Vad kan jag göra med pulversnö?

När du torkar en pärla kallsvett från ditt panna stannar du upp och beundrar ditt hantverk. Hela framsidan av din fastighet har skottas av sakkunnigt. Det var inte så svårt med tanke på att du hade pudersnö att jobba med. Nu när du är klar vill du underhålla barnen. Vad kan man göra med pudersnö?

Så här kan du göra med pudersnö:

  • Skapa en snölabyrint
  • Gör snöänglar
  • Bygg en igloo
  • Gör några snöslott
  • Skapa smaskiga snökottar
  • Eller snöbaserad glass

Även om pulversnö inte är lika gynnsam för att bygga snögubbar som blötare, packad snö är det inte heller helt värdelös. Läs vidare för mer information om ovanstående sex projekt (varav två är helt ätbara) så att du kan ha livets snödag med barnen!

6 saker att göra med pulversnö idag

Snö labyrint

Om du har väldigt små barn, då är du i den fasen där det inte krävs mycket för att underhålla dem. Njut av den här tiden nu, eftersom den inte kommer att vara särskilt länge.

När pudersnö ligger på marken är det den perfekta dagen att göra en snölabyrint. Eftersom du redan har skottat fram gården, använd sidogården eller bakgården för labyrinten, eftersom du behöver ett område med jungfrulig snö.

Använd din spade och skapa en väg från ena sidan av din trädgård hela vägen till den andra.

Lägg sedan till massor av vändningar, vändningar och återvändsgränder så att det är utmanande att hitta sin väg ut ur labyrinten. Om du blöter en del av den pudrig snön med en trädgårdsslang eller till och med en hink vatten och en kran, kan du bygga höga väggar genom hela labyrinten för att lägga till en extra svårighetsgrad.

Men även utan väggarna kan en snölabyrint fortfarande inspirera dina barn vördnad. Om du har andra unga på din gata, fråga deras föräldrars tillåtelse för dem att prova snölabyrinten på din trädgård.

Barnen kunde ha roligt i timmar att gå genom labyrinten och sedan göra det igen. Se till att du kommer på ett incitamentpris för att inspirera barnen att avsluta. En stor, rykande kopp varm kakao med massor av extra minimarshmallows är det perfekta priset för många barn.

Snö änglar

Puderig snö är perfekt för snöänglar, mycket mer än blötare, tyngre snö.

Att göra snöänglar är en av de klassiska vinteraktiviteterna som både barn och vuxna kan njuta av. Hitta ett annat område med ostörd snö som är idealiskt på din fastighet. Lägg dig sedan platt på rygg.

  De bästa snögubbetillbehören för att ha den coolaste snögubbe som finns

Håll armarna och benen vid din sida till att börja med, sprid sedan dem båda samtidigt, flaxa med armar och ben i en svepande rörelse några gånger. Denna rörelse skapar ängelvingarna och basen av ängelns kropp.

När du är klar, sätt dig sakta och försiktigt upp. Stå på fötterna och gå åt sidan där du gjorde din snöängel så att du inte krossar din nya skapelse. Du kan alltid täcka snön där din fot gjorde ett tryck.

Det tar ungefär en minut att göra en snöängel, så hur gör du för att hålla slutna barn engagerade längre? Det är enkelt: dekorera din snöängel!

Med barnsäker sprayfärg (som du kan hämta i vilken hantverksbutik som helst och online), spraya din snöängel så att den får lite färg. Du kommer att kunna lägga märke till alla fina detaljer i din snöängel efter att ha spraymålat den.

Då kan du och barnen turas om att dekorera era snöänglar. Precis som när du gör en snögubbe kan du använda tillbehör som googly ögon, morötter, knappar, glitter och till och med smycken om du vill att din snöängel ska se chic ut. Använd bara inte något som du bryr dig mycket om, eftersom att vistas ute i kylan i flera dagar kommer inte att vara bra för de flesta smycken.

Igloo

Med tanke på att pudrig snö är lätt, lös och smulig, låter det inte som en bra bas för att göra en igloo. Du skulle ha rätt, det gör det inte. I det här inlägget pratar vi om att blöta pudersnö för att göra den mer solid. Då är det lönsamt att bygga en igloo.

För att sammanfatta det inlägget rekommenderar vi att du bygger igloon nära en vattenkälla som en kran. Du behöver en hink med vatten till hands (eller flera hinkar), eftersom du bör ha mycket våt snö för jobbet.

För att bygga en igloo, mät ut utrymmet på din trädgård (du behöver minst 12 tum) och gör en kontur.

Bygg basen med snö och fortsätt sedan att stapla våt snö ovanpå våt snö för att göra väggarna. Tänk på att inte bygga väggar som är rakt upp, eftersom igloos är kurviga. Ingången till igloo bör vara smalare än basen men inte så tät att dina barn inte säkert kan ta sig in eller ut.

  Vandring vs vandring, vad är skillnaden?

Du kommer att bli årets mamma eller pappa när du bygger barnens egen igloo. De kommer inte att kunna vänta med att spela in den och skryta om den för alla sina vänner. Bli inte förvånad när det är solnedgång och barnen fortfarande inte vill lämna iglon!

För att hålla iglon i gott skick för en andra rolig dag imorgon rekommenderar vi att du dimmar utsidan med en slang. Detta gör att iglon stelnar över natten.

Snöslott

Här är en annan gångbar aktivitet för yngre barn: göra snöslott. Ja, det stämmer, vi sa snöslott, inte sandslott.

Om du vet var din sommarutrustning finns, ta då fram några av barnens favoritsandslottsformar. Fyll formen med snö och se sedan hur din skapelse kommer ut. Med pudrig snö kanske snökristallerna inte håller ihop tillräckligt bra för att skapa en identifierbar form.

I så fall, med lite vatten, kommer snön att packas ihop mycket bättre. Ditt snöslott kommer nu att ha mycket mer detaljer. Som du gjorde med snöänglarna kan du och barnen spraymåla snöslottet och dekorera det.

Om ett litet snöslott inte kapar det kan du alltid köpa större formar som är avsedda att användas i snö. De Skapa ett Castle-kit på Amazon är 10 tum. Formen är designad för att producera stabila snökreationer som inte välter i dagens första hårda vind.

Snökottar

Snökottar använder verkligen is som bas, så varför inte återskapa denna goding från ditt eget hem med lite snö?

Barnen kommer att ha massor av kul att gå genom din trädgård och leta efter snö att samla. Vi rekommenderar alltid att du gräver flera centimeter djupt ner i snön istället för att använda ytsnö. Den djupare snön är mycket renare.

Kontrollera att ytsnön är ren, dvs utan stenar eller isbitar. Låt barnen ta in snön och förvara den i frysen tills du behöver den.

Sedan måste du göra sirapen. Eftersom det är härifrån smaken av en snökotte kommer, måste sirapen vara välsmakande.

För att göra apelsinsrom, Spoon University använder en riktig apelsin. Pressa saften av apelsinen. Du bör skaffa cirka ¼ av en kopp juice. Om du vill ha en mildare apelsinsmak, använd mindre av juicen.

  Hur man fångar Kokanee under isfiske

Kombinera sedan apelsinjuicen med ¼ kopp vatten och 1/3rd kopp socker, koka ingredienserna i en medelstor kastrull. På cirka 10 minuter ska ingredienserna bli tjocka och sirapslika.

Ta av sirapen från spishällen, låt den svalna och häll den på snön. Servera sedan.

Om du hellre vill använda jordgubbssirap, livsstilsblogg Min miniäventyrare kombinerar åtta uns skivade jordgubbar med en kopp socker och en kopp vatten. Återigen, rör om och koka ingredienserna tills de blir sirap.

För att ta bort jordgubbsbitarna kan du passera sirapen genom en sil eller sil. För äldre barn och vuxna, förvara gärna jordgubbsbitarna.

Du kan göra dina snökottar mer Day-Glo-färger med några droppar matfärg.

Snöbaserad glass

Varför stanna vid snökottar när man kan göra glass med snö också? Den goda vaniljglassen använder bara ett fåtal ingredienser, så den är snabb att göra och nyttigare också eftersom du vet allt som ingår i den.

Inspirerande besparingar, en livsstilsblogg, gör sin snöglass med sex till åtta koppar snö. Vi varnar dig återigen för att endast använda ren, ren snö som är flera centimeter djup i snöhögen om du planerar att konsumera snö. Du behöver också en halv kopp socker, en tesked rent vaniljextrakt, en kopp mjölk och strössel till garnering.

Mät upp ingredienserna som inte kommer från snö först, blanda ihop dem. Använd mycket kall mjölk för bästa resultat och frys sedan in.

När du har fått in din snö i huset, ta fram blandningsskålen och rör ner snön. När du fortsätter att röra kommer ingredienserna att få konsistensen av glass. Kasta några strössel och servera sedan.

Snöbaserad glass smälter mycket snabbare än de köpta sakerna, så dröj inte med att äta den så fort den är klar.

Slutgiltiga tankar

Puderig snö är bra för massor, även om det inte inkluderar att göra snöbollar eller snögubbar. Med lite vatten kan du göra snöslott eller en igloo. Det blir inte bättre än pudersnö för att göra snöänglar.

Känner sig hungrig? Konsistensen av pulversnö gör den till det perfekta tillskottet till hemmagjord glass eller snöstrutar.

Nu när du har massor av idéer för att använda pudersnö, kan du samla familjen på unika sätt i vinter.