Vad är walk through? Vad det är och varför du bör prova det

Vad är genom omslagsbilden av vandring

Om du nyligen har intresserat dig för vandring och backpacking kan du ha använt termen ”thru-hiking” tidigare. Genom vandringar är en underkategori av backpacking – långväga resor som täcker hundratals, om inte tusentals, mil. Lär dig allt om Thru-hiking och fundera på hur det skulle vara att ta sig an en nedan!

Så vad exakt är att gå?

Genomvandring är ett av få ryggsäckstermer som är lätt att definiera: en genomvandring är en vandring på en långdistansled, vanligtvis mer än 80 miles och tar mer än 6 nätter att genomföra. Vanligtvis används walk through när man hänvisar till människor som vandrar stigar som är hundratals eller tusentals miles långa, till exempel Appalachian Trail eller Pacific Crest Trail.

Den grundläggande definitionen är backpacking, men längre. Fler mil, fler nätter, svårare. Ryggsäcksfärdigheterna är desamma, men det blir mer komplext för varje extra dag. Det betyder att det finns mer att lära, även om det inte finns det Som annat än en kortare ryggsäckstur.

Hur får förbipasserande mat och förnödenheter?

I USA håller de tre stora genomfartslederna dig tillräckligt nära civilisationen så att du vanligtvis kan lämna spåret, köpa ny mat och få förnödenheter levererade till leveransställen. Det finns många platser som specifikt tillgodoser behoven hos transitresenärer, så återförsörjning och återhämtning är relativt lätt att planera.

Kan du komma hem mitt i en Thru-vandring?

vad går

Ja det kan du, och det anses inte vara fusk. Transiters är människor som behöver komma hem för sommarbröllop, nödsituationer i familjen och ibland bara för att vila. Du kan planera att komma hem en eller två veckor under din vandring och sedan fortsätta där du slutade; ingen kommer att döma dig.

Är promenader svårare än backpacking?

Åh ja. Mycket svårare. Precis som NBA-säsongen är mycket svårare än NCAA-basketsäsongen, är vandring svårare än backpacking. Eftersom vandring kan ta veckor, månader eller till och med år om du har pengarna, måste din kropp vara hållbar.

Risken att du blir skadad eller utbränd är mycket högre om du går. Även om du förmodligen kan göra en ryggsäckstur utan att bli skadad, finns det ingen garanti för att dina anklar och knän inte kommer att bli skjutna efter att ha gjort hela Appalachian Trail. Det betyder att träning för en promenad också är mycket svårare och tar mycket längre tid än att träna för en ryggsäckstur.

  Hur man känner igen Poison Ivy

Överväganden innan du bestämmer dig för en vandring

Att gå igenom är svårt. Som, till den grad att många förbipasserande måste gå hem tidigt på grund av skada eller utmattning. Det är också dyrt, tidskrävande och mentalt skrämmande. Innan du bestämmer dig för att gå med på en vandring, ställ dig själv följande frågor:

  1. Har jag möjlighet att ta 2-5 månader ledigt från jobbet eller skolan?
  2. Har jag tillräckligt med pengar för att försörja mig själv genom några förseningar, motgångar och nödsituationer?
  3. Känner jag mig bekväm med att träffa nya människor?
  4. Är jag i rätt fysisk kondition? Har jag led-, ben- eller muskelproblem som kan göra att gå osäker för mig?
  5. Kommer jag att känna mig bekväm att gå på en vandring ensam? Om inte, vem ska följa med mig?

Hur är det med promenadsektionen?

Sektionspromenader är nära besläktade med genomgångar då de ofta sker på samma stigar, men de är inte exakt likadana. Hela vandringar innebär att du täcker hela ledens längd i rad, med minimala pauser.

Sektionspromenader, å andra sidan, tar varje bit av leden en i taget. Du kan göra varje avsnitt direkt efter varandra, eller så kan du vänta en månad eller ett år mellan varje avsnittspromenad. Hur som helst, sektionspromenad gör det lättare att täcka hela den långa leden, eftersom det ger dig utrymme att hantera personliga angelägenheter, hälsoproblem, väderförhållanden och stängningar av stigar.

Populära vandringsleder i USA

Appalacherna väg

自定义农场标志的照片

Det här är den som startade allt. De 2 190 milen Appalacherna väg föddes 1921 och färdigställdes 1927 och har fångat miljoners fantasi och lust. Leden börjar i Appalachian Georgia och slutar i Maine (Berget Katahdin på bilden ovan), i 14 stater och mer 500 000 fot av den totala höjdskillnaden.

Det är en ansträngande stig som till fullo visar upp alla underverk från Appalacherna. Det tar vanligtvis cirka 3 månader att slutföra och kan göras mellan NoBo (norrgående) och SoBo (södergående). De flesta förbipasserande på AT går NoBo, eftersom det är lättare att passa in en NoBo-promenad i den traditionella skolkalendern.

  Backpacking: hur tungt ska ditt sovsystem vara?

Pacific Crest-stigen

Av vandrare på Pacific Crest Trail

De PCT är västkustversionen av Appalachian Trail, som täcker 2650 miles och passerar genom 7 olika nationalparker. Med början i Kalifornien vid den amerikanska gränsen till Mexiko och slutar i Washington vid den kanadensiska gränsen, är Pacific Crest Trail otroligt vacker, slingrande genom Sierras, Cascades och mer.

Continental Divide Route

Blommor i de klippiga bergen

Den minst tillgängliga och minst reste av de mer än 2 000 miles av stigar, den Continental Divide Route är det ultimata testet, fullt av fysiska utmaningar du inte kan hitta någon annanstans och mentala utmaningar du älskar att övervinna.

CDT sträcker sig 3 100 miles genom New Mexico, Colorado, Wyoming och Montana och är en bergsentusiasts dröm. Du kommer att vandra genom Rocky Mountain, Glacier och Yellowstone, samt mer än ett dussin nationella skogar och rekreationsområden.

Underlandets rutt

Blommor för berg

De Underlandets rutt är en 100 mil lång slinga som omger Mount Rainier National Park. Det tar cirka 10 dagar för de flesta och är en av de bästa platserna att vandra genom för första gången. Om du gillar tanken på att se snötäckta toppar, alpina ängar och en enorm vulkan från alla håll, är det här leden för dig.

Vermont lång väg

Berg i Vermont täckta av snö

Inte alls lika populär som en av de andra lederna, den Vermont lång väg har fortfarande mycket att erbjuda över sina 272 mil. Det är en perfekt övningspromenad för en långdistansrutt som AT och PCT, så att du kan komma i form och fullända dina gångfärdigheter på några veckor.

John Muir Trail

John Muir-leden genom att vandra

Denna 210 mil långa stig är uppkallad efter den berömda Kaliforniens naturvårdare och tidiga nybyggare. Den strövar genom Sierras och innehåller några av de absolut bästa vyerna Kalifornien har att erbjuda. Många av John Muir Trail miles delas faktiskt med Pacific Crest Trail, men det är en helt egen upplevelse.

FAQ

Hur lång är en genomgående promenad?

Det finns inget fastställt antal miles du måste tillryggalägga för att kalla något en promenad, men de flesta genomgångsrutter är minst 80 miles långa. Dessutom hänvisar ”genomvandring” ofta specifikt till stigarna Appalachian, Pacific Crest och Continental Divide, som var och en är mer än 2 000 miles långa.

  Vad är Micro Spikes?
Varför kallas det en genomgång?

Hela stigar från ända till ända kallas genomvandringar helt enkelt för att du går ”genom” dem; du börjar i ena änden och slutar i den andra, vanligtvis tar du ett flyg eller buss för att komma hem. Även ryggsäcksresor sker ofta på ut-och-tillbaka eller slingor, därav den nya termen.

Kan en nybörjare vandra Appalachian Trail?

Ja, men inte utan mycket planering och några bra spårkompisar. Fysisk kondition är ett bekymmer, men så länge du kan springa en hälsosam körsträcka till att börja med utan att bli skadad, kommer du att bli piggare och snabbare med tiden.

Hur fort springer fotgängare?

Nybörjare klarar vanligtvis 10-12 miles per dag och kommer gradvis att bli snabbare. De som är i bra form kan tillryggalägga upp till 35 miles på en dag, och vissa förbipasserande kommer att nå den hastigheten när de är klara. Naturligtvis gör vädret, höjden och terrängen att även de bästa vandrare bara kan tillryggalägga några mil en viss dag.

Behöver traktorer specialutrustning?

Inte riktigt – all nödvändig utrustning för backpacking, du behöver för att gå igenom. Det finns några extra saker du behöver på en vandring som förrådslådor, men så länge du har ryggsäcksutrustning är du ganska bra att gå.

Vad är skillnaden mellan backpacking och vandring?

Det är ungefär detsamma som skillnaden mellan backpacking och vandring; den ena är kortare, den andra är längre. Genomvandring kräver också mer pengar, mer tid och mer kondition för att delta, medan backpacking är mycket mer tillgängligt för de flesta.

Är det säkert att gå?

Så säkert som det kan bli. Skador, medicinska nödsituationer och andra händelser kan äventyra din hälsa, men de flesta förbipasserande är helt säkra från början till slut. Därmed inte sagt att du inte ska vara försiktig – det är så säkert som du gör det. Backpacking är väldigt säkert, precis som att gå igenom, men inte om du inte tar säkerheten på allvar!