Vad du ska använda för vårbasfiske (Top 5 lockar)

Typen av bete och beten kommer alla att bero på vilken tid på året du fiskar eftersom fisken agerar olika under året. I det här inlägget kommer jag att prata om vilka beten som ska användas för vårbasfiske och hur man använder dem på rätt sätt.

Jag ska försöka prata om beten som fungerar i olika situationer så att du kan vara helt förberedd. Vissa är bättre när en kall front rullar in medan andra är bättre för en varm dag. Här är beten du kanske vill använda för vårbasfiske:

  • Bluegill Prop-bete.
  • Vit Spinnerbait.
  • Grund dykning fyrkantsnäbb Crankbait.
  • Simma Jig Med Swimbait.
  • Skakigt Huvud Med Finessebete.

Jag säger inte att det här är de bästa möjliga basdragen som finns, men de har fungerat bra för mig under våren. Vissa fungerade mycket bättre i vissa sjöar än andra men de har alla visat sig landa fisk. Fortsätt läsa eller titta på videon nedan för fullständig information om vad du ska använda för vårbasfiske.

Bluegill Prop-bete

Detta är ett fantastiskt lockande att använda på en lugna dag när basen är någorlunda grund vatten. Det är leksäsong och det finns många blågälar runt omkring så det är därför jag gillar att använda ett rekvisitabete som har lite blått i sig.

Jag gillar att använda den här typen av bete på ett baitcasting-spö som är under 7 fot. Jag brukar slänga på en flätad lina med en fluorkarbonledare. Jag använder 20 lb fläta och sedan 12-15 lb fluor. Vissa människor föredrar att använda rak fluor eller rak mono men detta har fungerat bra för mig. Det är egentligen inte så stor sak.

Vad du vill göra är att ta reda på var bon är. Normalt är de ganska grunda och nära någon form av täckning (skugga, stenar, träd, etc). Detta gör det mycket lättare om du fiskar från stranden.

  Fluorocarbon Leaders: Är Fluoro verkligen det bästa valet?

Du vill kasta dit du tror att fisken gömmer sig. Vänta tills dina stänkringar försvinner, peka på spöet neroch ge det sedan en kort snabb pop. Du vill inte rulla tillbaka den direkt till dig och du vill inte ge den ett stort ryck. Ge den ett par snabba ryckningar, rulla in lite, men se till att du håller lite slack i linan (lure ska bara röra sig en eller två centimeter när du rycker). Här är en på Amazon.

Vit Spinnerbait

Detta är ett riktigt bra lockbete att gå med om det är så molnig ut, om det är mycket vindoch även om det är det regnar. Det finns så många olika färger att välja mellan men jag brukar gärna ha saker enkelt för alla mina redskap. Att gå med en vitfärgad spinnerbait kommer att göra jobbet bra.

Du kommer att använda samma strategi som tidigare så du vill leta efter områden med täckning som basen kan gömma sig i. Återigen, jag gillar att använda en baitcasting-rulle med detta och jag kommer att använda samma fiskelina som tidigare. Om du vill använda ett spinnspö eller en annan typ av lina så borde det fungera lika bra.

Om du vill ha det så enkelt som möjligt när du fiskar med dessa kan du helt enkelt bara kasta och rulle. Du kommer att kunna fånga dem, inga problem. Det är dock normalt en bra idé att ge ditt spö lite action. Du behöver inte bli galen med det men om du ger det ett pop- då och då eller ändra vinkeln då får du mer fisk. Se också till att hålla spötspetsen lite högre. Här är en på Amazon.

  Vi avslöjar de 7 bästa varumärkena för sötvattensfiskerullar

Grund dykning fyrkantsnäbb Crankbait

Detta är ett annat fantastiskt lockande att använda i grund vatten eftersom fyrkantsnäbben på framsidan kommer att blockera mycket ogräs och grenar som kan haka fast ditt bete. Det kommer fortfarande att fastna i saker men det kommer att vara mycket mindre än normalt.

Jag gillar att använda något som är silver och blått. Det kommer att se ut som en Bluegill i vattnet och verkar fungera bäst. Jag ska använda ett baitcastingspö igen med samma fiskelina som tidigare.

Sättet du fiskar på kommer att vara mycket likt rekvisitabetet. Du vill gjuta den nära ett täckområde, ge det ett par korta snabba ryckningar, och rulla in lite av slacket. Det blir inte mycket enklare än så. Se bara till att behålla spötspetsen ner. Här är en på Amazon.

Simma Jig Med Swimbait

Nästa sak som fungerar riktigt bra är att använda en 1/4 oz jigghuvud med silverbadbete. Allt du behöver göra är att sätta på badbetet som en trailer och du är redo att köra. Du kommer att vilja använda samma spö och fiskelina som tidigare också.

Basen kommer med största sannolikhet att finnas i det grunda under våren så det är där du vill spendera din tid. Jag fiskar det mesta från stranden så det här gör det väldigt enkelt. Du vill leta efter en fallna träd eller en hög med stenar precis utanför stranden. Det är ditt bästa sätt att hitta dem.

Sättet du fiskar på är precis det samma som spinnerbait. Du kan helt enkelt kasta ut den och sakta rulla in den men jag gillar att ge den lite hjälp. Jag ger mitt spö ett par snabba ryck (de behöver inte vara stora) och jag byter upp vinkeln då och då. Allt jag kan göra för att ge lockbetet lite mer action. Håll spöet lite högre också. Här är några av våra favoriter.

  Fiska med svängar: borde du verkligen använda dem?

Skakigt Huvud Med Finessebete

Det sista jag gillar att göra är att använda en 3/16 oz skakigt huvud med något slags finessbete. Det finns ett gäng olika sorter där ute men allt som liknar en liten fisk eller till och med en mask kommer med största sannolikhet att fungera.

Det här är en av mina favorit- riggar och jag kommer att använda det året runt eftersom det inte bara fungerar superbra utan det är det också ogräsfri och kan gå igenom ogräs, stenar, grenar eller vad som helst som sitter där nere. Kroken är nedgrävd i betet så den hoppar ut först när en fisk biter.

Sättet du fiskar på är lite annorlunda än de tidigare beten. Vad du vill göra här är att kasta ut den där du tror att fisken är. Du kommer att vilja låt kroken falla ner till botten och sedan vill du jigga det upp och ner. När det träffar botten, kommer du långsamt att lyfta ditt spö så att det skakiga huvudet lyfts upp från botten och sedan låter du det falla ner igen. Betet kommer med största sannolikhet att ske på vägen ner. Här är några av våra favoriter.

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.