Vad betyder betyg för klass A, AA, AAA och B campingplatser?

Du tittar på campingplatser och receptionisten är i telefon. Hon förklarar att det finns flera klass B-campingar tillgängliga, men alla deras klass A-campingar har tagit slut? Du har ingen aning om vad hon menar och säger att det kommer att bli bra. Sätt i din utrustning några veckor senare och hela din familj är förbannad. Var gjorde du ett misstag? Vad betyder alla campingrecensioner?

Vad är klass A, AA, AAA och B Campground Ratings? Campingplatserna är uppdelade i husvagns-/husbilsplatser (klass A, AA, AAA) och campingplatser för tält (klass B). Klass A är den lägsta nivån med en ramp, elanslutningar, picknickbord och eldstad med tillgång till duschar och dricksvatten var som helst på campingen. Klass AA-platser är medelklassiga med vatten/avloppsanslutningar och AAA är premiumklass med ytterligare bekvämligheter i parken (vanligtvis 50 amp el). Klass B-platser kan användas med tält eller husbilar, men de är primitiva campingplatser utan uppfarter, vatten/avlopp, elektricitet och har sällan badrum och dusch i parken.

Camper jargong är en förvärvad färdighet och även erfarna campare kan bli förvirrade av olika termer. Jag kommer att gå igenom varje kategori i detalj i det här inlägget, men de flesta husbils-/släpvagnscampare kommer att vilja hitta en webbplats i betyg A, AA eller AAA.

Tältcampare bör välja en klass A- eller Klass B-plats beroende på dina badrums- och duschbehov. Du kan vanligtvis betala för tillgång till badrum/dusch och elanslutning på klass B-platser, men det beror på campingen. Vissa av dem har bara portakrukor och utedass, så ring i förväg innan du gör arrangemang.

En släpvagn eller husbil kommer vanligtvis att räcka med en klass B-terräng, men detta beror på uppfarten och terrängens totala längd. Vissa sajter är kortare än en vanlig trailer plus lastbil och du vet aldrig att du kan hamna i en lerig röra. Det är säkrare att betala de extra pengarna för en A- eller AA-webbplats om en sådan finns tillgänglig.

Vilka är de olika klassificeringarna av campingplatser?

De flesta förstår inte de olika klassificeringarna av campingplatser du hittar på de flesta campingplatser. Att ta reda på vad en camping har att erbjuda kan vara svårt, men det finns branschstandarder som de flesta parker följer. Lägg märke till att jag sa ”De flesta parker” eftersom det finns några undantag från den regeln (tänk Illinois State Parks).

De flesta campingplatser följer ett enkelt klassificeringssystem där deras platser rankas som AAA, AA, A eller B (rankas från bäst till sämst). Vissa parker har också klass C och D platser, vilket är en ytterligare uppdelning av klass B med färre bekvämligheter och ytterligare tillgång till duschar/badrum.

Nästan varje stat/nationalpark använder samma klassificeringssystem, men det är inte universellt. Anläggningarna kan därför skilja sig åt per campingplats. Jag rekommenderar att du pratar med campingchefen innan du gör en bokning.

Jag kommer att förklara var och en av dessa kategorier i detalj nedan, men här är en kort översikt.

 • Klass C eller D: Jag har bara stött på parker med grad C och D terräng vid några få tillfällen. Dessa betyg finns vanligtvis på stora campingplatser som inte kan stödja alla sina platser med badrum och duschar. Klass C/D-platser är vanligtvis gräsytor där du kan parkera en bil och slå upp ett tält. Du kan behöva betala extra för duschar och det finns inget rinnande vatten, avlopp, el eller faciliteter på plats. Om toaletter (vanligtvis portapottar) och duschar finns tillgängliga blir det en lång promenad där klass C är något närmare än D.
 • Klass B: Klass B-platser används vanligtvis av tältcampare. Dessa campingplatser har vanligtvis en grusuppfart och tillgång till en dusch/toalett i närheten, men du kan behöva betala för att använda faciliteterna ($2-$4 per natt). Det kommer inte att finnas el, vatten, avlopp eller någon av de lyxiga bekvämligheterna som finns på Grad A-platser. Vissa husbilar och släpvagnar använder klass B-platser med generatorer, och du kanske kan betala extra för en 15-amp service. Du kan alltid fylla 5-liters kannor med vatten för att använda badrummet när det inte finns el, men det är mycket lättare med el. Se bara till att campingen har en avfallspump eller en plats att tömma din svarta och gråa vattentank när du ska använda badrummen.
 • Klass A, första klass: Detta är den kala ingången för de flesta husvagnar och husbilar. Klass A-platser måste alltid ha en uppfart, eluppkoppling, picknickbord och eldstad. Man har inget rinnande vatten/avlopp på campingen, men det finns duschar, toaletter (ibland uthus/portapottor) och dricksvatten tillgängligt någonstans på campingen. Du har troligen en plats att dumpa grå/svarta tankar i närheten, men ring i förväg innan du gör en bokning.
 • Klass AA: Klass AA är ett litet steg upp från klass A. Dessa platser har allt en klass A-plats har, plus vatten- och avloppsanslutningar. Så du kan köra vatten på plats, spola toaletter och duscha. Du kan fortfarande behöva använda propan för att värma upp ditt vatten, beroende på riggen, men du bör ha alla bekvämligheter som behövs för att campa i en resesläp, vändskiva eller husbil.
 • Klass AAA: Det här är premiumsajterna avsedda för dyra husbilar. De har alla fördelar med en A- eller AA-camping med extra faciliteter. Den stora fördelen är att de flesta AAA-campingar har 50 Amp. Så du kan köra flera luftkonditioneringsapparater, värmare, tvättmaskiner/torktumlare, TV-apparater, kylskåp, varmvattenberedare, etc. utan att slå ut en strömbrytare. Det kan vara en stor fördel om du campar i extrema temperaturer i en stor husbil eller 5:e hjul. Min femte hjul kan inte hålla jämna steg med Floridas somrar utan att flera luftkonditioneringsapparater är igång. Jag skulle blåsa brytare konstant utan 50 amp service på en varm dag.
  Bear Canister vs Ursack för backpacking

Det kan vara svårt att visualisera skillnaderna mellan var och en av dessa klassificeringar, så här är en tabell för att dela upp det ytterligare. Jag ska ta en närmare titt på var och en av dessa olika klassificeringar nedan.

Tjänster Klass AAA Klass AA Klass A, första klass Klass B Klass C/D
Tillgång till fordon Mestadels cement Mestadels cement Cement/grus Cement/grus Gräs eller gå in
Offentliga toaletter, duschar, dricksvatten Ja Ja Ja Ja Kanske (möjligen en avgift)
El på plats 50 Amp 30 Amp 30 Amp Kanske mot en avgift Nej
Vatten på plats Ja Ja Nej Nej Nej
Avloppsvatten på plats Ja Ja Nej Nej Nej
Picknickbord Ja Ja Ja Kan vara Nej
Eldringar Ja Ja Ja Kan vara Nej

Vad är en klass A-camping?

Klass A Camping Med El

Klass A campingplatser är den branschstandard som de flesta parker strävar efter att uppnå. Även de billigaste, mest nedgångna campingplatserna erbjuder vanligtvis vissa A-platser. Det spelar ingen roll om du campar i husvagn, släpvagn, husbil eller tält, en klass A-camping ska ge den mest komfort du behöver.

Varje lägerplats i klass A måste ha en välskött uppfart, elektriska anslutningar, picknickbord och en eldstad. Det kommer även att finnas duschar i närheten, toaletter och dricksvatten. Tyvärr finns det ingen vatten/avloppsanslutning på klass A-tomter, men det kommer att finnas offentliga toaletter och duschar i närheten.

Dessa platser är vanligtvis det bästa köpet för människor som campar i en husbil, 5:e hjul eller husvagn. Det finns el så att du kan använda lampor, vitvaror, TV, etc och använda ditt lagrade vatten och grå/svarta vattentankar för toaletter och dusch.

Försök bara att inte använda för mycket vatten eftersom det är jobbigt att tömma spillvattentankar. Du måste antingen fylla en UN-tank på hjul eller köra riggen till en tippstation. Jag försöker använda de offentliga toaletterna för det mesta och använder bara min handfat/dusch så att jag inte behöver tömma min svarta tank.

Det är svårt att slå en klass A-camping när du letar efter prisvärda campingplatser med mest komfort. Den enda nackdelen är att du inte har rinnande vatten och avloppsanslutningar. Det kan vara värt att betala de extra $10-30 per natt för en AA-sajt på korta resor.

  Hur man mörkar ett tält

Detta är vad som erbjuds på de flesta A-sidor.

 • Tillgång till fordon: Det finns vanligtvis en uppfart så att du kan köra upp och parkera precis vid fastigheten. Kolla bara hur långa campingplatserna är eftersom längre riggar kanske inte passar med ett fordon kopplat. Det beror på parken! Vissa klass A-platser har korta uppfarter och du måste parkera din lastbil på gästgården. De vill inte att fordon sticker ut på gatan och blockerar trafiken. Det är en 50/50 satsning oavsett om uppfarten är asfalterad eller grusad, men du har åtminstone enkel tillgång till marken för att lasta av utrustning.
 • Toaletter/duschar: Det finns inget rinnande vatten eller avlopp på plats, men offentliga toaletter och duschar bör finnas en kort promenad bort. Det beror på staten, men de flesta campingplatser har ett offentligt badrum för varje 25-50 campingplatser, så det bör inte vara mer än 100 yards promenad till den närmaste. Se till att fråga om toaletterna är öppna året runt om du campar på vintern. Ouppvärmda badrum är vanligtvis stängda från mitten av oktober till april eller maj i kallt väder.
 • Elektricitet: Alla klass A-platser har elektriska anslutningar för din husbil. Om elservicen är bra beror på campingen, men du kommer vanligtvis att ha en 30-amp strömförsörjning. Äldre campingplatser har vanligtvis en 15-amp strömförsörjning, och du kan inte använda elektriska luftkonditioneringar och värmare.
 • Andra bekvämligheter: På campingen brukar man ha picknickbord och speciella eldstäder. Vedleveranser kan också finnas, men du kan alltid köpa ved i området. Titta på hemförbättringsbutiker, bensinstationer, livsmedelsbutiker och slumpmässiga hem som leder till populära vedcampingar.

Vad är en klass AA-camping?

Klass AA camping med avlopps- och vattenanslutningar

Klass AA-campingplatser har alla fördelar med en klass A-camping, plus rinnande vatten och avlopp på plats. Dessa platser av intresse brukar kallas Full-Hookup eller Full-Service camping. Ingen gillar att få sina svart/grå vattentankar tömda i slutet av en campingtur. Lukten kommer få en vuxen man att gagga! Jag tycker att det är värt att spendera de extra $10-$30 per natt för tillgång till avlopp så att jag inte behöver ta itu med mänskligt avfall.

Den största fördelen med en AA-camping är att du inte behöver ransonera vatten och du har enkel tillgång till toalett och dusch. Att gå till badrummen/duscharna stör mig inte, men jag har provat att campa utan avlopp med mina barn och det är inte kul. Det verkar som att halva dagen går åt till att gå med barnen till badrummet. Det är bra i fint väder, men ingen vill gå 100 meter till ett badrum i kyla/regnet.

Dessa webbplatser har vanligtvis en strömförsörjning på 30 Amp så att du kan använda de flesta av dina enheter. Försök bara inte snurra allt på en gång, annars kommer du att spränga brytaren. Jag har haft problem med min luftkonditionering på morgonen när jag kokade en kanna kaffe i äldre parker. Du går ut för att vända strömbrytaren och du kommer att hitta en 15 eller 20 amp service.

 • Rinnande vatten: Varje klass AA campingplats måste ha dricksvatten. Du kan duscha, spola toaletter och använda dina handfat, men jag tar gärna med eget dricksvatten hemifrån. Detta är vanligtvis inte nödvändigt, men det kan finnas dåligt underhållna vattensystem på gamla campingplatser. Det är inte ovanligt att lera och rost kommer ut ur röret när man först slår på kranen.
 • Avloppsanslutningar: Vissa människor tycker om att gå till offentliga toaletter och gå ut i skogen, men det finns inget bättre än att ha en toalett i din husbil. Inga fler sena kvällspromenader till badrummet och tömning av grå/svarta vattentankar vid pumpstationer. Haka bara på din husbils avloppsslang (en av dessa) från din avloppstank till avloppet och öppna den grå tankens avtappningsventil så att allt flyter från den ena tanken till den andra. Se till att du rinner mycket vatten när du spolar, kör slangen rakt och det finns inga vertikala hopp i linjen som kan orsaka blockering.
  Hur man späder sömtätare för professionella sömmar

Vad är en klass AAA-campingplats?

Stor Husbil På En Klass AAA Camping

Klass AAA campingplatser är utmärkta platser avsedda för nya husbilar och enorma vändskivor. De har alla bekvämligheter som en annan campingplats plus premiumfunktioner som en 50 amp el-anslutning. Så du kan köra flera luftkonditioneringsapparater och andra slumpmässiga saker i husbilen utan att blåsa en brytare.

Dessa visir är också vanligtvis längre så att de kan rymma större installationer och kan ge genomkörningsparkering för vändskivor och resesläp. Det är nästan garanterat att ett AAA-parti kommer att ha en betonguppfart och du kommer att kunna parkera på tomten.

De flesta parker som erbjuder premiumnivån har andra bekvämligheter tillgängliga, såsom tillgång till kabel-TV och Wi-Fi för gästerna. Du kan behöva betala extra för höghastighets-Wi-Fi om du arbetar från en husbil eller vill titta på strömmande video, men gäståtkomst bör vara tillräckligt bra för lätt surfning.

Måste jag betala extra för en 50 amp-tjänst?

50 amp elbox i klass AAA camping

Du behöver verkligen inte betala extra för en 50-amp service, men det är trevligt att ha om du campar i varmt eller kallt väder. Att kunna köra flera elektriska värmare under kalla nätter eller sätta på din extra luftkonditionering på 90-gradersdagar är riktigt trevligt.

En enda luftkonditionering kan inte hålla en stor vändskiva eller husbil kall. Kör din A/C med kylskåp, TV och en mikrovågsugn eller kaffebryggare och du är säker på att blåsa en 20-ampers strömbrytare. Du kommer inte ha samma problem med 30 amp service, men du kommer fortfarande inte att kunna använda den extra AC-enheten.

Vad är en klass B-camping?

Klass B Camping Med Tält

Klass B-campingplatser är vanligtvis för tältcampare, men du kan också använda dem som primitiva husbilsplatser. Dessa platser tenderar att vara mindre än A-nivå platser eftersom de bara får små husvagnar och pop up campare. Du har inget vatten, el eller avlopp, men offentliga badrum och duschar bör ligga en kort promenad bort.

Det handlar om en 50/50 gissning om huruvida du kan parkera på en klass B-tomt eller inte. Tomten kanske inte är tillräckligt lång för att hålla din lastbil och släpvagn utan att fastna på gatan. Så du kan behöva parkera på en extern parkeringsplats för gäster.

Du kan ibland betala extra för elanslutningar, men husbilar kommer sannolikt att vara beroende av en generator för el. Se bara till att kolla med sajten i förväg eftersom det kan finnas regler för att använda generatorer. De flesta parker kräver att du stänger av generatorerna klockan 22.00, och bullerrestriktioner har förbjudit högljudda modeller. Så du måste betala extra för en tyst generator eller använda husbilen utan ström i några dagar.

Vissa klass B är utsedda som ”Walk In” sevärdheter, så de kan bara nås till fots. Du kan inte köra till platsen, så du kan inte ta in en släpvagn och du måste dra alla dina grejer. Försök att packa lätt så att du inte behöver göra flera resor till bilen.

Vad är en klass C eller D camping?

Du kommer förmodligen aldrig att stöta på klass C eller klass D campingplatser, men jag kan lika gärna förklara vad de är för säkerhets skull. Klass C och D campingplatser är samma som klass B campingplatser, men de ligger längre bak i parken, borta från toaletter, duschar och andra bekvämligheter.

Dessa finns vanligtvis på stora campingplatser där de inte har tillräckligt med offentliga toaletter och duschar för alla. Så du kan antingen gå in i skogen eller gå en lång väg till de utsedda toaletterna. De kan till och med ta ut några dollar om dagen för att få tillgång till badrummet.

Förvänta dig inte riktiga badrum och spoltoaletter i klass C eller D. Det kommer att finnas ett uthus eller en rad med portakrukor som du kan använda. Jag har stött på den här typen av upplägg på Nascar-tävlingar, festivaler och överfulla campingplatser på helgerna. De röjer parkeringen och säljer gräsparkeringsplatserna som anvisade campingplatser.