Vad ska jag göra om jag blir uttråkad på en ryggsäckstur?

Backpacking är bra för kropp och själ, men det går inte att förneka att det ibland kan bli lite tråkigt. Om du reser några dagar i samma landskap kanske du blir lite trött på det hela. Lyckligtvis finns det några sätt att lägga till lite underhållning till din nästa ryggsäcksresa!

Om du blir uttråkad under vandringar och ryggsäcksresor, kan du lägga till lite underhållning genom att lyssna på musik/poddsändningar, spela spel på leden, ställa in personliga utmaningar och samla föremål vid leden. Att resa själv kan vara tråkigt, så hitta en vän eller en grupp att följa med.

Ryggsäcksresor tar några dagar, så tänk på hur du ska underhålla dig på din nästa utflykt. Naturligtvis kan miljön och den naturliga skönheten i området vara tillräckligt för att hålla dig sysselsatt redan. Se bara till att du har några alternativ!

Ta med en vän

Ett av de bästa sätten att undvika tristess är att ta sällskap! Det är inte en bra idé att backpacka själv i alla fall, och en vän kan verkligen hjälpa dig att fördriva tiden. Om du har tillräckligt med vänner för en grupp är det ännu bättre! Det kan vara tillfredsställande (och underhållande) att dela dina erfarenheter, berätta historier och allmänt chatta.

En god gammaldags debatt är också ett garanterat sätt att hålla samtalet flytande. Välj din väns hjärna om deras favoritsuperhjälte, vilken mat som är bäst/sämst och vem som skulle överleva längst på en öde ö.

Du skapar nya minnen på backpackerleden, och det är alltid bättre när du kan dela dem med någon.

Lyssna på något

Jag älskar absolut vandring, backpacking, roadtrips eller någon annan miljö där jag bara kan ta på mig hörlurar och zone out. Det får tiden att flyga iväg, plus att du kan hålla tankarna sysselsatta.

  Varför är paramotorer så dyra?

Musik är ett bra alternativ eftersom det kan pumpa upp dig och hjälpa dig att hålla ett bra tempo. Men om du letar efter något lite mer mentalt stimulerande kan du alltid lyssna på en podcast eller en ljudbok. Du kommer att kunna bränna igenom mycket material om du lyssnar medan du går.

Se bara till att du laddar ner allt innan du ger dig ut! Naturstigar och ryggsäcksrutter är ökända för att ha dålig wifi- och mobiltelefonmottagning. Du vill inte att din podcast försvinner halvvägs eftersom du tappade anslutningen.

Spela spel

Att spela spel är också ett fantastiskt sätt att hålla sig sysselsatt. Om du har en vän eller en resande grupp med dig, prova att spela spel som I-spy eller 20 frågor. Detta kommer att hjälpa till att hålla ditt sinne aktivt, plus det kommer att hjälpa dig att uppmärksamma din omgivning bättre om spelet kräver det.

Backpacking och vandring med barn kan vara svårt på grund av deras begränsade uppmärksamhetsförmåga och lägre uthållighet. Spel är ett fantastiskt sätt att hålla dem motiverade och involverade i upplevelsen. Kolla in videon nedan för några idéer som du kan införliva i din nästa vandring.

Skapa utmaningar för dig själv

Även om dina resekompisar inte vill vara med kan du skapa några personliga mål och utmaningar under din nästa backpackerresa. Lär dig vilka växter och djur du kan se på leden och skapa en checklista/bingoblad för dem. Om du fyller i den kan du unna dig en belöning när resan är över.

Du kanske nästan vill göra träningsmilstolpar som ett visst avstånd som uppnåtts på en dag, eller hur mycket vikt du bär. Sätt inga galna mål som skulle vara farliga eller ohälsosamma, utan se om du kan förbättra dig med tiden!

Samla allt eftersom

Många vandrare (inklusive jag själv) gillar att plocka upp små skatter/souvenirer längs leden. Jag personligen gillar att plocka upp coola stenar, men du kanske nästan vill samla växter, horn, blommor, fjädrar osv.

  Vart ska man gå på isfiske i Maine

Se dock till att det är lagligt att samla saker i ditt område eftersom vissa nationalparker och statliga parker har restriktioner för vad gästerna får och inte får ta.

Om du är orolig för att gå i konflikt med parkreglerna kan du alltid samla in foton istället. Att ta några bilder skadar ingenting (så länge du inte använder blixten i en grotta) och du kommer att ha ett visuellt minne av din resa. Du behöver inte vara professionell fotograf eller ta med någon snygg utrustning. Allt du behöver är din telefon eller en billig engångskamera.

Ta med campingunderhållning

Det går bra att ta med sig underhållning på leden, men ryggsäcksresor kan innebära några långa kvällar också. När du väl har slagit upp läger och njutit av en måltid kan det vara svårt att hitta sätt att sysselsätta dig. Därför ska du alltid ha med dig lite underhållning till campingen.

Kortspel och brädspel är bra gruppalternativ, men du kan också ta med saker som är just för dig. Journaler, skissböcker, korsord, böcker och musikinstrument är också bra alternativ.

Du kan också ta dig tid att utforska campingen och njuta av elden. Jag älskar alltid pinnar för att steka marshmallows. Det är lågenergi, men kul att göra!

Ta en paus

Om du har provat alternativen som anges ovan men fortfarande känner dig uttråkad av att backpacka, kanske du borde prova att ta en paus från det. Du vill att varje resa ska vara en trevlig upplevelse, så gör inte saker bara för att göra dem. Ibland är allt du behöver en paus. Det ger dig tid att koppla av, vila och vänja dig vid livet utan frekventa ryggsäcksresor.

  Hur man friar under parasailing – tappa inte ringen!

Chansen är stor att du så småningom blir exalterad över att ge dig ut igen. Allt du behöver göra är att vänta ut och bygga upp förväntan inför nästa gång.

Slutgiltiga tankar

Backpacking är en rolig och givande hobby, men det går att bli uttråkad efter ett tag. Detta kan hända på leden, på campingen eller till och med när du kommer hem. Se till att du planerar att ta med underhållning på din nästa resa, resa med en grupp och ge dig själv tid att njuta av upplevelsen fullt ut.

Relaterat innehåll

För att uppgradera din ryggsäcksupplevelse, kolla in vår rekommenderade ryggsäcksutrustning. Det här är utrustningen som jag använder när jag vill övernatta utomhus. Tänk dock på att dessa artiklar inte nödvändigtvis är av högsta kvalitet. Mitt mål på den här sidan är att rekommendera utrustning som är riktigt bra prissatt samtidigt som den håller en hög kvalitetsstandard. Det här är grejerna jag använder.

Vandring är ett av mina favoritsätt att få lite frisk luft och utforska ett nytt område! Det är dock inte alltid en lätt hobby och det finns vissa risker som varje vandrare måste förbereda sig på. Vissa faror är ur våra händer, som dåligt väder eller vilda djur som blockerar leden. Men det finns andra misstag som är lätta att undvika om du tar rätt steg!

Det är lätt att ta för givet att stigen blir tydlig och fotfästet stadigt när man är på en naturstig. Det finns spår för vandring, cykling och backpacking över hela landet, och det är svårt att föreställa sig vilken typ av arbetskraft som behövs för att skapa och underhålla alla dessa stigar. Så vem är egentligen ansvarig för denna uppgift?