Vad du ska leta efter i en björnbehållare och hur du använder den

Att ta med mat på dina vandringar och campingturer är en viktig del av upplevelsen. Du måste hålla igång din ämnesomsättning under dessa aktiviteter, så alla kommer att vilja ha ett sätt att transportera sin favoritmat i vildmarken. Vilda djur kan dock attraheras av lukten av mänsklig mat, så det är viktigt att ha ett sätt att skydda dina förnödenheter. En björnburk är ett bra sätt att göra detta.

Björnburkar är behållare med hårda sidor som används för att lagra mat. De flesta burkar rymmer 3-5 dagars mat för en person. De är designade för att blockera lukten av mat och göra det svårt för djur att ta sig igenom behållaren. De måste vara så lätta och tuffa som möjligt.

Om du ofta reser genom björnland, vill du definitivt skaffa en behållare för dina förnödenheter. Även om du inte är rädd för björnar, är en burk ett bra sätt att kondensera dina matförråd och förvara dem på en central plats. På så sätt kan björnar, ekorrar eller andra vilda djur komma åt dina förnödenheter.

Vad du ska leta efter i en björnburk

Det finns massor av provisoriska föremål du kan använda som en björnburk, men det finns vissa egenskaper du bör leta efter. Det här föremålet kommer förmodligen att innehålla all din mat under en backpacking eller campingtur, så det är viktigt att skaffa en som kommer att göra ett bra jobb. Det finns några egenskaper du vill leta efter:

Storlek

Storleken på kapseln kommer att ha stor inverkan på dina packningsplaner. Om behållaren är för liten för att få plats med all mat du behöver, kan du behöva skaffa en andra. Å andra sidan, om behållaren är för stor kommer den att ta för mycket plats i din väska och du kanske inte kan ta de andra föremålen du ville ha. Gör planer för mängden mat du behöver packa och välj en behållare av lämplig storlek.

  Behöver du en vinsch för att installera en snöplog på en UTV?

Vikt

Björnburkar tenderar att vara något tunga. Detta beror inte nödvändigtvis på vikten av själva behållaren eftersom det har mer att göra med de förnödenheter du lägger inuti. Mat kan trots allt vara tungt, speciellt om du packar mycket av det på ett litet utrymme. De flesta björnburkar väger 2-3 lbs. men vissa kan vara mer än så här. Skaffa inte en kapsel som är mycket tyngre än så här eftersom det blir svårt att balansera med resten av din utrustning.

Varaktighet

Detta är en stor faktor att ta hänsyn till! Helst kommer din behållare aldrig att testas, men om ett djur försöker bryta sig in i den, borde de inte kunna göra det lätt. Se till att du väljer en behållare som inte läcker, spricker eller spricker när den sätts under för mycket tryck. Bortsett från djur, du vill inte att den ska gå sönder i din väska! Om behållaren äventyras kan din mat spillas överallt, plus att du inte skulle ha något sätt att skydda din mat (och dig själv) från vilda djur. Se till att din valda behållare är stark och stadig!

Enkel åtkomst

Slutligen är öppningsmekanismen viktig att ha i åtanke. Du vill lätt kunna komma åt innehållet i din behållare men ändå göra det svårt för djur att göra detsamma. Vissa kapslar har specialverktyg som är nödvändiga för att öppna dem, medan andra helt enkelt använder svåröppnade lock. Det ska vara en röd flagga om det är lite för lätt att komma in i din behållare.

Hur man använder en Bear Canister

Att använda en björnbehållare är ganska enkelt när du väl vet hur man öppnar och stänger den. Du behöver helt enkelt packa den med all mat du behöver på din resa, fästa locket ordentligt och placera det i mitten av din ryggsäck för bättre viktfördelning. Det finns några bra tips för effektiva packningstips i videon nedan. Du kan till exempel eliminera mycket slöseri med utrymme genom att överföra din mat till påsar istället för att lämna dem i sina originalförpackningar.

  7 superbilliga pilar som skjuter rakt

När du väl är på vägen med din behållare måste du fortfarande vidta några säkerhetsåtgärder. När du är redo att förvara din mat för natten, placera behållaren på ett öppet område minst 100 fot från din campingplats. Lämna den inte i närheten av vatten eftersom den kan rulla eller bli rörd av ett nyfiket djur.

Du kanske också vill placera behållaren upp och ner för att dölja låsmekanismen och förhindra eventuella läckor. Björnar är ganska smarta, och ibland kan de till och med komma på hur man öppnar burkar. Som en extra åtgärd kan du även placera behållaren i en lukttätande påse för att göra den ännu svårare att upptäcka.

Rekommenderade Bear Canisters

Vilda djur och människors säkerhet är en högsta prioritet i många parker och användningen av björnburkar eller björnpåsar krävs i många nationalparker. Lyckligtvis har National Park Service också rekommenderat några bra alternativ för resenärer att använda. Du kan se hela listan härmen några av de bästa modellerna inkluderar:

Du kan alltid vara säker på ditt köp när du går med ett av dessa märken. De brukar också erbjuda en mängd olika storlekar, så att du kan välja den som bäst passar dina behov.

Slutgiltiga tankar

Att välja en bra björnbehållare är ett bra sätt att skydda dig själv och dina förnödenheter när du är ute i naturen. Du kommer att kunna förvara all din mat och doftande toalettartiklar på ett och samma ställe, plus att du inte behöver oroa dig så mycket för att djur dras till lukten. När du vidtar rätt försiktighetsåtgärder blir du mycket säkrare när du tar med dig mat på leden.

  Hur långt kan en sammansatt båge skjuta?

Relaterat innehåll

Björnar är inget att skämta om. Även om de flesta björnattacker inte kommer att vara dödliga kan de orsaka massiva skador och livslånga problem för offren. Varje vandrare behöver känna till några sätt att undvika konflikter och/eller skydda sig mot attacker. Björnspray har visat sig vara ett effektivt avskräckande medel, och du kan utforska mer information om det i vår uppdelning av ”Fungerar björnspray verkligen?”

Du är mycket mer benägen att stöta på en björn om du tillbringar mycket tid i naturen. Vandrare kan säkert springa över en björn eller två, men vandrare är ännu mer utsatta för denna fara. Det är därför det är så viktigt att lära sig hur man håller sig säker när man vandrar runt björnar. Du är på deras territorium, så ta alla säkerhetsåtgärder du kan!