Vad man ska lägga under en luftmadrass när man campar

Kanske vill du skydda din luftmadrass, eller kanske du vill hålla kylan ute, hjälper det att lägga något under din luftmadrass?

Medan du campar kan du placera material som Dri-Dek, skum och till och med filtar eller presenningar under din luftmadrass. Dessa material kan hjälpa till att öka cirkulationen eller bara skydda din luftmadrass från smuts eller skador.

Som sagt, det finns så mycket mer att veta om vad du kan göra för att hålla din luftmadrass säker och göra den mer bekväm. Oavsett om du behöver värme, ventilation eller bara ett sätt att se till att din madrass inte hamnar med smuts över hela botten, så är du på rätt plats!

Varför skulle du lägga något under din luftmadrass?

Campare är ofta medvetna om hur användbart det kan vara att placera något ovanpå din luftmadrass. Luftmadrassmaterial kan vara något ogästvänligt. Men du kanske undrar varför någon skulle känna ett behov av att lägga något under deras luftmadrass.

Det finns några anledningar till varför du kanske väljer att göra detta. Den första inkluderar att skapa bättre cirkulation för luftmadrassen. Du kanske upptäcker att cirkulationen som en luftmadrass redan ger helt enkelt inte räcker till i vissa varma klimat.

Det kan vara frestande att lägga isolering under din madrass för att hålla dig varmare. Detta blir dock inte särskilt effektivt eftersom luftmadrassen är full av luft som oundvikligen blir kall ändå oavsett om du isolerar den i botten. Om du ville isolera luftmadrassen måste du göra det linda in det hela i isolering. En smartare idé är att lägga på din isolering (filtar, skumdyna med slutna celler, etc.). ovanpå luftmadrassen – det här kommer att vara mycket effektivare för att hålla dig varm än att lägga isolering under din luftmadrass.

Andra kan också uppleva problem med luftmadrassen flytta runt för mycket på tältgolvet. Även om detta är ett mindre problem, kan det vara ett som får campare att söka lite mer komfort genom att lägga till ett skum eller annat material under madrassen.

Slutligen kanske du bara vill skydda din luftmadrass. Om du är något som jag så vet du att luftmadrasser är riktigt, riktigt bra på att gå platt. Även om det inte finns något uppenbart hål, börjar många luftmadrasser göra det någon gång. Att placera något mjukt och skonsamt under din luftmadrass kan fungera precis som ett sätt att hålla den från att ta emot så mycket skada från stenar eller andra material på marken.

  Är det tillåtet att campa på South Padre Island?

Är det bättre att lägga något över din luftmadrass eller under den?

För att uttrycka det enkelt, det finns två ändar av spektrumet när det kommer till luftmadrasser.

Ena änden av spektrumet är en de flesta av oss känner till, dvs tendensen att luftmadrasser är kalla och något obekväma. Luftmadrasser är designade för att hålla dig från marken på ett sätt som är lätt och lätt för camping, och de gör ett bra jobb med det. Men att sova på vad som ofta är ett plastliknande material fyllt med kall luft.

Följaktligen finns det mycket ventilation som kan äga rum. Vid svalare väder kanske du vill placera något ovanpå madrassen för att stoppa en del av den ventilationen så att du kan hålla dig varmare. Att använda lite extra stoppning på luftmadrassen kan dessutom göra den mycket bekvämare.

För några fler tips om hur du håller dig varm och bekväm när du campar i kallt väder, ta en titt på vår artikel här!

I den mindre vanliga änden av spektrumet kanske du upptäcker att du vill ha jämnt mer ventilation på natten. På platser som är varmt eller fuktigt även på natten kan det vara en livräddare att placera något under din luftmadrass. Det kan hjälpa till att hålla dig svalare, och det skyddar botten av luftmadrassen från den hårda marken.

Dessutom kanske vissa människor bara vill ha något under sin luftmadrass för att hålla det ifrån blir smutsig. Alla typer av skräp, sand och smuts kan komma in i våra tält oavsett hur mycket vi försöker hålla det rent. Med lite stoppning kan du hjälpa till att förhindra att skräpet fäster sig på din luftmadrass.

Att skydda botten av din luftmadrass kan också hjälpa dig att skydda den från punkteringar. En platt luftmadrass ger en lång natt! Jag önskar att jag kunde berätta att jag inte visste det av personlig erfarenhet.

Vad kan du lägga under din luftmadrass?

Beroende på vilka resultat du siktar på att skapa, finns det ett antal olika material du kan placera under din luftmadrass. Följande alternativ är bara några som kan lägga till ventilationen, skyddet och den övergripande komforten för din luftmadrass.

Dri-Dek

Dri-Dek är ett märkesmaterial designat för att användas i ett antal olika situationer. Den är gjord för att både ge extra komfort och hålla människor säkra i områden som kan vara hala.

  Är KastKing fiskerullar bra?

I huvudsak är produkten ett plastämne som kommer i form av kakel. På grund av det kan du bara köpa den mängd du behöver för att fylla utrymmet under din luftmadrass, eller täcka ditt tältgolv om du vill. När du väl har den på plats kan Dri-Dek håll din madrass upplyft från marken. Dessutom kommer hålen i Dri-Dek att möjliggöra bättre cirkulation av luft upp genom madrassens botten.

Du kanske bara upptäcker att detta är idealisk lösning för ett antal andra platser också, som garage eller båtgolv och mycket mer utöver ditt tält. Det finns sannolikt även andra märken tillgängliga som presenterar en liknande produkt, men varumärket Dri-Dek är ett bra ställe att börja.

Så om du letar efter luftcirkulation och för att skydda botten av din luftmadrass kan Dri-Dek vara ett alternativ för dig.

Skum

Skum hjälper inte till med ventilationen, men kan hjälpa till med den totala isoleringen av tältgolvet och hålla dig varm. Mestadels kommer dock skum att ge den bästa isoleringen för dig om det placeras ovanpå luftmadrassen.

Vissa människor kanske inte använder sin luftmadrass bara för camping men kanske också tillhandahålla det till husgäster då och då. Om du är någon som lånar ut din luftmadrass för gäster att sova på, kanske du inte vill behöva rengöra botten av den varje gång du vill använda den i huset. Vi vet alla hur smutsigt golvet i ett tält kan bli!

Skum är ett annat alternativ som du kan köpa i form av kakel, vilket gör det mycket enkelt att lägga till ditt tältgolv medan du sätter upp.

Filtar eller presenningar

Om du inte är angelägen om att få mer ventilation kan en presenning eller filt vara ett lämpligt val. Dessa alternativ är de som kommer att vara mer lämpade för skydda din luftmadrass från stenar eller hålla den ren. När renlighet är ditt mål är dessa underbara alternativ.

Tänk dock på att de kommer inte att vara till stor hjälp för att kyla ner dig eller hålla dig varmare. Det här är inte val som hjälper till med ventilationen, och det är ggenerellt sett en bättre idé att placera något ovanpå din luftmadrass istället för under den om du letar efter mer värme.

Vad kan man lägga över en luftmadrass?

Oavsett om du vill vara det varmare på natten eller bara bekvämare, det bästa sättet att göra det är att få något du kan placera ovanpå din luftmadrass. Det finns en uppsjö av alternativ när det kommer till material du kan använda, som passar de med olika budgetar och mer.

  Är det dåligt för ryggen att sova i en hängmatta?

Följande alternativ är bara några som du kan prova.

Filtar

För de flesta av oss, filtar är det enklaste valet. Detta gäller särskilt om du har gott om dem. Det är inte svårt att packa en extra filt eller två bara för att lägga ut på luftmadrassen innan du lägger dig på den. De filtarna kommer att hjälpa till hålla dig varmare och lite mer bekväm när du sover.

Du har också en hel del kontroll över filtarna du tar med. Det kan betyda flera filtar, en enkel men effektiv filt eller till och med något som ett täcke eller täcke. För många är detta ett val som gör att de egentligen inte behöver lägga några pengar på extra campingartiklar.

Övermadrasser

Om du vill ge lite av värme samt extra komfort, en bäddmadrass är ett enkelt och effektivt sätt att gå. Du kan välja något med precis den mängd extra ludd du behöver och det är lätt att ta på och av luftmadrassen. Det här brukar också vara snyggt lättvikt alternativ eftersom de flesta bäddmadrasser bara använder någon form av skum.

Att välja att köpa en övermadrass bara för din luftmadrass kan också sparar tid när du packar. I grund och botten kan du bara tvätta den efter varje resa och slänga tillbaka den med dina campingartiklar istället för att behöva använda en övermadrass från din säng eller någon annanstans.

Ta en titt på vår artikel om att använda bäddmadrasser för camping för att lära dig mer om fördelarna med bäddmadrasser och mer!

DIY-alternativ

DIY alternativ kan också vara ett utmärkt val när du behöver något som bara kan tillför lite komfort eller värme till dina campingupplevelser. Det finns många som vill sikta på det billigaste valet på marknaden. Även om det kan finnas många alternativ som inte riktigt stämmer överens, kanske du också upptäcker att det finns massor av oväntade val som gör underverk.

Sådana material kan innehålla saker som ägglåda och specialdesignade former av bubbelplast kan också vara mycket användbart när du vill ha en bekvämare sömn. För att fortsätta leta efter alternativ som kan göra din luftmadrass mer bekväm, ta en titt på vår artikel om ämnet här.