Vad räknas som vintercamping? Exempel från hela USA

Frasen ”vintercamping” verkar så tvetydig. Måste det finnas snö för att det ska räknas som vintercamping? När räknas det egentligen?

Vintercamping inkluderar alla utomhusaktiviteter över natten under årets kallaste tre månader. För oss i USA betyder det att december, januari och februari anses vara vintercamping.

Observera att det inte behöver vara snö för att det ska betraktas som vintercamping. Det öppnar upp för många möjligheter! Låt oss prata om hur vintercamping är över hela USA

Vad räknas som vintercamping?

Var du är i USA kommer starkt att diktera din vintercampingupplevelse. Med det sagt, du behöver inte möta iskalla temperaturer eller många meter snö för att uppleva vintercamping. Sydstater med mildare temperaturer erbjuder en bra vintercampingupplevelse.

Vintercamping kan uppnås lika effektivt på stranden som uppe i bergen!

Dessutom är vintercamping inte exklusivt för ett kyligt tält med eld för att hålla det varmt. Vintercamping kan göras i en husbil eller till och med en stuga – det handlar om vilken upplevelse du ska ha. Vill du komma närmare naturen och uppleva naturen så finns det många stigar dit.

Så, för att sammanfatta, kan du överväga vintercamping:

  1. Om du campar i snön
  2. Om du campar från slutet av november till februari under ”vintermånaderna”

I vissa regioner, camping i snön kan göras hela vägen till april eller maj! ”Vintercamping” är en annan kompetens jämfört med vanlig camping och den hör hemma i en separat kategori.

Att campa i södra Texas under ”vintermånaderna” är en helt annan upplevelse. Det är mycket osannolikt att du kommer att se snö men det är inte ovanligt att temperaturen når runt 32 grader Fahrenheit. Detta anses fortfarande vara vintercamping. Även om du inte är i snö, är det ett annat färdighetssätt och förberedelsetänkande.

Fördelar med vintercamping

Om du är en av dem som undrar varför någon skulle välja vintercamping i första hand, finns det många fördelar. Du kommer att stöta på mycket färre buggar, och du kommer att vara lite säkrare från björnar om du inte är i närheten under hyperflagi (NPS).

Vintercamping är bra om du gillar vintersporter som skidåkning, pulka eller skridskoåkning. Och under vintern kan du njuta mindre trånga nationalparkereftersom de vanligtvis ser det största antalet under sommarmånaderna.

Om du vinterläger i de norra staterna kan du förvänta dig att se vacker, tyst och fridfull snö för att verkligen uppleva säsongens tilltalande. Även om vintercamping i söder ibland inte ger dig snö, kommer du fortfarande att uppleva underbart väder.

Jag överlåter till Wikipedia att sammanfatta klimatet i USA under vintern:

På vintern sträcker sig genomsnittliga dagliga höga temperaturer från 40 °F (4 °C)s (övre söder: norra Arkansas, Kentucky och Virginia), till 60 °F (16 °C)s längs Gulf Coast och södra Atlantkusten (Charleston söderut), med 70 °F (21 °C)s i centrala Florida och långt södra Texas. Genomsnittliga dagliga lägsta temperaturer på vintern sträcker sig från 20 °F (−7 °C)s norr till 40 °F (4 °C)s längs golfen och längst södra Atlantens kust, med 50 °F (10 °C)s i Florida och kustnära södra Texas.

Wikipedia

Att bestämma var och hur man ska campa på vintern kommer att dikteras av personliga preferenser. Fråga dig själv hur kallt du är bekväm med. Om du känner dig beredd att möta minusgrader och har rätt växeldå är en resa norrut till bergen eller skogen perfekt för dig.

  State Natural Area vs State Park: Vad du behöver veta

Om du vill uppleva kalla temperaturer men inte är beredd att sova ute i snön, är det något för dig att hyra en husbil eller stuga i norr. Om du är bekväm med tältet och inte kylan, är en trevlig strandcampingutflykt på din gränd. (se vår artikel om camping på stranden under vintern, här)

Läs vidare för att upptäcka alla olika typer av vintercamping och bestäm vilken typ som är bäst för dig!

Exempel på vintercamping

Låt oss dyka in mer i detalj om hur olika scenarier för vintercamping skulle se ut

Vintercamping I Skogen

Skogen är ett bra ställe att slå läger för natten. (Kolla in vår checklista innan du ger dig ut för att säkerställa att du har allt du behöver.)

Congaree nationalpark i South Carolina ståtar med en skog som är känd för de största vidderna av gammalt växande bottenträskog i USA. Under vintermånaderna kommer du att uppleva toppar på 50-talet (°F) och dalar på 30-talet (°F). Även om det utan tvekan är kyligt att sova utomhus i dessa temps, kan du göra det bekvämt (utan att behöva din egen jakdräkt). Läs hur du gör i vår artikel här. Snö är inte typiskt (källa).

Ett annat alternativ är Cibola National Forest som täcker mer än 1,6 miljoner hektar i New Mexico, Texas och Oklahoma. Höjderna varierar från 2 700 fot till över 11 300 fot, vilket gör den idealisk för vandring och klättring. Den här parken blir ganska kall med toppar på 40-talet (°F) och dalar på 20-talet (°F) under vintern. Du kan förvänta dig snö här under vintern.

Sierra National Forest i Kalifornien är ett annat alternativ med toppar på 50-talet (°F) och låga på 30-talet (°F). Sierra Nevada-serien har framstående platser med otrolig utsikt, nationalparkerna Yosemite och Sequoia. Du kan förvänta dig snö i denna park.

Om du vill möta mer extrema temperaturer än Salmon-Challis National Forest i Idaho är något för dig. Med vinterhöjder på 20-talet (°F) och dalar på 10-talet (°F). Parken är idealisk för camping med 87 campingplatser och en mängd möjliga aktiviteter som vandring, klättring, fiske och skidåkning.

  Är det någonsin okej att springa i höga toppar?

Vintercamping i Texas

Du behöver inte resa norrut för att få en bra vintercampingupplevelse. Sydstater som Florida, Georgia och Texas är ibland bäst lämpade för vintercamping.

Texas, som är de geografiskt stora och varierande delstaterna som det är, erbjuder en mängd olika vintercampingmöjligheter. I nordlig Texas, du kommer vanligtvis att uppleva toppar på 50-talet (°F) och dalar på 20-30-talet (°F). Denna region har ett genomsnittligt årligt snöfall som sträcker sig mellan 15 och 30 tum, med de största snöfallsmängderna i panhandlet. (Wikipedia) Så om du vill se lite snö från Texas när du campar på vintern, så är det din region.

Trans-Pecos-regionen, eller Big Bend Country, ligger i de västra centrala och västra delarna av staten. Den består mestadels av Chihuahuanöknen och några bergskedjor. Snöfall är sällsynta och vädret är mycket klart under vintermånaderna, även om det kan finnas tung snö nära bergstopparna. Om du letar efter en bergig campingupplevelse är detta område ditt bästa val.

Texas Hill Country, eller centrala Texas, är hem för många floder och kullar. Vintrarna är milda med enstaka köldperioder. Detta är en utmärkt plats för dem som vill ha lite av en vintercampingupplevelse, utan alltför mycket kyla. Det är här vi bor!

I bergslandet kommer vi att gå i veckor på vintern där temperaturen inte kommer under 50 grader Fahrenheit och sedan kommer vi att ha en kyla under 35 grader F. Sammantaget är vädret ganska milt under vintern.

I öster hittar du Piney Woods-regionen i Texas som har en mycket mild vinter. Du kan lätt vintercampa i ett tält på denna plats.

Vintercamping på stranden

Även om vi vanligtvis förknippar stranden med tropiska temperaturer och kalla drycker, är stränderna en underbar vintercampingdestination. USA erbjuder över 90 000 miles kustlinje. Återigen, din upplevelse beror helt på var vid kusten bestämmer du dig för att slå läger.

Om du vill ha tips och vill veta om vinterstrandcamping är värt det, se vår artikel här.

För den mest tropiska vinterstrandcampingupplevelsen, bege dig till USA:s sydligaste punkt, Florida Keys, som kommer att vara i genomsnitt runt 70-talet (°F). Det är så varmt att du till och med kan ta ett dopp och se de tropiska fiskarna och annat fascinerande djurliv. Jag skulle föreslå att skippa husbilen för den här och välja ett tält, eftersom det kommer att vara en tårta att förbereda sig för.

Undrar du över sovmöjligheter? Kolla in den här artikeln som diskuterar användning av blow-ups i minusgrader.

  Vad är det röda ljuset för på en pannlampa?

Den norra Stillahavskusten, längs gränsen mellan Oregon och Kalifornien, är en mer unik strandupplevelse. Dessa stränder har kallt väder och grå himmel, men ändå massor av skönhet. Valskådning är vardagligt och tidvattenpooler och klippformationer ger många sevärdheter längs stranden.

Du kommer att vilja förbereda dig för kallt, snöigt väder för denna destination. Genomsnittliga vintertemperaturer sträcker sig från en högsta av 30 (°F) -55 (°F) och en lägsta i de kyliga 11 (°F) -4 (°F). Denna typ av camping är inte för svaga hjärtan och du bör ha seriösa förberedelser. Princeton har en fantastisk resurs om vintercampingförberedelser som borde visa sig vara till hjälp.

Louisianakusten är ganska bekväm på vintern, samtidigt som den behåller den spännande kylan i luften. Högsta temperaturer är vanligtvis på 60-talet (°F) och låga på 40-talet (°F). Vid Grand Isle State Park kan du campa direkt på stranden. Mellan strandutsikten och vandringslederna är det ett fantastiskt resmål. Den 400 fot långa piren är också utmärkt för fiske.

Den södra Stillahavskusten är en vacker destination för vintercamping. Temperaturer på Kaliforniens kust varierar vanligtvis från 60 (°F) på södra kusten till 51 (°F) nära statens norra ände – båda mycket lämpliga för att slå upp ett tält eller sova under stjärnorna.

North Carolinas kust är en annan populär campingdestination. De genomsnittliga höga vintertemperaturerna ligger i intervallet 45°F till 62°F, medan de genomsnittliga låga temperaturerna är mellan 22 (°F) till 43 (°F). Det här kanske inte verkar som om det är för kallt, men kom ihåg att det blåser på stränderna.

Vintercamping i husbilen

Att ha en husbil öppnar dina möjligheter för vintercamping, eftersom du inte behöver oroa dig lika mycket för att hålla dig varm i ett tält. Här är en djupgående guide för att hålla sig varm i bilen, men generellt sett är det med el och ett välisolerat utrymme att sova i lättare att hålla värmen i bilen än i tältet.

Om du inte använder en värmekälla eller el, så skulle jag hävda att ett tält är lättare att hålla värmen i om du inte vidtar åtgärder för att isolera din bil.

Så, om du är en husbilsägare, var som helst i USA är tillgänglig för vintercamping, även upp till Alaska. Jag skulle uppmuntra dig att gå ut på trottoaren och gå så norrut som möjligt, som till bergen i Colorado eller till och med ge dig ut i Kanada, Great White North.

Låt inte kylan hålla dig borta från naturen. Nästan varje destination är lämplig för vintercamping. Med lite planering och förberedelser är vintercamping möjlig vart du än vill.