Var är det bästa stället att sätta en registreringsskylt på en Dirt Bike?

Vissa platser runt om i världen kräver att du alltid har en registreringsskylt fäst på din smutscykel. Andra platser kräver bara en registreringsskylt om du ska köra på parken eller statliga spår. Den dåliga nyheten är att de flesta cyklar inte kommer med en plats för att fästa en registreringsskylt och områdena där du kan montera dem på är inte de snyggaste.

Så var är det bästa stället att montera en registreringsskylt på en smutscykel? Den rätta platsen att montera en registreringsskylt på en smutscykel är precis under bakskärmen som du skulle göra på en vanlig gatucykel. Du kommer att behöva fästa registreringsskylten på din bakskärm eller köpa en konsol som faktiskt monteras på din cykel.

Det finns ytterligare platser där du kan montera din registreringsskylt också och några av dem är mycket bekvämare och snyggare enligt mig. Låt oss hoppa in på några av de ytterligare ställena för att fästa din registreringsskylt.

Hängande På Bakskärmen

Den rätta platsen för att fästa din registreringsskylt, som vi precis pratade om, var att hänga den från bakskärmen. Det är lite tråkigt eftersom de flesta smutscyklarna faktiskt inte har någon plats att hänga upp din registreringsskylt på så du måste antingen spänna fast den eller knyta den till din stänkskärm eller köpa ett registreringsskyltfäste.

Jag är inte riktigt ett fan av det här alternativet bara för att jag inte tycker att det ser särskilt tilltalande ut och jag tror att det finns bättre ställen att sätta det på om du kan. Vissa platser runt om i världen kräver att du har den här precis som om den vore på en gatucykel, så se till att kontrollera dina lokala regler. Men om du ska cykla på någon form av vägar kommer detta att vara ditt bästa alternativ.

  En enkel fiskeknut för nybörjare

Under bakskärmen

Nästa alternativ kommer att vara att faktiskt montera den på själva bakskärmen. Detta är ett bättre alternativ enligt min mening bara för att det inte kommer att vara i vägen och det finns verkligen inget sätt att det kommer att slå in i något och bryta av. Det kommer fortfarande att vara öppet så polisen kommer att kunna se det utan problem.

En av nackdelarna med det här alternativet är att du måste böja plattan på plats och sedan fästa den på din cykel på något sätt. En annan nackdel är att du förmodligen kommer att behöva borra små hål för att fästa några zap-remmar eller snöre eller något liknande. Jag är inte helt säker på om det här alternativet kommer att vara lagligt på alla områden, så se till att kontrollera dina lokala regler innan du faktiskt går ut och gör det.

På sidan av bakskärmen

Om du inte vill gå ut och köpa ett registreringsskyltfäste och du inte vill böja själva registreringsskylten kommer detta att vara ett av alternativen för dig. Du kan fästa registreringsskylten på sidan av din stänkskärm (där vissa människor sätter grafik eller siffror) men det enda är att du fortfarande kommer att behöva borra hål i stänkskärmen för att fästa den på cykeln.

Det här är ett bra ställe eftersom det fortfarande är ute i det fria och det kommer inte att komma i vägen och sluta gå sönder som registreringsskyltfästet skulle göra. Om du inte vill borra hål i din fender och du inte vill köpa ett fäste, kan nästa fungera för dig.

  Detta är vad som händer när en fisk bryter din linje

På Nummerskylten

Det här kommer att bli mitt favoritställe att montera en registreringsskylt och det kommer att vara perfekt för någon som inte vill borra några hål i huvuddelen av cykeln eller köpa ett fäste för att hänga den på sin stänkskärm. Det här alternativet kommer inte att ha det öppet så vissa ställen kanske inte tillåter det. Om du befinner dig i ett område där registreringsskyltsreglerna är extremt snäva kommer detta förmodligen inte att fungera för dig.

Min favoritplats att montera en registreringsskylt skulle vara på framsidan av cykeln där du kan fästa ett nummer. Du kan antingen sätta den så att den är vänd framåt eller så kan du stoppa in den på baksidan så att du inte riktigt kan se den alls. Återigen, den enda nackdelen med detta skulle vara att du kommer att behöva borra hål men det kommer åtminstone inte att vara i stänkskärmen eller någon huvuddel av cykeln.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att få tag på.