Vad du ska göra om din fru hatar camping: En guide för män

Om du älskar att campa men din fru verkar hata det, är du på rätt plats!

Om din fru hatar att campa är din bästa lösning att prata med henne. Ta reda på vad hon gillar och ogillar med aktiviteten och arbeta tillsammans för att hitta sätt att göra det till en bättre upplevelse för henne.

Som sagt, situationen kan bli lite mer komplicerad. Läs vidare för att ta reda på varför kvinnor tenderar att ogilla camping och vad du kan göra för att förbättra upplevelsen.

De främsta anledningarna till att kvinnor hatar camping

Jag älskar att campa. Det är ett bra sätt att komma i kontakt med naturen, tillbringa lite tid borta från vardagens stressor och bara koppla av. Som sagt, jag tänker inte påstå att det är den mest bekväma upplevelsen.

När du tänker efter så finns det faktiskt ett antal anledningar till varför någon kanske inte tycker att camping är den mest spännande idén. Ofta handlar det om att komma i kontakt med de smutsigare aspekterna av naturen, insekter och klimat som kan vara för varmt eller kallt.

Några av anledningarna till att din fru kanske inte är intresserad av att campa kan vara följande:

 • Brist på komfort när du sover.
 • Hantera buggar och obekväma bett.
 • Brist på tillgång till badrum eller hygienfaciliteter.
 • Väder som kan vara för varmt, kallt eller fuktigt.
 • Brist på underhållning, telefon och internet.
 • Den extra stressen med att campa med barn.
 • Potentiellt farliga djur och miljöer.

Dessa problem kan definitivt vara problematiska, och de kan verkligen göra camping mer till en prövning än en semester. Det finns dock många sätt du kan hjälpa till att göra upplevelsen mer behaglig för din fru.

I sin tur kommer du att ha en bättre tid också!

Hur kan jag göra camping mer bekvämt för min fru?

Även om du kanske älskar att campa, finns det fullt giltiga skäl till varför din fru kan tycka att det är en obehaglig upplevelse.

Ett av dina första steg bör vara att ha ett samtal och ta reda på hur hon verkligen känner för camping. Finns det aspekter hon tycker om? Vad är det för aspekter hon inte tycker om?

Du kanske upptäcker att hon gillar att campa för det mesta, men vissa kamper som insekter eller obekväma sovarrangemang är tillräckligt för att dämpa den njutningen för henne. Från den punkten kan du fråga henne vad du kan göra för att åtgärda situationen och arbeta tillsammans för att göra camping roligt för er båda.

  När är den bästa tiden på året att köpa ett tält

Det finns en god chans att du kanske upptäcker att du i slutändan gör campingen ännu roligare för dig också. Även något litet som att planera en bekvämare sovplats kan göra en värld av skillnad på båda sidor.

Campinglösningar av de främsta anledningarna att kvinnor hatar camping

Oavsett om det är björnar, insekter eller sängar, det finns lösningar på nästan allt din fru kanske ogillar med camping. Kom ihåg att detta är ett ämne att arbeta tillsammans om. Se till att få hennes input när du pratar om ämnet, använd sedan dessa tips för att skapa en campingupplevelse som är rolig för alla.

När hon inte kan sova bekvämt

Att sova kan vara knepigt när du campar, speciellt om du bor i ett tält. Det kan vara svårt att bli bekväm!

Klimatet kan vara ett stort problem när det kommer till sömn. För kallt väder kan du välja att skaffa varmare sovsäckar eller använda en bärbar värmare för att värma upp tältet. Å andra sidan kan värmen avledas med en fläkt, eller så kan du välja lättare sängkläder för att sova mer bekvämt. Ta en titt på vår artikel om att använda fans när du campar!

För allmänt obehag kan du leta efter kvalitets liggunderlag eller en bättre luftmadrass. Bekväma kuddar kan också vara till hjälp!

Ett tips jag kan ge av egen erfarenhet är att faktiskt ta dig tid att göra upp din luftmadrass som en säng, med bekväma lakan och filtar. Det kan verkligen tillföra mycket till den totala komfortnivån!

För mer information om campingkomfort, kolla in vår artikel här!

Vad ska man göra om buggar finns överallt

Buggar kan göra vem som helst obekväm, så det är alltid värt att hitta sätt att hålla dem borta från campingen och borta från huden.

Insektsmedel är ofta ett förstahandsval. Detta kan inkludera sprayer, krämer eller armband. Du kan också välja att antingen köpa ett repellent eller göra ett själv.

Dofter är ett bra sätt att hålla insekter borta. Du kan använda naturliga dofter som citrus eller vitlök, diffusorer som släpper ut metoflutrin eller citronellaljus. Dessutom kan röken från tiki-facklor eller lägereldar styra ut insekter från området.

Att placera en skärm runt campingen, tältet eller andra ställen du hänger kan också vara användbart. Du kan hitta popup-tält som inkluderar skärmar eller nät som du kan hänga efter behov.

  Kostnaderna för att konvertera en Sprinter Van förklaras

Tillgång till badrum och duschar

Vanligtvis kommer de flesta campingplatser som låter dig campa inom synhåll från ditt fordon att ha badrum, men de kanske inte alltid har den bästa duschinställningen. I vissa fall kanske de inte har duschar alls. Det beror verkligen på vilken camping du åker till.

Ett av de enklaste sätten att lösa detta problem är att bara se till att du bor på campingplatser som har tillförlitliga duschinställningar. Möjligheten att njuta av en varm dusch och bli ren kan göra en enorm skillnad när du campar, speciellt om du planerar att vara ute under längre perioder.

Utöver det, se till att ta alla hygienartiklar du kommer att behöva. Ju renare du är, desto bekvämare blir alla!

Lösningar för att hantera svårt väder

Du kan inte styra vädret medan du campar, men du kan planera för det och se till att alla trivs i alla temperaturer.

Saker som fläktar och värmare kan vara användbara när temperaturen sjunker för högt eller lågt. Båda verktygen kan också hittas i bärbara varianter som gör att du slipper ta itu med en sladd.

Du kommer också att vilja ha en mängd olika klädtyper för att hjälpa till med att värma upp eller kyla ner efter behov. Praktiska verktyg som solkräm, fuktighetskräm och mycket vatten är också bra idéer!

Vad man ska göra när camping blir tråkigt

De allra flesta av oss är vana vid att ha underhållning tillgänglig med en knapptryckning. Spel, appar, musik och internet är vanligtvis tillgängliga för oss med minimal ansträngning. Det är dock inte fallet när du är ute och campar och kanske inte har tillgång till videospel, internet eller till och med mobiltelefontjänst i vissa fall.

Personligen älskar jag avmattningen. Det är en bra tid att koppla av, släppa dagliga stressfaktorer och ägna sig åt lugnande aktiviteter. Som sagt, det är definitivt möjligt att vissa kanske inte är säkra på vad de ska göra utan tillgång till skärmar.

Lyckligtvis finns det många alternativ. Här är bara några aktiviteter du kan njuta av när du campar:

 • Brädspel
 • Läsning
 • Hantverk och färgläggning
 • Vandring
 • Båt- eller kanotpaddling
 • Avslappnade sporter som volleyboll eller badminton
 • Berättande
 • Wildlife visning

Dessa är egentligen bara toppen av isberget när det kommer till campingaktiviteter. Om du vill ha något lite mer guidad kan du också kolla in vilka program rangers kan ha på campingen du planerar att bo på.

  Hur mycket dragkapacitet behöver jag för en resesläp?

Gör camping med barnen roligt

Barn kan absolut göra camping svårare, men de kan också verkligen göra det roliga överlag. Det är bara att arbeta tillsammans och ta fram en plan för att hålla barnen glada och rena.

Till att börja med måste du se till att du planerar i förväg. Barn kommer sannolikt att behöva mer klädbyten än vad du kommer att behöva, eftersom de tenderar att gilla att bli röriga. De kommer också att behöva saker som leksaker, sin egen favoritmat, barnvänligt solskydd, blöjor och allt annat som kan vara till hjälp.

Du kan också vänja mindre barn vid tanken på camping genom att träna. Testa att sätta upp ett tält på gården och tillbringa natten tillsammans i det. Lär dem hur de kan hjälpa till med att ställa upp eller packa på ett sätt som är lämpligt för deras ålder.

När du tränar med dem, lär du dem hur de ska bete sig när de campar och att tid i naturen är väldigt roligt.

Att hantera farliga djur

Beroende på var du bestämmer dig för att slå läger kan det finnas ett antal djur i området som kan vara farliga. För det mesta tenderar dessa djur att hålla sig borta från människor, särskilt på campingplatser som är mer befolkade. Bara att välja en camping framför vildmarkscamping kan hjälpa till mycket för att hålla rovdjur borta.

Dessutom, när man hanterar rovdjur som björnar och bergslejon, kan följande tips vara till hjälp:

 • När du vandrar, stanna på de viktigaste stigarna
 • Håll dig borta från utrymmet för alla djur du ser
 • Håll husdjur kopplade och barn inom räckhåll
 • Säkra allt med en stark lukt

När det gäller björnar i synnerhet, kan du upptäcka att det finns olika råd där ute för att vara säker. Om du är orolig för björnar i området kan det vara en bra idé att bara undvika dem så gott det går. För en djupare inblick i björnvanor och hur du förblir säker, ta en titt på vår artikel om björnar här!

I vissa områden kan du också behöva vara på utkik efter ormar. När du är på dessa platser, se till att lyssna efter ljud som skramlande och undvik att gräva runt i steniga områden.