Vad betyder BLM camping? 19 saker du borde veta

När du campar är det kanske viktigaste att tänka på var du vill slå upp ditt tält, hänga din hängmatta eller parkera din husbil och campa. Hela landet är ditt att utforska – ja, nästan.

De flesta campare vill inte bo någonstans som är vild och farlig, och privata campingplatser kan kosta en hel del. Om du vill tillbringa din natursemester på ett säkert ställe utan att spendera mycket pengar, bör du överväga BLM camping.

Men vad betyder ”BLM” camping?

När man hänvisar till BLM-camping är ”BLM”-delen faktiskt en akronym som står för ”Bureau of Land Management.” Bureau of Land Management är en statlig organisation som övervakar offentlig mark och förvaltar fastigheten för rekreations- och bevarandeändamål, och håller områdena säkra och rena för både människor och djur. BLM camping är helt enkelt camping på dessa grunder.

När du campar på BLM-administrerad mark får du en rad campingupplevelser över hela USA och stödjer bevarandet av vackra platser över hela landet. Grundläggande fakta om BLM Camping Om du bestämmer dig för att campa på BLM-förvaltade campingplatser, finns det några grundläggande saker du bör veta innan du ger dig ut på vägen. Detta kommer att säkerställa att din resa går smidigt och förbereder dig för din upplevelse.

1- Det finns tre typer av BLM-campingplatser, eller tillåtna campingplatser: etablerade campingplatser, RV-parker och allmän mark för spridd camping.

2- En liten avgift tas ut för att campa på utvecklade campingplatser. Denna avgift går till underhåll av de anläggningar du trivs med och till vidareutveckling av mark och anläggningar. Tilläggsavgiften beror på vilken camping du väljer.

3- De flesta BLM-campingplatser har en gräns för hur länge du kan stanna, men gränsen är vanligtvis generös. Många av dessa campingplatser tillåter dig att stanna två veckor per månad.

4- Vissa campingplatser är endast tillgängliga säsongsvis, så du måste kontrollera att campingen du planerar att bo på är öppen när du vill åka. Detta på grund av de dåliga väderförhållandena i området.

5- Vissa av dessa BLM-campingplatser tillåter dig att reservera din plats, men andra hyrs efter först till kvarn-principen. För- och nackdelar med BLM Camping Som med alla campingplatser finns det för- och nackdelar med att campa på BLM-förvaltad mark. Det är upp till dig att väga fördelar mot nackdelar och bestämma vad som är bäst för din situation. Fördelar
6- Du får ett brett utbud av alternativ för camping. Oavsett om du sitter i en husbil, slår upp ett tält eller bara kastar en sovsäck på marken under stjärnorna, är BLM Campground gjord för campingupplevelsen du alltid har drömt om.

  Varför måste skidor vara så långa?

7- Avgiften du betalar går garanterat till underhållet av det land där du bor. Eftersom det är statligt ägt vet du exakt vart dina pengar tar vägen.

8- Dessa parker och campingplatser är rena. När du går till en BLM-camping vet du att du bor någonstans rent. Du kanske inte vet vad du kan förvänta dig av en privat campingplats, eftersom ägarna kan göra så lite eller så mycket underhåll som de vill. BLM-mark underhålls regelbundet.

9- Du betalar dina avgifter i förväg, till skillnad från policyn för lön vid slutet som vissa campingplatser har. Du vet exakt hur mycket du spenderar för att njuta av din vistelse, så att du kan bli av med dina ekonomiska bekymmer efter den initiala avgiften. nackdelar
10- Inte alla BLM camping är skapade lika. Många har en mängd olika bekvämligheter som toaletter, rastplatser, dricksvatten och anslutningar. Men vissa gör det inte, vilket ger dig bara en ring av eld och själva landet. Du kan behöva resa längre för att få en mer bekväm upplevelse.

11- På grund av de olika priserna, faciliteterna och tillgängligheten av campingplatser över hela landet, kanske du inte vet exakt vad du kan förvänta dig. Även om det finns information för varje campingplats på Bureau of Land Management-webbplatsen, kan den vara begränsad och saker och ting kan alltid förändras.

12- Du omfattas av federal lag på BLM-skäl. Detta innebär att kontroversiella saker som är lagliga på delstatsnivå fortfarande är olagliga att delta på BLM-drivna campingplatser. Naturligtvis kan detta vara en fördel för vissa, men de som är vana vid vissa extra friheter kan känna sig begränsade när de campar på BLM-drivna campingplatser.

13- Det finns gränser för hur länge du kan stanna på en given campingplats på en månad, vilket kanske inte finns på privat egendom. Om du vill campa på lång sikt är BLM-campingplatser inte den bästa vägen för dig. BLM Campground Sites Bureau of Land Management övervakar allmän mark avsedd för camping i flera stater över hela landet. Om du vet i vilken region du vill ha ditt naturtillflyktsort (eller ditt RV-paradis), måste du veta var du kan hitta dessa platser.

  Att ha på sig Vandring i 10-gradersväder

Många av BLM campingplatser är belägna i följande stater:

● Alaska ● Arizona ● Kalifornien ● Colorado ● Idaho ● Montana ● North Dakota ● Nevada ● New Mexico ● Oregon ● South Dakota ● Utah ● Washington ● Wyoming

Det finns också gott om rekreationsplatser i östra USA, men alla erbjuder inte camping. Minnesota och Wisconsin erbjuder flera offentliga campingplatser som drivs av BLM, men du måste undersöka dina campingalternativ eftersom de varierar beroende på campingplats på dessa platser. Tips för camping på BLM-webbplatser När du campar någonstans finns det några grundläggande riktlinjer att följa. Det finns också några som är unika för vissa BLM-campingplatser, och du bör vara beredd att följa riktlinjerna om du vill ha en rolig, säker och spännande resa!

14- Bygg din lägereld på ett säkert sätt inom de avsedda eldringarna och se till att släcka den helt innan du lämnar området. Lämna aldrig en eld utan uppsikt och se till att inte tända eld i området där du tältar under torrperioden.

15- På vissa BLM-campingplatser (mest i väster) finns det övergivna gruvor i området. Var uppmärksam på gruvschakt och ge dem en bred koj. Du kan bli allvarligt skadad om du ramlar in. Utforska aldrig övergivna gruvor; detta är osäkert. De är övergivna av en anledning.

16- Innan du planerar din resa, kontrollera den lokala väderprognosen nära campingen. Vissa tider på året kan det vara farligt att campa där. Även om området inte är utsatt för tornados, orkaner, lerskred, hagel, snöstormar, etc., kan åskväder sätta en rejäl släckning på dina campingplaner.

17- Låt alltid folk veta exakt var du är och hur länge. I vildmarken finns det många potentiella faror som kan hindra dig från att återvända säkert till ditt tält. Även om sunt förnuft kan förhindra mycket av detta, är vissa händelser oförutsedda och ingens fel. Låt din grupp eller folk där hemma veta var du kommer att vara. Om du inte kommer tillbaka kan de leta efter dig eller skicka efter hjälp. Detta kan göra skillnaden mellan liv och död.

  Stinkande tält? 7 tips om hur man rengör ett tält som luktar

18- Respektera det lokala djurlivet. Titta på dem på avstånd, men undvik att komma för nära. Björnar och vargar är en del av det lokala djurlivet på vissa campingplatser. De angriper vanligtvis inte campare om de inte provoceras. Ge dem ingen anledning att gå efter dig.

19- Packa väl för vädret. En annars bra campingtur kan förvandlas till en riktig mardröm om du är oförberedd. I öknen kan temperaturen stiga under dagen och sjunka under fryspunkten på natten. På en BLM-camping i det här klimatet, packa din utrustning för både varmt och kallt väder så att du inte blir sjuk eller åtminstone blir obekväm.

20- Lämna bara dina fotspår. När du skräpar ner din campingplats och lämnar skräp, plast och skräp efter dig är du inte bara oförskämd, utan äventyrar de lokala djuren och planeten. Gör din del för att rädda planeten och djuren som lever på den – lämna bara dina fotspår när du packar ihop och går hem. Varför BLM Camping kan vara rätt för dig Nu när du känner till alla grunderna för BLM-camping, kanske du undrar om det är rätt val för dig. Ställ dig själv dessa frågor för att få ditt svar:

● Är jag villig att följa federala lagar oavsett min delstats lagar? ● Vill jag betala kostnader i förskott? ● Vart vill jag åka? ● Är jag villig att resa långa sträckor för att komma till en BLM-driven campingplats?

Om du svarade ”ja” på alla dessa frågor, då har du kommit till rätt plats på BLM camping! Så länge du följer reglerna och håller dig beredd på alla utmaningar som miljön kan ge dig, kommer du att ha en fantastisk tid som du kommer att se tillbaka på och vårda för resten av ditt liv.

Fler artiklar du kommer att älska

Backcountry camping (vad är det, faror, packning)

Vad man ska ha på sig på sommarcamping

Vad ska du göra om en björn attackerar ditt tält?

Det kan vara lagligt att campa i vissa offentliga parker (info och alternativ)