Vad du ska bära pulka om du inte har snöbyxor

Kälkåkning är en av de aktiviteter som är för roliga för att missa. Det har varit många gånger som jag har blivit inbjuden att åka pulka och inte varit hundra procent förberedd på en hel dag av att vara ute i snön.

Vindbyxor, regnbyxor, fleecebyxor, fiskevadbyxor, leggings, träningsbyxor och jeans är alternativ om snöbyxor inte är ett alternativ. Om den alternativa snöutrustningen inte är vattentät, ta med ett par extra byxor att byta till efter att pulkan är över.

Så om du funderar på att tacka nej till ett roligt pulkapass på grund av snöbyxor, tänk om! Prova ett av dessa garderobsalternativ och ge dig ut på kullarna.

Alternativ för snöbyxor

Det finns inget värre än att behöva gå igenom en hel dag iklädd blöta och iskalla kläder. Det är inte bara absolut obehagligt, utan det är också farligt beroende på väderförhållandena.

Huvudsyftet med snöbyxor är att ge en vattentät och isolerande barriär mellan din kropp och snön. Det är därför det är så viktigt att köpa och äga ett par snöbyxor, speciellt när du åker pulka. Om du har tid och pengar att skaffa snöbyxor skulle jag absolut rekommendera det. De är det bästa alternativet för att hålla dig varm och torr under dina pulkaäventyr.

Om du råkar hamna i en situation där du inte har några snöbyxor och inget sätt att skaffa ett par, finns det en mängd alternativ.

Med detta sagt är snöbyxor i slutändan det bästa alternativet för att ha en bekväm pulka session. Dessa alternativ är definitivt inte lika bra som eller är en ersättning för snöbyxor. De är dock användbara för ett tillfälle där du befinner dig utan snöbyxor och är desperat efter andra alternativ som håller dig varm, torr och bekväm.

Vindbyxor

Det här alternativet tar dig tillbaka till 90-talets pojkbandsera men du kommer att upptäcka att de fungerar som ett bra alternativ till snöbyxor. Vindbyxor används normalt för vandring och träning och är gjorda av ett lätt polyester- eller nylontyg.

Anledningen till att dessa byxor är bra för pulka är att de normalt är vattentäta och är lätta att röra sig i.

Som namnet antyder är vindbyxor i grunden vindskydd för dina ben. De tenderar att vara ganska tunna och andas ganska bra, så jag föreslår att du bär ett lager under dem för att hålla dina ben snygga och mysiga.

  Den kompletta guiden för att vinterställa en stuga

Något som leggings, långkalsonger eller träningsbyxor kan bäras under och ger ett extra lager av skydd när du ska torka ut pulka.

Prisklass: Om du vill hitta några snygga vindbyxstilar till överkomliga priser, skulle jag föreslå att du kollar in Amazon. Det finns ett par SPORT-TEK Vindbyxa för män för under $30. Det finns också bra alternativ för kvinnor. Du kan hitta några Romwe Windbreaker Pants för cirka $18.

Regnbyxor

Snö är i huvudsak fruset regn, så det är vettigt att dessa byxor skulle fungera som ett alternativ också. Du kanske undrar … vad är regnbyxor egentligen?

Regnbyxor är väldigt lika vindbyxor, men de tenderar att vara mer vattentåliga. De är vanligtvis gjorda av lätt vattentåligt polyestermaterial och tenderar att vara lite säckigare i stilen. Detta gör dem perfekta för lager. Det finns gott om plats att bära en isolerande och varm typ av tyg under.

Det kan se lite löjligt ut, men jag rekommenderar att du stoppar in dessa byxor i dina strumpor eller snowboots när du åker pulka.

Prisklass: Det finns några billiga men ärligt talat fula regnbyxor på Amazon för under $15,00. De kanske inte ser de bästa ut, men de kommer att göra jobbet. Detsamma gäller för regnbyxor för kvinnor också. De brukar vara lite dyrare än herrbyxor för 37,50 USD.

Fleecebyxor

Jag äger personligen inte ett par fleecebyxor, men de låter extremt varma och sköna. Det är inte svårt att se varför dessa byxor skulle vara ett bra alternativ i stället för snöbyxor.

Fleecebyxor tenderar att ha ett yttre skal av en tid och är fleecefodrade på insidan. Det finns också alternativ för rak fleece.

Fleecebyxor är bra för pulka eftersom de inte är gjorda av bomull. De är inte helt vattentäta men de suger inte upp för mycket vatten heller. Utöver det isolerar och värmer de dina ben, vilket är väldigt viktigt för ett bekvämt pulkapass.

Ibland kan du lättare hitta pyjamas som är fleece än bara byxor.

Prisklass: Fleecebyxor tenderar att vara lite dyra (särskilt om du köper dem från outfitters som Columbia, REI, Patagonia, etc.). För kvinnor finns det massor av olika stilar av fleecebyxor tillgängliga. REI säljer ett par fleecebyxor som nästan ser ut som damasker börjar runt $30.

  Vad är ett side-by-side-fordon? En nybörjarguide med bilder.

De har också ett annat par mer traditionellt utseende fleecebyxor för $59,50. De säljer även ett par fleecebyxor för män från cirka $15.

Leggings/Tights

Damer, det här avsnittet är för dig. Dina snygga leggings kan faktiskt vara bra för pulka. Effektiviteten av leggings för att leka ute i snön beror på vilken typ av tyg som används och hur tjockt tyget är. Vissa par leggings är tillräckligt tjocka och vattentäta nog att fungera mycket bra som ett alternativ till snöbyxor.

Strumpbyxor och leggings är bra för pulka eftersom de är väldigt flexibla och bekväma. Faktum är att de är perfekta att bära under ett par byxor och lägger till ett extra lager av värme och vattentäthet.

Prisklass: Bra vinterleggings kan kosta allt från $20 till så mycket som $100. Cabelas säljer en del bra alternativ för leggings från $50 – $100

Fiske vadare

Dina pålitliga fiskevadare är inte bara bra för att ta en promenad i en flod utan kan också vara ett bra substitut för snöbyxor. De kan se lite läckra ut när de åker pulka, men hey, vem bryr sig!

Fiske vadare är bra för pulka eftersom de är absolut vattentäta. Fiske vadare är gjorda av gummi eller PVC konstruerade material som är kända för att stöta bort allt vatten. Utöver det går de ända upp till bröstet och kommer att hålla hela kroppen torr och skydda den från den blöta snön.

Dessutom kan du bära en hel vanlig outfit under dem och styla när du tar av dem.

Prisklass: Fiskande vadare har en stor prisklass. Du kan hitta några för $15 till $200. Om du letar efter ett anständigt par, skulle jag kolla in Cabela’s. Det finns ett par Hodgman Waders för $69,99.

Träningsbyxor

Oavsett om det är träningsbyxor eller träningsbyxor där hemma, tycker jag att alla äger ett par. Om du är helt desperat efter ett alternativ till snöbyxor kan du använda träningsbyxor. Träningsbyxor är väldigt isolerande men kan bli blöta väldigt lätt eftersom de oftast är gjorda av bomull.

De är definitivt inte det bästa alternativet, men de är ett alternativ. Om du väljer att bära träningsbyxor, se till att ta med dig ombyte eller dubbla upp genom att bära två lager.

  Hur långt kan en jetski gå på en bensintank?

Prisklass: Träningsbyxor tenderar att vara ganska billiga med några så billiga som $7.

Jeans

Jag skulle undvika att bära jeans som ett alternativ till snöbyxor men om det är allt du har kan du få det att fungera. För att få jeans att fungera kommer du att vilja ha leggings, långkalsonger eller svettningar under. Detta kommer att skapa tillräckligt många lager för att förhoppningsvis hålla dig torr. Jag rekommenderar starkt att du har ett torrt byte av kläder att byta till efter att du är klar med pulka.

Prisklass: Alla har köpt ett par jeans tidigare, så du bör veta att den genomsnittliga prisklassen kan vara allt från $10 till $150+.

Skapa dina egna snöbyxor

Om du har en svart soppåse, sax och ductape är du redo att göra dina egna DIY-snöbyxor. Visst, du kan se ut som en vandrande soppåse men du kommer att vara fin och torr när du åker pulka. Följ videoinstruktionerna om du vill prova den här metoden!

Prisklass: Detta är det överlägset billigaste alternativet som finns. Du kan bygga dina snöbyxor i princip gratis om du har allt material tillgängligt.

Ytterligare tips

Även om det finns substitut för snöbyxor, är det inget som verkligen gör ett så bra jobb som den riktiga varan. Du kanske fryser på kullen.

Så innan du ger dig ut till kullen, kom ihåg att:

  1. Välj ett tyg som inte är bomull
  2. Välj en pulkaplats med en uppvärmd/inomhusyta
  3. Ta alltid med ombyte
  4. Lagra upp
  5. Se till att kolla vädret (om det är för kallt för att gå utan snöbyxor, gå inte)

Har du ingen släde? Oroa dig inte! Vi har svaren!

Kolla in vår artikel om vad du ska använda om du inte har en släde.

Du kommer att bli förvånad över de saker du kan använda för att hjälpa dig att ta dig nerför backen så snabbt som möjligt.

Vad du ska ha på dig och hur mycket du ska bunta ihop beror på hur kallt vädret är och hur länge du planerar att vara ute. Med detta sagt finns det några allmänna riktlinjer som du kan följa för att säkerställa att du är varm och bekväm när du åker pulka.