerare: börjar på $157 400

Begagnade Airstream-kostnader

Ja, Airstreams kan bli dyra snabbt. Även det mycket, mycket lilla Basecamp är nära $40k. Enligt denna lista på RV-resurs Lazydays RV, för mindre än så kan du lägga vantarna på en 2021 Forest River RV Rockwood Mini Lite 2205S, en 2021 Winnebago Micro Minnie 1800BH eller en 2021 Forest River RV Wildwood FSX 178BHSK. Ja, det är nya husbilar som kostar ungefär halva priset av en Airstream Basecamp.

Om du använder din Airstream kanske du får en bättre affär? Inte så mycket. Vi kammade Husbilshandlare och hittade några begagnade Airstream-listor. Här är modellerna och priserna:

 • 2019 Airstream Classic 30RBT – $119 900
 • 2019 Airstream Flying Cloud – $94 900
 • 2012 Airstream Flying Cloud 27FB Queen – $59 500
 • 2017 Airstream International Serenity 28RBQ – $79 500
 • 2018 Airstream International Serenity 23FB – $74 841
  Hur man rapparerar med en karbinhake Munter Hitch

Ja, det stämmer, även en Airstream som är nästan ett decennium gammal är fortfarande ganska kostsam. Även om priset på en begagnad Airstream, precis som med alla husbilar eller resesläp, är efter säljarens gottfinnande, verkar det som om äldre Airstreams nästan värderas snarare än att deprecieras.

4 Airstream-alternativ att överväga

Om du har budgeterat för en resesläp, kan en Airstream lätt överskugga din budget. Priserna på en Airstream är i nivå med en klass A husbil, som ligger mellan $50 000 och $100,000. Om du hellre vill ha en resesläp som är prissatt som en resesläp är det rättvist.

Här är 4 Airstream-alternativ som ser mycket ut som den verkliga affären.

Timberleaf Teardrop Trailers

Om du älskar formen på en Airstream men kan lämna metallexteriören bakom dig, Timberleaf är ett bra märke att överväga. Deras droppvagnar har samma distinkta korvliknande form som Airstream, mer eller mindre.

Timberleaf hantverkar också alla sina trailers från grunden, så att du får samma typ av hantverk och kvalitet som du kan förvänta dig av en Airstream. Du saknar interiörbekvämligheterna, men detta ger dig friheten att anpassa insidan av din Timberleaf som du vill.

Tornfalken är 11 fot, sex tum lång och väger 860 pund torr. Pika är 11 fot, 10 tum lång och väger 1 025 pund torr. Timberleafs tredje teardrop trailermodell, Classic, är 14 fot lång och väger 1 400 pund torr.

Vi är säkra på att du är nyfiken på prissättning, eller hur? Basen Kestrel börjar på $7,800, basen Pika på $13,200, och basen Classic på $21,500.

Hemodlade släpvagnar

En annan tillverkare som tillverkar resevagnar i den där droppformen är Hemodlade släpvagnar. Deras hållbara hantverkssläp är bättre för planeten, och vem gillar inte det, eller hur? Varumärket Homegrown Trailers grundades av Corey Weathers, som idag är företagets VD, med Josh Moreman, Kirk Robinson, James Jenkins och Eric Gertsman som medgrundare.

Du kan välja mellan två trailermodeller: Woodland eller Timberline. Woodland är 6 fot, 9 tum hög, 7 fot, 5 tum bred och 19 fot, 4 tum lång. Den väger mellan 2 700 och 2 850 pund torr. Timberline är 8 fot, 11 tum lång, 7 fot, 11 tum bred och 23 fot lång. Denna trailer väger 4 259 till 4 750 pounds torr.

Båda Homegrown Trailer-modellerna kan drivas av solpaneler så att du kan använda förnybar energi för att driva din trailer. Du kan få upp till 800 watt solenergi på båda modellerna, vilket inte är alltför illa.

När det gäller prissättning är Woodland-kostnaden endast genom offert, men Timberline börjar på $62,295. Med tanke på att denna trailer kan sova fem personer, det är ett mycket rimligt pris.

Gladare husbil

Kanske du också kommer att vara nöjd med Gladare husbil, ett varumärke för resesläp som använder Adaptiv System i sina släpvagnar. Vad är Adaptiv System, frågar du dig? Detta modulära interiörsystem innehåller kuber som du kan organisera och sedan omorganisera beroende på vad du vill göra i trailern. Du kan till exempel ställa in Adaptiv-systemet på ett sätt för att äta och sedan ett annat sätt att sova.

  Hur landar man en luftballong?

De modulära komponenterna som ingår i din Happier Camper är:

 • Kublåsning och sidoväggsbeslag
 • Toalettöverdrag komponent
 • Spola toalettsystem
 • Coolare kub
 • Anslutningar för grått och rent vatten
 • Kökskub
 • Bänkskiva flip-and-lock förlängning
 • Uteplats bordsfot
 • Golvpaneler
 • Häckande bordsskiva
 • Solskyddskuddar
 • Bänklock

Om du är nyfiken, har Happier Camper två modeller av resesläp, HC1 och HCT. HC1 är 13 fot lång med en torrvikt på 1 100 pund. Den här trailern börjar på $29 950. HCT är 14 fot lång med en torrvikt på 1 800 pund. Priset för denna Happier Camper börjar på $49 950.

Bowlus vägchef

Vi räddade Bowlus vägchef till sist eftersom det är ungefär så nära som du kan komma en Airstream utan att äga en faktisk Airstream. Detta märkes historia går tillbaka nästan 100 år. Hawley Bowlus, samma man som designade Airstream, skapade också Road Chief.

Nu är det visserligen dyrare resesläp, men hey, de är fortfarande ett gediget Airstream-alternativ.

The Endless Highways Edition av Road Chef är en prestandatrailer som är helt lyxig. Sovrummet har en konvertibel säng, och du får också ett kraftsystem med litiumjärnfosfat som låter dig använda ström i upp till en vecka utan någon strömkälla. Den yttre rustningen är reflekterande för din integritet, och det finns ett badrum också! Denna vägchef börjar på $190 000.

Endless Highways Performance Edition är 26 fot lång och väger 3 200 pund torr. Denna mäktiga Road Chief-släpvagn rymmer fyra personer. Det låter dig resa utan strömkälla men ändå få juice till all din elektronik i upp till två veckor. Dessutom ingår uteköksutrustning som ett propanuttag och ett 110-voltsuttag. Denna modell börjar på $225 000.

Slutgiltiga tankar

Airstreams är en av de mest eftertraktade och älskade resesläpvagnarna på grund av deras långvariga arv, varumärkesform och vackra aluminiumexteriör. Om du har plats i din budget för en, är en Airstream en trailer som du kommer att ha glädje av i många år framöver. Naturligtvis, med så många andra bra alternativ där ute, är det bra att veta att du har alternativ!

Relaterat innehåll

Så fort du åker ut på vägen med din släpvagn har du ingen ström till fordonet. Det är trots allt inte så att du kan koppla in i en campings 120-voltsuttag när du är på språng. Om din släpvagns kyl är full av godsaker som du inte vill ska ta slut, måste du behålla kylens svalka så länge du kan. Hur håller du ditt resevagnskyl kallt när du kör?

Min fru och jag köpte vår första husbilsvagn redan 2017 och det har gett min familj fantastiska minnen. Min familj antydde för mig att det skulle finnas många saker som jag skulle behöva köpa som inte följde med släpet. Vad jag först trodde var att jag skulle behöva köpa en handfull tillbehör, men jag kunde inte tro den långa listan jag hade kommit fram till efter att ha gjort lite research. Kolla in min lista över allt du behöver för din första husbil.