Var man kan fiska efter Kokanee-lax i Idaho (med GPS-koordinater!)

När jag var liten tog min pappa med mig för att fiska hans hemliga platser vid olika sjöar och vattendrag. Jag var oftast bara framgångsrik för att min pappa visste vart jag skulle ta mig för att fånga den bästa fisken. Så, vart åker du för att fånga Kokanee-lax i Idaho?

Anderson Ranch Reservoir (min favorit!)

De valda GPS-koordinaterna för denna plats är 43°24’00.5″N 115°24’50.5″W.

Dessa koordinater tar dig till Evans Creek Campground, som ligger på stranden av Anderson Ranch Reservoir, men det bästa stället att fiska på är faktiskt under kraftledningarna, ungefär mitt på vägen genom sjön. Du kan inte missa det om du kör din båt genom reservoaren. Det finns mycket höga kraftledningar med de orangea bollarna på dem som går hela vägen över sjön. Det är precis där det finns en gaffel i reservoaren. Fisk på höger gaffel (om du kommer från dammen) under kraftledningarna. Det är där jag har haft bäst tur.

Med titeln på den första punkten i Kokanee Silver Triangle, och flyter in i South Fork av Boise River, täcker Anderson Ranch Reservoir 4605,4 tunnland och ligger i Elmore County.

Detta spektakulära Kokanee-fiske har båtramper, bryggor, toaletter, campingplatser, inga motorrestriktioner och tillgång för oss med funktionshinder.

Även om det är lätt att nå från Anderson Ranch Dam Road, finns det ytterligare åtkomst från Anderson Dam och grusvägarna som omger området. Enligt de särskilda reglerna är Kokanee-gränsen för denna plats 25.

“Något av det bästa kokanee-fisket i Idaho!”

KTVB

Om du inte vill ”tuffa till” har du också möjlighet att bo på närliggande Fall Creek-resorter, som båda är placerade på olika platser runt Anderson Ranch Reservoir. Detta är ett av de enda ställena som har både fantastiskt Kokanee-fiske och bra ställen att bo på, så passa på och sov i en riktig säng!

Människor njuter alltid av sin tid där och tenderar att återvända. Det finns gott om Kokanee här, och det är ett bra alternativ för alla ivrig fiskare.

Kokanee är den typ av fisk som blir större när det finns en mindre population i ett givet område. Denna plats har en fiskegräns på 25, vilket är mycket större än någon annan plats på den här listan.

Personligen har jag fångat mer kokanee på Anderson än jag har på Lucky Peak, Arrowrock och överallt annars tillsammans. Anderson har alltid varit min hotspot.

Prova några saker som inte många människor försöker och se om du kan fånga monstret som säkerligen lurar här!

Arrowrock Reservoir

GPS-koordinaterna för denna plats är – 43°35’42.1″N 115°55’21.8″W
Dessa koordinater tar dig till Arrowrock Dam, som skröt med titeln som den högsta dammen i världen från datumet då den stod färdig till 1924.

Arrowrock har alltid varit hit-and-miss för mig. Ibland går jag och tar tillbaka en hel stringer, och andra gånger blir jag skunkad. Kokaneen kan vara svårare att hitta på Arrowrock. Jag har inte hittat ett ställe som alltid producerar. Jag brukar trolla efter kokanee i ett par timmar och sedan byta till att trolla Rapalas för att dra ut några av de stora öringarna de har där inne.

  Vart ska man gå på isfiske i Maine

Den andra punkten i Idaho Kokanee Silver Triangle, denna reservoar rinner ut i Boise River. Arrowrock Reservoir täcker 3014,2 hektar och ligger i Boise OCH Elmore County. Dessa två län kan ha olika påsgränser och policyer, så var försiktig

Denna plats sportbåtsramper, toaletter, campingplatser och tillgång för de av oss med funktionshinder. Det finns inga motoriska begränsningar, så du kan gå vidare och ta ut din basbåt och gå till stan!

Båtliv, kanotpaddling, vindsurfing och, naturligtvis, fiske är några av de populäraste aktiviteterna vid Arrowrock Reservoir. Beläget öster om Boise, är fiskesäsongen öppen året runt här.

Tillgången kan vara lite svårare här, men Kokanee här tenderar att vara större än Kokanee vid Lucky Peak Reservoir, och det finns i allmänhet färre människor och färre båtar vid Arrowrock Reservoir. Kokanee-laxen på denna plats är vanligtvis mellan 14 tum och 17 tum.

Den genomsnittliga storleken på en Kokanee är mellan 8 och 12 tum, vilket innebär att denna plats har större lax än genomsnittet. Eftersom det är lite avskilt är detta ett utmärkt ställe att få lite storstor lax.

Påsgränsen för Kokanee är 6, så du bör kunna fylla din kylare med större lax än genomsnittet. 6 är inte lika mycket som vissa av dessa andra platser, men du borde kunna få några ganska stora här så jag låter det glida.

Oavsett om du är här på sommaren med din båt, eller på vintern med din skruv, bör du se viss framgång.

Lucky Peak Reservoir

De valda koordinaterna för Lucky Peak Reservoir är –
43°31’12.5″N 116°03’14.8″W
Dessa koordinater tar dig till rekreationsområdet Lucky Peak Dam.

Den mest populära platsen för att fiska på toppen av lyckan är mittemot Spring Shores Marina. Ta bara av från den där båtrampen tvärs över till andra sidan och börja trolla cirka 100′ ut från stranden så är du på kokanee.

Problemet med kokanee på Lucky Peak är bara mängden sportfiskare. En sommarlördag kommer det att finnas 20 båtar som trollar i samma område, och sedan är skidbåtarna ute runt 11:00 och orsakar vak. Så det är väldigt populärt och produktivt, men jag föredrar Anderson Ranch.

Den tredje och sista punkten i Idahos Silver Kokanee-triangel, Lucky Peak Reservoir (även kallad och känd som Lucky Peak Lake) rinner ut i Boise River och täcker 2765,8 tunnland
Denna reservoar ligger i Ada, Boise och Elmore counties och har en Kokanee-gräns på 6.

Lucky Peak Reservoir kommer med båtramper, bryggor, badrum, campingplatser och är handikappanpassat. Det finns inga motorrestriktioner, och vissa av campingplatserna kräver reservationer i förväg.

En populär plats för båtliv, vattenskidor och picknick, Lucky Peak Reservoir är fortfarande en bra plats för fiske, men på grund av den lätta tillgängligheten och högre trafik som passerar kan fisket vara lite tuffare. Med detta sagt är den genomsnittliga Kokanee-storleken i Idaho 10 tum till 12 tum, och Kokanee som fångas vid Lucky Peak Reservoir är vanligtvis mellan 14 tum och 17 tum.

Lucky Peak Reservoir har båtar, vattenskotrar och annan vattensportutrustning som finns att hyra på Spring Shores Marina, som ligger vid den nordligaste delen av huvudvattenmassan.

Om du bara är i Idaho och kör igenom, så är det här platsen för dig. Att ha möjligheten att hyra en kanot är fantastiskt för dem som inte är nära hemmet, och den genomsnittliga storleken för Kokanee här är större än de flesta, så du bör åtminstone ha några fantastiska bilder att ta.

  Vart ska man gå på isfiske nära Detroit, Michigan

Som du kan se i den här videon har det här området några riktigt vackra vyer. Det finns mycket öppet vatten att utforska och kommer att bli din favoritdel av din resa genom Idaho.

Som jag sa, det här stället är verkligen populärt, och av goda skäl. Om många andra människor runt omkring gör dig orolig för att detta inte är bra för fiske, då kommer du att gå miste om fantastiskt fiske. Du kommer inte att ångra att du slår upp den här platsen jag lovar.

Mellan de vackra vyerna och det fantastiska fisket var denna plats tvungen att göra den här listan.

Lake Pend Oreille

Koordinaterna för denna plats är –
47°57’29.9″N 116°35’23.1″W
Dessa koordinater tar dig till Farragut State Park.

Wow, det här stället är så vackert. Jag gjorde mitt bästa för att hitta en video som gör den rättvisa. Utsikten över denna sjö är fantastisk, och det rika blå vattnet är fantastiskt. Jag gillar verkligen att fiska, men att fiska på en plats som är så här vacker gör att jag älskar det. Det finns inget bättre än att ta en härlig kall läsk på sjön med en lina i vattnet medan du har fantastisk utsikt överallt.

Vi har alla en liten fiskare tro, och jag har det här med att stor Kokanee-lax är där de har 2 saker: Massor av utrymme och massor av träd. Jag tycker verkligen att mängden träd i området är en bra indikation på att det finns några stora laxar i dessa vatten som bara väntar på att du ska följa med och bråka med dem.

Lake Pend Oreille rinner ut i Pend Oreillefloden och täcker totalt 92765,4 hektar. Denna plats ligger i både Bonner- och Kootenai-länen och har särskilda regler till förmån för Kokanee-fiskaren. Det finns andra specialregler när det gäller olika fiskarter.
Det finns ingen begränsning på fiskespön per sportfiskare när du fiskar från båt.

För fiskaren har Lake Pend Oreille båtramper, bryggor, badrum, campingplatser och är handikappanpassad. Det finns inga motorrestriktioner för denna plats, och du måste göra reservationer för camping.

Farragut State Park, som ligger vid stranden av Lake Pend Oreille, har många fantastiska aktiviteter för en familj, som discgolf, häst- och lamaleder, ett besökscenter med en presentbutik och naturutställningar och många andra roliga alternativ. På campingplatserna finns duschar, stugor och en amfiteater, och det finns flera schematiska aktiviteter som pågår under dagen som du kan delta i. Det finns verkligen mycket att göra här ute, så alla borde hitta något roligt att göra.

Jag älskar verkligen att fiska, men det gör inte min familj. Sådana här platser är verkligen bra när du vill åka och fiska men också vill ta med familjen. Det finns inget värre än att försöka fiska med en gnällig 10-åring i båten med dig. Även om vi vill att våra barn ska njuta av det vi tycker om, ibland kan det bara inte hända. Jag brukar gilla att bli av med det extra bagaget och ta med alla människor som faktiskt vill fiska på min båt. (Ibland är det bara jag själv)

  Kan en husbil dra en hästsläp? Genomsnittlig dragkapacitet för husbilar av olika klass

Lake Pend Oreille är en av de djupaste och största naturliga sjöarna i västra USA, som enligt uppgift går så djupt som 1 237 fot på vissa platser. Oddsen att fånga Kokanee här verkar ganska höga, eftersom Fish and Game har rapporterat att det finns så många av dem att det påverkar storleken på fisken.

Kokanee lax är verkligen känsliga för vattentemperatur, och därför älskar de att ha en riktigt djup sjö att hitta rätt temperatur på vattnet i. Eftersom denna sjö är så djup är befolkningen i Kokanee enorm.

Med en så hög befolkning borde du inte ha några problem att nå säckgränsen för den här sjön som är 15. Jag skulle till och med gå så långt som att säga att du har råd att vara kräsen med dina fiskar och kasta tillbaka de fiskar som är bara okej.

Behöver du verkligen något mer än 15 fiskar ändå?

Ririe reservoar

GPS-koordinaterna för denna plats är –
43°30’16.3″N 111°45’46.4″W
Dessa koordinater tar dig till Blacktail Day Use Area på vänster sida av reservoaren. Tillgång till Blacktail-parken kostar dig 3 till 5 dollar, beroende på veckodag. Ett litet pris att betala för ett så fantastiskt läge!

Ririe Reservoir rinner ut i Willow Creek och täcker totalt 1414,5 hektar. Beläget i Bonneville County, är Kokanee-gränsen 15.

Ririe Reservoir har standardbekvämligheter, med båtramper, bryggor, toaletter, campingplatser och handikappanpassning. Det finns inga motoriska begränsningar.

Populära aktiviteter för detta område inkluderar vattensporter, båtliv, fiske och användning av fritidsfordon, så planera ditt fiske i enlighet med detta, eftersom detta är en populär plats för lokalbefolkningen att koppla av.

Människor i Idaho är i allmänhet mer hänsynsfulla än de flesta andra områden, så wakeboardåkare och tubingbåtar kommer att försöka undvika fiskebåtar så gott de kan. Ibland kommer du att bli plågad av vågor, och det är precis så det är.

Trolling är ett bra sätt att fånga din Kokanee-lax på den här platsen, men ett antal sportfiskare har rapporterat framgångsfiske från stranden. Ririe Reservoir har också visat sig vara en utmärkt plats för isfiske, och Kokanee-lax kommer att fortsätta att fångas under vintern.

Att ha en bra isfiskeplats är viktigt för alla fiskare. Vi har alla våra favoritplatser att besöka under de varmare månaderna, så varför inte ha en favoritplats under vintern? Många fiskare rapporterar att detta är deras favoritställe att isfiska på, så varför kan det inte vara din också?

Till skillnad från på sommaren kommer Kokanee under vintern att satsa på fler typer av bete. Många människor skryter framgång med att använda eldmajs, rosa maggots (levande eller syntetiska), eller till och med stilla beten.

Om du aldrig har varit på isfiske förut är detta ett bra ställe att börja. Se bara till att du är ordentligt klädd för det blir riktigt kallt och blåsigt här uppe i Idaho!