Vad behöver jag i mitt första hjälpen-kit för vandring?

Vandring och backpacking är roliga sätt att utforska naturen. Men varje gång du deltar i ett utomhusäventyr finns det en inneboende risk för skador, irritationer och andra olägenheter. Vissa problem är mindre, medan andra är allvarliga. Oavsett svårighetsgraden på vandringsleden bör varje vandrare ha en första hjälpen-kit i ryggsäcken!

Första hjälpen-kit för vandring bör innehålla multiverktyg, säkerhetsnålar och pincett. Ta med smärtstillande och medicin mot allergier och magproblem också. Ta aktuell medicin som desinfektionsmedel, antibiotikakräm och behandling för insektsbett. Packa bandage och en värmefilt för.

Man vet aldrig när olägenheter eller till och med nödsituationer kan inträffa på vandringsleden. Du måste förbereda dig för alla vanliga problem innan du ger dig ut, så se till att ditt kit är välfyllt med rätt utrustning. Vi har tillhandahållit en lista över måste-ha-artiklar nedan, samt några tips och specifika användningsområden för var och en.

Multiverktyg/ Fickkniv

Ett multiverktyg är ett bra komplement till alla resor, oavsett om du är på vandring eller inte. Jag har alltid ett multiverktyg i väskan och det har kommit till nytta gång på gång. Dessa är billiga och erbjuder många olika funktioner. Tro det eller ej, de kan också vara praktiska tillägg till din första hjälpen-låda!

Du kan använda ett multiverktyg för att klippa bandage, och de flesta kommer med en liten sax eller en pincett. Du kan ta med dessa saker separat också, men en bra fickkniv/multiverktyg är ett praktiskt föremål att ha på alla utomhusresor. Se bara till att hålla den ren så att du inte introducerar några bakterier eller rost i ett öppet sår.

Pincett

Pincett är en livräddare när det gäller att hantera splitter, taggar och andra smärtsamma flisor. Hitta bara inkräktaren och dra försiktigt ut den. Man kan även använda pincett mot vissa parasiter som t.ex fästingar, men du måste vara försiktig så att du inte tar bort kroppen och lämnar huvudet inbäddat. Du kan använda tvättsprit eller annat desinfektionsmedel för att få fästingens fäste att lossna.

Kirurgisk sax

Sax är definitivt en första hjälpen-kit nödvändighet. De kommer att vara till stor hjälp när du behöver klippa bandage, kläder eller stygn. De flesta förgjorda första hjälpen-kit kommer med ett litet par trubbiga saxar, men du kan också hitta dem till ett överkomligt pris i en mängd olika butiker.

Ibuprofen/smärtstillande medel

Smärtstillande medel kan vara en livräddare när du är halvvägs genom en vandring. Om huvudvärken plötsligt börjar växa, eller du får en irriterande muskelkramper, kan du bara ta några piller och återuppta din resa.

Ibuprofen och Asprin är några av de bästa och säkraste smärtstillande medlen som inte har många biverkningar. Det är lätt att köpa dem i lokala butiker och på apotek och de kräver inget recept. Du kan använda starkare medicin om det finns tillgängligt, men se till att det inte finns några biverkningar som kommer att orsaka dig större problem på banan.

  Är flugfiske svårt att lära sig?

Elektrolyttillskott

Vandring är en svettig affär och det är lätt att bli uttorkad. När du har tränat och svettats mycket måste du fylla på några elektrolyter. Du kan göra detta genom att inta elektrolyttabletter eller dricka saker som t.ex Framdriva immunstöd eller äta Nuun Sport Electrolyte Hydration Tabletter. Du kommer att må bättre och ha mer energi för resten av vandringen.

Antacida och antidiarré

Magproblem är inte kul på stigen, och du har inte riktigt möjlighet att stanna när du känner för det. Om du får ont i magen eller diarré halvvägs genom en vandring behöver du verkligen något som hjälper dig i stunden, inte när du kommer hem!

Det är där antacida och antidiarrémedel kommer till undsättning. Dessa kan hjälpa till att lugna magen och ge smärtlindring. Se till att ta med några på din nästa resa!

Allergimedicin (antihistaminer)

Allergier kan vara brutala och du vill definitivt inte hantera kliande ögon, rinnande näsa eller andra irriterande symptom när du försöker njuta av en trevlig vandring. Antihistaminer är mediciner som är utformade för att lugna allergier och få symtomen att försvinna (eller åtminstone bli uthärdliga).

Om du har allvarliga allergiska reaktioner på naturliga saker som bistick, giftmurgröna eller andra växter/djur, se till att du tar med dig EpiPens eller annan speciell medicin. Alla i din grupp bör veta hur man administrerar dessa i händelse av en nödsituation.

Engångshandskar

Det här är stort, speciellt om du måste behandla öppna sår på leden. Smuts, svett, bakterier och annat skräp kan infektera sår och orsaka problem på vägen. Engångshandskar kan göra stor skillnad när du behöver skapa en sanitär miljö.

Försök att undvika att packa latexhandskar om du kan undvika det, eftersom vissa människor har allergiska reaktioner mot detta material. Även om det inte är ett problem för dig vet du aldrig när en vän eller medvandrare kan behöva låna ett par handskar.

Termometer

En termometer är ett annat föremål som bör ingå i din första hjälpen-låda. De hjälper dig att veta om du själv eller någon annan har feber. Det första steget till behandling är att förstå vad problemet är, och det är så viktigt att du vet om feber håller på att utvecklas. Det kan vara svårt att mäta någons temperatur utomhus, särskilt om det redan är en varm dag. Termometrar är en praktisk lösning på detta problem.

  Hur snabbt färdas en landhockeyboll?

Bandage

Ingen första hjälpen-låda skulle vara komplett utan bandage! Dessa är den skyddande barriären som skyddar stick, bett, repor från smuts och bakterier. Varje första hjälpen-kit bör ha en mängd olika bandage för olika ändamål.

Först och främst bör du ta med gasväv. Detta är ett mjukt, skyddande lager som vanligtvis binds till såret med tejp eller yttre omslag. Du bör också ta med självhäftande bandage med olika storlekar och former. Dessa kan fästa direkt på sår och är bra för små skrapsår eller skärsår.

Fjärilsbindor är också viktiga. Dessa är viktiga för djupare skärsår eftersom de kan pressa ihop huden och ständigt utöva tryck. Slutligen, ta med långa tygbandage (som Ace-bandage). Dessa är perfekta för att skapa skenor, linda stukningar och bindande sår. Lite atletisk tejp eller säkerhetsnålar hjälper dig att säkra dessa bandage på plats.

Desinfektionsmedel

Desinfektionsmedel är en hörnsten i varje första hjälpen-kit. Det kan komma i form av tvättsprit, sanitetsservetter eller väteperoxid. Detta dödar bakterier och bakterier och förhindrar att infektioner får fäste.

Du kanske vill ta med en plastspruta också, som hjälper dig att applicera flytande desinfektionsmedel renare. Översvämma bara såret eller gnugga det med en sanitetsservett. Det kommer att göra ont, men det är en viktig del av reningsprocessen.

Aloe Vera

Solexponering är vanligt bland vandrare, så du behöver något för att hantera efterdyningarna. Aloe vera är ett naturligt och beprövat ämne som kan lindra solbränna. Det kyler huden och förhindrar att brännskadan blir smärtsam och inflammerad.

Små flaskor med aloe vera är lätta att köpa, och du behöver vanligtvis inte ha med dig mycket i din akutförpackning. Ha en större flaska i bilen eller hemmet så att du kan använda mycket när du är klar med vandringen.

Antibiotikakräm

Antibiotikakräm är en annan viktig del av ett första hjälpen-kit. När ett sår har desinficerats, behandlats och är redo att bandage, måste du applicera ytterligare ett skyddande lager. Antibiotikakrämer är aktuella salvor som håller såren återfuktade, rena och bakteriefria.

Insektsbehandlingar

Det är en ständig kamp att hantera insekter på en vandringsled, så din första hjälpen-låda måste ha något som kan lugna bett och stick. Myggor, hästflugor, bin och andra insekter kan lämna en smärtsam påminnelse om deras närvaro. Att applicera insektsspray kan definitivt hjälpa, men vissa buggar kan helt enkelt inte lämna vandrare ensamma!

Jag är ett stort fan av After Bite Itch Eraser. Detta är en aktuell behandling som du kan tillämpa på insektsbett. Det svider lite i början, men snart besväras du inte av en smärtsam klåda längre. Om du blir biten av en okänd insekt, kanske du vill besöka en läkarmottagning så snart du kan, bara för att vara säker. Vissa bett kan verka ofarliga, men kan snabbt bli värre.

  Jigga med flugspö: 5 strategier för att fånga mer fisk

Moleskin

Blåsor är vandrares fiende överallt. När varje steg gör ont är det svårt att njuta av att vandra. Blåsor kan uppstå på grund av dåligt passande skor, att ha på sig fuktiga strumpor eller vandra för länge. Oavsett orsaken behöver varje vandrare ett sätt att hitta lindring från dessa smärtsamma svullnader.

Moleskin är en beprövad metod. Du klipper bara av en liten bit, skär ett hål som passar runt blåsan och fäster mullvadsskinnet på din fot. Detta ger en buffert mellan din hud och trycket från skon.

Termisk filt

Många vandrare tillbringar inte natten på leden om de inte backpackar. Varje första hjälpen-kit bör dock innehålla en lätt värmefilt. Detta hjälper till att värma upp dig under raster och kan förhindra hypotermi om du råkar falla i kallt vatten.

Om du går vilse över natten kan en termisk filt också ge livräddande värme. Det är en nödutrustning som du inte vill lämna bakom dig!

Handbok för akut behandling

Slutligen, ta med en liten guidebok eller broschyr som listar information om vanliga hälsoproblem och medicinska behandlingar. Om du är i en nödsituation vill du inte gissa vad du ska göra härnäst. En guidebok kan vara oerhört viktig för att korrekt behandla skador på leden.

Slutgiltiga tankar

Varje vandrare behöver en bra första hjälpen-låda. Du kan alltid köpa en färdig, och det finns gott om bra alternativ på marknaden. Kolla in det här FDA godkänd modell som kommer med alla nödvändigheter du behöver. Du kan alltid göra din egen också, med hjälp av riktlinjerna ovan. Så länge du täcker dina baser bör du vara redo för en glad, hälsosam vandring!

Relaterat innehåll

Vandring är ett av mina favoritsätt att få lite frisk luft och utforska ett nytt område! Det är dock inte alltid en lätt hobby och det finns vissa risker som varje vandrare måste förbereda sig på. Vissa faror är ur våra händer, som dåligt väder eller vilda djur som blockerar leden. Men det finns andra misstag som är lätta att undvika om du tar rätt steg!

Exponering är det största hotet mot alla ryggsäcksresor. Vind, regn och snö kan snabbt tappa din kroppsvärme, vilket gör att du skakar under hela resan. Att tappa kroppsvärmen på en backpackerresa är eländigt, för att inte tala om farligt. Så hur kan du hålla dig varm på leden?