Vad är snöskoterisskrapor och när är de nödvändiga?

En dag när du åker pulka med några vänner i fluffig, pudrig snö, glider din snöskoter över prylarna utan ansträngning. Men i de fall när du står inför packad, hård snö, hur korsar din skoter leden? Den förlitar sig på vad som kallas isskrapor. Vad är isskrapare och behöver din släde verkligen dessa?

Isskrapor är fästa på dina bakre upphängningsskenor och gräver ner i is och hård snö för att sparka upp den och skicka den till din upphängning. Detta ger kylning till baksidan av din släde så att fordonet löper mindre risk att överhettas.

Om du fortfarande håller på att bekanta dig med din snöskoter och det här är den första du lär dig om dina isskrapor, så är det här en artikel du inte kommer att missa. Framöver kommer vi att svara på alla dina mest brännande frågor om isskraparna, inklusive mer om vad de gör, varför du bör ta hand om dem och vilket isskraparmaterial som är bäst.

Låt oss börja!

Vad är snöskoterisskrapare?

Om du har läst en handfull av de senaste inläggen på den här bloggen, så borde du veta vid det här laget att även om en snöskoter är ett kallvädersfordon, blir den fortfarande varm när den korsar snön. Därför måste flera operationer pågå samtidigt för att förhindra att din släde överhettas.

En av dessa är snöskoterns kylsystem, som använder en vätska som kallas kylvätska för att skicka kall vätska mot motorn. En annan operation är användningen av snöskoterisskrapor.

Dina isskrapor, som vi sa i introt, är installerade på den bakre upphängningen av din släde. De skapar puder om snön du åker i inte råkar vara pudrig nog. När allt kommer omkring förlitar sig din snöskoters värmeväxlare på att den pulvriga snön kommer in i systemet och ger omedelbar kylning.

I hårdare packad snö kommer det inte alls lika mycket snö från marken när du åker förbi än när du åker skoter i pudrig snö, vilket gör snöskoterisskrapor mycket nödvändiga.

Förutom bara snö kan snöskoterisskrapare också lossa is, som namnet skulle ha antytt.

Hur ser isskraporna ut? Tja, det beror på typen. Din släde kommer att vara utrustad med en av två sorters isskrapor, kabel- eller fjäderskrapor. Låt oss prata om dem mer i detalj nu.

Kabel Ice Scratchers

Den första av de två typerna av repor, kabelskrapare, består av en stålspetskabel med en spetsig kant som lätt kan gräva ner sig i snö och is. Ståländen är fäst vid en metallkabel som är ganska formbar.

Om du ofta håller dig till de välkända lederna på dina snöskoteräventyr, är en kabelisskrapa det bättre valet för dig. Det beror på att kabelskrapor inte är lika effektiva som vårskrapor, så en sliten stig har inte lika mycket hårt packad snö att gräva upp.

  Bästa Paramotorhandskar

En nackdel med kabelskrapor är att dessa kan börja slita bort din slädes skenor, speciellt färgen. Det beror på var kabelskraparna sitter, som är precis nära din slädes sladd.

Den goda nyheten är att du inte behöver oroa dig för något nedåtriktat tryck från kabelskrapor, så även om du råkar ta din släde på en parkeringsplats eller nerför gatan, är det mycket mindre risk att dessa repor går sönder på desto hårdare beläggning.

Spring Ice Scratchers

Den andra typen av snöskoterskrapa är vårskrapa. Till skillnad från kabelskrapor, som anses vara styva eftersom de är placerade på ett ställe, kan vårisskrapor röra sig med större frihet. Detta ger dig det nedåtriktade trycket, vilket bara resulterar i att mer snöpuder och damm samlas från skraporna för att matas till din släde så att dess inre komponenter förblir svala. Vårisskrapor är också gynnade för sin smörjning.

Som sagt, om du ska backa på din släde måste du stanna innan du gör den här manövern om du har vårisskrapor. Om du inte drar in fjäderskraparna i hållaren kommer de att gå sönder. Allt som krävs är ett exempel på att backa och glömma skraporna och de är sannolikt förstörda.

När behöver du använda snöskoterisskrapor?

Vilken dag som helst när du vill åka med din snöskoter och du inte har den perfekta fluffiga, pudrig snön på marken, då kommer du att vilja använda din slädes isskrapor. Vissa tider på året brukar också kräva reparna oftare än andra.

En av dessa är när vintern går mot sitt slut. Du får mycket mindre snö när den kalla årstiden övergår, och all snö som ligger kvar på marken är sannolikt inte särskilt fluffig. Istället har den körts på dussintals och dussintals gånger om inte mer, vilket har lämnat den hårt packad och plattare till marken. Dina isskrapor, kabel eller fjäder, kommer väl till pass när du säger adje till vintersäsongen och åker din släde en eller två gånger till.

I vissa delar av landet kan temperaturerna förbli tillräckligt kalla för att du ska kunna använda din snöskoter under tidig vår. Om det är fallet för dig, kommer du sällan ut på stigarna på våren utan att använda din snöskoters isskrapor. Det är dubbelt, till och med tre gånger sant om du avviker från leden och åker med din släde på ett öppet utrymme.

  Allt du behöver veta om hur man använder ett Rappelställ

Hur länge håller snöskoterisskrapor?

Din snöskoter kommer att vara utrustad med isskrapor när du köper den. Det enda undantaget kan vara om du får släden använd och den gamla ägaren råkade ta bort skraporna. Men låt oss säga, till exempel, att du köpte din släde helt ny med funktioner som också är nya. Hur länge ska du räkna med att ha dina isskrapor?

Tja, det beror delvis på vilken typ av isskrapor din släde är utrustad med. Kabelskrapor är lite mer ineffektiva, men du kan backa fritt på din snöskoter utan risk för att reporna går av eller skadas. Dessa repor klarar också en del åkning över betong eller asfalt utan skador.

Vårskrapare gör sitt jobb bättre, men de är också känsligare. Du kan inte åka över en parkeringsplats eller ens backa över en öppen del av leden med vårisskrapor nere, eftersom de kommer att gå sönder.

Om du tar hand om dina isskrapor så kan du ha dem i åtminstone några år. Den goda nyheten är att om dina isskrapor råkar gå sönder i förtid, kommer det inte att bli en stor kostnad för dig att skaffa nya.

Många åkare köper ett isskrapar-kit som t.ex den här på Amazon och installera sedan själva repor. I satsen i den länken har dessa kabelisskrapor en hårdmetallspets, och de är förbyggda så att du måste göra minimal montering. Om din släde har backväxel eller till och med icke backväxel, är isskraporna kompatibla.

Vilket är det bästa materialet för snöskoterisskrapare?

Tiden kommer oundvikligen att komma för dig att skaffa nya isskrapor. Om du inte var riktigt nöjd med prestandan hos din snöskoters isskrapor hittills, kanske du vill byta från kabelskrapare till fjäderskrapare eller vice versa.

Du kanske också vill ägna mer uppmärksamhet åt materialet som används för att göra isskraparna. Allt förutom rostfritt stål är inte ett bra val. Rostfritt stål rostar inte, och dess hållbarhet gör att den klarar även mycket hård snö och stora, tjocka isbitar.

För spetsarna på skraporna är hårdmetall det ideala materialet, eftersom det håller längst.

När du shoppar runt kan du stöta på flera snöskoterisskrapor med yttre beläggningar. Detta är en vanlig funktion för att få reporna att se bättre ut så att du kanske känner dig mer benägen att köpa dem.

Ändå spelar inte utseendet på dina repor lika mycket som deras effektivitet. På grund av platsen för skraporna ser ingen riktigt dem förutom du, så vem bryr sig om de är glansiga och vackra? Du är mycket bättre av att lägga din tid och ansträngning på att leta efter isskrapor i rostfritt stål med hårdmetallspetsar än de som är belagda.

  De 13 bästa stränderna för surffiske i södra Kalifornien 

Det andra problemet med belagda snöskoterisskrapor är att beläggningen sällan håller länge. Du kanske bara får flera användningsområden från repor innan beläggningen är borta eller för det mesta borta. Nu är isskraparna helt utsatta för väder och vind. Eftersom beläggningen kan användas på andra metaller än rostfritt stål för att ge lite hållbarhet till reporna, kommer metallskraparna att bli blöta och sannolikt börja rosta snart.

Underhåll av snöskoter Ice Scratcher

Om du kan få dina snöskoterisskrapare att hålla längre och spara lite pengar på ersättningssatser, varför skulle du inte göra det?

Som alla andra delar av din släde är det bäst om du underhåller dina isskrapor. Här är vad du bör göra.

Inspektera dina isskrapor regelbundet

Var några turer, ta en titt på dina isskrapor och se hur de håller. Om de kom med en beläggning, har detta slitits av helt? Rostar metallskraporna eller visar andra tecken på skador? Är skraporna inriktade? Hur vass är hårdmetallspetsen? När du svarar på dessa frågor vet du vilka underhållsområden du bör fokusera mest på.

Använd alltid Ice Scratcher-hållaren

Vi vill upprepa att speciellt för vårisskrapare är hållaren de kommer med inte valfri. Om du backar på din släde när som helst, även bara en liten bit, och fjäderskraporna inte sitter i hållaren, kan du skada dem. I vissa fall kan reporna förbli intakta på snöskotern men bli böjda, och i andra fall kommer du att se reporna flera meter ifrån dig i snön.

Båda situationerna kräver en ersättning, så var försiktig!

Byt ut när skraparens spets slits ner

Ett annat scenario där du måste tänka på att byta isskrapor är när spetsen slits ner. Utan denna spetsiga spets minskar förmågan för repor att sjunka ner i hårt packad snö och is. Så småningom kommer dina skrapor att vara värdelösa.

Skaffa nya scratchers när eller till och med innan detta händer. Om du inte redan använder isskrapor med hårdmetallspets, är det nu ett bra tillfälle att byta!

Slutgiltiga tankar

Isskrapor för snöskoter vid din slädes bakre fjädring gräver ner i is och hård snö för att skapa puder när snön inte är lika lätt och pudrig. Detta pulver går sedan mot din motor så att din släde inte överhettas.

Nu när du vet mer om din snöskoters isskrapor kan du börja ta bättre hand om dem. Lycka till!