Vad gör en Jack Plate på en Bass Boat?

När du ska ut på en båt vill du definitivt kunna ha det du kan som hjälper dig att få det bästa skottet du behöver, speciellt om du är med i en turnering av olika slag. Så, vad kan en jack-platta göra för att hjälpa dig bättre lycka?

En domkraftsplatta är ett hydraulsystem som kan höja din motor, så att du kan använda motorn i grunt vatten. Den gör detta genom att skapa utrymme mellan motorn och akterspegeln – och genom att flytta stödet längre från skrovets turbulens, vilket hjälper till med propellrarnas bitning och optimering.

Nu när du vet standardsvaret för vad en domkraftsplatta är, vad exakt kan den göra för din båt? Vi fortsätter att svara på dina frågor när vi går igenom den här artikeln. Vi ska titta på vad vi kan ha nytta av med en domkraftsplatta. Från båtliv i grovt vatten, grunt vatten, hålskott och mer. Fortsätt läsa för att lära dig.

Vad gör en domkraftsplatta för din båts prestanda?

När du har en domkraftsplatta som är monterad och borta från akterspegeln, kommer detta avsevärt att hjälpa till med hanteringen av din båt. När du sätter din motor så långt ner som domkraftsplattan tillåter hjälper detta att ge propellern mer grepp i vattnet.

När du lyfter motorn kan du minska motståndet och hjälpa propellern att undvika båtens turbulens när du är på väg genom vattnet. När du inte har mycket luftmotstånd som händer med din båt, hjälper det till att förbruka mindre bränsle än vad du normalt skulle göra med luftmotstånd.

Du kan antingen köpa en hydraulisk eller eldriven domkraftsplatta som hjälper dig att ändra positionen på din motor när du är på väg ut i olika typer av vatten och sådant.

Jackplattor kan också hjälpa till att stabilisera din båt medan den går längs vattnet. Så om du tittar igenom alla dessa saker som vi har gått igenom hittills, finns det verkligen inget som kan vara dåligt när du funderar på att installera en domkraftsplatta. Det finns många andra sätt som en domkraftsplatta kan hjälpa din båt också. Inklusive vid olika vattenförhållanden.

En annan sak är att när du vill få det där holeshotet för turneringen när du höjer din knektplatta till maximal höjd, kan du lyfta snabbare och få det holeshotet.

Det faktum att du kan få bättre valuta för pengarna när det gäller bränsle. Med en domkraftsplatta kan de göra det ännu mer ekonomiskt vänligt och att du kan lita på att du inte kommer att slösa bort dina pengar när du har installerat en domkraftsplatta. Det är en av de bästa sakerna du kan få när du lägger till något i din båt. Bättre körsträcka.

Även om du kan behöva justera domkraftsplattan när du är i grovt vatten, kommer att kunna gå i slätt vatten med motorn upplyft hjälpa till med din bränsleförbränning. Också genom att kunna justera längden och djupet kan du fortsätta röra dig genom renare vatten, vilket också kommer att hjälpa. Det är något som du alltid kan dra nytta av – att gå igenom rent vatten och låta det passera genom din motor.

En sak som sades på floridasportfishing.com var: ”Titta på dina mätare och du kommer att märka att om du höjer domkraftsplattan något utan att öka gasen ökar varvtalet och den totala hastigheten.” Det faktum att du bara kan öka din hastighet genom att lyfta plattan är något som jag tycker är ganska genialiskt.

  Behöver du ett liggunderlag när du backpackar?

När du är ute på vattnet är du inte nödvändigtvis orolig för hur du kommer till en viss plats. Du är orolig för att hitta rätt plats för fiske och göra vad du behöver för att ta dig dit. Med en domkraftsplatta kommer du att kunna ta dig fram snabbare och samtidigt använda mindre bränsle.

Men som det sades tidigare, du måste vara medveten om allt som händer runt omkring dig när det gäller vattentryck, höjden på domkraftsplattan, djupet, att bara vara försiktig är en bra idé. När du är försiktig, finns det inget som heter att vara för förberedd.

Hur hjälper en domkraftsplatta i grovt vatten?

Du vet aldrig riktigt när det kommer att bli tufft, särskilt om det inte verkade som det skulle göra det när du kollade vädret innan du åkte. Så en domkraftsplatta kan definitivt hjälpa dig när du är i det tuffare vattnet.

Om du trimmar ner jackplattan kan du hålla bågen uppe, hålla dig jämn och undvika att slå in i vågor som kan orsaka mer problem om du inte hade en domkraftsplatta.

Med domkraftsplattan kommer du att ha mer räckvidd också i grovt vatten, vilket hjälper dig att kunna behålla kontrollen och fortsätta att röra dig framåt genom vattnet.

Vissa människor har föreslagit att när du är i grovt vatten går du och ser till att nosen på din båt är uppåt så att du kan hyvla och bara veta att du kommer att bli okej.

Du kan också få mer bett när du är i grovt vatten och lita på att du kommer att kunna jobba på det och få ett bättre hålslag också. Sättet som propellrarna fungerar med din domkraftsplatta hjälper dig att fortsätta röra dig genom vattnet på ett smidigt sätt.

Uppenbarligen, om du kan undvika det grova vattnet, vill du definitivt göra det. Även om du tror att det finns en chans att du kan ta dig igenom med din jack plate, eller bara med din båt, riskera inte det. Det är egentligen bara sunt förnuft, men ibland måste vi alla påminnas om det. Med domkraftsplattan kommer du att sänka dig ner i vattnet, vilket möjliggör lite mer drag vilket kan hjälpa dig att sakta ner och stabilisera dig i det grova vattnet.

Hur hjälper en domkraft på grunt vatten?

Om du är nyfiken på hur en domkraftsplatta kan hjälpa dig på grunt vatten, finns det ett par saker som du förmodligen skulle vilja veta. Om du har en domkraftsplatta gör detta att du kan gå på ännu grundare vatten än ett standardfäste för din motor.

När du trimmar din motor kommer att ha en domkraftsplatta att ge dig möjligheten till ännu bättre bränsleekonomi och hjälpa till att hålla din båt upp till bästa prestanda. Domkraftsplåtar kan kanalisera dragkraften i bästa riktning med avseende på bränsleekonomi.

Om du inte har en domkraftsplatta och är på väg ut på grunt vatten, måste du komma ihåg att propellern representerar den lägsta delen av din båt i vattnet. Vanligtvis måste du trycka gasreglagen framåt, vrida hjulet hårt och sedan använda trimningsflikarna för att fortsätta framåt.

  Får jag fiska på en golfbana?

Du litar på kraften från din rekvisita som hjälper dig att trycka upp dig och ut på ett plan så att du kan ta dig ut ur det grunda vattnet i full fart. Med en domkraftsplatta är det definitivt enklare än så när du har en domkraftsplatta installerad på din båt.

Med en domkraftsplatta behöver du inte oroa dig för att luta motorn. Det är något som du måste oroa dig för om du inte har en jackplatta. Du kan köra din prop och start-up på ännu grundare djup än du trodde att du kunde. Det betyder att du inte kommer att riva upp vattnets bottenmiljö eller orsaka skada på din utrustning.

En domkraftsplatta ger dig chansen att kunna höja skeggen och propellern på din båt högre upp, vilket är ett bra sätt att säkerställa att du inte kommer att skada din båt eller hemmet till dessa varelser nedanför.

När du är på grunt vatten är det normalt att du vill trimma motorn så att inget händer med din propeller. Men när du gör detta gör det att dragkraften inte går i den riktning som du nödvändigtvis vill. Så du måste verkligen vara uppmärksam när du är i det grunda.

På grund av detta finns det definitivt vissa fördelar, särskilt med säkerhet. En domkraftsplatta gör att du lättare kommer åt grunden samt ett säkert sätt att ta dig upp och ut ur grunden.

Om fisken som du letar efter går in i grunden, vet du nu att du kommer att kunna följa var de går och fortfarande kunna få den ”stora”. Domkraftsplattan hjälper dig att undvika att din propeller slår i botten av bädden, rör upp sedimentet och orsakar en förlust av klarhet när du försöker fånga den fisken.

Förbättrar en domkraftsplatta min hastighet?

Det beror på storleken på din båt, men med denna domkraftsplatta nu installerad kan du upptäcka att din båt får högre toppfart. Anledningen till detta är att du kan justera stödet och hur djupt eller grunt du vill ha det i vattnet.

Om du är i ganska lugnt vatten, vill du dra upp din rekvisita mer ur vattnet, detta hjälper dig att få lite mer fart. Det kommer inte bara att hjälpa dig i hastighet, utan det kommer också att hjälpa dig med din bränsleförbrukning. Vilket alltid är en fördel för alla båtägare.

Eftersom en domkraftsplatta gör att du kan höja och sänka din propeller och motor hjälper detta till att kunna öka hastigheten. Du kommer inte bara att kunna gå snabbare, utan när du har upp propellern kan du sätta din propeller i renare vatten vilket i sin tur hjälper din motor att fungera ännu bättre.

Med höjningen och sänkningen också kan du undvika saker i vattnet som potentiellt kan orsaka vissa skador på din utrustning, samt att du kan justera hastigheten ganska snabbt med fördelen av att ha hydraulik och/eller elektronisk . Det här är en enhet som kommer att kunna bidra till att förbättra din upplevelse totalt på vattnet.

  De 9 bästa bågskytteunderarmsskydden för ungdomar – Köpguide

Att para ihop din domkraftsplatta med några trimflikar kan hjälpa ännu mer när du vill få lite mer fart och mer flexibilitet på vattnet. Som vi pratade om tidigare med det rena vattnet, är det något som du verkligen kan märka skillnaden som det har på din båt, speciellt på grunt vatten. Så kolla in det!

Vilka andra fördelar får jag med en jack-platta?

Om du undrar hur du ska få Power Poles på baksidan av båten, eftersom du nu har den här plattan fäst på din båt, oroa dig inte. Du kan fästa Power Poles på plattan! Så det kan hjälpa dig om du var orolig för att inte kunna ha den funktionen.

Ärligt talat, när du köper en domkraftsplatta behöver du inte oroa dig för vissa incidenter där din drivaxel potentiellt kan spricka. Det är definitivt inget du vill ha. Speciellt om du skaffar en ny båt.

Domkraftsplåtar kan läggas till på nya eller gamla båtar så att du antingen redan kan lägga till en i din nya båt, eller så kan du fortsätta med din gamla båt och bara lära en gammal hund nya trick.

Med en domkraftsplatta är den också till stor hjälp för att skapa en bättre känsla och få operationen att gå smidigare. Du måste dock vara försiktig, för om du höjer domkraftsplattan för högt måste du hålla koll på vattentrycket, annars kan du riskera att steka din motor, och det är definitivt något du inte vill ha hända, speciellt om du har en ny båt.

Höj din prestation

Som du kan se, om du är någon som har ifrågasatt om du ska skaffa en jack plate eller inte, finns det många anledningar till varför du borde. Den här artikeln har sagt hur det inte bara kan gynna din båt, utan det kan också gynna din plånbok.

Om du vill ha en hydraulisk eller elektroniskt driven domkraftsplatta eller inte, det är upp till dig. Men baserat på den information som har lämnats kommer du ändå att få fördelen av att manövrera genom grunda på ett sätt som du aldrig trodde att du skulle kunna.

Om du är stor i holeshot är detta en fördel också. Hastighet, bränsleekonomi, räckvidd, djup, alla dessa saker läggs till din upplevelse när du är ute på vattnet och letar efter den perfekta fiskeplatsen, vill ha den vinsten i turneringen, alla dessa kan verkligen hjälpa till med dessa aspekter.

Att gå ut på vattnet är en lugnande sak, och det är definitivt något som du skulle vilja kunna veta att du kan lita på när du fortsätter att gå framåt och hoppas att du kommer att få vad du betalat för.

Om du är någon som vill trotsa det grunda och se vad du missat tidigare, finns det inget som du kan bli bättre än det med en jack-platta. Du kan gå framåt och till och med placera dina Power Poles på baksidan. Med det kan du veta att du kommer att kunna ha den utrustning du behöver, såväl som förmågan att gå till platser som du aldrig trodde att du skulle behöva.