Vad man ska göra med kort hår när man campar

Det kan vara jobbigt att känna att du har fastnat med bara en frisyr när du campar. Varför inte lära sig om några fler alternativ?

Även om många kanske tror att det inte finns mycket du kan göra med kort hår när du campar, är det helt enkelt inte sant. Det finns ett antal sätt du kan hålla ditt hår i bra form, som att använda torrschampo, bandanas och hattar för att undvika väder och vind. Dessutom kan stökiga bullar, chignons och halvhåriga frisyrer vara idealiska för att se bra ut när du är i naturen!

När du fortsätter kommer du att lära dig hur du skyddar ditt hår från hårda element samtidigt som du stylar det på ett sätt som håller dig snygg under hela resan.

Ta hand om kort hår medan du campar

Vissa kan oroa sig för den avgift som camping kan ta på håret när de campar. Ibland kan det vara den allmänna hälsan hos ditt hår eller att försöka hålla insekter som löss borta, det är värt att veta hur du skyddar dig själv. För att lära dig mer om huruvida löss och andra insekter kan bli ett problem för ditt hår när du campar, ta en titt på vår artikel här!

Beroende på hur länge du campar kan det inte ta lång tid innan ditt hår blir fett. Här är några tips för att hålla ditt hår så rent som möjligt, särskilt om det inte finns någon dusch på din campingplats.

Använd ett torrschampo

Under loppet av mitt liv har jag och min familj varit bilcamping på ett antal olika platser. Merparten av tiden tenderar dessa campingplatser att erbjuda verktyg som badrum och duschar, även om vissa duschar kan kosta dig pengar att använda.

Men beroende på vart du åker kanske detta inte är en garanti. Du kan komma till campingen för att upptäcka att duschfaciliteter saknas eller att du verkligen inte gillar installationen.

Om du absolut behöver din dagliga dusch och platsen du befinner dig på inte erbjuder en, kan det vara bra att veta hur du skapar din egen dusch eller hitta alternativ som håller dig ren oavsett. För att lära dig mer om duschalternativ när du campar, ta en titt på vår artikel om ämnet här.

Oroa dig inte! Det finns andra lösningar som kan hålla ditt hår snyggt på kort sikt.

Med ett enkelt torrschampo kan du förhindra att ditt hår blir fett medan du njuter av naturen. Allt du behöver göra är att gnugga in en liten mängd av produkten i håret, med början i hårbotten. Se till att vara uppmärksam på detta område, eftersom det är där oljan börjar.

  7 sätt att göra din lägerstol varmare

Titta på dina produkter

Det finns många gånger att njuta av dina hårprodukter, som när du är på väg för en vild utekväll, förbereder dig för en dejt eller bara gör dig redo för jobbet på morgonen.

Camping är dock inte en av dessa tider.

Om du inte vet att du kommer att kunna schamponera och konditionera produkten ur ditt hår regelbundet, då är det bäst att hålla dina produkter till ett minimum. Annars kan de lämna ditt hår krispigt och svårt efter din första dag på campingen.

Lägg till lite kärlek för att förbereda och återhämta dig

Elementen ute i naturen kan vara tuffa för ditt hår, oavsett om det är vind, vatten eller sol. Efter att ha slagit läger på en mängd olika platser i hela Stilla havets nordvästra, kan jag berätta för dig att kall vind kan lämna ditt hår i ett lika grovt tillstånd som överexponering för solen.

På grund av detta kommer du att vilja förbereda ditt hår genom att ge det mycket näring och fukt. Använd ditt favorit fuktgivande schampo och djupa balsam. Detta kommer att hjälpa till att skydda ditt hår och hålla det mjukt och friskt.

När du kommer tillbaka från resan kommer det att vara värt besväret att gå igenom din djupkonditioneringsrutin igen för att återställa håret till sitt naturliga hälsotillstånd.

Håll elementen i schack

Att hålla håret borta från väder och vind så mycket som möjligt kan vara ytterligare ett lager av skydd. Det finns flera sätt du kan hålla ditt hår från att uppleva för mycket trauma, som du kan införliva i söta frisyrer. På så sätt kan du göra ditt hår på ett sätt som är både snyggt och funktionellt.

Ett alternativ du kan välja är att bara använda en frisyr som håller ditt hår så skyddat som möjligt. Beroende på ditt hår kan det inkludera något som en fläta, bulle eller till och med en liten hästsvans.

Utöver det kan du också använda extra verktyg för att hålla ditt hår säkert. Saker som hattar och bandanas är ett utmärkt val. Du kan också använda dessa tillägg i en mängd olika stilar, vilket skapar en unik look varje dag utan alltför mycket extra ansträngning.

  Vandring kontra löpning: Vilken aktivitet bränner fler kalorier?

Bortsett från ditt hår finns det många sätt som elementen kan göra camping obekvämt. Kolla in vår artikel om att göra bilcamping bekvämare för att hitta sätt att hålla sig bekväm även om vädret är ruggigt.

Korta frisyrer att använda under camping

Kort hår behöver inte vara tråkigt när du campar. Prova några av dessa frisyrer för att behålla din stil även när ditt hår kanske är lite fett!

En klassisk rörig bulle

En rörig bulle är en absolut klassiker för den som vill ha håret ur vägen. Det ser sött ut, det är lätt att göra och det lämpar sig väl för hår som kanske inte är helt rent.

Allt du behöver för att åstadkomma denna frisyr är ett hårband och några bobbynålar. Börja med att dra upp håret till en hästsvans som är stram, hög och centrerad på baksidan av ditt huvud.

Vid det här laget måste du ta tag i änden av din hästsvans och linda den runt området som innehåller pannbandet. Fortsätt linda tills allt ditt hår är i bullen och använd sedan dina bobbynålar för att hålla allt på plats.

Vid den tidpunkten kan du lätt dra utåt på bullen för att skapa den där röriga looken. Det är den punkt där de med kort hår kan få sin bulle att se mer volym ut.

Prova att lägga till en bandana

En bandana kan vara det perfekta komplementet till alla typer av frisyr, eller så kan den skapa en frisyr helt på egen hand. Bandanas kan vara ett mångsidigt sätt att skapa hästsvansar, bullar, flätor och mycket mer. Du kan till och med lägga till en bandana till en chignon för att få en ännu sötare look.

Ta bara din favoritbandana och prova några sätt att använda den för att lägga till din look. Prova att fläta in den i håret eller vira den runt en bulle eller ett par dubbla bullar. Vill du ha mer täckning kan du också bara använda den som ett sött huvudskydd!

En Halv-Up Hästsvans

Även om en skön, naturlig bris kan kännas förtjusande, kan den också hamna i att trycka in en hel del hår i ansiktet. Om du vill hålla håret för det mesta nere kan du använda en halvhästsvans för att hålla håret ur vägen samtidigt som du låter det flöda i vinden.

I många fall kan du behöva ett mindre hårband för att dra upp hästsvansen. Borsta tillbaka håret och dela upp det i horisontella halvor istället för vertikala. Se till att båda halvorna är helt åtskilda, annars kan du få bitar av fel sektion i din hästsvans.

  Kan du sätta en trollingmotor på en pontonbåt (med storlekar)

Du kommer sedan att placera den övre halvan i en hästsvans som vanligt. Du kan göra den hög och tight, låta den förbli lite lös, lägga den i en fläta eller till och med en bulle för extra stil!

Den kungliga Chignon

En chignon är ett fantastiskt sätt att få ditt hår att se perfekt ut oavsett hur många dagar du har spenderat ute i vinden, solen eller vattnet. Utöver det är det väldigt lätt att göra med kort hår, så du behöver inte oroa dig för att inte ha tillräckligt med hår för att det ska se bra ut.

För att skapa den här looken bör du börja med att borsta håret bakåt. Se till att allt förvaras bakom båda öronen för bästa resultat. Vid det här laget måste du också skapa tre jämna delar längs med hårets baksida.

Nu måste du ta varje håruppdelning och vrida det. Du kommer att göra detta precis som du skapar en bulle. När det är tillräckligt hårt, använd dina bobbynålar för att hålla det på plats.

Efter att ha skapat tre små bullar, justera dem så att de ligger närmare varandra. Detta kommer att få de tre små sektionerna att se ut som en större del, vilket sammanför en formell look i en informell miljö.

Dubbla bullar, dubbel kul

När du vill skapa en rymlig look kan dubbla bullar vara ett bra sätt att göra det på. Det är en unik look som kan paras ihop med ett sött pannband eller bandana, och det håller ditt hår säkert och ur vägen.

Processen att skapa dubbla bullar är ganska lik att skapa en enda rörig bulle. Skillnaden här är att du måste separera ditt hår genom att dela det på mitten.

När du har separerat håret och borstat ut det drar du varje sida till en hästsvans. Dessa bör placeras på toppen av ditt huvud, var och en centrerad på sin egen sida.

Härifrån kan du vira resten av ditt hår runt sig själv tills det har rullats ihop tätt. Fäst varje bulle med hjälp av bobbynålarna och dra sedan lätt utåt i kanterna på var och en för att ge dem volym.