Vad gör snön fluffig?

Skillnaden mellan lätt, fluffig snö och fast, blöt snö är en du kommer att känna direkt när du försöker skotta. Du kan skotta färdigt på gården och gångvägen på 30 minuter om det är fluffig snö, men våtare snö tar så mycket längre tid att köra igenom. När dina siffror fryser i kylan kan du inte låta bli att undra, varför är en del snö fluffig?

Lätt, fluffig snö är mer snö än vatten, vilket är en del av det som håller den lätt. Denna snö dyker också upp endast när atmosfärens lager är under fryspunkten. Det förhindrar att varje snöflinga smälter så att den förblir luftig. Även var du bor kan diktera om du får fluffig snö!

I den här artikeln ska vi prata vidare om var fluffig snö kommer ifrån, vad du kan använda fluffig snö till och om det går att fluffa upp tyngre snö. Den här informationen kommer väl till pass för alla dina favoritaktiviteter på vintern, så se till att fortsätta läsa!

Vad får snön att kännas fluffig?

Snö är inte en enhetlig väderhändelse på grund av hur den bildas. Till exempel, ibland är det pudervita föremål som faller från himlen snöflingor. Den tekniska definitionen av en snöflinga är en enda iskristall eller en grupp iskristaller som kommer från molnen.

Om inte snöflingor, då kan det som faller vara rimfrost. Denna typ av snö kräver fortfarande iskristaller, men eftersom luftens frostpunktstemperatur är högre än yttemperaturen, beter sig fukt inte normalt. Fukt övergår vanligtvis från en ånga till en vätska, men med rimfrost finns det ingen flytande fas, bara ånga till fast.

Rimfrost är fortfarande snö, men de sammanlänkande iskristallerna kan göra rimfrost pudrig.

Med det i åtanke, vad gör en del snö fluffig och annan snö tung och slaskig? Det är flera faktorer som spelar in här, som vi berörde i introt. Låt oss prata mer om dem nu.

Temperatur

Atmosfären består av lager. Dessa inkluderar termosfären, mesosfären, stratosfären, troposfären och exosfären. Temperaturerna i dessa lager varierar, ofta i stor utsträckning, men alla måste vara under fryspunkten för att fluffig snö ska utvecklas.

  9 bästa paramotorer för nybörjare som är billiga och pålitliga

Detta skapar konsekvent kall luft som kommer att förhindra att snöflingorna smälter. Eftersom varje snöflinga kan finnas kvar som en individ har snön en fluffigare textur.

Förhållande mellan snö och vätska

En annan anledning till att snön blir fluffig beror på förhållandet mellan snö och vätska.

Med andra ord, hur mycket vätska samlas den när snö smälter? Detta berättar för oss förhållandet mellan snö och vätska.

Mest snö har ett förhållande på 10:1. Det betyder att du får en tum vätska per 10 tum snö. Tung snö har ett mindre förhållande mellan snö och vätska på endast 5:1. Det är därför det är så blött.

Fluffig snö är dock lätt och ibland pudrig. Dess snö-till-vätska-förhållande är högre än genomsnittet, eftersom det är 20:1.

Närhet till en fuktkälla

Bor du någonstans nära ett hav eller en annan stor vattenmassa? Även detta kommer att påverka vilken typ av nederbörd du upplever varje vinter.

Fuktkällan och din närhet till den ökar benägenheten för tät, blöt snö. Eftersom det är raka motsatsen till lätt, fluffig snö kan vi dra slutsatsen att ju längre du är från en fuktkälla, desto större är dina chanser att få lätt snö att skotta.

Vad är Fluffy Snow bra för?

Nu när du förstår var fluffig snö kommer ifrån, uppskattar du det mycket mer. Om snön som täcker marken precis utanför din dörr är lätt och fluffig, vad kan du göra med den? Massor!

Skyffla

Som vi pratade om tidigare är fluffig snö en skyffelares dröm. Du behöver inte anstränga dig för att samla snön på din spade. Den är luftig och överförs lätt. Snön väger också så lite att dina knän inte spänns när du bär en skyffel.

Man avslutar vanligtvis en eftermiddag med snöskottning med värkande rygg, men inte när man skottar fluffig snö. Du kommer att kunna smutta på din varma kakao i din favoritstol och verkligen slappna av, inte sträcka dig efter smärtstillande medel i ditt köksskafferi.

  Ska jag springa utan strumpor?

Fotografera

Har du någonsin tittat närmare på snö? Som en riktigt nära titt? Visst, när det är blött och slaskigt är snö inte så imponerande att titta på, men det är inte fallet med fluffig snö. Om du har en avancerad kamera kan du använda den för att ta fram detaljerna i varje enskild snöflinga och dricka i underverket som är vinter.

Att göra snöänglar

Älskar dina barn att leka och hoppa runt? Det är inte så kul att göra i blöt, slaskig snö. Deras vinterutrustning kommer att blötläggas på några minuter. Innan du vet ordet av kommer barnen att börja klaga på att det är för kallt och be dig komma in.

Fluffig, mjuk snö kyler inte barnen till benet, så fortsätt, låt dem hoppa i snön och skapa några snöänglar. Den här snön känns jättebra, så de kan lika gärna!

Snö skidåkning

Det finns en term för snöskidåkning för fluffig snö. Det är känt som champagnepulver. Låter det inte bara härligt?

Även om du kan åka snöskidor i både kompakt och mjuk snö, är det något speciellt med att glida nerför backen i mjuk snö. Du känner nästan att du flyter.

Snöskoteråkning

Vi sparade den roligaste vinteraktiviteten till sist: skoteråkning!

Slädare (slangtermen för skoteråkare) lever för pudrig, lätt snö. Om snön utanför är för slaskig kan det verkligen ta bort din skoterupplevelse. Du behöver minst sex tum fluffig snö för den bästa dagen någonsin.

Vad är Fluffy Snow INTE bra för?

Vi älskar fluffig snö, som vi är säkra på att du också gör, men du måste veta när du ska kalla en spade för en spade. Om du vill göra följande aktiviteter behöver du blötare snö än vad som finns på marken nu.

Pulka/Snöslang

Okej, om du verkligen ville, kan du ta barnen med pulka eller snöslang i fluffig snö. Det måste dock vara djup snö annars kommer slädens skidor inte att kunna få ett tillräckligt säkert grepp i snön. Om du bara har en damning av fluffig snö, kommer det inte att skära bort det.

  Förberedelser för en basturnering: En checklista över föremål att ha på båten

Bygga en snögubbe/snöfort

Vi har pratat om detta på bloggen, men den bästa typen av snö för att bygga strukturer som ett snöfort eller en snögubbe behöver mer fukt än vad du hittar i fluffig snö.

Den ideala fuktprocenten är mellan tre och åtta procent. Det fria vattnet i blötare snö gör att snökristallerna kan fästa ihop. Tänk på vattnet mer som lim och du kan se varför det är så integrerat.

Du kan öka den fria vattenhalten i fluffig snö genom att komprimera den och sedan blöta den med en trädgårdsslang. Då kanske snön är i bättre skick för att bygga en snögubbe.

Att göra snöbollar

Om du inte kan använda fluffig snö för att rulla stora snöbollar som till en snögubbe, så kan du inte förvänta dig att kunna göra mindre snöbollar heller. Fluffig snö kommer att falla isär i din hand. Återigen, att väta den kan göra det mer gynnsamt för dina aktiviteter.

Kan du göra snön fluffigare?

Om man kan göra fluffig snö blötare, kan då inte det motsatta hända också?

Inte riktigt. Pulverig, fluffig snö saknar fukt, så genom att tillföra fukt som med en trädgårdsslang kan du ändra dess fuktsammansättning.

Våt snö har redan fukt, så du behöver inte lägga till mer. Istället måste du ta bort fukten i snön. Det finns inget sätt att göra det, även om det vore coolt om du kunde.

Vad detta betyder är att om du har blöt snö så sitter du fast med slask. Man får hoppas att nästa snöfall blir lättare och fluffigare!

Slutgiltiga tankar

Fluffig snö orsakas av låga atmosfäriska temperaturer och låg fukthalt. Att göra ditt hem långt från fuktkällor som havet ökar också chansen att fluffig snö faller där du bor.

Oavsett om du åker snöskoter, åker skidor eller bestämmer dig för att ta det lugnt och göra några snöänglar, finns det massor av roliga saker att göra i fluffig snö!