Vad du ska packa för en 3-dagars vandring (en fullständig lista)

Planerar du en flerdagars ryggsäckstur? Oavsett om det är din första utökade campingupplevelse eller inte, kanske du undrar vad du ska packa. Om du har backpackat tidigare och gjort misstaget att packa för mycket, letar du förmodligen efter tips om hur du kan packa lättare nästa gång.

Det är viktigt att komma ihåg alla viktiga saker utan att överpacka och sitta fast med en tung ryggsäck. Att hitta den balansen kan vara svårt och det finns ingen magisk formel eftersom allas behov är olika.

Men det finns några bra tips och riktlinjer du kan följa för att se till att du inte glömmer någonting samtidigt som du har det bra på din resa. Så låt oss dela upp saker i kategorier för att göra det lite lättare att smälta.

Ryggsäckar, väskor och tillbehör

Ryggsäck

Utan tvekan den viktigaste punkten på listan, du kan bara inte åka backpacking utan en ryggsäck. Det är också viktigt att det passar din kropp bra och är bekvämt, då det blir ganska tungt, speciellt i början.

Välj en ryggsäck som är stor nog för allt du vill ta med dig. Men gå inte för stor, annars kan du bli frestad att överpacka eftersom du har extra utrymme. För en tredagarsresa borde det räcka med en 60-80 liters påse. Se till att den har ett höftbälte för att fördela vikten jämnt över din kropp. Den bör också ventilera ryggen för att undvika överhettning när du går.

Om du förväntar dig regn, köp ett vattentätt överdrag att sätta på din ryggsäck. Se till att den är tillräckligt hållbar för att passa helt över din packning när den är full.

Torr påse

En torr väska kan också vara nödvändig när man campar i blötare förhållanden. Denna lilla väska skyddar allt du stoppar i den från fukt, vilket gör den perfekt för elektronik eller andra värdesaker.

Leta efter en torr påse med rullstängning och se till att sömmarna är ordentligt förseglade så att inget vatten kan komma in.

Dagssäck

Om du planerar att ge dig ut i skogen, slå läger på ett ställe och stanna där i flera dagar kan det vara bra att ta med en mindre dagsryggsäck. Det betyder att du kan lämna den större ryggsäcken på din campingplats och ta kortare vandringar.

Köp en som är väldigt lätt men ändå hållbar. Den borde inte tillföra mycket till din primära ryggsäck, men den bör rymma alla nödvändigheter när du ger dig ut.

Många fickor är också ett plus, så att du enkelt kan ta tag i saker som din telefon, vattenflaska, chapstick eller solskyddsmedel utan att behöva stanna och ta bort förpackningen. Detta paket är helt valfritt, men kan göra ditt liv mycket enklare om du planerar att göra många korta promenader på din resa.

Sovutrustning

Tält

Som en av de tio grundläggande nödvändigheterna är tak över huvudet nödvändigt för alla campingresor, oavsett varaktighet. Ett tält skyddar dig från kyla och regn samtidigt som det erbjuder avskildhet och en känsla av säkerhet. För backpacking, leta efter ett lättviktstält som är välgjort och lätt att montera. Tältet bör också ha en regnlucka och en vestibul för att förvara din utrustning och hålla den torr.

Om det blir kallt under din resa, se till att läsa den här användbara artikeln.

Hålla sig varm i ett tält (välja ett varmt tält, uppvärmning, isolering)

Sovsäck

En sovsäck håller dig varm på natten och du bör inte campa utan den när nattetemperaturerna är svala. Välj ett lättviktsalternativ som är lämpligt för den tid på året du ska campa.

Satsa på ett extra foder om du vill ha extra värme utan den extra vikten av en bättre rankad sovsäck.

Vi skrev den här fantastiska artikeln om varför du behöver en sovsäcksfodral, se till att kolla in det.

Varför du behöver en sovsäcksfoder (typer, alternativ, välj)

madrass

Samtidigt som sovsäcken håller dig varm, kommer ett liggunderlag också att isolera och göra underlaget mer bekvämt att sova på. De flesta kuddar är mycket lätta, så de är lätta att bära när du backpackar.

  Husbil vs Day Van: Vad är skillnaden?

Välj en uppblåst dyna eller en skumdyna med slutna celler som fälls upp och fästs på din ryggsäck. Ditt val beror på hur kallt det kommer att vara på natten och hur mycket vikt du vill bära.

Hängmatta

Om vädret tillåter är en hängmatta ett bra alternativ till en sovsäck. Även om du inte kommer att vara bekväm att campa i dem när det är riktigt kallt utan att ta med en massa extra utrustning, är de ett bra alternativ för sommaren.

Ta med en lätt sovsäck att lägga i om du vill ha lite extra värme. Hängmattor är fantastiska eftersom de är väldigt lätta och du kan campa nästan var som helst utan att behöva en platt yta för ett tält.

Presenning

Du bör i alla fall alltid ha en presenning med dig när du campar. Den kan användas under tältet som ett skyddande lager eller hängas ovanför det för väderskydd.

Om du väljer att inte ta med tält kan en presenning hängas upp för att göra ett vindskydd eller vindskydd. Den kan också användas i nödfall för att göra en bår eller som en poncho att bära i regnet.

Att kyssa

En kudde är inte nödvändig för backpacking då den tar mycket plats i din ryggsäck. En upprullad t-shirt eller jacka kommer att göra samma jobb, så det är förmodligen bäst att lämna engångsartiklar bakom. Men om du inte kan sova bra utan den, överväg att lägga till den för att göra din resa roligare.

Första hjälpen & medicin

första hjälpen låda

En liten första hjälpen-kit med alla nödvändigheter borde räcka för att täcka dina medicinska eller akuta behov på en kort resa. Ett grundläggande kit bör innehålla bandage, antiseptiska våtservetter eller gel, tejp och gasbindor. Det bör också innehålla en pincett för att ta bort splitter, träpinnar att använda som fingerskenor och smärtstillande medel.

Det är också en bra idé att ha någon form av kräm för bett eller stick när du campar. Sax kan också behövas för att klippa tejp och bandage eller klippa bort kläder från ett skadat område.

Vet du inte vad du behöver i en första hjälpen-låda? Vi har skrivit en bra artikel som kommer att vara till stor hjälp för dig.

Första hjälpen-kit för camping (packlista, förnödenheter, säkerhet)

Mediciner

Om du tar några mediciner, se till att packa dem också. Ta alltid mer än du tror att du behöver om din resa oväntat förlängs.

Navigering

Kort

Du bör alltid ha med dig en papperskarta över området där du ska vandra och campa. Välj ett kort som är belagt så att det är mer hållbart och inte skadas om det blir blött. Det blir också lättare att torka rent om det blir smutsigt.

Kompass

Tillsammans med din karta är en kompass ett viktigt navigeringshjälpmedel. Se till att du vet hur du använder det först genom att öva på det innan din resa. Det är ingen idé att packa den om du inte kan använda den för att hitta runt.

GPS

En GPS-enhet är inte absolut nödvändig om du har karta och kompass. Beroende på var du ska backpacka kanske du vill överväga det. Se till att ta med extra batterier.

Höjdmätare

Vandrar du uppför kan en höjdmätare komma väl till pass. Vissa klockor har dem inbyggda för att göra det lättare att beräkna din höjd.

Mat och köksredskap

Att äta

Du behöver cirka 3 till 5 pund mat varje dag. Du kan välja frystorkade måltider eller saker som nötter, frön, ryckiga och granolastänger. Försök att konsumera så många kalorier som möjligt med så lite vikt som möjligt samtidigt som du har en mängd olika läckra och näringsrika måltider att välja mellan.

Vattenflaska

För att hålla dig hydrerad, ta med en vattenflaska och fyll på den så ofta som möjligt. Du kan välja en flaska eller använda en blåsa i ryggsäcken. Plastflaskor som kan rullas ihop för enkel förvaring när de är tomma är också ett bra alternativ för backpacking.

  Kan ormar komma in i ett tält? (och hur man håller dem utanför)

Vattenbehandlingssystem

Det kommer att vara omöjligt att bära allt vatten du behöver, så det är viktigt att ha ett system för att behandla vatten. Du kan välja ett filter, men se alltid till att du har en backupmetod om det skulle uppstå problem med ditt primära filter.

Lägereld

Om du inte planerar att äta all din mat som den är, behöver du en spis för att koka vatten och värma mat. En bärbar campingspis och en liten jerryburk med tillräckligt med bränsle för resan räcker för dina matlagningsbehov.

Pott

Köp en liten kastrull som enkelt passar till din spis och fungerar som kopp och skål.

Sked eller Spork

När det kommer till redskap, oroa dig inte för att ta med alla typer. Istället borde det räcka med en sked, men om du tror att du vill ha mer mångsidighet är en spork också ett bra alternativ. Se till att handtaget är tillräckligt långt för alla tallrikar eller påsar med mat du ska äta från.

Diskset

Efter att ha lagat mat och ätit bör du diska din disk så att den är redo för nästa dag. Se till att din tvål är biologiskt nedbrytbar och släng den i en svamp eller använd en handduk eller bandana för att skrubba bort all smuts.

Kläder

T-shirt

Vid varmare väder, packa eller bär en t-shirt gjord av ett snabbtorkande tyg som leder bort fukt från din kropp.

Byxor eller shorts

Beroende på temperaturen och dina önskemål, välj byxor som är lätta och bekväma. De ska också vara gjorda av snabbtorkande tyg så att du kan tvätta och bära dem igen.

Underkläder

Fukttransporterande underkläder är också viktigt och det bör torka snabbt så att du kan använda samma par flera gånger utan att packa extra.

Strumpor

Strumpor ska vara väldigt bekväma och passa för vilka skor du än väljer. De ska också torka ganska snabbt så att du kan tvätta dem varje kväll och bära dem igen nästa dag.

Baslager

Vid kallare väder behöver du en långärmad undertröja för att hålla överkroppen varm. Den ska andas och torka snabbt om du svettas igenom den.

Damasker

Leggings är ett baslager för din underkropp och ska vara väldigt bekväma. Du bär dem under byxorna, så de måste också andas.

skinna

En fleecejacka för svala kvällar på campingen är perfekt för att hålla dig varm utan att överhettas.

Hatt

Köp en mössa som är bekväm och sitter bra. Du kan också välja en buff som kan användas som hatt eller balaclava.

Handskar

Handskar skyddar inte bara dina händer, utan håller dem också varma och torra. Välj ett par beroende på temperaturen eller välj flera par för olika väderförhållanden.

Regnjacka

Även om inget regn förutses, se till att du tar med dig åtminstone en regnrock. Den ska ha ett foder och huva som andas.

Vattentäta byxor

Vattentäta regnbyxor är viktiga för blötare vandringar och kan bäras över dina leggings eller vanliga byxor vid behov.

Vandringsstövlar eller kängor

Beroende på terrängens ojämnhet behöver du stövlar eller skor. Se till att de är inbrutna och bekväma samtidigt som de ger tillräckligt med fotledsstöd.

Sandaler

Vissa människor gillar att bära sandaler när de vandrar, medan andra väljer stövlar och tar helt enkelt med sig ett par sandaler att bära på lägret.

Damasker

Gamaschen täcker mellanrummet mellan ditt ben och sko så att smuts, stenar och annat skräp inte kommer in i dina skor. Packa dessa endast när du vandrar i områden med mycket undervegetation eller andra hinder som kan vara problematiska.

Toalettartiklar och personliga saker

Kolla på

Det är lätt att tappa koll på tiden när man är ute i vildmarken. En klocka är viktig för att veta vilken tid solen går upp eller ned eller för att hålla koll på hur länge du har gått.

Strålkastare

Ett oumbärligt tillbehör när det kommer till promenader väldigt tidigt eller sent på natten. Det är också användbart för att slå läger, laga middag eller gå på toaletten mitt i natten.

  Hur man ansluter en kamin till en stor propantank

Gåkäppar

Även om det är nödvändigt för stenig eller brant terräng, kan vandringsstavar också vara en bra käpp eller tjäna flera ändamål i en nödsituation.

Multiverktyg eller kniv

Något slags vasst instrument är nyckeln eftersom du aldrig vet när du behöver det. Packa en och ha den för säkerhets skull.

Handduk

En liten handduk kommer väl till pass i flera situationer. Oavsett om du torkar av dig efter en regndusch, badar i en flod eller torkar dina köksredskap, det är ovärderligt. Välj en lätt och snabbtorkande för att göra ditt liv enklare.

Tandborste

Munhygien är viktigt, även i backcountryn. Men lämna din batteridrivna borste hemma och välj en som är lätt och lätt att packa.

Tandkräm

Se till att du köper en tandkräm som inte bara är bra för dina tänder, utan också bra för miljön.

Necessär

Packa en liten väska med dina nödvändigheter. Detta kan inkludera en kam, deodorant, våtservetter, handdesinfektionsmedel, läppbalsam, öronproppar, sovmask och andra föremål du kan behöva.

Parasoll

Solen skiner året runt, så det är bäst att skydda din hud. Om du ska vandra på högre höjd blir detta väsentligt då solens strålar är starkare där.

Biologiskt nedbrytbar tvål

Bara för att du campar betyder det inte att du stinker! Packa en miljövänlig tvål och håll dig fräsch och ren, även på stigen.

Solglasögon

Skydda dina ögon från den starka solen eller bländning från snö.

Badrumsset

Att använda badrummet när du campar behöver inte vara ett krångel. Packa ett litet kit att ta med dig när naturen kallar. Ha toalettpapper, massor av påsar att slå in skräp och en murslev som hjälper dig att följa Leave No Trace.

Insektsspray

Insekter kan lätt förstöra en campingtur, så förbered dig med en spray eller lotion för att stöta bort dem.

Underhållning

Läsmaterial

Du kommer att ha gott om ledig tid, så ta med något att läsa medan du kopplar av på lägret. Det kan vara din favoritbok eller en e-läsare fylld med ett helt bibliotek.

Telefon och hörlurar

Du kanske inte har någon mobilsignal, men om du har det är en telefon viktig i händelse av en nödsituation. Det är också ett bra sätt att fördriva tiden genom att lyssna på musik, poddar, ljudböcker eller spela spel.

Dagbok och penna eller penna

En vistelse i naturen är den perfekta tiden för självreflektion och meditation. Skriv dina tankar i en dagbok eller dokumentera dina äventyr för att se tillbaka på senare.

Kikare

Om du gillar att se fåglar och andra vilda djur, tillför en liten kikare mycket. Du kommer att kunna se några fantastiska saker på nära håll och personligt.

Dokument och säkerhetsutrustning

Tävlingar och Firestarter

Även om du planerar att använda en kamin i första hand, är det alltid bäst att ha en backup för en nödsituation om du behöver göra upp en brand.

Tillstånd

Skriv ut eventuella tillstånd eller campingreservationer och fäst dem på din ryggsäck eller tält vid behov.

ID-kort

Ha alltid med dig någon form av legitimation. Du vet aldrig när du behöver det.

Resväg

Lämna en kopia av din resplan med en vän eller rangers i närheten. Det kommer att vara användbart i en nödsituation.

Personlig platsfyr

När du reser djupt in i vildmarken kan bärande av en räddningsfyr göra stor skillnad i hur lång tid det tar att bli räddad.

Paracord armband

Det här lilla armbandet är tillverkat av hårt lindad fallskärmslina och kan användas i många överlevnadssituationer.

Björnskydd

Om du är i björnlandet, glöm inte bort björnspray eller en jerryburk för att förvara din mat. Vissa platser kräver björnburkar för alla campare, så se till att kontrollera reglerna i förväg.

Fler artiklar du kommer att älska.

Så förbereder du dig för din första ryggsäckstur (lista och tips)

25 tips för att campa i regnet (så att du håller dig torr och varm)

Backcountry camping (vad är det, faror, packning)