Vad man ska bära Jet Skiing (en guide till mode och funktion)

Första gången jag åkte vattenskoter hade jag ingen aning om vad jag skulle ha på mig. Även om mina vänner precis sa till mig att jag behövde bära en baddräkt och att jag skulle klara mig, läs nedan för att veta vad du ska ha på dig specifikt när du åker vattenskoter.

  1. Livväst (det är lagen)
  2. Våt suit/ Tight baddräkt
  3. Rash Guard Skjorta
  4. Solskydd
  5. Solglasögon som kommer att sitta kvar

Du kanske undrar varför du inte kan bära din bikini, eller varför du behöver skor för att åka vattenskoter? Om så är fallet kommer dina frågor att besvaras nedan.

Vad ska man ha på sig

Flytväst

Först och främst kommer du att behöva bära en flytväst, det krävs enligt lag och du kommer förmodligen att uppskatta det extra skydd det ger dig när du ramlar av vattenskotern i 45 miles i timmen.

Flytvästar är så viktiga. Vi känner alla till funktionen av flytvästar, men det finns mycket att säga om deras mode. En gång gick jag på en resa och spenderade hela dagen utanför vattnet. Jag bestämde mig för att jag inte skulle använda solkräm för att… ja… jag ville ha en solbränna.

Bara så att du vet. Den blekvita färgen på min hud blev inte gyllenbrun. Jag fick den värsta solbrännan i mitt liv, varför? Eftersom jag var på vattnet under de kommande 2 dagarna och brände min solbränna.

Varför delar jag den här historien? Tja, jag hade på mig min flytväst som gav mig en fantastisk solbränna linje som såg anmärkningsvärt ut som en solbränna av en sport-bh. Mode.

Den erfarenheten gav mig faktiskt idén att marknadsföra något som kallas tantoo. Snarare än en permanent tatuering, skulle du bara garva design på för en cool tillfällig look. Tyvärr gick jag aldrig någonstans med den idén…

  Carbon Express Maxima Red Recensioner 2019

Våtdräkt

Ok så det här är en som inte är 100 % nödvändig, MEN som kan hjälpa dig mycket. Våtdräkter är designade speciellt för vattensporter av alla slag. De är vanligtvis gjorda av ett starkare, tätare och varmare material. Alla dessa attribut är perfekta för att vara ute på en kall vattenmassa.

I likhet med en flytväst kommer våtdräkten att minska smärtan vid en krasch och brännskada. Om du inte kan få tag på en våtdräkt så skulle jag tipsa om några badbyxor för män som sitter ganska bra.

För kvinnor skulle jag definitivt föreslå någon stil av helkostym. Om du bara slappar på en strand spelar det ingen roll hur tight din kostym är, men när du väl slår till i vattnet vill du ha något som inte faller av.

Rash Guard Skjorta

Det här alternativet är bra om du går vägen i ett stycke eller badbyxor. När du är ute på vattnet är det känt att solens strålar förstoras när de reflekteras från vattnet.

Så det är avgörande att du har så mycket skydd som möjligt. Du kommer att bespara dig själv mycket lidande genom att planera i förväg och bära ordentliga kläder.

Du kanske tänker, hur ska jag få utslag av att åka vattenskoter? Bra fråga! En solbränna kan betraktas som en typ av utslag, och den här skjortan skyddar all exponerad hud som är extra benägen att bränna.

Det finns också möjlighet att du ramlar av. När du ramlar av ett motoriserat fordon kommer det att göra ont. När du träffar vattnet vill du ha så många lager mellan dig och vattnet som möjligt. Lita på mig.

  Är luftmadrasser bra för kall camping? För-och nackdelar

Ärligt talat skulle jag nog gå med en vanlig t-shirt, men om du letar efter det där extra skyddet är detta ett utmärkt val för dig.

Solskydd

Du har rätt, det här faller inte i klädkategorin, men det är något man bär och ute på vattnet är det något man ska ha på sig!

Jag kommer inte att vara den personen som säger att det inte är säkert, hudproblem, etc. Jag säger bär det för att du vill kunna sova de kommande tre nätterna utan att gråta dig till sömns för att du bränner dig så illa.

Vad man inte ska ha på sig och varför

Bikinis och lösa badbyxor

När du bär din nya baddräkt på en vattenskoter kan du lätt glida av och få din baddräkt direkt avtagen vid vattnet. Eftersom vattenskotrar färdas i mycket höga hastigheter är det bra att ha åtsittande våta kläder med ärmar.

Du måste också tänka på hur din hud är öppen för solen. Även om du blir stänkt av vatten och inte känner solen på dig, så är det det. Att bära en långärmad skjorta för rash guard är en smart idé om du lätt blir solbränd.

Skor med öppen tå

Flip flops är den sämsta typen av sko du kan ha på en vattenskoter. Detta beror på att de faller av superlätt, de skyddar dig inte från solen, och de har inte ett bra grepp.

Den enda anledningen till att du någonsin borde bära flip flops är om du vet att du vill ha ett nytt par.

Crocs blir riktigt hala när de blir blöta och är inte en källa till dragkraft som du behöver när du åker vattenskoter.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i Houston-området

Du kan lätt skada dina bara fötter på en vattenskoter genom att skära dig av saker som sticker av vattenskotern, eller genom att glida fötterna när du går på och av.

Plånbok, nycklar och telefon

Du bör ha dina dyrare saker hemma när du går ut på vattnet medan du åker vattenskoter. Saker faller lätt ur dina fickor när du rusar genom vattnet.

Du ska inte till mataffären, bara lämna allt det där i bilen. Om du förmodligen inte kommer att behöva ditt betalkort eller dina hålkort när du är ute på sjön.

Fashionabla och funktionella

Jag vet, de flesta av mina förslag har lite med mode att göra, och allt med funktion att göra. Jag försöker inte säga att du behöver vara ful varje gång du går ut på din vattenskoter. Vad jag säger är att om du vill ha maximal komfort och skydd är det här några bra val.

Om du vill vara den där killen eller tjejen som vill gå ut på sjön för att se bra ut och hitta några snygga vänner, så bär för all del vad du vill!

Du har blivit varnad. ? Om du ramlar av vattenskotern och din baddräkt faller av dig, eller om du tappar dina Ray Bans, eller den där plånboken fullpackad med pengar, kanske du önskar att du var i en våtdräkt med några vattenskor. ?

Mode och funktion står i motsats till vattensportvärlden, försök leta efter utrustning som ser bra ut på dig och kommer att prestera som du behöver den.

Viktigast av allt, ha kul!!!