Vad ska jag packa för en 3-dagars ryggsäckstur?

Det kan vara överväldigande att planera all utrustning för din första 3-dagars weekendresa. En övernattningsresa verkar inte så skrämmande med tanke på att du kan överleva vad som helst för en enda natt, men ingen vill vara olycklig hela helgen. Oroa dig inte! Att planera din utrustning för en tredagars ryggsäcksresa är inte så utmanande när du väl har kommit ner till grunderna.

Vad ska jag packa för en 3-dagars ryggsäckstur? Svaret är ganska enkelt. farFörvara allt du behöver för en övernattningsresa, plus extra förbrukningsartiklar som mat, bränsle och toalettpapper. Det spelar ingen roll om du är på en kort 24-timmars vandring eller en veckolång resa, det mesta förblir detsamma. Fokusera på de 10 viktiga föremålen i din ryggsäcksutrustning, lägg till ett sovsystem, matlagningsutrustning, ett sätt att förvara din mat och en 40-50 liters ryggsäck.

Ledsen att det verkar så uppenbart, men jag kan nästan garantera att du övertänker ämnet. Om du fokuserar på de 10 ryggsäckssakerna bör du ha mer än tillräckligt med utrustning för att hantera en tredagars ryggsäckstur. Men vilka är de 10 viktiga föremålen varje backpacker bör bära?

Vad ska jag packa för en 3-dagars ryggsäckstur?

Det spelar ingen roll hur långt eller hur länge du reser på en backpackerresa. Du bör packa samma basartiklar oavsett längden på din resa. Min övernattningslista och 2 veckors lista ser nästan identiska ut. Jag har med mig extra mat, bränsle och toalettpapper, men i princip är det samma. Så vad behöver jag för en tre dagars ryggsäckstur?

Utrustningslista för en 3-dagars ryggsäckstur

Att bege sig ut med ingenting annat än livets väsentligheter är ett av livets största utomhusäventyr. Ställ dig själv några frågor innan du börjar planera en utrustningslista. Hur långt planerar du att vandra? Hur avlägsen är platsen? Hur är vädret? Har du att göra med björnar (du behöver en björnburk, björnspray etc.).

Längre promenader och dåligt väder kräver extra utrustning. Du kommer att behöva bära mer kläder, utrustning, mat och hitta ett sätt att filtrera vatten. Här är en sammanfattning av allt jag tar med mig på en ryggsäckstur. Du kan behöva lägga till ytterligare objekt beroende på situationen och hänvisa alltid till de 10 väsentliga nedan för att se till att du inte glömmer någonting.

Observera att denna lista är avsiktligt uttömmande. Den är avsedd för resor djupt in i backcountryn där du behöver vara självförsörjande och ta med dig allt. Kom ihåg att att lasta din ryggsäck är en balansgång. Du bör försöka hålla ryggsäckens vikt nere utan att förlora väsentliga föremål. Det finns definitivt saker på den här listan som du kan skära bort för viktminskning (jag markerar dessa som valfria).

Här är en snabb lista över allt du behöver och sedan ska jag gräva djupare i de många valfria föremålen.

 • 10 Backpacking Essentials (se nedan)
 • Vandringsstövlar eller Trail Runners (lätta atletiska skor fungerar också)
 • Tält eller annat skydd
 • Ryggsäck (40-50 liter är perfekt för weekendresor)
 • Sovsäck och kudde
 • Spis och bränsle
 • Mat 2-2,5 lbs mat per dag inklusive mellanmål
 • Vatten, vattenflaska, vätskepaket och vattenfilter (rengöringsflikar som backup)
 • Lämpliga kläder för vädret (du behöver inte byta varje dag)
 • Nödförnödenheter och hygienförnödenheter
 • Reparationssats för litet tält/utrustning
  Har någon dött under vandring på Angels Landing?

Nu när jag har gått in på den grundläggande listan kommer jag att bryta ner den ytterligare nedan. Jag kommer att ge några produktrekommendationer om svårare att välja artiklar. Se till att skriva ut den utskriftsvänliga PDF-versionen för enkel användning hemma.

Ladda ner 3-Day-Backpacking-Gear-List

1) Standard ryggsäcksutrustning

En 30-50 liters ryggsäck är perfekt för övernattningar och korta 2-3 dagars ryggsäcksresor. Jag skulle sikta mer på ett 40-50 liters paket som Osprey Smoke 50 liter för en 3 dagars resa. Du kan ta med en större ryggsäck om du har en snäv budget, men det tillför en massa onödig vikt. Dessutom kan en halvfull ryggsäck kännas obekväm på ryggen.

Ryggsäck Med Regnskydd Liggunderlag (skum eller uppblåsbar)
Tält (pinnar och linor) Pannlampa med extra batterier (Black Diamond Spot 350)
Sovsäck och kompressionspåse (billigt alternativ)

Valfria föremål: vandringsstavar, kompakt lykta och ficklampa, tältfotspår, kudde, björnspray, björnburk

2) Mat och vatten

Dela upp din mat i snabba mellanmål på språng och färdiglagade måltider. Jag rekommenderar att du planerar några enkla måltider och packar varje dags måltider separat för enkel åtkomst. Jag gillar att väga alla mina måltider och dela upp allt i ziplock-påsar.

Ta med massor av snacks att tugga på när du är på språng. Leta efter kaloririka snacks fyllda med socker och fetter. Saker som energibars, hårdost, nötter, ryckig, torkad frukt, etc. Allt som du enkelt kan tugga på för att avvärja matsuget tills du är redo att laga en riktig måltid.

Att planera dina behov av vattentransport innebär att planera vattenresurser på en karta. Jag gillar att planera mina måltidsraster och campingplatser runt tillgängliga vattenkällor. Som en allmän rekommendation bör du dricka minst 1/2 liter vatten (1 liter vid varmt väder) per timmes gång för att undvika uttorkning.

Se till att du har ett sätt att filtrera vatten och en reservmetod (reningstabletter). Tänk på att vattenfilter inte kan ta bort virus när du reser i Sydamerika, Mexiko och mindre utvecklade delar av världen. Ett filter är tillräckligt bra för 99% av USA.

Dricksryggsäck (Nalgene vattenflaska backup) Snacks (energibarer, trailmix, drinkmix etc.)
Vattenfilter eller renare (Reningstabeller som backup) Extra dagars matleverans för nödsituationer
måltider Kryddor, salt/peppar
Kaffekrav (valfritt)

3) Köksredskap

Du kan verkligen börja överdriva när det kommer till matlagningsmaterial. Försök att hålla din utrustning lätt genom att välja en kastrull och panna av titan (mitt favorit set med grytor och stekpannor), lätt spis (MSR Pocket Rocket) och lätta tallrikar/skålar och bestick.

Backpacking Stove (MSR Pocket Rocket) Råna (Lättvikts titan)
Bränslebehållare Biologiskt nedbrytbar tvål (Campsuds)
matlagningsset (Toaks titangryta och panna) Mikrofiberhandduk
Ultralätta skålar/fat för backpacking Hopfällbar vattenbehållare
Redskap (ta med säkerhetskopior) Ölburk eller matkasse och nylonsnöre för upphängning

4) Kläder och skor

Kontrollera väderförhållandena innan du ger dig ut och se till att du klär dig efter förhållandena. Det här är ett av avsnitten där du bör ta min lista som en allmän vägledning och planera därefter. Du behöver förmodligen inte en jacka/vantar/mössa i 80 graders väder eller regnrock med 0% risk för regn. Planera din utrustning och släpp onödiga föremål.

  Kan du tillbringa natten på sjukhus?
Fukttransporterande underkläder 1 par per dag (Neleus kompressionshorts) Lätt jacka
Fukttransporterande skjorta (totalt 2 varv dag/natt) Stövlar eller trailrunners
Snabbtorkande byxor eller shorts Merinoull eller syntetiska strumpor (Smart ull eller Jävligt tufft)
Långärmad skjorta för solen/insekter Extra kläder (strumpor, underkläder, t-shirt, nattkläder, etc.)

Extra saker för regn och kyla: Regnjacka/byxor, långkalsonger, fleecebyxor, mössa, handskar/vantar, isolerad jacka, damasker

Valfria föremål: sandaler, bandana

5) Navigationsutrustning

Navigationsenheter är lätt en av de viktigaste kategorierna. Jag rekommenderar att ta med en GPS och vattentät fysisk karta som backup. Observera att en GPS inte är en ersättning för en karta och kompass. Du måste verkligen ta med alla tre sakerna

GPS Kompass
Kort Med Vattentätt Omslag

6) Nödsituationer och första hjälpen

Jag rekommenderar starkt att skaffa en lätt nödbostad och nödfilt För att vara säker. Det kan verka överdrivet, men 2 oz packvikt kan rädda ditt liv. Vem vet vad som kan hända om du flyr från ditt basläger.

Ultralätt första hjälpen kit (Min favorit) Vägbeskrivning (ta med 1 och lämna en kopia hemma hos en vän)
nödsignal Nödboende och nödfilt
Tändare och tändstickor (Bic Butane Tändare i Dry Bag) Nödbrandstartare (min favorit)

7) Reparation av redskap

Jag tar gärna med mig en liten reparationssats för att fixa mitt tält, fixa liggunderlag och täppa igen kaminen. Satsen kan vara ganska enkel. Hela mitt kit väger mindre än 4 oz.

Multiverktyg eller kniv 3 meter tejp
Reparationssats för tält, spis och liggunderlag

8) Hälsa och hygien

Måste saker

Handdesinfektionsmedel och biologiskt nedbrytbar tvål (Campsuds) Receptbelagda läkemedel, Advil, Tylenol, Benadryl, etc.
Tandborste/tandkräm Receptbelagda glasögon, och kontakter, lösning, etc.
Menstruationsprodukter Blisterbehandling och sliptillbehör (Härröra, HikeGoo)
Cathole murslev och toalettpapper
Kisstratt för kvinnor (Frivillig)

9) Sol- och insektsskydd

Solglasögon Hatt
läppbalsam Insektsmedel
Parasoll

10) Backpacking extra föremål

Det finns ett gäng slumpmässiga föremål som är omöjliga att lista. Du kanske vill ha torra påsar, prylsäckar, packpåsar (kompakt väska), sovsäcksfodral, kostymregnskydd etc. Bara du kan bestämma vad som verkligen är nödvändigt. Kom ihåg att packvikterna är begränsade och att varje pund du lägger till saktar ner dig. Välj och välj vad du vill göra från den här listan.

Torrsäckar och prylsäckar Böcker och läsmaterial
kostym liner (Komprimeringsväska) Kort och spel
Sovsäcksliner Kikare
Kamera Med Extra Batterier Och Minneskort Tvåvägsradio
Penna och papper Fältguider

11)Personliga föremål

Nödvändiga tillstånd Bilnycklar
Plånbok, kreditkort, körkort och kontanter Mobiltelefon och powerbank

Fokusera på de 10 väsentliga sakerna för camping och backpacking

Det är god praxis att packa ”Tio Essentials” när du kommer till backcountryn. Det spelar ingen roll om du är på en nattresa eller en flerveckorsresa. Du behöver förmodligen inte packa ett skydd och sovsystem för en dagsvandring, men resten av listan gäller för alla backcountry-situationer.

Så, vilka är de 10 väsentliga? Navigering, belysning (pannlampa eller ficklampa), solskydd, första hjälpen, kniv, eld, skydd, extra mat, extra vatten och isolering (kläder, sovsäck, regnskydd, handskar etc.). Vissa listor varierar lite genom att inkludera andra säkerhetsartiklar och lämpliga skor, men alla grunderna finns där. Den 10 viktiga listan är ganska enkel, men den innehåller allt du behöver för att överleva i vildmarken.

Låt mig förtydliga vad jag menar med ”allt du behöver för att överleva”. Att packa de 10 nödvändiga sakerna hjälper dig att överleva i backcountryn, men det betyder inte att du kommer att känna dig bekväm. Självklart måste du ha med dig sovsystem (sovsäck och matta), matlagningsutrustning, 40-50 liters ryggsäck, toalettpapper mm men du kan också klara dig utan. Det skulle vara dumt att inte packa med sig komfortprylar som en sovsäck och toalettpapper på en backpackerresa.

  Kan jag ha vandringskängor i snön?

Nu när jag har förtydligat det, låt oss börja dela upp de 10 väsentliga sakerna så att du kan börja bygga en 3-dagars ryggsäcksutrustningslista. Utrustningslistan ovan är mer komplett, men här är en snabb sammanfattning av de 10 väsentliga.

 1. Navigering: Bär en vattentät karta, kompass, klocka och förplanerad resplan. Lämna en kopia av din resplan till en ansvarig vän eller familjemedlem ifall du försvinner. Du kanske också vill ta med en GPS-enhet, men lita inte på det utan en karta. Ta även med din mobiltelefon och bärbara batteriladdare.
 2. Solskydd: Bär alltid solkräm, läppstift och solglasögon. En långärmad skjorta, långbyxor och en hatt för solskydd är också en bra idé. Jag vet att det inte är solskydd, men glöm inte insektsmedel också.
 3. Isolering: När vi pratar om isolering pratar vi främst om kläder och sovutrustning. Dela in din isolerade utrustning i fyra kategorier: saker du bär, kostym, sovsystem och tillbehör. Föremål att bära: 1 par strumpor, ett par korta, fuktavledande shorts, långa, kortärmade vandringsbyxor (helst syntetiska), syntetiska kompressionsshorts eller boxershorts och en hatt (tillval). Packade kläder: regnjacka/regnbyxor, lätt topp/kalsonger, lätt jacka, långkalsonger eller pyjamas att sova i och 1 extra par strumpor (Smart ull eller Jävligt coola strumpor). Sovsystem: sovsäck lämplig för den givna temperaturen, liggunderlag för att skydda mot marken och sovsäcksfoder (tillval). Tillbehör: handskar, regnhandskar, vintermössa och jacka beroende på väder.
 4. Lättnad: Bär alltid en pannlampa med extra batterier eller ett sätt att ladda den. Spot pannlampa från Black Diamond är ett prisvärt alternativ med lång batteritid. Bli inte förvirrad av billiga strålkastare med löjliga lumenvärden. För det första är recensionerna alltid överdrivna och även om de inte var en pannlampa med hög lumen så har de fruktansvärd batteritid.
 5. Första hjälpen tillbehör: Att gå ut i vildmarken utan första hjälpen-kit är en dum idé. I 99% av fallen kan du klara dig utan den, men du vill inte vara utan den när du verkligen behöver den. Adventure Medicals .7oz Kit är det perfekta stället att börja. Den innehåller allt du behöver för att reparera mindre skador i ett lättviktspaket. Häll i lite anti-nötande kräm (destination), en penna/papper och en flaska biologiskt nedbrytbar tvål (kämpar).
 6. Brand: Bär alltid flera sätt att göra upp eld. Jag har en handfull Bic-tändare och en låda med vattentäta tändare för säkerhets skull. Du kanske också vill ta med ett Fire Start-verktyg som t.ex Tänd min Fire Ferro Rod För att vara säker. Den väger en bråkdel av en uns och passar i min första hjälpen-kit.
 7. Reparationssats inklusive kniv eller multiverktyg: Jag gillar att bära en liten utrustningssats i min ryggsäck, inklusive ett multiverktyg, 10 fot tejp och en tältreparationssats (den här), och paracord. Det är allt du behöver för att reparera den stora majoriteten av din utrustning. Tejp kan ta dig ur nästan alla situationer.
 8. Ytterligare mat: Tänk på hur mycket mat du normalt äter på en dag. De flesta äter 1500-2000 kalorier om dagen och det bör du tredubbla om du ska gå hela dagen. Det är mycket mat att packa. På en kort ryggsäckstur på tre dagar på helgen rekommenderar jag att du bär 2,5 pund mat per dag. Du begränsas av vikten på din ryggsäck på längre resor, så du kan behöva mindre än 1,5-2 kg mat beroende på resans längd och ryggsäckens totala vikt. Glöm inte heller att ta med lätta matlagningsmaterial.
 9. Vatten: Du kan bara bära så mycket vatten i din ryggsäck. Mina 3 liter Camelbak rymmer tillräckligt med vatten för en 4-5 timmars vandring, men det är inte tillräckligt nära för en flerdagarsvandring. Planera din ryggsäckstur runt vattenkällor i backcountryn och se till att ta med ett vattenfilter. Jag har ett Sawyer Mini Inline-filter på min hydreringsblåsrör och bär vattenreningstabletter (den här) och Nalgene vattenflaska med bred mun som backup.
 10. Tält eller skydd: Du ska alltid ha med dig tält eller presenning, tältpinnar och snurrlinor/linor för att knyta fast det.

Jag förstår att listan med 10 väsentliga saker är ganska grundläggande och verkar ignorera viktiga saker som matlagningsredskap, sovsäckar, liggunderlag, insektsmedel, mobiltelefoner, nödsignaler, etc. Alla dessa föremål är viktiga, men de är inte nödvändiga för att överleva. Jag ska ge dig en bättre laddningslista i nästa avsnitt och detaljera de 10 väsentliga detaljerna senare.