Vad betyder campingtillgänglig camping?

Förstagångscampare kan lätt bli överväldigade av den terminologi de kan stöta på online när de bokar eller anländer till en camping. Ibland verkar campare tala sitt eget språk, vilket kan förvirra dem som inte är vana vid användningen av vissa ord.

Men det är viktigt att förstå de olika sätten att beskriva campingplatser, stigar och bekvämligheter så att du kan planera väl och veta vad du kan förvänta dig. Det finns inget värre än att bli upphetsad över en campingresa och sedan ta reda på att du inte lätt kan ta dig till din campingplats.

När det gäller camping och vissa campingplatser är tillgängligheten på campingen en stor fråga. Du kanske ser vissa platser markerade som ”tillgängliga campingplatser” och undrar vad detta betyder.

Det kan finnas två olika betydelser beroende på placering och skyltning vid dessa markörer.

Den första meningen med campingtillgänglig camping är helt enkelt att campingplatsen är lätt att komma åt eller nå. Den andra betydelsen är American With Disabilities Accessible. Det betyder att dessa platser är inrättade på ett sådant sätt att personer med funktionsnedsättning kan komma åt dem och även campa.

Enkel tillgång till en campingplats

Den första och förmodligen vanligaste betydelsen av tillgänglig camping är att man lätt kan nå campingen. Om du campar med bil betyder det vanligtvis att du kan köra ända fram till campingen, parkera i närheten och lasta av din utrustning.

Det är viktigt att ha enkel tillgång till campingen, speciellt om du tältar med bil, då du förmodligen kommer att behöva lasta av mycket utrustning. Genom att parkera nära där du ska slå upp ditt tält behöver du inte gå långt eller bära tunga redskap långa sträckor.

Detta gör din campingupplevelse mycket trevligare. Du lägger också mindre tid på att sätta upp ditt läger och blir inte avskräckt av att lasta eller lossa din bil. Det låter dig också ta med dig mer bekvämligheter hemifrån för att berika hela resan.

Även om det verkar självklart att alla campingplatser ska vara tillgängliga med bil är det inte alltid så. Olika campingplatser kan ha olika konfigurationer och parkeringskonfigurationen kommer inte alltid att vara densamma.

De traditionella campingplatserna har ofta trafikslingor åt ena hållet och varje camping har en parkeringsplats där campare kan parkera. Varje campare parkerar sin bil på anvisad plats och har sedan sitt eget picknickbord, eldstad och tältbacke.

  Behöver husbilar drivna webbplatser?

Du kan dock även stöta på campingplatser med en enda parkeringsplats. Varje camping ligger då en bit från campingen och du kan behöva gå för att nå campingen. Avstånden varierar, men kan vara ungefär en kvarts mil eller mer.

Även om avståndet till campingen är kort, ibland är stigen inte asfalterad, vilket blir en extra utmaning att nå ditt reserverade område. Andra platser är på en liten kulle som erbjuder fantastisk utsikt men är en utmaning att klättra upp med utrustning och campingutrustning.

I dessa fall rekommenderas det att du tar med en vagn eller vagn för att bära alla dina förnödenheter. En med stora hjul som kan navigera i backar och eventuella hjulspår eller gropar i leden kommer att göra jobbet lite lättare.

En annan grupp av campingplatser som inte är lättillgängliga är backcountry campingplatser eller utspridda campingplatser. Dessa avlägsna områden är ofta belägna på offentliga marker, skogar eller till och med nationalparker.

Platserna ligger inte på en camping, utan kan vara en enda plats i vildmarken för dem som vill ha en lugnare, rustik campingupplevelse. Campare kan behöva ett tillstånd, särskilt för nationella eller statliga parker, och sedan tilldelas en campingplats.

Vissa platser kan vara flera mil inåt landet och endast tillgängliga via en vandringsled. Lederna kan vara djupt inne i skogen och ha mycket höjdhöjning, vilket gör det utmanande att nå platsen.

I dessa fall är camping mer som backpacking genom att du måste bära alla dina förnödenheter och utrustning till platsen. Det finns ofta inte ens möjlighet att ta med en vagn eller vagn för att släpa runt saker.

Dessa primitiva platser kommer inte heller att ha rinnande vatten eller tillgång till badrum, vilket gör dem till en riktigt vild upplevelse långt från civilisationens bekvämligheter. Campare måste också känna till området de campar i, samt navigerings- och överlevnadsförmåga för att säkerställa att de är säkra.

Många offentliga marker, särskilt de som förvaltas av Bureau of Land Management (BLM), erbjuder utspridda campingplatser i hela området. Dessa sajter har ofta en avgift och är tillgängliga enligt först till kvarn-principen.

Kostnaderna kan variera beroende på plats och det finns ofta gränser för hur länge du kan campa där. Campare måste också följa alla regler i respektive land och får inte lämna några spår för att inte skada djuren i närheten.

  Hur långa är husbilar?

De flesta av dessa platser är inte lätta att nå med bil. Medan det finns vägar kan du behöva parkera långt bort så att du inte blockerar stigar. Även om det finns en parkeringsplats i närheten, måste du förmodligen bära allt från din bil till platsen.

Många utspridda campingplatser kräver att du campar minst 100 till 200 fot från en väg, stig eller vattenkälla. Det kanske inte låter som en lång sträcka, men det är ändå nödvändigt att släpa ditt tält, sovsäck och mat dit du ska campa.

Tillgänglighet kan också vara ett problem när man campar nära en sjö eller annan vattenmassa. Det kan finnas campingplatser som endast är tillgängliga med båt. I dessa fall är det viktigt att planera noggrant för att säkerställa att du har en väg över vattnet till din plats.

Du behöver också en båt som kan bära ditt tält och annan utrustning du behöver. Även i händelse av olyckor eller dåligt väder kan du inte lämna platsen enkelt eller snabbt.

Om vattnet är stort kan det ta lång tid att passera, särskilt i kajak eller kanot. Så du måste ge dig själv gott om tid att parkera, sjösätta din båt och resa till platsen innan du ens kan börja slå upp ett tält.

På andra campingplatser kan det vara nödvändigt att rida en häst eller mula för att nå dem. Även om dessa platser ofta erbjuder avskildhet, avskildhet och vacker utsikt över naturen, är de verkligen utmanande att ta sig till.

ADA Tillgänglighet för en camping

En annan möjlig betydelse av platstillgänglig camping avser platser som är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Många campingplatser har börjat lägga till platser med asfalterade parkeringsytor som är plana och har enkel tillgång till badrum.

Detta gör att personer med funktionshinder enkelt kan njuta av naturen och ha en campingupplevelse utan ytterligare utmaningar. Webbplatser som är markerade som ADA-tillgängliga måste uppfylla ADA-kraven och kan vara rullstolsanpassade.

Dessa platser är ofta tydligt markerade eller har en rullstolssymbol för att identifiera dem på en platskarta. Även om det inte finns några riktlinjer som fastställts av ADA specifikt för campingplatser, finns det flera komponenter som en webbplats kan observera.

Att tillhandahålla en jämn plats gör det lättare för personer i rullstol eller andra enheter att hjälpa till med att gå och ta sig runt. Platsen bör också ha parkering i närheten med tillräckligt med utrymme för en rullstolslift vid behov.

  Allt om den kvadratiska knuten: handledning, syfte, varningar

Ställplatserna bör ligga nära ett badrum så att campare inte behöver resa långt och vägen till badrummet bör också vara asfalterad. Badhusen i sig måste vara ADA-kompatibla med dörrar som är lätta att öppna, bås som är tillräckligt breda för rullstol och säkerhetsräcke i båsen.

Picknickbord på en ADA-tillgänglig plats kan ha ett längre överhäng så att någon i rullstol lätt kan sitta under dem. Eldgropar har ofta högre sidor och grillen ska stå på en höjd som är bekväm att använda.

De som letar efter ADA-tillgängliga campingplatser kan titta online på platsreservationer eller söka efter campingplatser som är ADA-vänliga. Det finns också webbplatser för tillgänglig camping för personer med funktionshinder där campare kan hitta mer information, läsa recensioner och se bilder för att avgöra om en plats är rätt för dem.

Varför webbplatstillgänglighet är viktigt

Som du kan se, oavsett definitionen av tillgänglig webbplats i just din situation, är det viktigt att förstå vad det betyder. Om du är en person med funktionsnedsättning kan kunskap om tillgängliga campingplatser göra stor skillnad för din campingupplevelse.

Om du bokar en plats som inte var tillgänglig, kanske du inte kan använda din bokning vid ankomsten till campingen. Människor med funktionshinder kanske inte ens är medvetna om att sådana sajter finns, så kunskap om de olika sajterna kan uppmuntra dem att ta sig ut och gå när de annars inte skulle ha trott det möjligt.

När det gäller tillgänglighet med bil eller båt är det viktigt att veta hur man kommer åt din webbplats. Om en camping behöver en båt och du inte har en eller om du har möjlighet att hyra en, kommer du inte att kunna komma åt området och din bokning kommer att vara värdelös.

Så se till att göra din research innan du bokar så att du enkelt kan nå din camping och få ut det mesta av din campingresa. Välj en campingplats som har allt du behöver för att njuta av naturen.

Fler artiklar du kommer att älska

Kan ormar komma in i ett tält? (och hur man håller dem utanför)

Är golfbilar tillåtna i nationalparker? (ta reda på det här)