Vad betyder walk-in camping?

Camping är ett fantastiskt tidsfördriv som framkallar bilder av vila och avkoppling i naturen. Många människor ser fram emot sommarlov eller helgresor när de kan fly till vildmarken och komma bort från världens alla bekymmer.

Även om camping är en möjlighet att ladda batterierna, kan processen att hitta en campingplats och göra en bokning ibland vara stressande. Om du är ny på camping, kanske du känner dig överväldigad av all terminologi och försöker dechiffrera allt.

En av termerna du kanske har stött på är walk-in camping och undrar vad det betyder. I den här artikeln kommer vi att diskutera denna term och vad det innebär att boka en campingplats.

Vad betyder walk-in camping?

I de enklaste termerna är en ingångscamping en campingplats som kan nås genom att gå när du väl anländer och parkerar din bil vid campingen. Dessa platser har ofta ett avstånd mellan parkeringen och platsen som du måste gå för att nå platsen.

Avståndet mellan campingen och parkeringen är vanligtvis inte för långt och de flesta är mindre än en mil. Ändå kan leden vara brant, vilket skulle utgöra en utmaning när man släpar utrustning till platsen.

Strukturen på campingen kan dock variera från plats till plats. Vissa har en liten slinga med flera tältcampingar som är tillgängliga till fots.

Det kan finnas en gemensam parkeringsplats för bilar som kräver att du bär din utrustning till den faktiska platsen för att sätta upp ditt tält och läger. Om du campar på en ingångsplats är det ofta lämpligt att komma tidigt så att du har gott om tid att sätta upp ditt tält.

Tält bör sättas upp före solnedgången när det fortfarande finns tillräckligt med ljus för att säkert se vad du gör. Om du har mycket utrustning kan du behöva köra fram och tillbaka till bilen flera gånger, vilket kan lägga till extra tid till din installationsprocess.

Ett tips är att ta med en vagn som är stor nog att färdas på oasfalterade vägar. Du kan ladda upp din campingutrustning och dra upp till campingen om leden inte är för brant, stenig eller lerig.

Det finns campingplatser som kan tillhandahålla vagnar, vagnar eller skottkärror för att hjälpa campare att dra sin utrustning till sin plats. Det är dock inte garanterat att du får en om campingen är upptagen vid ankomst.

  Finns det en Kelley Blue Book eller NADA för campare?

Vissa campingplatser använder termen walk-in när de hänvisar till mer avlägsna platser för utspridda eller backcountry camping. Dessa platser har möjlighet att gå direkt in på dem, men promenaden till platsen kan vara flera mil över svår terräng.

I dessa fall bör du bära allt du behöver på ryggen. Det går inte att parkera i närheten och sedan enkelt nå campingen genom att gå några meter.

Andra liknande förhållanden

Det är lätt att förväxla ingångscampingplatser med walk-incampingar. Dessa två termer liknar varandra men har helt olika betydelser. Många campingplatser har båda termerna, så det är lätt att blanda ihop de två.

En genomgångscamping gör att den inte kan reserveras. En annan term för dessa platser är först till kvarn, först till kvarn eller camping utan bokning, beroende på plats.

Mycket populära campingplatser kan reservera vissa platser för personer som inte kunde få reservationer. Du skulle behöva gå upp tidigt för att försöka få tag på en av dessa sajter och det finns ingen garanti för att du kommer att lyckas.

Därför är det alltid lämpligt att göra en reservation, så att du vet att du kan övernatta och inte behöver leta efter en sovplats i sista minuten. Du kan också försöka anlända till campingen ungefär en timme före utcheckning för att försöka göra ditt anspråk på en campingplats innan nuvarande invånare lämnar.

Inte alla promenadcampingar kommer också att vara ingångsplatser. Så utgå inte från det bara för att du får en parkeringsplats som det är lätt att ta sig till till fots eller att du kan parkera i närheten.

Vissa campingplatser är endast tillgängliga och tar inte emot bokningar alls. I så fall är det bara att dyka upp och hoppas på det bästa. Försök att komma tidigt eller undvika högsäsong när dessa campingplatser fylls upp snabbt.

Du kan ofta hitta information om när vissa campingplatser tenderar att fyllas, så att du kan komma tidigare och öka dina chanser att få en plats.

  Hur värmer du husvagnshållningstankar?

För- och nackdelar med walk-in campingplatser

Eftersom du inte kan köra upp till campingen med din bil, kan du tycka att en walk-in-plats är ett mindre idealiskt alternativ. Även om det finns nackdelar, har dessa webbplatser också många attraktiva aspekter.

En av de bästa sakerna med walk-in campingplatser är att de vanligtvis erbjuder mycket avskildhet och lugn. Eftersom bilar inte är parkerade i närheten av platserna behöver du inte lyssna på dina grannar som kommer och går i sina fordon.

Det är också mindre buller från att bildörrar slår igen eller billarm som av misstag går igång mitt i natten. Eftersom du måste tänka två gånger innan du reser till bilen är chansen stor att dina grannar stannar kvar så fort de kommer och inte kommer och går hela tiden.

Ofta går inte vägen förbi campingen, så man ser inte hela tiden bilar som kör förbi. Oavsett om det är andra campare längs samma slinga eller bara nyfikna åskådare, kommer du att få en mycket mer personlig campingupplevelse.

Dessa webbplatser är också vanligtvis mer avskilda med extra utrymme mellan webbplatser som leder till mer integritet. Utsikten är ofta otrolig eftersom platsen till exempel kan vara på en plats nära vatten.

En av de största nackdelarna med en ingångscamping är avståndet mellan campingen och parkeringsplatsen. Om du har mycket utrustning, särskilt tunga grejer, blir det svårt att få allt till platsen för att slå läger.

Att ta med vagn kan hjälpa, men det kan ändå vara svårt om stigen till platsen är uppför en brant backe eller inte underhålls. Vägar med massor av stenar eller gropar kommer att innebära många utmaningar och även väderförhållanden som regn och lera kommer att komplicera saker.

Om du behöver lämna lokalen snabbt av någon anledning kommer det att ta lite tid att komma till ditt fordon. Om vädret vänder blir det inte lätt att packa snabbt heller.

Även om promenaden är kort kan du tröttna om du måste pendla mycket, vilket ger dig mindre energi för camping eller andra aktiviteter. Om du har små barn som inte enkelt klarar vandringen på egen hand, kan detta lägga till en extra svårighetsgrad.

  Varför är kylarlocken ihåliga? Enkla sätt att uppgradera din kylare

Campingplatser där du behöver säkra mat från vilda djur kan vara en utmaning om de inte tillhandahåller björnskydd. Detta skulle innebära extra resor till ditt fordon för att säkra maten före och efter varje måltid.

Vilken utrustning behövs?

Om du campar på en ingångscamping måste du ha ett tält. Att sova i din bil är ofta inte ett alternativ på dessa campingplatser och kan vara begränsad i vissa områden.

Minimiutrustningen är ett tält där alla i ditt sällskap kan sova bekvämt. För att hålla ditt tält rent bör även ett fotavtryck användas under det, tillsammans med en regnlucka om du förväntar dig regn.

Ett regnskydd är också en bra idé om du campar under säsonger när temperaturen blir sval på natten, eftersom det håller värmen inne i tältet.

Förutom ett tält behöver du sovsäckar och liggunderlag som passar för årstiden så att du inte blir för kall på natten.

De som vill ha lägereld ska ta med ved som de köper i närheten eller av campingvärden. Dessutom krävs en tändare och tändstickor eller en tändare.

Utöver dessa väsentligheter finns mat och personliga föremål som kläder och toalettartiklar. Om du planerar att vandra, fiska eller åka båt är all denna utrustning också nödvändig.

Om det är långt mellan platsen och parkeringsplatsen rekommenderas också någon form av vagn eller vagn för att underlätta transporten av föremål.

Om du har bokat en ingångscamping, gör en inventering av alla dina tillhörigheter och ta bara med dig det nödvändigaste. Välj lätta föremål som kan tjäna flera syften.

Lämna de saker du inte är säker på att du kommer att använda i din bil. Försök att packa effektivt så att du måste åka till bilen så lite som möjligt.

Det är också bra att campa i en grupp så att du har många människor som hjälper till att bära allt. Om varje person har sina personliga föremål med sig och sedan går med i den gemensamma utrustningen, blir det mycket lättare att ta sig till platsen.

Fler artiklar du kommer att älska

Vad betyder campingtillgänglig camping?

5 bästa campingplatser i Joshua Tree National Park

Är golfbilar tillåtna i nationalparker? (ta reda på det här)