Vad bör du veta innan du köper en husbil av klass B?

Att köpa en klass B husbil är ett stort steg ekonomiskt och som med alla stora köp vill du ha förtroende för att du gör rätt. Jag började undra vad är några av de saker du bör veta innan du köper en klass B husbil och i det här inlägget kommer jag att diskutera några av dessa punkter.

Så vad bör du veta innan du köper en klass B? Viktiga saker att veta innan du köper en husbil av klass B inkluderar följande:

 • Vad planerar du att göra med den?
 • Kosta
 • Längd
 • Vikt
 • Hur man får det bästa erbjudandet
 • Behöver jag ett speciellt körkort?

Om du inte redan vet vad en klass B husbil är ser i princip ut som en skåpbil men har uppgraderats och har alla bekvämligheter för camping eller resor inbyggda. En klass B är i grunden en miniatyriserad version av en klass A och de innehåller alla bekvämligheter som du kan förvänta dig som ett kök, ett bad och en sovplats. De har vanligtvis inte slideouts.

En klass B börjar med ett skåpbilschassi vanligtvis en Mercedes Benz Sprinter, Ram Promaster eller Ford Transit. De är tillräckligt små för att parkera på din uppfart och till och med eventuellt ditt garage beroende på garageportens höjd.

Klass B är perfekt om du är ensamresenär eller ett par. Småheten ger alla bekvämligheter som du behöver på vägen, är lätt att köra, manövrera och att hitta en parkeringsplats när du vill stanna. De flesta klass B passar bra på en parkeringsplats.

Motorerna i en klass B är tillräckligt kraftfulla för att ta dig dit du ska utan att ge avkall på bränsleekonomin.

Klass B kallas också ibland för van-campers, husbilar eller till och med ombyggnadsbilar, oavsett vad du kallar dem är de biets knän för att resa.

Vad planerar du att göra med din klass B?

Om du är en ivrig tältare eller har en popup-camper och funderar på att uppgradera en klass B kan mycket väl vara ditt nästa steg upp. De ger mer av de bekvämligheter som vi letar efter och När vi blir äldre har sova på marken i ett tält eller i en pop-up inte den charm som det brukade.

Klass B ger det perfekta baslägret för vandring, klättring, terrängcykling och ATV, så om du är en friluftsentusiast skapades dessa med dig i åtanke. Vissa tillverkare erbjuder ett fyrhjulsdrivet alternativ om du vill ta dig längre ut i baklandet.

Denna lilla husbil kan lätt passa in på de minsta platserna på en camping och du kan lätt zippa in till stan för allt du behöver köpa.

Om du planerar på långa resor får små B-klasser bra körsträcka vilket ger besparingar vid pumpen och slår ut de större klasserna. För resor och sightseeing är klass B svåra att slå.

Dessa bekväma husbilar sover vanligtvis 2 eller 3 personer, även om vissa tillverkare erbjuder sovmöjligheter för upp till 4. Så om det bara kommer att vara du eller du och din partner är det den perfekta installationen, men om du vill ta med barn och vänner kan du överväga att gå upp i storlek.

Om dina planer är att ha en husbil att lämna på en lokal campingplats för säsongen kommer en klass B förmodligen inte att erbjuda det rum som du behöver för att inkludera familj, vänner och husdjur på en kontinuerlig basis.

  Fiska med WD-40: Är detta ett skämt eller en genial idé

Andra inlägg av intresse

 • Varför är husbilar vita så ofta?
 • 19 tips för att välja den bästa kikaren för skåpbilscamping
 • Hur långa är husbilar?
 • Vad är Boondocking och hur man gör det – kan jag använda min skåpbil?

Hur mycket kostar en klass B?

Du kommer att upptäcka att det finns ett ganska brett utbud av priser på nya klass B. De olika företagen kommer att erbjuda ett brett utbud av funktioner och bygga på olika plattformar så se till att jämföra äpplen med äpplen när du gör din forskning.

Här är några exempel på startpriser för nya klass B:

 • Pleasure-Way Tofino 69 950 $
 • Thor Sequence $91 875
 • Winnebago Travato $114 455
 • Pleasure- Way Lexor FL $118 170
 • Midwest Automotive Designs Pro Master Legend $122 995
 • Airstream Interstate Nineteen 152 225 dollar
 • Midwest Automotive Designs 144 Passage $157,495
 • Midwest Automotive Designs Passage 170 EXT 160 495 USD
 • Winnebago Revel 163 292 $
 • Airstream Interstate Lounge EXT 173 194 $
 • Midwest Automotive Designs Weekender $182,995

Upfitters idag lägger ut några imponerande fordon som låter dig resa i lyx och njuta av den tid du spenderar på vägen. Dessa hus på hjul omger dig med kvalitet, komfort och den senaste tekniken med imponerande bränsleekonomi för en husbil.

Oavsett vilken budget du har så finns det prisalternativ att välja mellan. Du kan också få en byggd efter dina specifikationer, så du behöver inte nöja dig med en som saknar något du behöver eller ta funktioner du inte vill ha.

Bli inte avskräckt av ovanstående priser om du har hjärtat på en klass B husbil, du har fortfarande alternativet att hitta en bra, ren, låg körsträcka begagnad som fortfarande ger dig många års service och njutning.

Hur lång är en klass B och hur mycket väger den?

Jag vet om du funderar på att köpa en husbil men inte har bestämt dig för vilken klass du förmodligen undrar över några av detaljerna om klass B som hur mycket utrymme kommer jag att behöva för att parkera den? Hur tung och hög är den? Följande diagram ger dig några detaljer om exempelmodeller för att ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig.

Tillverkare Modell Chassi Längd Höjd GVWR GCWR
Airstream Interstate Lounge EX Mercedes-Benz® 24′-1″ 9′-8″ 2WD
9′-11″ 4WD
11 030 pund. 15 250 pund.
Airstream Interstate Nineteen Mercedes-Benz® 19′-5″ 9′-7″ 8 550 pund. 13 550 pund.
Tränare Över 22C Ford Transit® 22′-2″ 9′-11″ 10 360 lbs. 11 200 pund.
Tränare Galleria 24A Mercedes-Benz® 24′-3″ 9′-9″ 11 030 pund. 15 250 pund.
Fritidsresor Vans Serenity S24CB Mercedes-Benz® 24′-6″ 10′-3″ 11 030 pund. 15 250 pund.
Pleasure Way Uppstigning TS Mercedes-Benz® 19′-5″ 9′-7″ 8 550 pund. 13 550 pund.
Pleasure Way Tofino Ram ProMaster® 17′-9″ 8′-2″ 8 550 pund. 11 500 pund.
Thor Sekvens Ram ProMaster® 20′-11″ 9′-5″ 9 350 pund. 11 500 pund.
Winnebago Revel 44E Mercedes-Benz® 19′-7″ 10′ 9 050 lbs. 13 930 pund.
Winnebago Travato 59G Ram ProMaster® 21′ 9′-4″ 9 350 pund. 11 500 pund.
  Hur man rengör ett mögligt tält (förhindra tältmögel och mögelfläckar)

Hur man får det bästa erbjudandet på en klass B

Som de flesta andra vill du få det bästa möjliga erbjudandet du kan och med det i åtanke behöver du några idéer om vad du bör göra för att vara beredd att få den affären.

Gör först dina läxor, fastna inte i ögonblicket när du besöker din lokala husbilsåterförsäljare och ta hem den direkt på plats. Att göra dina läxor kan spara tusentals dollar på en ny eller till och med begagnad klass B.

9 tips som hjälper dig att få det bästa erbjudandet på en klass B

1. Kontrollera flera återförsäljare – prissätt den enhet du vill ha hos olika återförsäljare i ditt område och till och med bredda området till hela ditt land. När du väl har kontrollerat det med andra återförsäljare i en annan region i landet, kan de ha mycket bättre priser än din lokala region.

Du kan göra allt detta över internet och genom att ringa telefonsamtal till återförsäljarna. Om du kan spara några tusen dollar kommer det att göra det värt tiden att köra för att hämta din klass B.

2. Handla i slutet av säsongen – om du vet att du kommer att vilja ha en klass B i vårbutiken på hösten i slutet av säsongen och i början av lågsäsongen. Återförsäljare kommer att vilja ta bort sina enheter från partiet så att de inte behöver bära dem under lågsäsong och du kommer att få en bättre affär. Detta gäller även vid köp av en begagnad Klass B.

3. Håll utkik efter specialerbjudanden på klass B – Återförsäljare kommer att ha speciella kampanjer på husbilsutställningar och olika evenemang som de har under året, dessa kampanjer kan lägga pengar i fickan.

Den sista dagen med husbilsshower är också ett riktigt bra tillfälle att göra en deal på en husbil eftersom återförsäljaren inte är sugen på att ta tillbaka alla resterna till sin tomt eftersom detta kostar honom tid och pengar.

Shopping i slutet av månaden och slutet av året är också bra tider för att få erbjudanden på en klass B, eftersom husbilsåterförsäljarna försöker nå sina kvoter för den perioden.

4. Håll utkik efter särskilda finansieringskampanjer – Återförsäljare har inte bara specialerbjudanden på själva enheten, utan de har också speciella finansieringskampanjer och glöm inte att kontrollera finansieringspriserna hos lokala kreditföreningar och banker, de har ibland specialerbjudanden för husbilar. Ett par poäng mindre i ränta kan lägga till en hel del besparingar beroende på priset på din husbil.

5. Köp en begagnad klass B – När du köper en begagnad husbil tog den första ägaren värdeförlusten på grund av värdeminskningen när de körde bort den från tomten, detta kommer att ge dig en bättre affär. Du kan hitta låga mil husbilar i bra skick som bara väntar på att du ska följa med för att köpa.

Erbjudanden kan hittas genom att söka online och även via mun till mun, låt bara alla du träffar veta att du är på marknaden för att köpa en klass B, chansen är stor att de känner någon som säljer deras.

  Har pontonbåtar badrum eller toaletter? (plus HUR man installerar en)

6. Köp en begagnad klass B som behöver lite arbete – Precis som du får ett fynd när du köper ett hus som behöver några reparationer, kan du komma ut i förväg genom att köpa en husbil som du kan fixa och utrusta efter din smak. Glöm inte när du köper begagnad att du kommer att vilja överväga att ta husbilen till en mekaniker för att få dem att kontrollera den för att se om det är några större problem med den.

7. Få en fordonsrapport – Detta kommer inte bara att ge dig en uppfattning om historien om klass B du funderar på att köpa, det kan också avslöja några problem som du kan använda för att förhandla fram ett bättre pris.

8. Var beredd att förhandla – Oavsett om du köper en ny eller begagnad Klass B var beredd att förhandla. Vet värdet på enheten du vill köpa och ta inte vad de ber om, förhandla, förhandla och förhandla lite till. Kom ihåg att förutom att förhandla om prisförhandla om uppgraderingar, service, gratis besiktningar, gratis oljebyten och allt annat du kan tänka dig att förhandla om!

9. Betala med kontanter – Om du har pengarna för att köpa Klass B utan att behöva leta efter finansiering kan du också få en bättre affär genom att erbjuda dig att betala direkt, när en säljare vet att du har pengarna just nu för att köpa är det ett kraftfullt incitament för dem att sälja!

När du funderar på att köpa en ny eller begagnad Klass B, glöm inte att be att få ta den på en provkörning för att se om du gillar hur den hanterar och åker. Ta med en vän för en second opinion och för att hjälpa dig upptäcka eventuella defekter.

När du provkör en begagnad klass B, lyssna efter eventuella ljud, testa bromsarna, prova den i backar utöver nivån för att se hur mycket kraft den har när du går upp i grader. Lyssna efter däck som gnisslar när du klipper snäva kurvor, shims och andra tecken på föremål som kanske inte fungerar riktigt som det ska.

Kontrollera att alla kylskåp, luftkonditionering, generatorer, ventiler, markiser och andra tillbehör är i gott skick.

Behöver du ett särskilt körkort för att köra klass B?

När detta skrivs de flesta stater i USA kräver inte att du har ett speciellt körkort för att köra husbil om vikten är mindre än 26 000 pund. Om du reser i Kanada gäller vanligtvis lagarna i ditt land. Lagar är dock benägna att ändras, om du har några frågor är det bästa du kan göra att kontakta din statliga körkortsavdelning.

Att köpa en klass B är en stor investering och att hitta den rätta för dig kommer att ta lite tid och ansträngning. Men att äga en klass B kommer att vara väl värt det när du ger dig ut på din roadtrip och ha bekvämligheterna ombord för att göra din resa roligare.