Var kan man hyra vattenskoter i Orange Beach (Och vem har det bästa priset!)

När du hör ordet Alabama, vad tänker du på? Vattenskoter?? Tro det eller ej, det finns några bra ställen att jetski!!!

Vad vissa människor (inklusive jag själv) inte tänker på ibland är det faktum att Alabama har en vacker kust vid Mexikanska golfen. Det har naturligtvis inte lika mycket som Florida, men området Orange Beach är en populär semesterplats för strandälskare.

En av de många aktiviteter som strandbesökare kan njuta av är att hyra vattenskotrar. Men med en hel del tillgängliga alternativ, vem har de bästa priserna för uthyrning av vattenskoter i Orange Beach?

De bästa timpriserna hittar du på Alabama Extreme Watersports. Deras priser sträcker sig från cirka $90 till $99 i timmen, jämfört med de typiska $110 per timme i Orange Beach-området.

Alabama Extreme Watersports kan ha de bästa priserna under ett par timmar, men det betyder inte nödvändigtvis att de kommer att vara det bästa företaget för dig. Vi ska titta på ett par andra företag för att se hur de står sig.

Alabama extrema vattensporter

Alabama Extreme Watersports ligger på 5749 Bay La Launch Ave, Orange Beach, AL 36561, ganska nära gränsen till Florida. Företaget har ett gott rykte och även om det är det nyaste vattensportföretaget i området så halkar de inte efter konkurrenterna.

Prisfördelning

Som nämnts ovan har Alabama Extreme Watersports de lägsta priserna för 1 och 2-timmarsuthyrning. Priserna varierar från $95 till $99 för en timme, och från $170 till $180 för 2 timmars ridning. När du räknar betyder det att du kan cykla för så lite som $85 i timmen!

En annan avgift som måste betalas av hyresgäster är en avgift på 10 USD per timme för bränsle. Tänk på att bränsle är något du kommer att få betala för hos de flesta uthyrningsföretag, och hur det tas om hand varierar. Med detta företag betalar du 10 USD i timmen utöver hyrespriset.

Det krävs också en deposition på $500 som kommer att återbetalas förutsatt att vattenskotrar skadas. Om du är orolig för eventuell skada kan du betala lite extra för försäkringen.

  Kan jag använda ost som fiskbete?

Andra aktiviteter som erbjuds

En annan populär aktivitet i Orange Beach-området som involverar vattenskoter är vad som kallas delfinturer. På dessa guidade turer följer en anställd med dig och din grupp för att leta efter delfiner. Även om det finns en chans att du kan se dem på egen hand, är guiderna erfarna och bekanta med de bästa observationsplatserna.

Dessa utflykter är ungefär en och en halv timme långa och kostar från cirka $150 till $170 per vattenskoter. Det tillkommer ingen extra kostnad för bränsle vid denna typ av aktivitet.

Det maximala antalet vattenskotrar som kan gå med varje grupp är 8. Det betyder att du kommer att få en liten, ganska intim upplevelse och kunna ställa frågor som du vill.

Ett annat plus med denna aktivitet är att du kan åka ut till öar och till och med upp i floder, medan om du hyr så måste du stanna inom bukten.

Regler för uthyrning

Inte vem som helst kan gå fram och säga att de vill ta en vattenskoter ut i ett par timmar. Alabama Extreme Watersports har regler när det kommer till vem som får hyra.

Minimiåldern för att hyra en vattenskoter är 19. Personer i åldrarna 16 till 18 år får köra om de åtföljs av sin lagliga förälder eller vårdnadshavare på vattenskotern, som alla har en maximal sittplats på 2 personer.

Barn under 16 år får åka med en förälder eller vårdnadshavare, men Alabama Extreme Watersports rekommenderar alla barn under 3 år att rida.

Flytvästar måste bäras av alla ryttare. Flytvästar tillhandahålls av företaget utan extra kostnad.

Flora-Bama Marina

Som namnet antyder ligger Flora-Bama Marina precis på gränsen mellan Alabama och Florida. Dess adress är 29603 Perdido Beach Blvd, Orange Beach, AL 36561. De erbjuder en mängd fantastiska aktiviteter som alla kan njuta av.

Prisfördelning

Priserna på Flora-Bama Marina är ganska rimliga, och de blir bättre ju längre du vill hyra.

  Enkel och billig kabinsäkerhet när du är borta

Vattenskotrarna passar 2 personer som de på Extreme Watersports, och de börjar från $100 till $110 för en timme och går till $350 till $375 för 4-timmarsuthyrning. I grund och botten, ju längre du hyr, desto bättre timpris får du.

Det finns dock en varning när det kommer till bränsle. Det tillkommer en extra avgift på 10 USD för bränsle, och efter det är du ansvarig för kostnaden för eventuellt extra bränsle.

Om du planerar att hyra några timmar och rida ganska hårt, kanske du måste fylla på tanken om du inte vill paddla tillbaka till marinan. Men vattenskotrar är vanligtvis ganska bränslevänliga, så du borde inte behöva oroa dig mycket om du inte planerar att åka hela dagen.

Andra aktiviteter som erbjuds

Du kommer definitivt att hitta det största utbudet av aktiviteter vid Flora-Bama-marinan.

De erbjuder kajakuthyrning, paddleboarduthyrning, uthyrning av pontonbåtar, och du kan till och med hyra en pontonbåt med en rutschkana på. Kajaker är det billigaste alternativet, från cirka $25. Men pontonbåtarna är inte ett dåligt pris på något sätt. För bara några hundra dollar kan du ta ut en i 4 timmar.

De aktiviteter som Marina kanske är mest känd för är fiskecharter som erbjuds. De erbjuder fisketurer på en mängd olika båtar till ett antal platser och fiskar efter många olika typer av fisk. Detta kan vara ett bra alternativ om du vill ta det lugnt efter en dag med fartfylld vattenskoter.

Det finns också några restauranger vid marinan. Du får ingen gratis måltid för att hyra såklart, men närheten gör det till ett bekvämt ställe att ta lite mat efter en rolig dag.

Regler för uthyrning

Samma regler gäller för att hyra vattenskoter från Flora-Bama Marina som Extreme Watersports. Hyresgäster måste vara 19 och förare måste vara minst 16. Giltigt ID måste visas för att styrka ålder och behörighet.

  Kan du spela hockey efter att ha tatuerat dig?

Flytvästar krävs också.

Wahoo vattensporter!

Wahoo Watersports ligger längst bort från Floridas gräns av företagen som listas i den här artikeln, som ligger på 4576 Walker Key Blvd Orange Beach, AL 36561. De erbjuder också en mängd olika aktiviteter, samt vad som förmodligen är det bästa priset för en heldagsuthyrning av vattenskoter.

Prisfördelning

En en timmes hyra av jetski på Wahoo kostar från cirka 106 $ till 110 $. Priset är lite högre än de andra, men något intressant är att bränsle ingår i priset.

Om du vill hyra en vattenskoter för hela dagen är det här platsen att gå. Priset är cirka $600, och det inkluderar bränsle också. Om du orkar vara på vattnet så länge är detta ett utmärkt alternativ, eftersom det tar timpriset till under 100 $.

Andra aktiviteter som erbjuds

Liksom Extreme Watersports erbjuder Wahoo en delfintur som är populär och omtyckt. priset är mellan $190 och $200, och turen pågår i cirka 2 timmar. Du får se delfiner samt besöka privata öar i området.

Wahoo Watersports erbjuder fantastiska fiskecharter. De har alternativ till havsfiske, kustfiske, trolling charterfiske, hajfiske och nätfiske.

Det finns även pontonbåtar att hyra för antingen halva eller hela dagar.

Regler för uthyrning

Samma regler gäller här. Hyresgäster måste vara 19 och förare måste vara minst 16, alla med giltig legitimation för att bevisa ålder. Flytvästar krävs också men tillhandahålls.

Det bästa valet

När det kommer till kritan, kommer de flesta bara att vilja hyra en vattenskoter i högst ett par timmar. I sådana fall kommer din bästa insats för bästa pris att vara med Alabama Extreme Watersports.

Om du planerar att tillbringa en hel dag på vattnet eller kanske köpa andra aktiviteter också, skulle det vara värt det att titta in i Wahoo eller Flora-Bama Marina.

Vilket företag du än väljer att gå med är det nästan en garanti för att du kommer att få en spännande och oförglömlig upplevelse!