Vad kostar en popup-camper? (Nya och begagnade priser)

Popup-campare är ett bra sätt att campa på om du letar efter en nästan autentisk husbil campingupplevelse. Du kan fortfarande använda campingen till i stort sett allt du skulle göra om du bara campade med ett tält, men du har fortfarande moderna bekvämligheter om du vill dra nytta av dem.

Så låt oss säga att du är såld – nästa steg är priset: hur mycket kostar en popup-husbil?

En ny modell av popup-camper kostar cirka 9 000 USD i den lägre delen och kan gå upp till 20 000 USD för en stor modell med bekvämligheter som dusch och toalett. En begagnad popup-släpvagn kostar cirka 3 000 USD för en äldre basmodell och kan gå upp till 15 000 USD för en exklusiv modell med alla bekvämligheter, såsom dusch och badrum.


Naturligtvis kan du hitta några under eller över dessa priser, men dessa är bara genomsnittliga priser, och allt under eller över kan vara sällsynt.

Dessa priser är ganska vanliga. Om du söker tillräckligt hårt kommer du förmodligen att kunna hitta billigare modeller eller dyrare modeller, men du måste leta efter det Varför så mycket kostar camparna.

Priset beror på många olika saker: varumärket, den specifika modellen och planlösningen, tillverkningsår, om husbilen är ny eller begagnad och vilka olika bekvämligheter husbilen erbjuder.

Förutom märket verkar husbilspriserna delas mest beroende på om de är begagnade eller nya. Så i den här artikeln kommer det att finnas avsnitt som beskriver ett antal olika beprövade märken tillsammans med deras priser för nya eller begagnade husbilar.

Vad erbjuder Pop-Up Campers även för priset?

Självklart vill du veta vad du ger dig in på och varför husbilen kostar vad den kostar. Så här är vad du kan förvänta dig av en popup-campervan, så att du bättre kan förstå den breda prisklassen.

En popup-camper kan ta från en till sex personer, vilket gör den perfekt för alla typer av familjer. Beroende på hur man ordnar inredningen kan det faktiskt bli mycket utrymme.

En popup-camper ser verkligen ut som en stor låda fäst på någons SUV eller lastbil. Men när du stannar för att campa, troget sitt namn, öppnas den för att avslöja en tältliknande täckning, eller hård vägg, med högre tak i mitten och ibland på sidorna.

På insidan kan det finnas queen size-sängar, full size- eller enkelsängar, och ibland, om du har tur, en king size-säng. Det beror bara på husbilen vad gäller dessa detaljer. I mitten hittar du oftast ett pentry och en matplats.

I den mest enkla popup-camparen är pentryt utrustat med minikylskåp, spishäll och diskbänk, samt några skåp. Sidorna kommer att klädas med bänkar som fungerar som mer förvaring, och ibland kommer det att finnas ett bord som kan dras bort från väggen när du behöver det. Andra gånger är bordet bara installerat, vilket vanligtvis innebär att sängen ställs över det när du behöver det.

Ett badrum ingår i några av de dyrare modellerna. Återigen, detta är ganska sällsynt. Du har ett antal badrumsalternativ: antingen ett våtrum, där toalett och dusch finns i samma rum; ett torrt badrum, där toalett och dusch är åtskilda; eller bara en toalett, som kan täckas med en bänk för mer förvaringsutrymme.

I vissa andra, dyrare modeller kommer köket att vara mer fullt utrustat, kanske till och med med ugn eller mikrovågsugn.

Luftkonditionering och uppvärmning ingår vanligtvis inte i popup-campare, men du kan hitta kreativa lösningar för det. Du kan ta med en generator, eller så kan du använda lyktor och ficklampor. Det finns lösningar om du inte har ett badrum heller, eftersom du bara kan använda ett campingbadrum.

Så om du går för den mest grundläggande popup-campermodellen, tittar du på prisklassen $9 000 för ny, eller $3 000 för begagnad. När du får alla klockor och visselpipor – komplettare kök, badrum, kanske till och med luftkonditionering – tittar du på cirka 10 000 $ i den billigare delen för nytt.

  8 olika recept på campingbröd du måste prova

Vissa modeller får till och med cirka 28 000 $, och jag ska lista dem och ge lite information om varför det är så mycket. Måste vara en ganska stor husbil, eller hur? Fortsätt läsa för att ta reda på det!

Hur många typer av hopfällbara släp finns det?

Medan den mest ikoniska typen av popup-camper är den mjuka husbilen, finns det faktiskt fyra olika husbilar att hålla utkik efter. Eftersom minimalism är trenden inom camping nuförtiden har många små campare kommit in på marknaden de senaste åren!

 1. Tältvagnar – det här är de grundläggande dukcampingarna med sidorna som hoppar ut och blir sängar.
 2. High Wall Campers – liknande standard trailertält, dessa har en hård topp och högre väggar. Eftersom de har hårda sidor betyder det att de är gjorda av ett kraftigare material, vilket gör dem svårare att dra.
 3. A-ramar – släpvagnen ligger plant, men när du lyfter sidorna kommer de samman i en ”A”-form, vilket ger dig mer takhöjd i mitten än på sidorna.
 4. Teardrop Campers – Även om den här typen inte alltid ”poppar upp”, är det den minsta formen av släpvagn, lätt att dra och passar bara två vuxna.

Det finns för- och nackdelar med varje alternativ. Du kanske föredrar ett tält med hård vägg över duk; du kanske gillar utrymmet som ett trailertält erbjuder jämfört med en A-Frame och så vidare.

Det bästa sättet att förstå vilken typ av popup-släp som är bäst för dig är att hyra varje alternativ och prova dem! Du kan se vilken modell som fungerar för dig, din familj och hur du campar specifikt.

När det gäller prissättningen beror det egentligen bara på samma funktioner som jag nämnde tidigare. Det finns inte riktigt ett sätt att säga om varje Teardrop campers är billigare än till exempel en A-frame. Priserna per typ och modell kommer att variera ändå.

Så låt oss gå in på siffrorna. Nedan kommer jag att lista priserna på olika typer av pop up-campers i nya och begagnade sektioner så att du kan se skillnaden. Jag kommer att lista priser på ”från” så kom ihåg att varje typ av husbil faktiskt kan vara högre (och ibland lägre, beroende på nyare listor) än vad jag har lagt in här.

Låt oss börja med nya priser och vilka funktioner varje modell inkluderar:

Nya priser för popup-campare

 1. Jayco Jay Series Sport Camping Trailer – börjar på $9 980 för en 2019 års modell. Detta är en hopfällbar trailer och eftersom det är en serie finns det flera planlösningar att välja mellan samtidigt som man behåller samma titel.

8SD-modellen har en enkelsäng och en dubbelsäng, samt ett litet pentry och matplats. 10SD är större och har samma specifikationer förutom en queen size-säng och en enkelsäng.

12SC har en king size-säng och en queen size-säng. Det finns tillräckligt med plats för en soffa, samt ett pentry och en matplats. 12UD har en queen size-säng, en enkelsäng, ett pentry och två matplatser. Varje modell har en takeaway-spis.

 1. LivinLite QuickSilver Tent Camper – börjar på $10 000 för $9 998 för en 2019 års modell. Detta är en hopfällbar trailer och det finns även ett antal olika planlösningar tillgängliga. De flesta planlösningar innehåller inget pentry, därav namnet.

6.0-modellen har en säng och en soffa. 8.0 har två utdragbara sängar, ett pentry och en matplats. 8.1 liknar 8.0, men har större sängar. Och 10.0 har två queen size-sängar, pentry och stor matplats.

 1. Sylvansport Go Camper Van – börjar på $10 995 för en 2020 års modell. Denna tältcamper har unika stjärnskådningsfönster och är mycket lättare än andra modeller.

Husbilen är utdragbar, så att du kan använda ramen för att transportera kajaker eller cyklar eller andra leksaker du vill ta med dig. Men när du är redo att campa kan du fästa duken på ramen. Enkelt är det.

  Urban camping (vad är det, är det lagligt och hur)

Eftersom den är så liten och särskilt lämpad att transportera, finns det inte många lyxiga bekvämligheter på insidan. Du kan förvänta dig ett tält stort nog för cirka fyra personer, och duken sträcker sig för att ge skugga och skydd på din plats.

Denna släpvagn är i princip ett steg upp från campingen, men ger dig fortfarande rörligheten och bekvämligheten som en popup-camper.

 1. Opus Pop-Up Camper – börjar på $28 000 för en 2020 års modell. Detta är också en serie så priset kan variera beroende på planlösning. Du kan välja mellan en 2-personersmodell eller en 4-personersmodell.

2-personersmodellen har en king size-säng, en duschförlängning och gott om förvaringsutrymme. Den har ett externt utdragbart kök med spis och diskho, samt lådor och hyllor för förvaring.

Släpvagnstältet blåser upp av sig självt – allt du behöver göra är att se till att sängen är ordentligt säkrad. Den bör blåsas upp på mindre än tre minuter. Den är byggd för terrängkörning, så du kan ta med dig denna husbil på alla dina vilda resor med sinnesfrid.

4-personersmodellen har två dubbelsängar och en konvertibel sovmetod, vilket i princip innebär att den potentiellt kan sova sex personer. Denna modell har även utdragskök med spis, diskho, kyl och förvaringsutrymme.

Båda modellerna har vatten ombord. Och 4-personersmodellen kan blåsas upp på mindre än två minuter. Med båda alternativen är du säker på att ha en bra och bekväm tid i inredningen.

 1. Aliner Somerset Trailer – Börjar på $20 995 för en 2020 års modell. Denna tältcamper rymmer fyra till sex personer och har en trevlig, öppen planlösning.

När det gäller extrafunktionerna kan du förvänta dig en spis, högtalare, varmvattenberedare, kylskåp och andra fantastiska dragspecifikationer. Det finns två stora sängar och gott om garderobsutrymme. Detta är ett bra alternativ för en hopfällbar trailer.

 1. Aliner Original – börjar på $20 500 för en 2020 års modell. Aliner är en A-Frame husbil och rymmer upp till fem vuxna. Det är den minsta husbilen i sin klass, väger bara 2 000 pund, lätt att dra.

Den har ett utdragbart pentry, en vanlig utomhusdusch, bagagedörrar, el och den ska vara tillräckligt liten för att få plats i ditt garage. Köket har diskho, kyl och spis – ganska standard. Det finns inget badrum bredvid den utdragbara utomhusduschen, så tänk på det när du fortsätter.

 1. Aliner Ascape – börjar på $19 995 för en 2020 års modell. Tekniskt sett en teardrop husbil, detta är en av Aliners minsta husbilar. Även om den är liten, tappade Aliner golven i interiören för att ge dig mer takhöjd, så du kan fortfarande förvänta dig att vara ganska bekväm.

Ascape kommer med en standard utomhusdusch, standard handfat, kylskåp, spis och varmvattenberedare. Den har valfria tillbehör som solpaneler och en platt-TV. Sängen är ungefär en queen size-säng och baserat på dess storlek bör denna husbil bekvämt rymma två personer.

 1. Forest River Rockwood – börjar på $11 995 för en 2020 års modell. Denna modell är en hårdsidig serie och har alternativ med standardväggar eller höga väggar om du vill ha extra takhöjd.

Varje modell har grunderna – säng, matplats, pentry – men de större planlösningarna kommer med en toalett och två enkelsängar som även kan göras om till en king size-säng. I den största versionen finns ett vått badrum – toalett och dusch.

Så priset kommer definitivt att variera för denna. Priset jag gav är för den mest grundläggande modellen, och du kan förvänta dig att den ökar i takt med att du får en mer avancerad planlösning. Detta är dock en av de högst rankade husbilarna, så det är det värt.

 1. 21′ Little Guy Max – börjar på $29 990 för en 2020 års modell. En teardrop husbil, det här är en av de bästa som finns. Den har plats för en queen size-säng och vått badrum på ett så litet utrymme!
  Ska jag ta med min hund på en promenad? (För-och nackdelar)

Och du har fortfarande gott om förvaring och garderobsutrymme, samt ett pentry. Det finns också plats för ett nöjescenter. Om du letar efter en liten, lätt husbil med allt tillbehör, behöver du inte leta längre.

Begagnade priser pop-up husbilspriser

 1. Chalet A-Frame LTW – börjar på $6 000 för en begagnad modell. Denna husbil är svår att hitta på tredje parts försäljningssajter eftersom den i sin bästa och mest uppdaterade form verkligen är en fantastisk husbil.

LTW har en queen size-säng ovanför dinetten när dinetten inte används och ett litet pentry. Den är liten och lätt och tar bara cirka trettio sekunder att installera. Även om det ser litet ut, finns det fortfarande cirka 80 tums takhöjd.

 1. Chalet A Frame XL – börjar på $10 995 för en begagnad modell. Denna husbil liknar sin lätta partner genom att den också är svår att hitta! XL har en king size-säng ovanför dinetten, men även en våningssäng på andra sidan husbilen.

Här finns plats för valfri toalett och dusch, ett komplett pentry och gott om förvaringsutrymme. Alla stugor (och andra husbilar med hård vägg) är byggda för att vara säkra och robusta. Om du köper begagnat kan stugan vara rätt val.

 1. Jayco Jay Sport Camping Trailer – du kan köpa en begagnad 2017-modell för cirka 6 000 dollar. För alla bekvämligheter som anges ovan i avsnittet ”Ny prissättning” är det priset inte alls dåligt.
 2. LivinLite Quicksilver Tent Camper – börjar på $3 250 för en begagnad 2010 års modell.
 3. Sylvansport Go Camping Trailer – börjar på $5 500 för en begagnad 2013 års modell.
 4. Opus Pop-Up Camper – börjar på $16 900 för en begagnad 2017 års modell.
 5. Aliner Somerset Trailer – Börjar på $18 995 för en begagnad 2019 års modell. Det är inte mycket billigare än 2020 års modell, men eftersom det ser i princip likadant ut kan du lika gärna spara några hundra dollar!
 6. Aliner Original – börjar på $3 900 för en begagnad 2009 års modell.
 7. Aliner Ascape – börjar på $13 995 för en begagnad 2018 års modell.
 8. Forest River Rockwood – börjar på $3 999 för en begagnad 2000-modell.
 9. 21′ Little Guy Max – börjar på $13 495 för en begagnad 2016 modell.

Så vad ska du göra?

Det finns naturligtvis många andra husbilar och stilar på marknaden, men den här listan bör ge dig en allmän uppfattning om vilka priser du kan förvänta dig för popup-husbilar. De nämnda husbilarna är högt ansedda och ligger kvar i mellanprisklassen.

När du undersöker kan du hitta priser som är bättre eller sämre än de priser jag har listat. Det beror på att marknaden förändras dagligen och det finns många sajter som du behöver gå igenom för att hitta det bästa priset.

Mycket av att hitta den perfekta husbilen innebär att följa din magkänsla. Jag har gett dig den grundläggande informationen här. Det är upp till dig att hitta den perfekta husbilen för din livsstil och för din bil! Tänk på att du kommer att behöva bogsera dessa husbilar, så var noga med specifikationerna.

Eftersom det finns så många husbilar att välja mellan kan du alltid hyra vilket alternativ som helst för att se vad som passar din livsstil bäst. Det är alltid bättre att prova husbilar än att köpa direkt. Man vet aldrig förrän man försöker.

Fler artiklar du kommer att älska.

Här är varför trailertält kan vara värt det för dig.

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)

Vad är snittpriset för att campa med husbil?

Har popup-campare badrum? (Vi har en lista)