Van Camping och pensionärer – är de en match?

När du tänker på van camping tänker du förmodligen på den yngre publiken som försöker hitta sig själva genom att resa till USA och sova i en gammal skåpbil. Jag är en boomer och vi van camp men jag måste undra om vi är en anomali eller finns det andra där ute som vi?

Så är van camping och pensionärer en match? Van camping är mycket populärt bland personer över 55 år. Jag pratade med Jason Bunch från Vanworks i Fort Collins, Colorado och han sa att babyboomers har blivit en stor del av deras kunder som närmar sig cirka 50%.

Om någon kan berätta för mig trenden i detta ämne skulle det vara folket på Vanworks, de har gjort ombyggnader av skåpbilar sedan 1978. De gör ombyggnader på skåpbilar som kunder redan äger eller så hjälper de dig att arbeta med partneråterförsäljare och till och med några större tillverkare att köpa skåpbilen och ombyggnaden tillsammans.

Jason berättar att medelåldern på deras kunder är 55-75. När det gäller bekvämligheter säger han att du skulle bli förvånad, men för det mesta vill de hålla saker och ting enkla. Många är karriärtältcampare och funderar på att uppgradera till en skåpbil för en trevligare sovsituation och enklare att sätta upp när de kommer till önskad plats.

Vanworks-paketen inkluderar en komplett interiör med isolering, panel och led-belysning, monterad säng, köksbyxa med diskbänk/spis combo och 12 volts kyl, och ett sekundärt batterisystem. Solar att gå tillsammans med batterisystemet är valfritt och inte alla känner att de behöver det. Deras genomsnittliga utbyggnad ligger i intervallet $30-35 000.

Ram Promaster 2500 är det vanligaste valet för konverteringar för boomers, troligen på grund av att dessa kunder är prismedvetna. Andra tvåan går till Mercedes Sprinter.

Det finns ett liv efter 50

Många babyboomers arbetar längre och är fortfarande en livskraftig del av arbetsstyrkan. Vissa seniorer arbetar längre för att de behöver pengarna och andra blir uttråkade utan att ha något att göra.

Resor har blivit ett sätt att lindra den tristess för vissa boomers och att arbeta heltid eller deltid ger dem pengarna och eller den tid de behöver för att resa.

Andra seniorer har arbetat i många år och sparat mycket pengar, har pensioner och pensionsfonder som ger dem mycket disponibel inkomst att spendera på saker som de tycker om, som att resa.

Dagens seniorer är också friskare än sina föregångare och mer aktiva med mer äventyrslust än tidigare generationer.

  7 sätt att göra din lägerstol varmare

Seniorer betraktar sig inte som seniorer! I sina sinnen är de fortfarande unga och överensstämmer inte med det äldre tankesättet. De har en bucket list och de går aktivt framåt för att kryssa av objekt på deras lista.

Andra inlägg av intresse

  • Hur man håller sig varm att sova i en skåpbil: den ultimata guiden
  • Ram ProMaster vs. Mercedes-Benz Sprinter: Vilket är rätt för dig?
  • Hymer Aktiv Loft vs. Pleasure-Way Tofino: Vilket är rätt för dig

Varför köper seniorer skåpbilar?

Många seniorer funderar på att gå ner från en större husbil för att förenkla livet. En skåpbil är lättare att resa i och kostar inte lika mycket att underhålla.

Om du vanligtvis flyger till destinationer som reser i en skåpbil ger dig möjlighet att se landet istället för bara insidan av en flygplats och en specifik stad som du har flugit in till.

Vissa seniorer är nya på att resa eller så vill de bara ha ett mindre fordon som är billigare att köpa, driva och underhålla, så de går med att köpa en skåpbil. Skåpbilar klarar sig också bra på vägen och är lätta att manövrera.

Resor är dyrt och camping med skåpbilar ger seniorer möjligheten att tillbringa långa perioder med att utforska landet i lugn takt med sitt ”hem” med sig, till minimal kostnad.

När du är skåpbilscamping inrättad vid ankomsten till din campingplats är det problemfritt, bara dra in, parkera och du är klar! För tips om att välja rätt camping, kolla in vårt inlägg här.

Van camping är bekvämare än tältcamping och du fastnar inte i en massa saker som när du sitter i en större husbil och har mer utrymme. Van camping gör det enklare, vilket ger dig mer frihet.

En annan stor faktor för att resa i en skåpbil är att de enkelt kan servas i alla butiker som gör bilreparationer, så du behöver inte gå till en butik som specialiserar sig på husbilar eller kommersiella lastbilsreparationer.

Varför seniorer gör skåpbilskonverteringar

Van camping gör livet enklare, men vi gillar våra bekvämligheter och för detta ändamål behöver bara några saker läggas till våra skåpbilar för att göra livet på vägen mer njutbart.

En skåpbilskonvertering gör äventyren roligare oavsett om du bara är på en helgutflykt eller planerar sex veckor på resande fot.

Om du är pensionerad har du mer ledig tid så att konvertera en skåpbil själv kan vara den väg du vill gå för att spara lite pengar. Men att konvertera en skåpbil tar DIY-kunskaper och tid, så när du funderar på att göra omvandlingen på egen hand måste du ta hänsyn till det.

  9 perfekta platser att campa på i North Carolina

Att gå vägen att låta ett skåpbilskonverteringsföretag göra jobbet åt dig kommer att spara dig förvärringen av att försöka få det gjort själv även om det kan kosta mer.

Kolla in dessa fem saker för att hjälpa dig få en bättre campingupplevelse:

Bekvämligheter du kanske vill överväga i din skåpbilskonstruktion

Alla har olika behov när de överväger vad de vill inkludera i sin skåpbilskonstruktion. Det finns inga rätt och fel inställningar bara välj de bekvämligheter som är viktiga för dig. Men här är några funktioner som du kanske vill ta hänsyn till:

Isolering – Ingen gillar att ha det för varmt eller för kallt, så tillägget av isolering hjälper till att hålla en behaglig skåptemperatur.

Fläkt och ventilation – Det här är ett bra sätt att hålla dig sval och att släppa in frisk luft så att skåpbilen inte är täppt och lukter inte stannar inne.

Minikök – Mat är en av livets stora nöjen vare sig du är ung eller gammal, så ett enkelt och bekvämt sätt att laga mat på resande fot är ett stort plus, så ett minikök är en stor hjälp för snabb och enkel matlagning.

Kylskåp – Ett litet kylskåp ger bekvämligheten att hålla maten kall, utan krångel med att köpa is, tömma vattnet från iskistan och upprepa det dag efter dag på vägen.

Belysning – LED-belysning är mycket fördelaktigt när du ska gå upp för den där pottutflykten på natten och även tidigt på våren och sen höst eller till och med vintercamping när det blir mörkt tidigt.

Säng – Lägg till en bekväm säng för att sova och du har den gjort! Du kan stanna på vägen i veckor i taget.

Sekundärt batterisystem – Detta kommer att hindra dig från att tömma startbatteriet när du kör apparater som drar elektriskt.

Van markis – Ibland är det bara skönt att sitta i sina lägerstolar och koppla av. En markis hjälper dig att hålla dig sval och skyddar dig från den varma solen medan du kopplar av.

Vad är en klass B husbil?

Medan vi pratar om van camping, hur är det med klass Bs?

Klass B-husbilar är lillebror till de humungous Klass A-husbilarna. Byggda på skåpbilschassier Klass B är den minsta medlemmen i husbilsfamiljen, men de är fortfarande i husbilsfamiljen.

  Är det säkert att sova i ett mögligt tält?

Klass B tenderar att vara högre och större än en vanlig skåpbil, vilket ger tillräckligt med utrymme för att skapa ytor för att äta, sova och ett litet badrum.

Småheten och lättheten att köra gör dem populära bland seniora par eftersom båda parter kan köra den utan problem. De är också ett bra alternativ om du är ensamresenär och inte behöver mycket utrymme.

Toppmodeller inkluderar sådana som Winnebago Era, Airstream Interstate, Roadtrek och Coachman Galleria för att bara nämna några.

Klass B husbilar är dyrare än en vanlig skåpbil. De kommer att ge dig tillbaka uppemot $100 000 för en ny.

Vad är skillnaden mellan en ombyggnadsbil och en husbil i klass B?

Ombyggnadsbilar och husbilar av klass B ser i princip likadana ut och vi använder dem för samma ändamål – semester och camping. De har i princip samma storlek och form. Så vad är big deal? De är väl likadana? Nja inte precis.

Så kallade ombyggnadsbilar börjar vanligtvis som last- eller passagerarbilar som inte är speciellt tillverkade för resor och camping som en individ eller skåpbilskonverteringsspecialister uppgraderar för att göra dem mer lämpade för resor.

Modifieringar inkluderar vanligtvis paneler, en säng, minikök, ett kylskåp och andra bekvämligheter som vi pratade om tidigare för att göra lastbilen mer lämpad för resor och camping.

Å andra sidan kommer husbilar av klass B designade speciellt för resor att ge dig de flesta av fördelarna med ett hem. Om du vill bli tekniskt så är de också ombyggnadsbilar då de har ett skåpbilschassi under det hela.

Klass B husbilar tillverkade av Coachmen, Winnebago eller Pleasure-Way och andra tillverkare använder Mercedes Benz Sprinter, Ram ProMaster eller Ford Transit chassi som utgångspunkt.

Dessa små husbilar kommer för det mesta att ha kök med mikrovågsugn, spishäll och minikylskåp, en sovplats, ett litet badrum och klimatkontroll bak. Klass B kommer att ha tankar för färskt, grått och svart vatten.

När du köper en klass B är du alla redo att ge dig ut på vägen, inga ändringar behövs.

Boomers njuter av sin fritid enormt genom att resa över landet för att se platserna och besöka familjen och skåpbilar är ett kostnadseffektivt och enkelt sätt för dem att resa. Så jag antar att pensionärer som åker skåpbilscamping inte bara är en anomali, utan de växer medlemmar i en skara av äventyrssökande!