Vad man ska ha på sig för en tur i luftballong

Att åka på en luftballongfärd är en spännande upplevelse! Om du är nybörjare finns det några saker du bör göra för att vara förberedd. Den här artikeln tar upp vad du ska ha på dig för en tur i luftballong.

Bra kläder för en tur i luftballong inkluderar skyddsskor, huvudbonader, solglasögon och lager. Luftballonger flyger inte i dåligt väder, så inga speciella kläder krävs. Vad man ska ha på sig för en tur med luftballong varierar beroende på plats, tid på året och tid på dygnet.

Att veta vad man ska vara förberedd med kan göra stor skillnad i ditt äventyr med luftballong! Du vill inte bli överraskad på 1 500 fot i luften!

Glada fötter, glada människor

Det är ett bevisat faktum att glada fötter gör glada människor. De flesta utomhusaktiviteter kräver någon form av skor, och luftballong är inte annorlunda.

Skor med öppen tå är förmodligen aldrig en bra idé när du åker i luftballong, och det beror inte bara på att du kan få tårna trampade på. Du kommer att leta efter tennisskor eller stövlar med bra strumpor.

Om det är varmare när och vart du ska ballongflyga, är tennisskor rätt väg att gå. Om det ska bli svalare, överväg att skaffa några stövlar och höga strumpor.

Luftballonger lyfter nästan alltid från ett fält, och de gör det ofta tidigt på morgonen. Du bör vara beredd om det har regnat nyligen eller för morgondaggen.

På grund av detta är det viktigt att få några skor som är vattentäta eller vattentäta. Det betyder också att du kan få dina skor leriga, så ta inte med dig dina helt nya Jordans.

Eftersom det är möjligt att dina fötter kan bli blöta kan det vara en bra idé att ta med ett par extra strumpor.

Även om många luftballongfärder tar dig direkt till din uppskjutningsplats, är det möjligt att du kanske måste göra en liten vandring för att komma till din ballong. Det är också möjligt att du kan behöva göra lite vandring efter att du har landat.

  De 10 bästa kolpilarna för jakt – Köpguide

Luftballongpiloter kommer alltid att försöka landa på en idealisk plats, men var beredd på att eventuellt landa någonstans stenig eller med högt gräs.

Många moderna luftballonger kommer att ha en liten grind eller dörr för att släppa in dig i korgen, men många har fortfarande inte. Var beredd på att hoppa i korgen. Återigen, klackar eller flip flops rekommenderas förmodligen inte.

Ögon, öron, mun och näsa

Efter att ha tagit hand om dina fötter är det nu dags att fokusera på ditt huvud och ansikte. Detta är ett område som är lätt att ignorera men som faktiskt är mycket viktigt vid ballongflygning.

Solglasögon

Det första att komma förberedd med är solglasögon. Solglasögon är användbara när du flyger i luftballong av så många anledningar.

En kommersiell luftballong kommer att flyga mellan 1 000 och 3 000 fot i luften. Detta kommer att ge dig några fantastiska vyer, och du vill skydda dina ögon för att se dessa vyer!

Många luftballongturer äger rum runt soluppgången eller solnedgången för att dra full nytta av att se solen. Detta kan vara en vacker upplevelse, eller det kan vara en förblindande upplevelse.

Att ha solglasögon kommer också att skydda dina ögon mot allt som kan flyga in i korgen.

För det mesta uppe i luften kommer du inte att känna vinden eftersom du kommer att färdas i samma hastighet och riktning som vinden. Det är dock inte ovanligt att en bugg hittar upp dit.

Hattar

Att ha en hatt är en annan bra idé. Om det är lite svalare ute kanske du får något med lite ludd. Om det är varmare skulle en basebollkeps vara perfekt!

När det är kallt är det extra viktigt att hålla för öronen. Vi vet alla hur det är att få ont i öronen för att det är så kallt ute. Förhoppningsvis blir ballongflygning aldrig så kallt, men det kunde det bara.

Att ha en hatt skyddar dig också från solen, precis som ett par solglasögon. Att ta med lite solskydd kan vara en riktigt bra idé!

I många fall kommer brännarna att vara precis ovanför ditt huvud. Vissa människor känner sig obekväma med värmen från dessa brännare, speciellt för längre passagerare!

  Vad är en Tandem Parasail Ride?

En hatt kan hjälpa till att dämpa värmen samtidigt som den är extra modern!

När det gäller både hattar och solglasögon vill du ta med något som definitivt inte faller av. Återigen, vinden borde inte vara ett problem när du väl kommer upp i luften, men ändå skaffa något som stannar kvar.

Många hattar eller glasögon har försvunnit när de tittade över sidan av en luftballong. Var försiktig där uppe!

Lager på lager

Det här förslaget är lite mer villkorat, men också väldigt flexibelt! Att ta med många lager kan vara en bra idé nästan när som helst på året. Detta gäller särskilt under de kallare årstiderna.

Temperaturen kan ibland vara så temperamentsfull, så lager är ett bra alternativ på grund av dess flexibilitet.

Eftersom många luftballongturer lyfter på morgonen för att se soluppgången, kan det vara kallt i början av din tur och värmas upp senare. Det omvända kan vara sant för luftballongturer senare på dagen!

För den som är intresserad av vinterballongflygning (ja, det är en grej) var beredd på kylan, men var också beredd på att bli överraskad!

Ibland kan det bli varmare när man väl kommer upp i luften eftersom värmen stiger. Så det är mycket möjligt att du kommer att börja ditt vinteräventyr helt samlat, men sedan behöver lägga av några lager!

Luftballonger flyger inte i regn eller stormar, så du behöver inte oroa dig för att göra en regnjacka till ett av dina lager. Att ha ett av dina lager med huva är dock en bra idé för extra värme.

Även om din tur äger rum på sommaren, skulle jag föreslå att du överväger en vindjacka av något slag. Även om det kommer att finnas några gånger detta uppenbarligen inte kommer att vara nödvändigt, skadar det inte att vara förberedd!

Som i de flesta fall handlar det om att besluta om lager förnuftigt. Ofta skulle en lätt jacka fungera bra, men ibland kanske du vill bunta på en hoodie eller två!

  Hur man förbereder sig för en vandring

Håll ett öga på vädret inför dagen för din luftballongfärd och klä dig därefter!

Hur man är olycklig

Damer, jag måste be om ursäkt innan vi går in på det här sista avsnittet. Det är en massa lättare för män att klä på sig för en luftballongfärd. Jag skapar inga regler här, jag skriver bara om dem.

Med det sagt, det finns några klara att inte göra när det gäller att klä på sig för en luftballongfärd.

De fyra gör inte

Först, bär inte kjol eller klänning. Det finns så mycket som kan gå fel. Från att gå i korgen till freak updrafts, hoppa över den söta kjolen eller klänningen.

Byxor eller shorts kommer att vara mycket mer hjälp att ta av och på luftballongen, speciellt om du välter under landningen (vilket händer).

Andra, bär inte flip flops, klackar, kilar, mockasiner, vattenskor, sandaler, tofflor, balettskor eller träskor. Vi har redan behandlat denna punkt tillräckligt detaljerat, så jag lämnar det där.

Tredje, bär inte en stor hatt. Om brättet är längre än 6 tum är det för långt. Du vill inte slå en av dina medpassagerare i ansiktet varje gång du vänder dig om.

Lämna solhatten hemma.

Fjärde, ta inte med dyra eller extravaganta smycken. Det är inte för att du ska vara rädd för att den ska bli stulen. Luftballongrån har inte samma färgstarka historia som tågrån har.

Detta beror faktiskt på att du inte vill tappa den från kanten av en olycka. Det beror också på att du sannolikt kommer att vara i ett slutet område där det skulle vara lätt att få de mer extravaganta smyckena fast på någon eller något.

I slutet av dagen, använd bara sunt förnuft. Om du följer tipsen ovan kommer du att dyka upp väl förberedd för din tur med luftballong! Du behöver inte testa de fyra ”gör inte” för att se om de är sanna.

Klä dig bra, var säker och ha kul där uppe!