Var köper man stockar för att bygga en timmerstuga?

Eftersom jag har letat efter att lägga till en timmerstuga på min fastighet i norra Idaho, undrade jag var man kan hitta rätt material. Jag hittade några bra resurser om var man kan köpa stockar till min timmerstuga och jag vill dela med mig av vad jag lärde mig.

Så, var köper man stockar för att bygga en timmerstuga? Ett bra ställe att börja leta efter stockar är ett lokalt sågverk. Det finns också grossistföretag som kommer att kunna skaffa dig stockar till ett billigare pris. Vissa avverkningsföretag låter dig till och med skicka in din planlösning så att du får exakt hur mycket du behöver i rätt storlekar.

Att välja stockarna för att bygga din drömstuga är en av de mest avgörande delarna av byggprocessen. Saker som träslag, pris och företagsplats kommer att vara de saker du vill hålla utkik efter i din sökning.

Var kan man köpa stockarna

Ett av de bästa sätten att hitta rätt stockar att köpa är ett sågverk nära dig. Avverkningsföretag gör ofta inte affärer med andra människor eftersom de bara har att göra med sågverk. Att leta och kontakta närmaste sågverk är därför det närmaste man kan komma en stock till källan.

Sågverk nära dig kan vara det billigaste alternativetockså. Sågverken ligger nära dig så du slipper betala så mycket för frakten. Stockarna kommer också att användas till klimatet som din stuga kommer att byggas på om du använder en källa i närheten.

Det finns också bra företag som är kända runt om i USA. Det finns många tidningar som har hytter designade och tillverkade av företag. Att bläddra i en tidning kan vara ett bra sätt att hitta idéer till din stuga.

Att köpa loggar online

En mer uppdateringsrutt kan vara via internet. Denna webbplats heter eLog hem är ett bra ställe att börja. Det här företaget designar, levererar och kan till och med bygga din timmerstuga åt dig.

Deras hemsida innehåller priser, snygg design och bilder så att du kan få en bra start. Detta är en fantastisk resurs för människor som vet vilken stuga de vill ha, men kanske inte vill bygga stugan själva.

  Den VERKLIGA kostnaden för klätterlektioner för nybörjare

En annan bra webbplats för de som letar efter loggar är Partihandel timmerhus. Det här är ett företag som hjälper de som redan vet precis vad de vill ha. WLH, som detta företag kallar sig, får dig loggar till priset som du vill ha dem, kapade och levererade för din planlösning.

Allt du behöver göra, när du väl kommer i kontakt med dem, är att ge dem din planlösning. De har till och med en länk på sin hemsida som ger dig en gratis offert.

Det här företaget är baserat i North Carolina, så det kan vara för långt för mig att skicka mina stockar från dem, men om du bor på östkusten är det ett bra alternativ.

Att titta på närhet är ett bra sätt att sänka priset.

Grossist

Grossist erbjuder kvalitetsloggar till ett billigare pris. För det mesta är dessa företag svårare att hitta, men är ett utmärkt alternativ.

Det finns många webbplatser där ute som erbjuder grossistpriser. Dessa är bara några:

Dessa alternativ är utöver de andra som anges ovan. Dessa företag kommer vanligtvis att ha billigare priser. De är också bra om du bara vill lägga till timmerbeklädnad till ditt hus, i motsats till att skapa en hel byggnad av stockarna.

En anledning till att dessa grossistloggar kan vara billigare är att de inte är så väl annonserade, så priserna kan hållas lägre. Enligt Akerwoods:

Priset på $15 912 är för stockar med slumpmässig längd. Vi kan sälja dina stockar färdigkapade till längder du anger för ytterligare 33 %. Vi kan skära till dig ett helt kit där vi bestämmer de kvantiteter och längder som behövs för hela ditt hem för en extra kostnad på 66 %. Men om du har en motorsåg, en penna, en fyrkant och en ganska stadig hand kan du klippa dina stockar på plats och spara lite pengar.

Akerwoods

Grossistloggar kommer att vara ett bra, sparsamt alternativ för dem som är villiga att lägga ner arbetet.

  7 sätt att bära din telefon på en löprunda

Det finns andra alternativ som är tillgängliga för dem som vill ha en timmerstuga byggd för dem, eller i ett kit. Det finns många kit tillgängliga på de webbplatser som nämndes i början, eller till och med på ebay.

Möjliga rabatter i din sökning

Det kan finnas ett visst utrymme för att få rabatter som inte kommer från grossistföretag. Det bästa sättet att spara pengar är att hålla sig till en mindre planlösning. Ett annat bra sätt att spara är att bygga en del av det själv. Som jag sa tidigare, grossist är bra men det kräver arbete.

Om du klarar utmaningen och äger marken du bygger på, kan du använda några av stockarna från din egen fastighet. Se bara till att kontrollera lagarna i ditt län innan du skär ner.

Använda några av de döda träden, eller Att hugga ner några överflödiga träd på din fastighet kan vara en resurs för dig att få stockar istället för att behöva betala för dem. Se bara till att trädet inte har röta, de har nästan samma bredd hela vägen runt och är minst 8 tum i diameter.

Om du letar efter stockar är en sak att veta att ju högre höjden är, desto bättre är stocken. Stockar på en högre höjd tog längre tid att växa, vilket innebär att stocken blir tätare och därför robustare.

Ett annat sätt att spara mycket tid på stockar är att leta efter företag som gör trädavverkning. De får betalt för att bli av med träd och kanske skiljer sig från stockarna de har för ett billigare pris.

Fråga också gärna grannar om de behöver fälla några träd, eller om de är villiga att skiljas åt för ett litet pris. Många människor har kunnat dra ner avsevärt på sina kostnader för en stuga genom att göra detta.

Typer av stockar för din stuga

Innan du köper dina stockar från någon hemsida eller sågverk är det viktigt att veta vilken typ av trä du vill att din stuga ska ha. Typen av stock du köper kan avgöra hållbarhet, utseende, värmebevarande.

  Ohio Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Östra vit tall är ett av de billigaste alternativen som finns. Det ser fantastiskt ut och är en mycket populär stock som används. Den har ett lite ljusare utseende och är ganska tät, vilket gör att den hjälper till att hålla kylan ute och behålla värmen. Det kan färgas för att se mörkare ut också.

Western Red Ceder är populär också. Den har ett rikt utseende på träet, är tät och mycket bra på att hålla insekterna ute och värmen inne. Den har ett distinkt, coolt och unikt utseende och det är därför det används ofta.

Douglasgran är länge favorit för att bygga stugor. Det gör ett bra jobb med att hålla i år och år utan att bli vrängd. Det är också ett vackert utseende och är inte lika dyrt som Western Red Ceder.

Vilken look du vill ha är en viktig del av att veta var du ska leta. Ett bra ställe att börja är timmertidningar. Hantverkare timmerhus är en underbar resurs att titta på också. Den berättar vilka träslag som är bra och vad som är olika för varje.

Om du letar efter stockar är en sak att veta att ju högre höjden är, desto bättre är stocken. Stockar på en högre höjd tog längre tid att växa, vilket innebär att stocken blir tätare och därför robustare. Detta är särskilt viktigt att tänka på om du fäller dina egna träd. Se upp för avsmalnande ändar och ruttnande fläckar.

Relaterade frågor

Hur mycket kostar det att bygga en timmerstuga? Det beror på storleken och platsen men det är möjligt att bygga en stuga för mindre än $20 000. Att använda dina egna stockar kan sänka kostnaderna medan stora hytter kan kosta allt från $100 000 till miljontals dollar.

Kan du bygga en stuga på din egen mark? Det går definitivt att bygga en stuga på egen mark. Det är avgörande att du går igenom rätt områdes- och bygglagar inom det område du bor i.