Vandring kontra löpning: Vilken aktivitet bränner fler kalorier?

Vilken är bättre värd din tid om du försöker gå ner i vikt – vandra?

Att springa förbränner 2-3 gånger mer kalorier per minut än att vandra. Vandring kan dock vara mer effektivt än att springa på att bränna kalorier eftersom vi kan vandra längre än vi kan springa. Kaloriförbränningen beror på pulsförändringen med tid, terräng, hastighet och kroppsvikt under aktiviteten.

Många faktorer spelar in i vilken aktivitet som bränner mer kalorier, även om löpning förbränner mer än att vandra i en allmän skala. Typen av vandringsled, avståndet och kroppsvikten kan påverka mängden energi du förbränner eller muskeln du bygger.

Vad förbränner mer kalorier, löpning eller vandring?

Om allt annat är lika (tidsträning, kroppsvikt, höjdförändringar, etc), bränner löpning mer kalorier än att vandra per minuts träning.

Om du letar efter en träning som är den mest effektiva för att bränna kalorier, är löpning det bästa valet. Jag gjorde mycket forskning för att hitta kalorierna som brändes och kom ut med dessa genomsnittliga intervall:

För en person som väger 175 kg för 1 timmes löpning:

Går i 5 MPH Vandring i 2,5 MPH
720-850 210-250
Förbrända kalorier för en person som väger 175 kg under 1 timmes träning på plan mark

Löpning är en helt annan gång än att gå eller vandra – du hoppar i princip från steg till steg, medan du alltid har en fot på marken när du vandrar eller går..

Springer Eller Vandrar Med En Lutning

Detta är dock inte slutet på diskussionen. Vandring är sällan på plan mark. Låt oss ta en titt på några branta klättringar, på cirka 15 %:

Går i 4 MPH Vandring i 2,4 MPH
950-1000 650-700
Förbrända kalorier för en person som väger 175 kg under 1 timmes träning i en lutning på 15 %

För att vara rättvis är det att springa i 15 % lutning i 60 minuter extremt svårt. Att vandra med 2,4 MPH på en 15 % lutning är också ganska svårt.

  Fleece vs. ull: Värme, skydd, vård och mer

Det viktiga är att platserna där du vandrar varierar massa i lutning–du kommer att gå nedför och uppför en hel del. Det är verkligen svårt att beräkna de kalorier du förbränner på det här sättet eftersom att gå nerför bränner färre kalorier än att gå uppför.. Eftersom det är så stor skillnad mellan klättring och nedstigning är det svårt att få en exakt kaloriuppskattning.

Datakonsensus, dock, är att du måste vandra var som helst under en längre tid (från 2x till 3x) för att bränna fler kalorier under vandring än löpning.

du måste vandra var som helst under en längre tid (från 2x till 3x) för att bränna fler kalorier under vandring än löpning.

Hur mycket energi förbrukar vandring?

Att vandra är ett träningspass med måttlig intensitet, och när det görs i ojämn terräng med höjdförändringar, kommer det att säkerställa att du drar fördel av konditionen och styrkan. Det är ett utmärkt sätt att hålla sig fysiskt aktiv samtidigt som du njuter av naturens sevärdheter och ljud.

Intensiteten varierar beroende på ledens robusthet, och det gör även andra faktorer som temperatur och väderförhållanden.

Du kanske undrar hur många kalorier vandring kan bränna i både vardagliga och intensiva pass. Det beror särskilt på din kroppssammansättning och terräng eller stigens branthet.

Här är en uppskattad uppdelning av antal förbrända kalorier per timme baserat på vikt och spårgrad vid en genomsnittlig gånghastighet på 2,5 mph.

Hiker Vikt Förbrända kalorier vid årskurs: 5 % Förbrända kalorier vid årskurs: 10 %
125 lb. 298 413
150 lb. 357 495
175 lb. 417 578
200 lb. 477 660
225 lb. 536 743
250 lb. 596 825
Jag använde OutsideOnline.com eftersom deras siffror verkade mest rimliga.

En 1-5%-grad är mild och en 6-15%-grad varierar från mild till brant. Vissa spår kan ha ett betyg så högt som 30 % eller mer och kommer att bränna ännu fler kalorier. Du kan öka lutningen på ett löpband för att förstå känslan av olika grader.

  Hur fungerar lastbilstält? (Plus 5 alternativ du bör överväga)

Det är svårt att förstå hur brant en 30-graders sluttning egentligen är. Det här är en ganska fånig video, men för mig illustrerar den hur brant en 30-graders lutning kan vara.

Hur brant är 30 grader?

Kolla på denna videon på Youtube.

Från tabellen ovan kan du se det lägre kroppsvikt bränner färre kalorier än högre kroppsvikt. Andra faktorer som påverkar hur mycket energi du förbränner är din ryggsäcksvikt, temperatur, ålder och kön.

Slutligen, om du bär en packning medan du vandrar, förbränner du fler kalorier än om du inte har något pack. Även med en packning har mängden kalorier som förbränns när du backpackar fortfarande svårt att hinna med löpningen.

Hur mycket energi förbrukar löpning?

Om vi ​​antar att ett måttligt tempo på 5 mph används för att springa på plan mark kan vi se den genomsnittliga förbrända kalorier för både män och kvinnor i tabellen nedan.

Löpare vikt 5 % betyg 10% betyg
125 lb. 620 723
150 lb. 744 867
175 lb. 868 1012
200 lb. 992 1156
225 lb. 1116 1301
250 lb. 1240 1446
Jag använde kalkylatorn på Nutritionfirstfitness.com för dessa

Precis som att vandra förbränner en lägre kroppsvikt färre kalorier än en högre kroppsvikt.

Om du vill bränna så många kalorier som möjligt på så kort tid som möjligt är nyckeln att gå snabbare och springa backar. I grund och botten, du måste vara ett odjur. ?

Hitta exakta kaloriräkningar

Även om det är praktiskt taget omöjligt att veta exakt hur många kalorier du förbränner, kan du enkelt jämföra din ansträngning mellan löpning och vandring genom att göra din egen kaloriförbränningsuppskattning använder din puls.

Du kan använda din egen puls som en guide för att veta hur hårt du arbetar när du vandrar eller springer. Om du tycker att ditt hjärta arbetar hårdare när du vandrar kan du kasta ovanstående siffror ut genom fönstret.

Förut för att ta reda på om vandring eller löpning är svårare för dig personligen, kan du faktiskt använda din egen puls för att beräkna förbrända kalorier. För att beräkna måste du hitta din målpuls.

Målpulsen är ett intervall för din hjärtslagshastighet som helt enkelt är en indikator på när din kropp pressas och du tränar på riktigt. Om din träning inte pressar ditt hjärta in i målpulsen, så arbetar du förmodligen inte särskilt hårt.

Du kan använda dessa allmänna målpulser här på heart.org

Slutligen kan du hitta kalorier som bränns med din puls här. (Den andra kalkylatorn blir mer exakt om du har ditt VO2 Max)

Beräkna ditt eget VO2 Max

Dessa banor är bara ett bollplank och din kropp kommer att bli annorlunda. För att få din egen målpuls måste du hitta din egen VO2 Max. Du kan göra det med den här kalkylatorn, här.

Nu när du känner till din VO2 kan du konvertera den till en faktisk målpuls här.

Så är löpning det bästa valet för träning?

Av ovanstående två tabeller kan du se att löpningen brinner ungefär runt dubbel mängden kalorier som vandring per timme. Det är dock viktigt att komma ihåg det många vandrar under längre perioder än de springer. Därför är den totala förbrända energin jämförbar med eller till och med högre än rinnande energi.

Hur länge springer folk för att träna?

Jag bestämde mig faktiskt för att fråga en grupp löpare som är intresserade av löpning och frågade hur länge de springer när de inte tränar för ett lopp.

I genomsnitt, människor springer runt 45 minuter på vardagar. Många tycker om att springa längre på helgerna.

Hur länge vandrar folk?

Medan en lång löptur vanligtvis är ett par timmar… en anständig vandring kan dock pågå i 4 timmar eller till och med längre, med vissa som varar i 8 timmar eller mer.

De flesta människor är inte i den typen av form att klara av att springa i mer än en timme, än mindre att springa i 8 timmar. Att vandra, även om det kan vara mycket svårt, är lättare för människor att hantera. Så på en enda dags vandring kan du faktiskt bränna fler kalorier än du skulle göra om du sprang så långt du kunde.

Slutsats

Om du vill vara så effektiv som möjligt med att bränna kalorier med din tid, då är löpning ditt bästa alternativ. Den bästa typen av träning är dock den som du faktiskt är motiverad att göra. Om det är mer troligt att du stannar hemma och undviker att gå ut alls för att du inte vill springa, så ska du prova att vandra.

Enligt min personliga åsikt ger vandring dig en bättre möjlighet att uppleva naturen runt dig – din kropp är inte under så mycket stress att du faktiskt kan sakta ner ditt sinne och njuta av utrymmet runt dig.

Om du vill höra mer om hur vandring kan ge lycka, se till och kolla in min artikel här – jag hittade en hel del överraskande vetenskap som bekräftar att det inte bara är en myt.

Löpning kan vara riktigt återställande, ingen tvekan om det, men vandring och löpning är fortfarande definitivt två olika upplevelser.

Kort sagt, välj det som passar dig bäst just då. Ingen anledning att begränsa sig till det ena eller det andra. Båda är fantastiska träningsformer.