Vad du ska göra innan du lämnar din stuga – den kompletta checklistan

Vi är riktigt bra på att göra en packlista varje gång vi går upp till stugan. Det hjälper oss att se till att vi tar med oss ​​allt vi behöver. Men det vi brukar misslyckas med är att göra en lista på allt vi behöver göra när vi lämnar stugan.

Det är därför jag har åtagit mig att göra en uttömmande lista. Detta bör innehålla allt vi behöver göra när det är dags att åka hem. Den här listan är tänkt att vara komplett, så om jag saknar något alls, skriv gärna en kommentar nedan. Jag lägger mer än gärna till dina idéer till listan!

Det här är en levande artikel. Jag lägger regelbundet till mer på den här listan när jag tänker på nya saker jag behöver komma ihåg när jag lämnar stugan. Om du märker att något saknas på den här listan som du tycker verkligen borde finnas här, vänligen dela det i kommentarerna. Mitt mål är att så småningom göra den här listan uttömmande över allt du bör göra när du lämnar din stuga.

Samla ihop mat

Du vill definitivt inte lämna ett gäng ömtålig mat liggande runt din stuga. Om du inte planerar att vara tillbaka nästa helg är det bra att tömma kylskåpet och all mat från skåpen. Det är okej att lämna kvar konserver. Men även torrfoder som inte förstörs kan locka till sig smådjur och insekter.

Det är också bra att tömma kylskåpet och stänga av det när du går. Detta kommer att minska energiförbrukningen, vilket är viktigt särskilt i en situation utanför nätet. Om du har solpaneler och ett hembatteri vill du definitivt inte komma till stugan en annan helg och upptäcka att batteriet är halvt urladdat eftersom du lämnat kylskåpet igång.

Dessutom, beroende på maten du tar till stugan, kan den vara helt bortskämd till nästa helg. Så rädda dig själv den sannolika saneringen och potentiella insekts- eller gnagarangrepp senare genom att tömma kylskåpet och skåpen på mat när du går.

  Hur långt kan en jetski gå på en bensintank?

För din checklista för att lämna stugan är det förmodligen en bra idé att göra en lista över alla ställen där du förvarar mat. Sedan kan du bocka av varje rad när du rensar bort den platsen.

Ta inventering

Det finns några saker som du kommer att vilja förvara i stugan hela tiden.

Jag gillar att använda mestadels engångsdisk och redskap så mycket som möjligt när jag är uppe i stugan. Det minimerar rengöringsarbete och vattenanvändning. Kanske är det slöseri av mig. jag vet inte. Men det är vad jag väljer att göra. Och jag gillar bara att lämna disk och redskap uppe i stugan så att jag inte behöver packa ihop dem varje gång.

Du kan se hur jag skulle stöta på ett problem om jag inte inventerar vad jag har kvar innan jag går. Om 3 veckor kommer jag kanske inte ihåg att jag var låg på gafflar senast jag var i stugan. Så när jag kommer upp kan jag komma på mig själv med att äta allt med skedar.

Detsamma kan sägas om andra föremål som används i stugan. Batterier, ved, pappershanddukar, toalettpapper m.m.

Jag uppmuntrar dig att göra en lista någon gång över alla förbrukningsartiklar som du använder i din stuga. Gör den listan och sedan när du går igenom din checklista för att lämna, titta bara på var och en av dessa poster och sätt en bock bredvid allt som är bra. Då vet du att nästa gång måste du ta upp mer av allt som saknar den bocken.

Stäng av allt som använder el

Som jag sa tidigare när jag pratade om kylskåpet, är detta särskilt viktigt om du använder ett solcells- och hemmabatteri. Låt batteriet bli fullt när du är borta och få det att hålla längre genom att inte tömma det hela tiden.

Om du är bunden i gallret är det förmodligen ingen stor grej att lämna en ugn inkopplad. Men det är en bra idé att se till att den inte står på. Om du är helt utanför nätet och använder en generator för all elektricitet, kommer den att stänga av allt som standard när du stänger av generatorn. Men jag gillar verkligen att stänga av saker innan jag kopplar bort generatorn. På så sätt går det inte igång utan att jag vet nästa gång jag kopplar in generatorn.

  Bästa vandringskängor för dåliga anklar

Alla dessa elektriska föremål är förmodligen värda att lista ut specifikt på din personliga checklista. Annars är det lätt att missa något. Tänk på lampor och lampor, laddare, apparater, allt du har i din stuga som bör stängas av innan du åker.

Naturligtvis, om du vill kan du lämna på utomhussolljus om du vill. Jag tycker om att lämna min på så om jag kommer nästa gång och det är mörkt har jag några lampor tända åt mig. De jag använder (Amazon Link) slås bara på när det är mörkt och när det finns rörelse i närheten.

Du kan rikta rörelsesensorn och ställa in känsligheten så att den inte slås på varje gång en bris blåser några närliggande grenar. Men det är skönt när jag kommer till min stuga och lamporna tänds när jag drar upp. Dessa lampor ger också ett extra mått av säkerhet till kabinen oavsett om jag är där eller inte.

Lägg allt inuti

Det är inte en bra idé att lämna saker överallt utanför när du går. Om den lätt kunde bäras av någon som passerade, borde den förmodligen låsas in.

Det är inte så att någon nödvändigtvis kommer förbi när du är borta och tar alla dina saker. Men folk som vandrar, cyklar på smuts, cyklar med snöskor, etc. genom området kan komma över din plats. Även på vissa riktigt avlägsna platser är det förvånande vad det är för saker som försvinner. Så om du kunde bära bort det, lämna det inte utanför. Detta inkluderar saker som generatorer.

  Här är hur mycket det kostar att hyra en stuga

Så gör en lista över de saker som du lämnar utomhus när du är i närheten (kanske en yxagenerator, slangar, etc.) och bocka av dem när du tar in dem. Eller bara ha en enda rad på din checklista för att ”plocka upp allt utanför” och sedan bara lägga undan alla prylar som finns utanför.

Sätt fällor för skadedjur

Har du någonsin problem med möss, insekter eller andra skadedjur? Se sedan till att varje gång du gör dig redo att lämna stugan ställer du ut dina fällor, gift eller andra avskräckande medel för att hålla dem borta medan du är borta. Annars kan du sluta med att en hel svärm av nyckelpigor tar över din stuga, eller ännu värre. För att lära dig allt om hur du håller skadedjur borta från din stuga, kolla in min artikel om ämnet.

Låsa in

Det här verkar som om det borde vara självklart… Ändå är jag säker på att jag inte är den enda personen som har rusat ut genom dörren och glömt att låsa den. Särskilt om du har barn att lasta i bilen, eller om du har bråttom att ta dig ut på vägen innan mörkret börjar. Det är därför jag gillar att lägga detta längst ner på min checklista. Listan är inte klar förrän stugan är inlåst!

Detta inkluderar även alla utomhusförvaringsbodar. Jag gillar att förvara generatorn, slangarna och alla utomhusartiklar i ett skjul snarare än i en garderob eller något inuti. Lås det.

Din lista

Tanken här är att du ska ta dessa idéer och gå och göra din egen checklista. Den här artikeln är inte listan. Det är en utgångspunkt. Jag förvarar inte samma saker i min stuga som du. Men vi kan både ta till oss dessa idéer och göra en trevlig noggrann checklista som kommer att gälla vår stuga.