Vad man ska ta med och ha på sig när man campar

När du åker på camping måste du ofta offra många av lyxen du njuter av hemma, inklusive duschar. Om du bara campar under en helg är detta inga problem. Men de som planerar att stanna längre bör hålla jämna steg med sin hygien.

Det finns gott om campingplatser runt om i landet som erbjuder offentliga duschar. Du behöver inte offra din renlighet för en semester. Dessa duschar har dock sina egna regler. Att vara oförberedd på dem och för själva duschen kan vara en katastrof.

Idag ska vi hjälpa dig att förbereda dig för att duscha när du campar. Om du vet vad du ska ta med dig (och vad du ska ha på dig) har du inga problem att duscha!

Utrustning för lägerduschar

Det finns några grundläggande saker du bör packa i din resväska innan du ger dig ut om du vill använda din campings duschar.

 • Duschskor

En av de viktigaste packlistorna att komma ihåg är duschskor. Om du använder en offentlig dusch, håll en barriär mellan dina bara fötter och golvet. Om inte, kan du verkligen ångra dig.

Du kanske tänker: ”Varför skulle jag ångra mig? Vad är problemet?” Tja, det är en större sak än du kanske tror från början.

Den första anledningen till att bära duschskor är tendensen hos offentliga duschar att vara smutsiga. Lägerpersonalen kommer naturligtvis att försöka hålla dem så rena som möjligt, men de kan inte alltid vara gnistrande. Det kan finnas smuts, hår och alla möjliga otrevliga saker som du definitivt inte vill ska röra din kropp.

Ännu viktigare, duschskor håller dig säker och frisk. Golven i offentliga duschar är grogrund för olika svampar och bakterier. Det är inte ovanligt att någon får fotsvamp eller ringorm av att röra vid ett duschgolv med huden.

Om du inte kan hitta ett par duschskor du gillar, duger vanliga flip flops. Men om du behöver en plats att börja, kolla in det detta par duschskor på Amazon.

 • Snabbtorkande handduk

På din campingplats hittar du förmodligen ingen lina att hänga dina blöta handdukar på. Köp en snabbtorkande handduk för mindre krångel och röra. Dessa handdukar är ofta gjorda av mjuk mikrofiber för komfort och torkar mycket snabbare än frottéhanddukar.

  Kan du använda Crocs som vattenskor? Vi frågade, 48 vandrare svarade

För att börja leta efter den perfekta campingduschhandduken, se detta urval! Du kan inte gå fel med någon av dem.

 • Vattentät ficklampa eller lykta

Detta kan tyckas konstigt att avsluta, men den olyckliga verkligheten med campingduschar är att många inte är utrustade med el. Även mitt på dagen kan det vara svårt att se när du städar.

Ta med din egen vattentäta ljuskälla för att undvika att peta runt i mörkret. Detta kan vara en ficklampa eller en lykta, vad du än föredrar (och har plats för). Tänk på att din ljuskälla måste vara vattentät. Du skulle förbereda dig för en potentiellt farlig situation om du regelbundet blir lätt blöt.

Något av hittade dessa val på Amazon kan vara lämplig för din duschsituation. Läs dock alltid produktrecensioner innan du köper! Vissa produkter är bättre lämpade för camping än andra.

 • Duschväska

Det är nästan omöjligt att bära alla dina duschsaker i famnen, åtminstone utan att tappa saker på vägen. En duschväska är en perfekt lösning på detta problem! Duschväskor har ofta flera fack för att förvara dina produkter och de är lätta att bära med sig. Du kan förvara ditt schampo, balsam, kroppstvätt, luffa och allt annat du behöver på ett ställe för enkel och snabb dusch.

Denna väska är prisvärd och högt rankad av över tusen kunder! För prisinformation, klicka på den här länken.

Du hittar duschkrokarna från den här videon på Amazon här.

Vad man ska ha på sig till (och i) lägerduschar

När du går till din campings duschstation får du förmodligen bara dyka upp i dina duschskor! Blygsamhet brukar förväntas på campingplatser, eftersom det finns barnfamiljer runt omkring.

Men vad är lämpliga duschkläder? Låt oss prata om det.

 • Handduk eller ensemble?

Även om handdukar kan vara blygsamma nog, finns det alltid en stor risk att de glider av din kropp eller är för korta för att täcka dig helt. Därför är det en bättre idé att bära lämpliga kläder när du köar till duscharna.

Du har flera val för kläder som är lätta att ta av och som håller dig täckt och bekväm.

Duschkläder för kvinnor

Om du är kvinna vet du att dina outfits kräver mycket mer plagg än en mans vanligtvis. Detta kan vara ett besvär när du använder offentliga duschar, så tänk minimalt. Bra kläder för offentliga duschar kan vara:

 • En baddräkt
 • Shorts
 • linne
 • En baddräkt
  Ta reda på den bästa månaden att köpa en husbil (med tips)

Naturligtvis behöver du inte bära dem alla på en gång. Det är bättre att bära baddräkten och välja mellan täckningen och linne/kort kombination att bära över den. Erfarna campare rekommenderar dock att du väljer täcket om du kan. Det hela är i ett stycke och lättare att glida av när du äntligen når avskildheten i din duschkabin.

Duschkläder för män

Män har det lite lättare när det kommer till duschklädsel, då man behöver ta på sig mindre för att anses vara blygsam nog. Du bör överväga att bära en kombination av följande:

 • Badbyxor
 • Ett linne/muskelskjorta
 • Shorts
 • En vanlig t-shirt

Även om skjortor inte är helt nödvändiga, är det artigt att bära en medan du väntar på att ett duschkabin ska öppnas.

Att vara beredd på att vänta är bara halva striden. En vanlig fråga som många campare ställer är ”Vad ska jag ha på mig i duschen?” Låt oss diskutera detta.

Kläder eller inga kläder?

När du äntligen har ett duschkabin för dig själv kanske du är tveksam till att gå helt naken. Du är trots allt fortfarande omgiven av människor, även om de inte kan se dig. Detta gör många campare obekväma eftersom de känner att de egentligen inte har någon avskildhet.

Sanningen är att du kan göra båda. Det beror på din komfortnivå! Om du inte känner dig bekväm med att ta av dig helt naken kan du lämna baddräkten på under duschen och tvätta under. Om du har en barriär mellan dig själv och andra och du känner dig bekväm kan du klä av dig om du vill.

Lägerduschetikett

Nu är du i princip beredd att ta dig an de offentliga duscharna när du campar. Det finns dock några fler duschetiketttips att följa om du vill hålla dig själv och alla andra nöjda.

 • Håll inte i duschen

Det är mer än troligt att någon annan väntar på att din dusch ska bli klar så att den kan bli ren. Må inte dåligt över att få allt rent, men gå inte in i duschen heller. Det finns en begränsad mängd varmvatten på de flesta campingplatser, och det är bara artigt att inte låta andra vänta.

  Var är Power Converter i min husbil

5-10 minuter i duschen borde räcka för att bli tillräckligt ren.

 • Ta med ombyte

Det sista du vill göra efter att du har duschat är att ta på dig samma smutsiga kläder som du bar tidigare på dagen. Ta med en fräsch outfit och ta på dig den innan du lämnar din duschkabin. Det kan finnas en dörrkrok att lämna dina kläder på; om ingen är tillgänglig, häng dina kläder över ladugårdsdörren. Vad du än gör, låt dem inte röra golvet. Det blir inte bara blött, utan golvet utanför duschen är också smutsigt.

Du vill inte ha andra människors bakterier, hår eller smuts på din skjorta, eller hur?

 • Ta en tidig dusch

Detta tips är mer för din egen bekvämlighet än för andra. En av de värsta tiderna att duscha är precis innan middagen. Det är då absolut alla vill ta en dusch, så du får stå i kö ett tag. Detta är ett slöseri med tid som du kan spendera på att knyta an till dina vänner eller släktingar!

Ta istället en dusch tidigt på kvällen, några timmar innan duschstormen vid middagen.

Att vara ny på camping kan vara nervkittlande eftersom du inte alltid känner till campingetiketten och tillbehören du behöver. Om du för närvarande är i den här situationen, oroa dig inte nu. Följ dessa råd och lyssna på andra erfarna campare, så är du beredd på vad som än kommer i din väg.

För fler packlistor och tips, kolla in artiklarna nedan:

 • Campingutrustning och priser för husbilar, vandring och tält
 • Har alla campingplatser duschar? (svar och alternativ)
 • Campingpaketlista (kallt väder, vandring, sommar, alla typer)

Lycka till och glada spår!

Fler artiklar du kommer att älska.

Har ALLA campingplatser duschar? (Svar och alternativ)

Bärbar solar campingdusch (hur det fungerar, kostnad, temperatur och tips)

Hur duschar du när du campar? (Tips och tricks)

Värma vatten när du campar? (7 metoder som faktiskt fungerar)