Vad kostar ett luftflöde? Och varför kostar de så mycket?

Airstreams är en ikonisk symbol för campingens glansdagar. Par och familjer som vågar sig över landet för att komma ut och resa med sin handgjorda metallsläp. Airstreams är fortfarande populära bland klassiska bilentusiaster.

Ett nytt luftflöde kostar så lite som $37 000 eller till och med $150 000. Thor Industries, ägaren till Airstream, är den ledande tillverkaren av nya Airstream-släp som kör på motorvägarna idag.

Det uppskattas dock att nästan 70 % av alla Airstreams som producerats tidigare fortfarande är på väg. Och Airstream har en lång historia.

Framtiden för camping – i det förflutna

Airstreams kom ut på marknaden i början av 1931. Ett släp helt i metall som var lätt nog att dras av en bil. De var kulmen på ett drömprojekt av Wally Byam, en ung Los Angeles-advokat.

Wally älskade att vara utomhus och kunde ofta hittas på vandring, segling eller naturligtvis camping. Han ville göra en tålig husbil av hög kvalitet. En med bra boende för boende och uppmärksamhet på detaljer.

Han började bygga på sin bakgård och efter att ha provat några olika mönster och modeller kom han fram till det vi känner som Airstream. Mycket annorlunda än trävagnen han bodde i som barn på sin farbrors fårgård. Men det fanns en viss likhet.

I både bilen och Airstream kunde man hitta många nödvändigheter, som spis, mat och vatten. När han debuterade sin Airstream fick den en hel del uppmärksamhet. Så mycket att han publicerade DIY-instruktioner i Popular Mechanics magazine.

Men snart började vänner och familj i området be Wally att bygga en skräddarsydd trailer för dem. Han höll med. Men grannarna var inte så entusiastiska över bullret på hans gårdsplan och bullerklagomål följde. Han hade inget annat val än att bygga en trailerfabrik i Culver City, Kalifornien.

Hans trailerfabrik var en av få i landet, färre än femtio fabriker registrerade för att vara exakt. Men Wally var inne på något, efterfrågan på trailers växte under de kommande fem åren, och 1937 var hans företag ett av 400 tillverkare.

Drömmen om att ge sig ut på den öppna vägen i din egen trailer gav snart vika för rädsla för en kämpande ekonomi och krig för många amerikaner. När den stora depressionen fortsatte och andra världskriget rasade stängde många tillverkare ner. Airstream höll dock ut.

På 1940-talet, i slutet av kriget, arbetade Wally för Curtis Wright Industries som ingenjör och produktionschef. Så småningom övertygade han de ansvariga om att tillåta honom att tillverka en linje med resesläp som bygger på hans ursprungliga Airstream-design.

Denna nya serie av trailers som liknade Airstream kallades Curtis Wright Clipper. Det är säkert att säga att de förmodligen var en hit, för 1947 tog Wally sitt nya tillverkningskunnande och startade sitt eget företag som tillverkade Airstream Liner.

Wally testade sin nya trailer genom att turnera i Europa med en vän och filma efterkrigslandet. Detta vägtest tillät honom att hitta eventuella svagheter med Airstream. Några år efter att han återvänt från Europa skulle han starta en Amerika-turné.

1951 åkte han för en resa från Texas till Nicaragua med 63 andra Airstreams och deras ägare. Endast fjorton personer genomförde resan, men resan fungerade som den första Airstream-karavanen.

När släpvagnens popularitet växte utökade Wally produktionen genom att köpa en andra fabrik i Ohio. Han utökade också Airstreams kapacitet. Han lade till det första varmvattensystemet någonsin i trailern och befriade Airstream från externa strömkällor. Tyvärr gick han bort 1962 och överlämnade sin blomstrande verksamhet till en ny VD.

Detta ledde till omdesignen av den klassiska trailern 1969. Den blev längre och bredare och fick nya invändiga detaljer och strukturella detaljer. Det var med denna omdesign som den ikoniska ”silverkula”-formen kom till. Airstreams fortsatte att älskas av campare. På 1970-talet flyttade all produktion till Ohio, där den finns kvar än i dag. 1974 började Airstream sakta expandera till andra modeller av husbilssläp. Argosy, även om den var kortlivad, var deras första smak av husbilar.

  Varför använda en sängrulle? En snabb primer om fördelarna med en sängrulle

På 1980-talet togs det över av Thor Industries, men Wally Byam Caravan Club lever fortfarande kvar. Många husvagnar hölls runt om i världen, inklusive en turné i Kina 1985.

På 1990-talet sköt intresset för klassikern Airstream i höjden. Folk började köpa originalen och återställa dem till sin forna glans. Husvagnsklubbar växte upp som endast tillät släpvagnar som var tjugofem år gamla eller äldre. Men 1994 sågs också en 1950-talsreproduktion av Airstream med några moderna modifieringar som kallas Safari.

Safari var billigare och lättare och en stor hit bland yngre köpare. En annan stor omformning ägde också rum, som totalrenoverade interiören och lade till fem och en halv tum till den traditionella Airstream. Denna nya ras var mer lyxig och bekväm.

I början av 2000-talet försökte Airstream ännu en husbiljakt. De lanserade Touring Coach 2004 som en del av ett samarbete med Mercedes-Benz. Det är husbilar av klass B som ser ut som husbilar, men som ändå innehåller många bekvämligheter, som till exempel en Airstream.

2010-talet kom med två nya husbilar, Basecamp och Nest. Den ena är en modern version av klassikern, den andra är en liten men fullt utrustad trailer. Teknik har också byggts in och nya trailers kan styras med din smartphone.

Airstream har grenat ut några gånger till olika modeller och design, men den nitade aluminiumsilverkulan förblir favoriten.

Exempel på klassiska luftflöden och priser

Begagnade Airstreams kan kosta allt från några tusen dollar till över hundra tusen dollar. Prislappen bestäms av släpvagnens modell och skick. Vissa har blivit helt och vackert restaurerade, medan andra kan behöva lite armbågsfett för att återställa dem till sin forna glans.

Till exempel kan en Airstream Bambi från 1998 fås för drygt 21 000 dollar. Listad i bra skick och välskött.

En Airstream Trade Wind Land Yacht från 1976 erbjuds för knappt 40 000 dollar. Den är listad som i gott skick och har genomgått en del modernisering.

En Airstream Argosy från 1973 är listad för $7 500. Den är i bra skick och behöver lite TLC som färg, värmare och toalett.

En Airstream 22 från 1957 kostar 47 000 dollar. Helt restaurerad och i gott skick.

Luftströmmar före 1950-talet är svårare att hitta, men de finns. De ägs mestadels av klassiska samlare.

Airstreams har funnits så länge och är så hållbara att du kan hitta vanliga modeller från många olika decennier. De kan vara i olika tillstånd av reparationer eller förfallna och erbjuds därför till olika priser.

Nya Airstream-modeller och prover

Det finns för närvarande åtta modeller av resesläpluftflöden tillgängliga. De kan vara så korta som 16 fot 3 tum eller så långa som 31 fot 3 tum. Några saker som alla Airstreams har gemensamt är det blanka aluminiumhöljet, hållbarheten och toppkvaliteten.

Den första är Bambi som säljs för cirka 49 000 dollar. En liten trailer full med nödvändigheter. Den är kompakt, lätt och mycket manövrerbar. Ändå inkluderar interiören ett kök, en matplats, ett badrum och mer än en sovplats.

Bambi sover fyra i sin handgjorda interiör. Exteriören har det ikoniska polerade aluminiumet.

Därefter börjar Airstream Caravel på nästan $61 000. Det är en enaxlad släpvagn vilket gör den ganska manövrerbar och lätt att dra. Inuti finns det tillräckligt med utrymme för fyra personer att sova, äta och koppla av. De rostfria vitvarorna och panoramautsikten bidrar till lyxen.

  Kan ormar komma in i ett tält? (och hur man håller dem utanför)

Nest erbjuder en paus från aluminiumsilverkulutseendet för nästan $46 000. Denna glasfibervagn är modern från utsidan och in. Det sover två med en rymlig queen size-säng förutom kök och vardagsrum.

Base Camp kostar drygt 37 000 $ och är en liten trailer som är idealisk för ett robust äventyr. Den rymmer upp till två personer och inkluderar bekvämligheter utöver ett förvaringsutrymme för utrustning. Tack vare panoramafönstret runt om kan du njuta av utsikten och koppla av efter en hård dag av äventyr.

The Flying Cloud är den första av de större Airstream-modellerna. Den börjar på drygt 67 000 $, har plats för upp till sex personer, beroende på modell, och kan vara enkel- eller dubbelaxlig. Den vackra inredningen består av en sittgrupp, kök, matplats, sovrum och badrum.

The International Signature är en Airstream-lyxmodell, prissatt till drygt 84 000 $. Designad av en prisbelönt arkitekt och designer, är den lyxiga interiören en fröjd för ögat. Det är en dubbelaxel och kan sova upp till sex personer. Laminatet och det polerade aluminiumet inuti spelar ut varandra och de boende kan även anpassa sitt val av tyg utöver sin planlösning.

International Serenity börjar på $88 400. På planritningarna kan fyra eller sex personer sova i denna tvåaxlade trailer. Den har över tjugo olika planlösningar som alla överensstämmer med klassisk Airstream-stil och kvalitet. Den är designad för att ge komfort vart du än vandrar.

Airstream Classic, för $152 400, är ​​idealisk för heltidsinvånare eller långväga längdåkningsresenärer. Den rymmer upp till fem personer med flera sovplatser eller som ett alternativ till ett master bedroom. Utöver den påkostade interiören ger fyra skärmtak gott om ytor utomhus.

Slutligen, för $103 900, är ​​Globetrotter en modern version av Airstream Classic. Exteriören kan se ut som en Airstream med det nitade aluminiumet, men interiören är inspirerad av europeisk stil. Sova upp till sex inuti kan utrustas med två tvillingar eller en drottning. Rena linjer och symmetri råder i kök, matplats och sittgrupp.

Airstream tillverkar också fem bussar i samarbete med Mercedes-Benz. Interstate Lounge EXT, Atlas, Interstate Grand Tour EXT, Tommy Bahama Interstate och Interstate Nineteen. Dessa påkostade resebilar varierar i pris från $161 000 – $238,000. Varje plats rymmer fyra, men bara två. Inuti är de utrustade med många moderna bekvämligheter och naturligtvis lyxig design och funktioner.

Vilken Airstream du än väljer är du garanterad en lång livslängd och högkvalitativt hantverk, som är oumbärliga från varumärket.

Varför kostar Airstreams så mycket?

Airstreams är kända för sin hållbarhet och hantverk, det har vi sett förut. De är också lite av en amerikansk konstighet, dock, cruisar längs vägen med sitt polerade och nitade aluminiumskal. Det finns definitivt en nischgrupp de riktar sig till eftersom det finns Airstream diehard-entusiaster. Men är den rejäla prislappen värt det?

Tja, en hel del hårt arbete går åt till att bygga en Airstream. Dessutom är materialen den är gjord av toppklass. En Airstream-stomme av stål är utrustad med aluminium av ”flygplanskvalitet”. Och alla dessa ikoniska nitar? De fästs för hand. Detta bidrar till en välisolerad och läcksäker släpvagn.

Släpvagnens skala är unik, vilket gör att även inredningens fotavtryck är unikt. All inredning och design är skräddarsydd för Airstream och måste göras för att passa formen av en silverkula. Dessutom förhindrar formen på skalet att apparater och möbler placeras i släpet genom taket. Alla inredningsdelar måste bäras in för hand.

  Flisar dina skidor? Här är vad du ska göra

De stora fönstren i härdat glas är en annan ikonisk egenskap. De är dock inte billiga. Den kanske billigaste delen är plywoodundergolvet. Men även denna är tätad i en dubbel ram för att förhindra läckor som kan orsaka röta.

Allt som allt är Airstream mycket estetiskt tilltalande både inuti och utanpå. Interiören är modern men ändå vintage. Det är ljust och rent, kontra de mörka interiörerna i moderna trailers.

Men kanske är varumärket bortom utförande och kostnad för konstruktion. Airstream är en amerikansk klassiker. Den ikoniska formen är lätt att känna igen och uppvaktas ofta av fansentusiaster.

Med ett så starkt rykte, som ett lyxigt trailermärke, har Airstream råd att ta ut lite mer från andra vanliga trailertillverkare.

Är Airstreams värda kostnaden?

Om en Airstream är värd det är verkligen upp till ägaren. Kostnaden för släpvagnar diskuteras vanligtvis bland släpvagnsägare. Släpvagnar kräver trots allt mycket underhåll på grund av slitaget vid färd och exponering för väder och vind, även när de står oanvända.

Kostnaden för att underhålla en Airstream kan kosta lite mer än vanliga trailers. Detta beror på den anpassade designen av många av Airstreams-komponenterna. Dessutom behöver det blanka aluminiumskalet polering och underhåll. I allmänhet mår Airstreams inte bra av att sitta utomhus under långa perioder.

Airstreams är lätta trailers. De är inte gjorda för att bära mycket last och vissa kanske tycker att de är mindre bekväma än till exempel en leksaksdumper eller vändskiva. De kräver också noggrann viktfördelning på grund av sin längd och ibland singelaxel.

Även om Airstreams interiör är vacker, kan den vara liten för vissa. Det finns andra släpvagnar som kan sova fler passagerare än en luftström och har en rymligare interiör. Även takhöjden på en Airstream kan vara lite trång på grund av det böjda skalet.

Medan Airstreams har vissa nackdelar, kommer de flesta ägare att behöva ta itu med nackdelarna med Airstream-livsstilen. Folk är uppmärksamma när du kör på motorvägen eller går in på en camping. Airstream-ägare njuter av erkännandet som deras trailer får och älskar att äga ett stycke ikonisk amerikansk historia.

Så i slutändan är det upp till köparen och bör baseras på deras önskemål och behov jämfört med släpvagnens prisvärdhet.

En helamerikansk trailer

Nya Airstreams är top of the line och vackert gjorda. Men klassiska Airstreams kan vara fantastiskt färdiga och moderniserade. Oavsett vilken Airstream-modell eller era du väljer, finns det ett brett utbud av priser, även om de behöver lite TLC.

Bonus, några intressanta fakta

  • The Squarestream. Det var en gång ett fyrkantigt luftflöde på gång. Från 1986 – 1991 arbetade Airstream mot en fyrkantig luftström. Det kom aldrig igång och ansågs vara ett fiasko ekonomiskt.
  • Färgglada luftströmmar. När unika och eleganta bilar blev populära på 1950-talet flirtade Wally med idén om att producera Airstreams i en mängd olika färger. Han började arbeta på en Airstream i guld, men övergav snart idén.
  • Space Luftströmmar. NASA beordrade Airstreams att transportera och sätta Apollo 11-astronauter i karantän. Detta framgår av bilderna av Richard Nixon som intervjuar astronauter från Airstream.
  • Militära luftströmmar. Den amerikanska militären har ett litet innehav av Airstreams. De använder dem för att hysa VIP och/eller som mobila kommunikationscenter.

Fler artiklar du kommer att älska

Utomhus VS-andel i rostfritt stål som är bättre för hyresgäster – Fullständig uppdelning

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)

Genomsnittlig lagringskostnad för husbilar (husbil och resesläp i USA)

175 campingplatser som erbjuder WiFi? (Lista för alla 50 delstater)