Vad ska jag ha på mig när jag vandrar i 60 graders väder?

Vandring i 60 F graders väder är bäst! (cirka 15 C) Det är den idealiska platsen för temperaturer där vädret varken är för varmt eller för kallt. Men vad ska man ha på sig?

jag-står-i-ett-fjäll-land-med-långärmad-skjorta

Om du vandrar i 60 grader vill du ha en lätt eller långärmad skjorta, en lätt jacka eller fleece och långbyxor. Vädret kommer fortfarande att vara för kallt för vandringssandaler, så du vill ha vattentäta vandringskängor eller stövlar och fuktavledande strumpor.

Även om ovanstående är en allmän riktlinje för vad du ska ha på dig i 60-gradersväder, beror det mesta av vad du kommer att ha på vädret på dagen för din vandring. Till exempel klär du dig förmodligen väldigt annorlunda en regnig dag än en solig dag. Du måste också tänka på skillnaderna mellan vår- och höstkläder. Om du vill bli expert på att klä dig för alla 60 graders väderpromenader, läs vidare!

Letar du efter tips på vandringssnacks att ta med på din vandring? Kolla in vår megalista med vandringssnacksidéer för varje situation.

Behöver jag en jacka i 60 graders väder?

60 graders väder är i allmänhet inte för varmt, men inte heller för kallt. Så du behöver inte bunta ihop dig i en parkas eller stor vinterkappa. Men du kanske fortfarande vill ha en lätt jacka eller en medium eller lätt långärmad fleece om du vandrar på en skuggig stig eller när solen gömmer sig bakom molnen. Du kan förmodligen också komma undan med en tröja eller jacka gjord av ett mellanviktigt till lätt tyg, som bomull, rayon, siden eller merinoull.

Du kan kontakta oss för ett brett utbud av lätta vandringsjackor REI, ColombiaOch Amazon som inte slår sönder banken.

Behöver jag vandringsbyxor i 60 graders väder?

För dina vandringsbyxor skulle jag rekommendera att bära vandringsbyxor som konverterar till vandringsbyxor. Även om detta kanske inte är den mest fashionabla looken, ger den dig möjligheten att förvandla dina vandringsbyxor till shorts om du blir för varm. REI Och Amazon erbjuda prisvärda vandringsbyxor om du vill kolla in några alternativ.

Vandringsbyxor är inga jeans – jag har varit med om en personlig revolution där jag endast vill du vandra i vandringsbyxor nu – läs min artikel här för att se varför jag gjorde denna förvandling.

Om du vill kan du också bära leggings, jeans eller andra aktiva kläder. Vissa vandrare känner starkt för det undvik jeans när jag går, men personligen ser jag verkligen inga problem med det specifika väderförhållanden. Om du vill lära dig mer om att gå i jeans kolla in min länk här.

Jag skulle dock rekommendera att bära något längre än shorts. Om du har shorts utan leggings kan det vara lite kyligt när solen går bakom molnen eller när du går i skuggan. Längre byxor skyddar dig också från odlingar och buskar.

Dessutom kan shorts kännas bra att gå uppför en brant sluttning och bränna massor av kalorier, men hur är det när du kommer till toppen av den kullen där vinden blåser? Att klä på sig för stopp och raster är också viktigt, inte bara själva promenaden. (se min artikel ovan om vandringsbyxor, vissa är till för att växla mellan korta och långa byxor och…ja, det är bra!)

Vilka skor ska jag ha när jag vandrar i 60 graders väder?

Vid 60 grader behöver du inte oroa dig för isolerade vandringskängor. Om leden inte är lerig fungerar löparskor lika bra som vandringskängor.

  Instruktioner för att tända en eld med blöt ved (med video)

Du behöver inte dina vinterstövlar i 60-gradersväder, men det är förmodligen inte tillräckligt varmt för vandringssandaler.

Jag känner till typen – det finns de som har blivit galna på Chaco-sandaler och nu bär dem överallt och i alla väder. Du behöver inte vara som den personen. Det är alltid klokt att planera alla delar av din vandring (inklusive vila på toppen av den blåsiga kullen som vi nämnde tidigare).

Om den personen är du så tycker jag inte att det är något fel med att bära sandaler överallt! Jag säger bara till alla att de inte behöver ha sandaler för att vara coola.

Hur som helst, den viktigaste egenskapen hos alla vandringsskor är att ha ett bra grepp om botten. Om du har snygga tennisskor på dig är det inte bara troligt att du halkar i leran, utan du kommer också att förstöra dina skor.

(Förstå mig rätt, du kan gå i tennisskor eller löparskor – jag går in mer i detalj på för- och nackdelar med att gå i löparskor, specifikt i min artikel här)

Moderna vandringskängor har mycket slitstarka sulor. Mina nuvarande och favorit par vandringskängor är Keen’s Voyager (REI…eller här på Keens hemsida). Du kommer att märka att skon har en tjock kropp, en låg ankel och en tjock sula. Den här typen av sko är bra för promenader eftersom den inte är lika robust som en känga, men ändå skyddar dina fötter.

Jag har vandrat många, många gånger i 60 graders väder och under med dessa vandringskängor.

i-wear-sharp-resenär-med-klippa-bakgrund
Det här är jag som har mina Keen Voyaguer-skor på Milford Track i Nya Zeeland – vädret var ungefär 60 grader Fahrenheit

Ett annat alternativ än löparskor och vandringskängor är trail löparskor. Trailrunningskor är ett steg upp från löparskor och har en mer hållbar sula. . . Tja, trail running, men är mindre robusta än vandringskängor. Trailrunners kan också arbeta för vandring.

En annan sak att tänka på är att 60 graders väder ofta kommer med regn (och därför lera). Vandringsstövlar har en lägre profil än vandringskängor, men om du vandrar i våta leriga förhållanden eller vill ha så mycket stöd för dina anklar som möjligt då du kan alltid välja oisolerade vandringskängor.

DICKs sportartiklar även Amazon erbjuder ett brett utbud av vandringskängor för måttligt väder.

Vissa vandrare väljer också att bära greppspikar över sina skor, och dessa kan hjälpa dig att hålla balansen när stigarna är isiga eller hala. Du kan också ta med dig promenadkäppar om du vill ha lite extra stabilitet.

Hur ska jag klä mig efter vädret i 60 graders väder?

I allmänhet kan det vara ganska mildt att gå i 60 grader. Om solen skiner och du rör dig mycket kommer du förmodligen bli varm på din promenad och du kan komma undan med byxor och t-shirt. Det är dock alltid en bra idé att ta med en lätt tröja eller jacka för säkerhets skull. Men om vädret är blåsigt, molnigt eller regnigt, vill du förmodligen ha fler lager.

Enligt min åsikt är lager en livräddare. Du kan alltid ta av lager om du blir för varm, men du kan inte lägga lager om du inte har några! Generellt sett skulle jag rekommendera ett lagersystem. Du vill förmodligen ha ett fuktavledande baslager och ett väderbeständigt yttre lager.

På så sätt, om du börjar svettas, kommer basskiktet att transportera bort fukt från din kropp och hålla dig varm och torr. Och om ditt översta lager är vattentåligt kommer du att skyddas från regnet.

  Vad är en FHU-camping? (Vi har alla detaljer för dig)

Så en regnrock kommer att skydda dig åtminstone i de flesta väderförhållanden vid denna temperatur.

Hur ska jag klä mig för en blåsig promenad?

Blåsigt och 60 grader kontra ingen vind och 60 grader kommer att kännas som två helt olika världar. Detta gäller särskilt om du vandrar i ett öppet fält eller på en bergssida. Men går du i skogen eller under träd har du åtminstone lite mer skydd. Vilken vandring du än väljer kräver promenader i vinden fler lager än att gå i solen.

Skiktning är vägen att gå när man förbereder sig för en blåsig vandring. Du bör börja med ett fukttransporterande baslager eller termiskt lager, ett isolerande mellanlager och ett väderbeständigt yttre lager eller skal. Kom ihåg att du alltid kan ta av lager om du blir varm, men du kan inte lägga till lager du inte har.

För en blåsig vandring vill du förmodligen också ha en mössa, handskar och varma strumpor. Du kanske också vill ha solglasögon för att skydda dina ögon, annars kan de slita i vinden eller så kan du få damm i ögonen. Även om du kanske upptäcker att shorts eller vändbara vandringsbyxor fungerar bra när det är 60 grader och soligt, är det bättre för dig med byxor, leggings och/eller jeans om du vandrar i 60 grader och blåser.

Faktum är att det kanske inte är en dålig idé att sätta på lite lätt till medelstor värme under i blåsigt väder. Vind kan påverka hur temperaturen känns dramatiskt. 15 MPH vind kan få 0 grader Fahrenheit att kännas som 19 grader Fahrenheit! (weather.gov)

Hur ska jag klä mig för en molnig promenad?

Om du vandrar i molnigt väder är det bäst att klä dig i lager. Du vet aldrig när solen kommer fram igen eller när det kommer att regna, så du bör vara beredd på vad som helst.

För ditt första lager kan du välja en syntetskjorta med långa eller korta ärmar. Du vill förmodligen att det här lagret ska vara lätt eller så är du för varm. De lättare tygerna är bomull, polyester och rayon. Ditt nästa lager bör vara en lätt jacka eller fleece; detta ger dig lite mer värme. Om du förväntar dig regn, se till att du tar med dig ett vattentätt yttre lager, till exempel en regnrock, annars kan dina kläder bli blöta och förbli blöta.

Om du rör dig i ett bra tempo och inte täcker en lång sträcka kan du säkert komma undan med att bara bära ditt baslager och ditt vattentäta lager. Det är det fina med lager, du kan justera dem för att hitta rätt temperatur.

För dina byxor bör du passa bra med vandringsbyxor, jeans eller leggings. Välj vandringskängor eller löparskor för dina skor om du vill vara mest bekväm.

Hur ska jag klä mig för en regnig promenad?

Det viktigaste att tänka på när man går i regnet är att inte ha på sig bomull eller denim. Varför? Eftersom bomull absorberar vatten och tar en evighet att torka. Så om din bomullsskjorta eller jeans blir blöt förblir du blöt och obekväm hela promenaden. Välj istället tyger, som polyester och syntetmaterial, som leder bort fukt.

När det regnar är din första försvarslinje ditt yttre lager. För ditt ytterlager, välj en vattentät och vindtät jacka som skyddar dig från vind och regn. Amazon Och REI båda har prisvärda alternativ för skyddande regnkläder om du letar efter idéer.

  Håll din hund varm när du campar (användbara tips och tricks)

Du kanske tror att 60 grader inte är så kallt och det är ingen stor grej.

När dina kläder är blöta kan din inre kroppstemperatur sjunka dramatiskt, även i 60 graders väder. Till den grad att du riskerar att bli hypotermisk! Kombinera blöta kläder med vind och du är i mycket större fara.

När du går producerar din kropp värme och du kommer förmodligen att klara dig utan några risker. Regnigt väder kan dock bli farligt – många människor bär jeans i 60 graders regnväder och du kommer att klara dig, men jag vill bara låta dig veta att det finns vissa risker.

Du kan också hitta vattentäta byxor, eller åtminstone sådana som leder bort fukt. Lyckligtvis har de flesta vandringsbyxor denna funktion, vilket gör dem till ett bra alternativ för vandring i 60 grader och regnigt väder.

Om du vill ha mer information om några av mina favoritregnkläder, klicka här!

Vad man ska ha på sig när man vandrar på våren

Att vandra på våren kan vara en underbar upplevelse. När temperaturen blir varm börjar träden och gräset bli grönt igen och blommor börjar blomma. Vad kan vara roligare än att komma ut och se de första vårtecknen?

Även om blommorna och varmare väder kan verka som en dröm efter en kall vinter, har vandring på våren ibland sina nackdelar. Om du till exempel bor någonstans med snöiga vintrar kan du stöta på leriga stigar.

Har du någonsin hört talesättet, ”aprilskurar ger blommor i maj?” Om du har det kanske du också vet att våren kan vara blöt och regnig. I själva verket, enligt National Severe Storms Laboratory, de tyngsta åskvädret inträffar på våren och sommaren. Så, vad ska du ha på dig när du vandrar på våren?

Vårens vandringskläder

 • Hatt (antingen en vintermössa eller baseballkeps)
 • Buff (kan användas som hatt eller ansiktsskydd)
 • Handskar
 • Vattentät jacka
 • Isolerad pösig jacka
 • Lätt, långärmad T-shirt eller fleece (bomull, rayon eller polyester ska fungera)
 • Vattentäta vandringskängor eller kängor
 • Neoprenstrumpor (klicka här för att läsa varför dessa är bra alternativ för vandring)
 • Vandringsbyxor eller jeans

Vad man ska ha på sig när man vandrar på hösten

De röda, orange, gula och guldfärgerna på de skiftande löven kan göra vandring på hösten till en av de bästa vandringsupplevelserna. Det kan vara så uppfriskande att vara ute i de kallare temperaturerna efter en varm sommar, men vad ska du ha på dig för att förbereda dig för denna vandring?

På hösten kan du bära många av samma klädalternativ som på våren. Hösten kan också vara regnig på vissa ställen, men oftast inte lika sträng som våren. Det betyder att du vill ha de där vattentäta jackorna och stövlarna.

Om du vandrar i ett område med höstens jaktsäsonger, bör du bära ljusorange hattar eller västar. Om du planerar att ta med din hund på en höstpromenad kan du även hitta orange västar till din bästa vän. Faktum är att det är en bra idé att bära ljusa färger av flera skäl. Jag har en helfärgsguide för vandringskläder om du vill veta mer!

Höstens vandringskläder Grundläggande förnödenheter

 • Hatt
 • Buffs (kan användas som hatt eller ansiktsskydd)
 • Handskar
 • Koftor
 • Vattentäta jackor
 • Isolerande pösiga jackor
 • Flanellskjorta eller ylletröja
 • Fuktavledande basskikt
 • Vandringsbyxor eller jeans
 • Värmer strumpor, som ull- eller neoprenstrumpor
 • Vattentäta vandringskängor eller tennisskor

Om du letar efter inspiration för vandringskläder så har jag hittat det Pinterest har hundratals idéer för både höst och vår!