Vad är Van Camping?

Camping är en populär utomhusaktivitet som många tycker om att göra i USA. Enligt statista.com deltar över 40 miljoner människor i denna form av rekreation varje år. Van camping är en av de typer av camping som har ökat i popularitet under de senaste åren.

Van camping är bokstavligen handlingen att campa i en skåpbil. Människor modifierar insidan av sina skåpbilar för att ha de moderna bekvämligheter som de behöver vart de än går. Istället för att behöva mycket extra tältutrustning och tillbehör kan du ha all din utrustning tillsammans i din skåpbil.

Med detta sagt är van camping så mycket mer än att bara sova i en skåpbil på natten. Det förändrar helt hur människor tänker om campingplatser, resor och boende. Låt oss gå in på mer detaljer om denna nyligen förnyade typ av camping.

Hur campar du i en skåpbil?

Att campa i en skåpbil är relativt enkelt, men du måste ha rätt skåpbil för att göra det. Du kan campa utanför en skåpbil med en säng, mat och ordentlig ventilation. Men de flesta människor föredrar att göra det lite mer som hemma, inklusive alla möjliga roliga mönster och tillägg. För mer information, läs vidare till nästa avsnitt.

Den viktigaste funktionen som du måste fokusera på är dock sängen. Det finns inget som gör mig mer irriterad än att inte få en god natts sömn. Till skillnad från att campa i ett tält ska du inte sova direkt på golvet i en skåpbil. Det är alldeles för obehagligt att få ens en minuts sömn, så du bör bygga en högsäng med en madrass för bättre stöd.

Alla campingvaror är fortfarande relevanta när du bor i en skåpbil. Camping spisar, koppla av vid brasan och njuta av stjärnorna på natten är hur bra som helst.

En annan fördel är hur mobil du är. Om du campingbilar kan du parkera din skåpbil precis intill en sjö eller njuta av en otrolig utsikt från toppen av ett berg. Du kan till och med flytta mitt i natten om dina grannar blir för bullriga utan krångel.

Dessutom är det faktum att du inte behöver ta med dig så mycket utrustning på resan, kanske det största dragplåstret med vancamping, den minskade packningstiden. Allt du behöver göra är att slänga allt i din skåpbil och ge dig ut. Denna process är också mycket bekväm för nödsituationer.

  Vad är Boondocking och hur man gör det – kan jag använda min skåpbil?

Du kan dock inte tälta utanför någon vanlig skåpbil. Du måste välja rätt. Tyvärr slutar många förstagångsbilscampare med att köpa en minibuss eller något liknande. Det är möjligt att campa i en minibuss, men du har inte alls lika mycket utrymme att sträcka ut dig och njuta av campingupplevelsen.

Andra inlägg av intresse

  • 14 perfekta platser till Van Camp i Kalifornien
  • Behöver du ett underlag för camping?
  • Wild Van Camping i PA Wilds – Hammersley Wild Area

Scouternas motto till ”Var redo” kan appliceras när du ger dig ut på ett äventyr på campingbil. När du campar är det bättre att ha ett föremål och inte behöva det än att behöva det och inte ha det. Följande föremål är några förslag som du kanske vill ta med dig.

Vilken typ av skåpbilar kan du campa i?

Tekniskt sett kan du campa från valfri skåpbil som du väljer. Hitta bara en parkeringsplats, fäll ner sätena, pumpa upp en luftmadrass, lägg till ett par filtar så är du igång. En kylare mellan framsätena är allt som saknas. Om du funderar på att köpa en ny kylare, läs varför vi valde en Yeti kylare.

Nedan är några av de bästa skåpbilarna att välja mellan när du överväger ditt köp. Camping i en skåpbil med några extra bekvämligheter kräver en av de tre skåpbilarna nedan:

Lastbilar

Lastbilar är ett av de mest favoritvalen för vancamping. När du väljer det här valet har du ett tomt blad att arbeta med, om du inte köper en som någon redan har ändrat. Anpassa skåpbilen med solpaneler, installera en sängram med ett nattduksbord. Lägg till ett handfat och njut av möjligheten att kunna tvätta händer och disk.

Personbilar

Personbilar är också ett populärt val. De har sittplatser i dem, och de har vanligtvis plats för 5 till 12 passagerare. Om du tar ut sätena genom att ta bort monteringsfästena får du en liknande blank platta som med en lastbil.

  Hur långt kan jag vandra på en dag? 65 vandrare svarar!

En stor fördel med att använda en personbil för att campa är att de ofta kommer med en bekväm matta. Du kan också använda fästena som nämns ovan för att knyta fast möbler.

Höga lastbilar

Höga lastbilar är utan tvekan det bästa valet av alla. Du kan stå upp i dem, sträcka ut dig och bygga alla möjliga bekvämligheter inuti.

Vissa människor föredrar att fodra den övre delen med bokhyllor, medan andra laddar upp med kryddor och köksredskap.

Populära skåpbilsmodeller inkluderar Ford Transit, Ram ProMaster och Mercedes-Benz Sprinter.

Tänk på att längre inte alltid betyder bättre. Du kommer inte att kunna köra in i några garage, dra under överhängen vid lägenhetskomplex eller köra genom din favorit snabbmatsrestaurang. Höga lastbilar kostar också ganska mycket mer än låga lastbilar.

Vilken typ av bekvämligheter kan du ha när du campar?

Att campa i en skåpbil är ungefär som mellantinget mellan tältcamping och att bo i en husbil.

Du får njuta av den kompakta storleken utan att behöva köra ett stort fordon, men den har en hel del bekvämligheter. Lyxen du kan njuta av beror helt på vad du kan få in i skåpbilen.

Många företag säljer kit eller gör installationer för att lägga till skåpbilsbekvämligheter. Med all sannolikhet kommer du förmodligen att behöva bygga själv. Du är dock inte helt ensam; YouTube och andra mediawebbplatser är laddade med guider och steg-för-steg-instruktioner för att göra den ultimata campinginställningen för skåpbilar direkt från hemmet.

Här är de fem mest populära bekvämligheterna som du kan installera i din skåpbil:

En säng

En säng är en nödvändighet. Med några 2 x 4:or och en plywoodskiva kan du skapa en bekväm sängram för under 100 $. Toppa det med en madrass i full storlek, några filtar och en kudde, så kommer du att sova som kunglighet var du än slår läger.

  Får en sprinter skåpbil plats i ett garage?

Skåp

Skåp är också ett mycket populärt föremål att lägga till din skåpbilsbyggnad. Du kan antingen ha lådor under sängramen, skåp på sidan av inredningen eller båda. Att kunna förvara allt på en bekväm plats är nyckeln till att inte känna sig upprörd och trång i en skåpbil.

Solpaneler

Solenergi i skåpbilar blir allt mer populärt. Du kan fästa solpaneler på taket av din skåpbil och ansluta den till ett 12V-batteri, en laddningsregulator och en växelriktare för att använda elektricitet när du är på språng. Läs vårt inlägg om växelriktare för att lära dig mer.

En kylare

En kylare är en annan bekvämlighet som de flesta skåpbilscampare kan njuta av. Ladda upp den med all möjlig mat som om det vore ett skafferi. Skaffa en välisolerad kylare för att hålla din mat torr och säker från varma temperaturer. Du kan också få ett minikylskåp om du har solenergi. Kolla in vårt inlägg om minikylskåp för mer information.

Takventilation

Takventilationsfläktar är designade för att kyla ner en skåpbil eller en husbil snabbt. Du kan ansluta den till din solenergi eller batteriet i ditt fordon. Var medveten; om det är kopplat direkt till ditt fordons batteri kan det ta slut på batteriet, då kan det vara ett problem att starta fordonet.

Var kan jag campa i en skåpbil?

Många statliga parker, campingplatser och Bureau of Land Management-platser accepterar alla husbilar. Vissa husbilsparker tillåter även skåpbilscamping, men var du än tänker campa är det bäst att ringa och bekräfta innan du reserverar din plats.

Det finns gott om gratis campingplatser såväl som vidöppna campingplatser som välkomnar campare av alla slag. Du bör aldrig vara begränsad på platser att välja mellan när van camping.

Sammanfatta det

Van camping är en populär form av camping som fortsätter att växa. Med så många roliga layouter, ritningar och designalternativ är det inte konstigt att tusentals människor fortsätter att konvertera sina skåpbilar för att vara lägervärda. Ta reda på vad du behöver för att njuta av naturen och ha kul med ditt nya resehus på hjul.